Egészségügyi tudástár

Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
Turbó fogyás Forskolinnal!

Ezt a jelentést a Health Journal készítette abból a célból, hogy feltárja az igazságot erről a valóban különleges diétáról.

 

A Forskolin tabletta alapú készítmény a legújabb hit az elhízás elleni harcban. Emberek milliói dicsérik ennek az étrend-kiegészítő formájában elérhető "csodadiétának" a hatékonyságát, amely óriási népszerűségre tett szert, mióta az egyik "Dr. Oz Show" program témája lett. Meglepő módon sokan vannak még túlsúllyal küzdő emberek, akik nem hallottak erről a ritka hatékony megoldásról. De még azok akik ismerik sem tudják pontosan mi a Forskolin valójában, hogyan kell használni és hogyan döntsük el, hogy melyik a leghatékonyabb összetevőkkel rendelkező készítmény.

 

Dr. Oz szerint a Forskolin nem csak egy módon hat: "Először is a szervezetet a glükóz, azaz a cukor, és a zsír elégetésére készteti, főleg a májban. Másodjára, és ez a legfontosabb, lassítja a cukor felszabadulását a véráramba. Tehát, ha a véráramban nem gyülemlik fel cukor, az nem alakulhat át zsírrá sem, mivel a cukor alakul zsírrá. Amikor mindkét hatás egyszerre fellép, szinergiahatás jelentkezik, ami égeti a zsírt és fékezi annak lerakódását, mindezt teljesen természetes és biztonságos módon éri el."

A Health Journal szerkesztősége meglehetősen szkeptikusan állt a Forskolinhoz. Még az után is, hogy rengeteg, a készítményt érintő tanulmányba mélyedtünk el. Már megvolt a véleményem a témában, csak a bizonyíték hiányzott arra, hogy a Forskolin megéri a fáradtságot. Így hát, miután megkaptam a feletteseim jóváhagyását, elhatároztam hogy magamon tesztelem le ezt a terméket. Mi más lehetne az igazság megismerésének legjobb módja, mint az önmagunkon elvégzett kísérlet?

 

Először is kísérleti nyulat csináltam magamból. Megrendeltem az interneten egy kis üvegForskolin készítményt. A Forskolin az egyik legnagyobb bizalmat élvező termék fogyókúrás készítmények a piacán. 100% pénz-visszafizetési garancia jár hozzá, megvásárlása nem rejt magában semmilyen rejtett ajánlatot. A másik ok, amiért aForskolin terméket választottam az a tény, hogy az elérhető legnagyobb - és ez egészségre biztonságos - koncentrációjú Forszkolint tartalmazza. Ennek köszönhetően tesztjeim eredménye pontos és hiteles.

 

Ez a Forskolin készítmény gyártójának véleménye a saját honlapján:

 

  1. Lipids in Health&Disease orvosi folyóirat hasábjain publikált vizsgálati eredményekből az derül ki, hogy a résztvevő személyek átlagosan lefogytak 5 kg-t 6 nap alatt speciális diéta és edzés nélkül.
  2. A Forskolin 100%-ban természetes és az egészségre biztonságos, indiai csalánból nyert kivonat (Coleus forskohlii).
  3. A Forskolin nem tartalmaz semmiféle stimulánst.
  4. Kiderült, hogy a Forskolin javítja az anyagcserét, ezzel együtt felgyorsítja a súlycsökkenést is több mint 800%-al.
  5. A vizsgálatok 39%-os koleszterin szint csökkenést mutattak ki, valamint a hasi zsírszövet átlagos csökkenése 5 cm volt 10 nap után.

 

Forskolin tesztelése

 

Forskolin az internetes megrendelést követő 4 munkanapon belül jutott el hozzám

 

Eredményeim

ELSŐ HÉT

A diéta első hetének elteltével megdöbbentem az eredményeken. Több energiám volt mint korábban és nem voltam folyton éhes, ami egyértelműen a Forskolin hatásának következménye volt.

Őszintén mondhatom, hogy nagyszerűen éreztem magam.

Miközben nem változtattam semmit napjaim menetén. A hatodik napon mérlegre álltam és nem hittem a szemeimnek. 5 kg-t fogytam. De még ez sem győzött meg teljes mértékben, mivel gyakran hallom, hogy a diéta elején sok vizet veszít a szervezet. Egyelőre tartózkodni akartam a véleménynyilvánítástól és kivárni, hogy mit hoznak a következő hetek. Kétség kívül nagyon ígéretesnek látszott! Évek óta először 80 kilónál kevesebbet nyomtam!

HARMADIK HÉT

Három hét elteltével még több energiám volt és határozottan jobban aludtam mint korábban. Nem ébredtem fel az éjszaka közepén, ide-oda forgolódva, mint amikor a testem nem tudott ellazulni (arra gondoltam hogy ez azért lehetséges, mert a szervezetem megszabadult a toxinoktól). Ezen felül újabb 5 kilótól szabadultam meg, ami már összesen 10 kg-t jelentett, ami 3 hét alatt tűnt el.

Be kell hogy ismerjem, kezdek hinni a Forskolin fogyást elősegítő erejében!

NEGYEDIK HÉT

4 hét után a kétségeim és fenntartásaim teljesen eltűntek! Újabb 6 kilót fogytam és két mérettel kisebb ruhákat hordok. És továbbra is rengeteg energiám van. Gyakran megesik, hogy más diéta közben a harmadik hét környékén erőtlenség lép fel. De a Forskolin esetén az energiaszintem egy pillanatra sem csökkent az egész nap során. Már nem volt szükségem a délutáni szundikra! Észrevettem, hogy a gyomrom is könnyebben megbirkózik az ételekkel. Nem szenvedek már a puffadástól és a gázoktól evés után!

ÖTÖDIK HÉT

Amikor eljött az ötödik hét vége, az általam elért eredmények döbbenetesek volta. Attól a perctől, hogy elkezdtem szedni a Forskolint, 20 kg-t fogytam! Most mindenki a Health Journal szerkesztőségében azt bánja, hogy nem jelentkeztek önként az én tesztemre. A Forskolinlehetővé tette számomra az ideális súly elérését. Fontolgatom a Forskolin további szedését, figyelembe véve, hogy a benne található antioxidánsoktól és vitaminoktól a bőröm is nagyszerűen néz ki.

 

Összegzés: Könnyen lehet, hogy akár csak nekünk a Health Journal szerkesztőségében, kétségeid vannak a diéta hatékonyságát illetően, de ha magad is kipróbálod meggyőződhetsz arról, hogy az eredmények teljes mértékben valódiak. Tesztünk elvégzése után boldogan könyvelhetjük el a sikert, ahogy sokan mások is ennek a készítménynek használata során (velem együtt). Hiszen nincs mit vesztened. Használd a lenti linket, a Forskolin megrendeléséhez, biztos lehetsz benne, hogy a készítmény magas minőségű és valóban működik!

 

Sok sikert kívánok a fogyókúrához

- Herman Ágnes

droz


Riporterünk Herman Ágnes az új fogyókúrás készítményt kutatja, amely gyorsan népszerű lett az egész világon.

Online megrendelhető: http://slim.promociocentrum.com/egeszseg/forskolin-gcgc/

Az ezüstről bővebben

EZÜSTRŐL

Az ezüstevőeszközök és víztároló edények az ezüst hatásos csíraölő képessége miatt készültek ezüstből az egyiptomiaknál, a föníciaiknál, a görögöknél, a rómaiaknál egyaránt. Italaik az ezüst edényekben jóval hosszabb ideig frissek maradtak.

Nagy Sándorról említik, hogy a hadjáratai során ökrös szekéren ezüsttartókban szállíttatta a vizet. Az 1800-as évek Amerikájában is általánosan gyakorlat volt, hogy ezüst pénzérmét tettek a vízbe vagy a tejbe, hogy az tovább friss maradjon, ami a rómaiaktól származó tartósító eljárás.

‘Born with a silver spoon in your mouth’ – angol szólás, vagyis, hogy valaki ezüstkanállal a szájában született, arra utal, hogy a gazdagok a középkorban ezüstkanalat szopogattattak a gyerekükkel, hogy a betegségeket elkerülje.

Paracelsus (1493-1541) német-svájci orvos is ír az ezüst gyógyító tulajdonságairól.

Dr. Carl Credé (1819-1892) francia sebész volt az első, aki ezüstnitrátot ajánlott az újszülöttek szemfertőzésének csökkentésére és az elsők között volt, aki ezüstnitrátot használt sebfertőzések megelőzésére.

Karl Wilhelm von Nägeli (1817–1891) az ezüstionok mikrobaellenes tulajdonságait állapította meg, és megfogalmazta az oligodinamikus jellegét.

William S. Halstead, M.D. (1852-1922) híres amerikai sebész, a John Hopkins Medical School első fősebésze propagálta az ezüstfólia felhasználását a sebkötözésben a sebfertőzés megakadályozására.

A Science Digest 1978/3-as számában közzétett kutatási eredmények szerint az ezüstkolloid kb. 650-féle kórokozó elpusztítására képes. Számtalan bakteriális fertőzéses probléma, gyulladás esetén javasolható a használata – legyen az akár a test belsejében vagy a bőrön. A vastagbélben lévő hasznos baktériumokat nem károsítja, mert elsősorban a vékonybélben szívódik fel.

Népi gyógyászat: állítólag Szudánban ma is élő hagyomány, hogy sérülés vagy láz esetén ezüstgyűrűt vagy ezüstláncot viselnek.

A 20. század első felében sok kutatást végeztek az ezüst antibiotikus hatásával kapcsolatban, és az orvosok maguk állítottak elő ezüstkészítményeket, melyek azonban nem voltak stabilak és eltarthatóak, majd átvették az uralmat a kényelmes antibiotikumok.

Argiria

A hagyományos orvoslás sok éven keresztül hígított ezüst-nitrátot csöppentett az újszülöttek szemébe az antibakteriális hatása miatt. Az ezüst-nitrátot azonban nem tanácsos nagyobb adagban vagy hosszabb ideig felhasználni. Erre példa az az amerikai nő, Rosemary Jacobs, aki az 1950-es években, 11 éves korában kezdett orvosi előírásra ezüst-nitrát orrcseppet használni folyamatosan másnaponta, majd négy év múlva argiria alakult ki nála, vagyis a bőr permanens kékesszürkés elszíneződése. Az általa használt ezüst nitrát ppm értéke kb. 10.000 ppm volt, emiatt okozott argiriát. (Más adatok szerint ennél jóval magasabb )

Egyrészt az ezüstkolloid és az ezüstnitrát két különböző anyag, másrészt az átlagos ppm az ezüstkolloidokban kb 20 ppm, vagyis egymillió vízmolekulában 20 db ezüst nanoméretű nem oldódó kolloid részecske található.

A hírek szerint még két közismert argiria eset fordult elő, szintén Amerikában. Egy férfi, Papa Smurfnek nevezett Paul Karason, aki saját maga, lehet, hogy nem megfelelő sóoldattal házilag állította elő az ezüstkolloidot, és éveken keresztül napi négy decit vagy többet fogyasztott belőle – bekékült a bőre. Miután a Today Show-ban fellépett, a műsor kérésére Mount Sinaiban egészségügyi kivizsgáláson vett részt, ahol a vizsgálatok szerint teljesen egészségesnek bizonyult.

A harmadik közismert argiria eset: Stan Jones, Montana állambeli amerikai politikus nem megfelelő módon, gazdag sótartalmú kútvízből, só hozzáadásával, túl hosszú előállítási idővel, házilag készített ezüstkolloidot fogyasztott, mert attól félt, hogy 2000-től az Y2K probléma miatt nem lesznek hozzáférhetőek az antibiotikumok.

De a megfelelően előállított, kis adagban és nem folyamatosan szedett ezüstkolloid nem okoz problémát.

Mit pusztít el az ezüst?

Az ezüst egyaránt elpusztítja a baktériumokat, a vírusokat és a gombákat is.
A világ egyik legnagyobb gyógyszergyára, a Biersdorf kutatása szerint (2003 április) az ezüst hatása abban áll, hogy hatástalanítja azokat az enzimeket, amelyek ezen organizmusok oxigénanyagcseréjéhez kellenek.

Az interneten fellelhető információk arra utalnak, hogy az ezüst-kolloid oldatot sokféle hatásterületen használják: hepatitis C, az emésztőrendszer betegségei a gyomortól a vastagbélig, Chron-betegség, a vese, a máj, a húgyhólyag, Lyme-kór, tüdőgyulladás, candida, szem-fül-száj és torokgyulladás, herpesz, gyomorfekély, külsőleg pattanásra, sebekre, ekcémára, viszkető kiütésekre, csípésekre, szemölcsökre, bőrgyulladásokra is alkalmazzák. Maláriát is kezeltek vele.

Az ezüst-kolloidot belsőleg és külsőleg is alkalmazzák. Amerikában hagyománya van, hogy a kórházakban az égési sérülteket ezüstkolloiddal kezelik baktériumölő és a regenerálódást elősegítő hatása miatt.

Egyes leírások beszámolnak arról, hogy az ezüst-kolloid hatásos a “szuperbaci”, az MRSA (Methicilinnek ellenálló Staphylococcus aureus baktérium) és mutánsai ellen is (húsevő baktérium).
Az MRSA egy rövidítés, jelentése methicillin/oxacillin (penicillinszármazékok) rezisztens Staphylococcus aureus. Az MRSA abban különbözik a többi Staphylococcus aureus-tól, hogy egy különleges fehérje termelése által, mely a penicillint megköti, semlegesíti, sokkal ellenállóbb az antibiotikumokkal, s nemcsak a penicilinnel, hanem a ß-laktámokkal, és sokszor a makrolidekkel, tetracyclinnel, aminoglycosidokkal szemben is, miáltal kevesebb gyógyszerrel gyógyítható, mint a faj többi tagja.

A University of Texas, Austin és a Mexico University, Nuevo Leon közös kutatása szeint, melyet a Journal of Nanotechnology-ban publikáltak, ezüst nanorészecskék, ahogy a HIV-1 vírushoz tapadtak, megakadályozták, hogy a vírus a gazdasejtekhez kötődjön, de hangsúlyozva, hogy még további kutatások szükségesek hosszútávú hatásvizsgálatokkal.

Curad, Silvalon, Elastoplast – márkanevek, melyek mind ezüstöt tartalmazó mikrobaellenes kötszereket takarnak.

Az ezüst-kolloidot a magyar gyógyszertárak is árulták még az 1980-as években. is.

Ha ennyi kórokozóra hatásos, akkor logikus, hogy betegségcsoportokra hat!

Pozitív HPV-vel fertőzött betegeket kezelték vele, és citológia vizsgálatok bizonyították az ezüstkolloid hatásosságát. Eliminálódott a HPV a beteg szervezetéből, azaz kimutathatatlanná vált az ezüstkolloid használata után. Van egy nagyon súlyos másik, nagyon súlyos, kellemetlen nőgyógyászati betegség, a krónikus kismedence gyulladás. Ez sokszor az endimetriózis talaján alakul ki, a meddőségek jelentős részét is ez okozza. Ez sajnos nagyon nagy dózisú antibiotikumokkal, nagyon hosszú időintervallumú kezelés után sem járt eredménnyel. Ekkor kezdte el az ezüstkolloidos kezelést, ami eredményesnek bizonyultráadásul mellékhatások nélkül.

Szájon át (belsőleg) és külsőleg is egyaránt alkalmazható, hosszútávon is!

A krónikus gyulladások szanálásában, azaz teljes eltűntetésében is jelentős szerepe van. A nőgyógyászati problémákon kívül alkalmazható allergiák esetében, égésterápiáknál, illetve van egy különlegesen kellemetlen betegség, a Lyme-kór, amiben fantasztikus eredményeket értek el az ezüstkolloiddal. A Lyme-kór nagyon nehezen megfogható és kezelhető betegség, speciális szakember segítségével, és csak jó esetben is stagnáltatni lehet a betegséget. Az ezüstkolloid hatására frenetikus eredményekről számoltak be az orvosok és a betegek. Hepatitis C esetén például, ez áll a különböző májzsugorodások hátterében is, az ezüstkolloid a vírusra való hatásossága miatt tudja regenerálni a májat is, és hatásos a hepatitis C esetében is.”

Dr. Juhász György szülész nőgyógyász főigazgató főorvos

Az ezüstkolloid már a szájnyálkahártyáról is felszívódik, ezért az alkalmazását általában úgy javasoljuk, hogy napi kétszer egy teáskanállal, és 3-4 percig a nyelv alatt kell tartani. A nyelv alatti laza szájnyálkahártyáról felszívódik az ezüstkolloidnak a 90%-a, és csak 10%-a kerül a bélcsatornába. Miért fontos ez? Ez azért fontos, mert az ezüstkolloid ily módon nem befolyásolja – ellentétben az antibiotikumokkal – a bélflórának az épségét.

A szervezet minden szövetébe eljut az ezüstkolloid, nincs tehát olyan szövet, ahová ne jutna el. A véragygáton is nagyon könnyen keresztüljut, ellentétben nagyon sok antibiotikummal.

Az ezüstkolloidnak a hatásmechanizmusa ma már jól ismert, bénítja a sejtlégzést, elsősorban azt a biokémiai folyamatot, amelyet Magyarország legnagyobb tudósáról, Szentgyörgyi Albertről neveztek el részben, mert Krebs-Szentgyörgyi ciklusnak neveznek.

Ugyanakkor az ezüstkolloid a szervezet saját sejtjeit nem támadja meg, tehát óriási a szelektivitása és a terápiás szélessége. A terápiás szélesség lényegében nem más, mint a terápiás és a toxikus dózis közötti különbség.

Az ezüst felhasználása ipari termékekben

Az ezüst napjainkban reneszánszát éli, újabb és újabb termékek kerülnek piacra az ezüst fertőtlenítő tulajdonságára alapozva:

különféle ruházati termékek, például ezüstszállal átszőtt zokni: a gombák és baktériumok elszaporodásának gátlására, fehérneműk anyagában, ezüst tartalmú fertőtlenítő hatású tisztítószerek. Felhasználják sebkötöző anyagokban, katéterekben, víztisztítókban, hűtőszekrényben, porszívóban, mosógépben.
Egyéb példák: billentyűzetek, pultok, antibakteriális ablaküveg, klímaberendezések szűrői, párásítóbetét.
Az ezüstkolloidot használják a lakókörnyezet és a növények antibakteriális védelmében, sprayként, és ivóvíz fertőtlenítésére is.

Fazekasok a békéért

Az Egészségügyi Világszervezet becslése szerint évente több mint kétmillióan halnak meg a nem tiszta, kórokozókkal fertőzött ivóvíz miatt a világon. A fejlődő világban ez a vezető halálok. Az áldozatok többsége gyerek.

A Potters for Peace (Fazekasok a békéért) szervezet ezüstkolloiddal impregnált kerámiafiltereket használnak az általuk kifejlesztett kerámia víztisztítóban. A kormányzattól független USA szervezet Közép-Amerikában tevékenykedik. A víztisztítójuk egy kerek víztartó, amiben ezüskolloiddal kezelt agyagszűrő van. A szűrőt havonta kell tisztítani és évente cserélni.

A NASA is ezüstöt tartalmazó víztisztító rendszert fejlesztett ki űrhajóin való használatra. Ezt a technológiát számos cég átvette.

A Hong Kong-i metró

A Hong Kong-i metróban ezüstkolloid fertőtlenítő spray-vel védekeznek az influenzavírus ellen. nanoezüst és titánium-dioxid fedőréteget (NSTDC) fújnak a felületek nagy részére. A Hong Kong-i vonalakon naponta két és fél millió ingázó közlekedik és fontos fertőtleníteni a közösen megérintett felületeket: a mozgólépcsők fogódzóját, a jegykiadók gomjait, az összes kapaszkodót.

Nanoezüst tartalmú fertőtlenítő padló innovációs nagydíjat kapott !!!

Innovációs nagydíjjal jutalmazta a szakma Chicagóban a Graboplast újfajta speciális padlóját, amely fertőtlenítő hatásával egyedülálló módon pusztítja a kórházakban az ott előforduló baktériumokat.

(Egészség: A “baktérium-ölő” padló innovációs nagydíjat kapott – HVG.hu)

 

 


Nanoezüst a szennyvíziszapban


A linkre kattintva, egy olyan cikket olvashatunk, ami a szennyvíziszappal  a termőföldekre juttatott nanoezüst részecskék hatását vizsgálja. A cikkből azonban nem derül ki, hogy a vizsgált szennyvíziszap milyen koncentrációban tartalmazott nanoezüstöt, és az sem egyértelmű (csak sejthető), hogy a kontroll területen ugyanolyan összetételű, de nanoezüsttől mentes szennyvíziszapot használtak fel. A kísérleti parcellák gyomnövénnyel voltak betelepítve. A kísérleti parcellákon a vizsgált növény zöldtömege 32%-kal alacsonyabb volt a kontroll területekhez képest. A csökkenést feltételezések szerint a talaj mikrobiális közösségének sérülése okozta. Köztudott, hogy a talajban élő mikroorganizmusok fontos szerepet játszanak a magasabbrendű növényzet tápanyagfelvételében. A nanoezüst kimutatott hatása tehát indirekt, nem a növényzetre gyakorolt negatív hatást a nanoezüst.

Hazánkban a szennyvíziszap mezőgazdasági felhasználása szigorúan szabályozott, csak a toxikus anyagoktól mentes szennyvíziszap juttatható ki a mezőgazdasági területekre.

 

ECOS készülék rendelés:

KOVÁCS RENÁTA

70/284-0139, 70/588-3333.

Az ezüst felhasználási területei

Az ezüst egyike a legrégebben ismert fémeknek, már időszámításunk előtt 2000 évvel is használták. Szürkésfehér színű, fényes felületű, nem változó nemesfém. Ékszerek, dísztárgyak, pénzérmék, étkészletek készítésére valamint a fényképészetben hasznosítják. Emellett az összes fémek közül, (az arany után) a legjobban vezeti a hőt és az elektromosságot.

Az ezüst ritkán található tiszta állapotban, általában kénnel vagy antimonnal vegyül.Leggyakrabban különböző szulfidásványokban; legtöbbször tartalmaznak ezüst-szulfidot: az ólom, réz, antimon és az arzén. Az összes fémek közül, az arany után, a legjobban nyújtható és alakítható, a hőt és az elektromosságot a legjobban vezeti, még a réznél is jobban. Az ezüst a legalacsonyabb fajlagos ellenállású fém. Vegyjele: Ag.  960 C-on olvad. Tiszta levegőn nem változik, de kéntartalmú vegyületek hatására, ezüst-szulfid képződése folytán megfeketedik.

Kiváló fényvisszaverő-képessége miatt már az ókori időkben is tükröket készítettek belőle. Öntésre csak ötvözetei alkalmasak, mivel tiszta állapotában rendkívül lágy, könnyen megmunkálható, de puha és könnyen kopik. Keménysége növelésére általában rézzel ötvözik, ez nagymértékben növeli szilárdságát.

A legfontosabb felhasználási területei: Ékszerek, étkészletek, dísztárgyak, pénzérmék, egészségügyi műszerek, kémiai felszerelések készülnek belőle. Ezen célokra és pénzverésre rezes ötvözeteit használják (10-50%-a réz). A nem nemesfémből készült tárgyakat esztétikai okból, vagy kémiai védelem céljából szokták ezüstözni. A vékony ezüstréteget elektrolízissel viszik fel. Nagy mennyiségű ezüstöt használt a filmes fényképészet, azonban a digitális technológiák ezt feleslegessé teszik.  Ezüstöt használnak az elektronikai és elektrotechnikai cikkeknél, ahol szükség van e nemesfém kiváló áramvezető képességére (nyomtatott áramkörök, kapcsolók stb.). Drágasága miatt e területen viszonylag keveset használnak belőle. Mint forrasztó ötvözeteknél is kiváló az ezüst.

Tükörgyártásban is használják, persze a tömegárucikk alumínium felhasználásával készül. Fogászatban fogak és tömések alapanyaga. Robbanószerekként az ezüst-fulminát, ami egy ütésérzékeny, gyutacsokban használatos robbanószer, valamint az ezüst-karbid. Az ezüst-klorid előállítható átlátszó formában, így üveg ragasztásra használható.

Befektetési ezüst: Az ezüst érmék és tömbök hamar népszerűvé váltak a gyűjtők körében viszonylagos megfizethetőségük miatt, a legjobb minőségűek a 999-es  finomságú termékek.

Gyógyászatban: fertőtlenítő hatása közismert, kísérletek bebizonyították, hogy az ezüstionok számos baktériumot, vírust, algát és gombát elpusztítanak. Elemi állapotában az emberi szervezetre nincsenek mérgező hatással. Például a kolloid ezüst,melyet természetes antibiotikumnak is neveznek, 650 féle baktériumtörzset képes elpusztítani. Az antibiotikumokkal ellentétben nem pusztítja el a természetes bélflórát, azonban nagyobb mennyiségben káros.

A jó minőségű ezüstkolloid oldatnak nincsenek káros mellékhatásai!
Más gyógyszerekkel nem lép kölcsönhatásba, hatásukat nem befolyásolja.
Aranykolloiddal együtt tartósan fogyasztva támogatja és erősíti a szervezet természetes védekező rendszerét, javítja a közérzetet, fiatalon tartja a testet és a szellemet.

Fültisztító pálcikára téve szem és fülfertőzések, körömágyi, lábujjköröm és fülgombásodás ellen. Fújjuk a lábujjak közé, combhajlatba, hogy megszüntessük a bőrviszketést, lábujjak közti kipállást, a gombás fertőzéseket, kiütéseket. Csökkenti a korpásodást, a psoriasist, bőrviszketést.

Az állatgyógyászatban is használatos, például égések, marások, harapások és fertőzések gyógyítására, valamint hatásos gyógyszere a kutyák parvovírus fertőzésének.

Napi adagja: fogyasszunk napi 3X1 teáskanálnyit tisztán, vagy napi 1 teáskanállal megelőzés céljából.

Kiknek ajánlott? Azoknak akik nem szívesen szednek antibiotikumot, vagy érzékenyek rá.

Az ezüstmérgezés egyik fajtája az argyria; a vérkeringésbe került ezüst az egyes szövetekben (bőr, szem, nyálkahártyák) lerakódik, és visszafordíthatatlanul kékesszürkére színezi ezeket.

A világ legnagyobb ezüsttermelői: Peru, Mexikó, Kína, Ausztrália, Chile, Oroszország,USA.ECOS készülék rendelés:

KOVÁCS RENÁTA

70/284-0139, 70/588-3333.


Az ezüst kolloid felhasználásának területei

EZÜST KÜLSŐLEG:

- Pattanások, ótvar, skarlát
- Sok esetben a bőrrák kezelésében is nagyon hatékony
- Szemgyulladás, fülgyulladás, szájfertőzések
- Égés, fagyás, napégés
- Szemölcsök, herpesz
- Kertben: bakteriális és gombás növényi betegségeknél permetezéssel 
(10 l vízhez 0,5 l ezüst kolloid)

BELSŐLEG:

- Szénanátha, allergia
- Tüdőgyulladás, megfázás, influenza
- Allergiák
- Staphylococcusos és streptococcusos fertőzések
- Légzőszervi, orrüregi megbetegedések
- Vérpanaszok, leukémia, agyhártyagyulladás
- Gyomorfekély
- Lyme-kór, szifilisz
- Cukorbetegség
- Több esetben a HIV-vírussal szemben is hatékonynak bizonyult
- Égés (életben lehet tartani itatásával súlyos esetben!)
- ízületi gyulladások, reuma
- Candida fertőzés
- Kolera
- Lepra
- Leukémia
- Nyirokér gyulladás
- Toxémia
- Pestis
- Vérben lévő élősködők
- Pattanás és más bőrbetegségek
- Agyhártya gyulladás
- Vírusos és gombás eredetű parazita fertőzések
- Skarlát
- Szem-fül-száj-torokgyulladás
- Vakbélgyulladás
- Krónikus kimerültség
- Segíti a magzat fejlődését, megkönnyíti a szülést, lábadozást
- Hasgörcs, puffadás
- Ivóvíz fertőtlenítésre
- Állatoknál: égésekre, marásokra, harapásokra, fertőzésekre.

A kórokozó mikroorganizmusok nem tudnak immunissá válni az ezüstrészecskék hatására, mint ahogy ez az antibiotikum esetében gyakran előfordul.

HA ENNYIRE JÓ, AKKOR MIÉRT NEM TUDNAK RÓLA A BETEGEK?

Ennek oka, hogy senki nem szabadalmaztatta, és valószínű soha nem is fogja. Ugyanis egyik intézet sem szeretne előállni azzal, hogy új ellenszert talált a rák vagy az AIDS ellen. Ha ezt megtennék, akkor új hatóanyagnak kellene nevezni, ez pedig ahhoz vezetne, hogy bevonnának minden ezüstkolloidot tartalmazó szert azzal az indokkal, hogy mint minden új hatóanyagnak, ennek is be kell vizsgálni a hatásait. Ez pedig minden 1938 előtt is használt gyógyszer – melyek törvény szerint jelenleg megengedett minősítésűek – újraminősítéséhez vezetne. Arról nem is beszélve, hogy ez a bevizsgálás akár évtizedekig is eltartana, így addig a betegek nem jutnának hozzá az ezüstkolloidhoz.

A másik fő oka a szer elhallgatásának az, hogy egyetlen gyógyszeripari cég sem szeretne csődbe menni. Képzeld csak el, hogy egy hatékony rák, vagy AIDS ellenes, vagy bármilyen vírusölő gyógyszer milyen profitoktól fosztaná meg a jelenlegi gyógyszergyártókat. Természeten az ezüstkolloid hatásának kutatása és orvosi bizonyítása nem tart még itt, de ki tudja, megfelelő körülmények között milyen valóban hatékony készítményeket lehetne belőle létrehozni.

Az ezüstkolloid nem mérgező

Az ezüstkolloid nanométer méretű részecskéket tartalmazó víz szuszpendált ezüsttel. A kolloid fémrács szerkezetű, ami nem toxikus, és olyan biológiailag aktív forma, amely laboratóriumi körülmények között rendkívül erős baktériumölő hatással rendelkezik. “A kolloid hatásának lényege, hogy a semleges kolloidrészecskéket a falósejtek ‘gyomra’ (lizoszómája) ionokká alakítja. Csakhogy ez a falósejtek gyomrában történik meg, ami nem érintkezik a szervezet más proteinjeivel. A falósejtek a kórokozókat a lizoszómákon belül pusztítja el és ott, ahová a fehérvérsejteket a szervezet ‘hívja’. Az ezüstkolloid legértékesebb tulajdonsága, hogy az antibiotikumokkal ellentétben nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel, és önálló antimikrobás hatékonysággal bír, ezért kiválóan alkalmas számos fertőzéses megbetegedés kezelésére” - fűzi hozzá a szakértő.
Az ezüstkolloid egyetlen lehetséges mellékhatása az argíria, azaz a bőr szürkéskék elszíneződése lehet, ám a tanulmányok kimutatták, hogy az argirózis a korszerű, kb. 20 ppm koncentrációjú készítmények napi 17 literének elfogyasztása után jelentkezik. Az ezüstkolloid még tartósan nagy adagban sem ártalmas, hiszen a vesével és a májjal is ürül – árulja el a szakértő -, ugyanakkor az ezüstkolloid tartósabb hatástalansága sem ellenjavallt, mivel nem mérgező, és a hatása lassan alakul ki.

Mit nem csinál az ezüst kolloid?

- Nincs kölcsönhatásban más gyógyszerekkel
- Nem ingerli a gyomrot, sőt segíti az emésztést
- Nem csípi a szemet
- Nincsenek melllékhatásai
- Nem lehet túladagolni

Hogyan kell alkalmazni?

Az ezüstkolloid igen sokoldalú szelíd gyógymód. Használható külsőleg és belsőleg is. Ha például bedugul a fülünk, alkalmas a kimosására. Elég 3-5 cseppet a bedugult fülbe csöppenteni, majd egy-két percet nyugodtan feküdni, hogy a cseppek a hallójáratba jussanak és hassanak.

Ha a füldugulás jelentős, a hatékonyabb bejutás érdekében masszírozni is lehet a fület. Száj- és torok panaszok esetén is hatásos. Ha torokgyulladásunk van, gargalizálhatunk vele. Fogíny problémák esetén öblögetéssel segíthetünk magunkon, ha száj- és nyálkahártya panaszunk van, szintén jó gyógyír.

Nagy eséllyel megelőzhető vele a foggyulladás és fogszuvasodás. A rossz leheletet elűzi, de a különféle szájsebek és afták ellen is jó. Az ezüstkolloid a szem doktora is. Szemgyulladás esetén, szemcseppként használatos.

Hígítás nélkül is alkalmazható szemgyulladásnál (kötőhártya gyulladáskor), ha borogatjuk vele a szemet. Ez a szelíd gyógymód az allergiásokon is segít. Remek ellenszere a megfázásos, influenzás tüneteknek, a szénanáthának.

Alkalmas légzőszervi és orrüregi fertőzések, a tüdőgyulladás, staphylococcus-os illetve streptococcus-os fertőzések tüneteinek megszüntetésére. Használható leukémia, agyhártyagyulladás, vérpanaszok, szifilisz, gonorrhea, sőt vérélősködők, Lyme-kór esetén.

A nyirokér-gyulladás, gyomorfekély is kezelhető az ezüstkolloiddal.
Segíti az emésztést, és gátolja a puffadást.

Hüvelyfertőzés esetén egy liter vízbe csöppentsünk két-három evőkanál ezüstvizet és öblögessük az intim testrészt.

Külsőleg is számos problémára jelent segítséget az ezüstkolloid. Alkalmas a gombás fertőzések kezelésére, így a körmök, illetve a fül gombásodásakor is bevethetjük. Bőrviszketés, szúnyogcsípés, bőrbetegségek, ekcéma, herpesz, szemölcsök, pattanások esetén is gyógyír.

Alkalmas a fülgyulladás kezelésre is. Érdekes, hogy nem csak az égések, fagyások, nyílt sebek, vágott sérülések, horzsolások gyógyszere, hanem a skarlát, ótvar gyógyításában is segít. A vágott sebekre és horzsolásokra úgy hatásos, ha a kötszerre cseppentünk az ezüstkolloidból néhány cseppet.

A gyógyulást minden probléma esetében előbbre hozza.
Tárolni olyan helyen kell az ezüstvizet, ahol nem fagyhat meg!
Tartsuk távol sugárzó hőtől, illetve mágneses hatástól!
Érdemes hűvös helyen, sötét üvegben tartani, mert akkor akár 2 évig is eláll!

Schneider Ferenc, Holistic Pulsing terapeuta, reflexológus, természetgyógyász véleménye:

A kolloid ezüst kis mennyiségben a növényi táplálékokban és az emberi szervezetben is megtalálható, aminek a jelenléte nélkülözhetetlen az immunrendszer megfelelő működésében. Az orvostudomány által már régóta bizonyított tény, hogy a kolloidszemcse méretű ezüst rendkívül hatásos a különféle vírusos és fertőzéses megbetegedések kezelésében. A szemcsék baktérium-, vírusölő és mikrobapusztító hatását így intenzíven alkalmazhatjuk többek között a herpesz, a gombásodás, a candida, a szifilisz, sőt, a kullancscsípés okozta súlyos Lyme-kór gyógyításában is. Az ezüstkolloid igen hatásos csontregeneráló, elősegíti a bőr és a finom szövetek újraképződését, ráadásul sterilen tartja azokat. Az ezüstkolloidból célszerű reggel, éhgyomorra bevennünk 2 teáskanálnyit, és ne használjunk fém vagy műanyag kanalat, így a kolloidszemcsék könnyebben felszívódnak és bejutnak a vérkeringésbe. Mielőtt lenyelnénk, tartsuk rövid ideig a szájüregben, így a felszívódás sokkal jobb és intenzívebb lesz.”

Speciális hatása, hogy csak az emberi szervezetre káros baktériumokat pusztítja el,melyek fontosak az élet szempontjából, azokat nem.

Ennek oka a föld rezgésszámában keresendő, ez 7,83 Hz. /Schumann-rezonancia./
A baktériumok, vírusok akkor tudnak támadni, ha valakinek az energia-szintje lecsökken, ekkor ezek megerősödnek, hiszen az illető védtelenné válik, mert nem tudja tartani a 7,83 Hz-hez tartozó rezgésszámot.Az ezüst-kolloid ezeket támadja meg és pusztítja el, miközben a szervezet működését segítő baktériumokra nincs káros hatása.

Egy kis készülék, az ECOS és 2 db 99,99%-os tisztaságú ezüst lapocska segítségével 5 perc alatt 2 dl ezüst-kolloidot lehet előállítani.
A lapocskák kb. 5 év alatt használódnak el, pótlásukra van lehetőség.
Ajánlott adag: napi 1 evőkanál fogyasztása javasolható megelőzésként.
Amennyiben fennáll valamely fertőzés lehetősége, napi ½ deci fogyasztása ajánlható.
A kolloidot túlfogyasztani nem lehet, mert ha ez előfordulna és a bőr pigmentjei elszürkülnének, akkor a folyadék fogyasztását abbahagyva, ez kiürül.Az eddigi tapasztalatok alapján rendszeresen fogyasztva a korunk betegségének számító és nagyon sok betegséghez hozzájáruló candida gomba ellen is ragyogó védelmet nyújt.

A készülék megrendelhető:
KOVÁCS RENÁTA 7O/284-O139 telefonszámon, vagy
kovacsrenata69@freemail.hu email címen.

Ár: 5O.OOO Ft

Az ezüst kolloid történelme


Az
ezüstnek a szervezetre való hatása már az ősidőktől foglalkoztatja az emberiséget. Hippokratésznél is találunk említést az ezüst gyógyító és betegségmegelőző hatásáról. A főniciaiak ezüst edényekben tárolták az ivóvizet, bort, ecetet, hogy megvédjék a romlástól.

A 19. század második felében újra felfedezték az ezüst jótékony hatását. Az 1870-s években egy német nőgyógyász, Karl Krede 1%-s ezüst nitrát oldatot kezdett használni a fertőtlenítésre. Az ő eredményeinek köszönhetően a német kórházakban sikerült teljesen legyőzni, az akkoriban nagyon elterjedt betegséget, az újszülöttek szemén keletkező gennyes gyulladásokat. Ez a felfedezés elindította az ezüst felhasználását veszélyes bakteriális betegségek megelőzésére.

Karl Krede tanulmányait folytatta fia, Benne Krede. Ő már 1897-ben a XII. Nemzetközi Orvosi Kongresszuson beszámolt azokról az eredményekről, amelyeket az ezüst-tartalmú szerekkel értek el a gyulladások kezelésében a sebészetben, a fertőzések kezelésében, belső használat esetén.

Az orvosok elkezdik alkalmazni az ezüst-tartalmú szereket (Kollargol, Protargol), amelyek modernizált változatát több mint száz éve használja az orvostudomány.

1910-ben a német Chemische Fabrik von Heyden által gyártott ezüst-tartalmú gyógyszerekről, kiadtak egy összefoglalót, amelyben le volt írva különböző fertőző betegségek gyógymódja, köztük: gennyes gócok, vérmérgezés, tífusz, tüdőgyulladás, agyhártyagyulladás, szifiliszes sebek, gombás fertőzések, szem, száj, orr, fül és torokgyulladások, reumás megbetegedések, égési sérülések, fekélyek és még más betegségek javasolt gyógymódja.

Az első világháború idején már sok ezüst vegyületet használtak fertőzések megelőzésere és gyulladások kezelésére.

A múlt század 30-s éveiben sikeresen használták a Kollargolt fertőző artritis, reumás betegségek, asztma, tüdőgyulladás, influenza, torokgyulladás, gyomorhurut gyógyítására. Külsőleg is használták gennyes sebek, égések kezelésére. Ez az irányzat intenzíven fejlődött, egészen az antibiotikumok felfedezéséig a 40-s években.

Sajnos a mai ember már ismeri az antibiotikumok mellékhatásait is, mint az immunrendszer gyengítése, légúti gombás megbetegedések, a bélflóra károsítása. A baktériumok érzéketlenné válása egy idő után egyre erősebb antibaktériumok alkalmazásához vezet.

Mindamellett kísérletek során egyértelműen bizonyított, hogy az ezüst ionok számos baktériumot, vírust, algát és gombát elpusztítanak, nem károsítják azonban a bélflórát, nem váltanak ki allergiát.

1930-tól kezdenek ivóvizet sterilizálni ipari méretekben, ezüst-ionokkal. Egyes adatok szerint az így kapott ezüst víz baktériumölő hatása nagyobb, mint a klór, klórmész vagy más erős oxidáló anyag ugyanolyan koncentrációban. Az ezüst víz külsőleg való felhasználása esetén, az antibakteriális hatás nagyságrendekkel erősebb, mint a penicillin hatása.

Ezt a módszert széles körben használják a mai napig. A NASA először az APOLLÓ programban használta az ezüst víz jótékony tulajdonságát. Az űrhajósok az űrállomáson ezüst ionokkal csírátlanított vizet isznak a mai napon is. Ezüst ionnal sterilizált vizet isznak a hajókon, tengeralattjárókon, repülőgépeken az utasok és a személyzet a veszélyes infekciók elkerülése érdekében. Ez a módszer, minden pozitív tulajdonsága mellet is, az ezüst drágasága miatt, nem terjedhetett el oly mértékben, mint a víz klórozása.

Magyarországon, a Fővárosi Vízművek Rt. gyárt és alkalmaz mobil , repülőgépen katasztrófa helyzetben lévő területekre szállítható, nagy kapacitású, ivóvíz előállítására alkalmas víztisztító berendezést, amelyben a víz sterilizálása ezüst-ion adagolással történik. Ezt a felszerelést sikeresen alkalmazták Sri-Lankában 2005 januárjában. Az ezüst ion koncentráció az így előállított ivóvízben 50-100 mkg/l.

A nemzetközi egészségügyi szervezet, a WHO 2003-ban adott ki az ivóvízről olyan jelentést, amelyben foglalkozott az ezüst-ion ivóvízre kifejtett hatásáról
(
Silver in Drinking-water. Background document for development of WHO Guidelines for Drinking-water Quality. 2003).
Ez az összefoglaló csak a tudományos világban elfogadott eredményeket tartalmaz és ezek az eredmények voltak felhasználva a javaslatuk kidolgozásánál.

Alábbiakban megemlítünk egy pár fontos megállapítást az említett anyagból.

A természetes vizekben az átlagos ezüst koncentráció csak 0,2 – 0,3 mikrogramm literenként. Az USA-ban végzett mérések alapján, az ivóvízben mért koncentrációk a „nem kimutatható” szinttől 5 mkg/l-g terjedtek. Hasonló eredményeket mutattak a Kanadai kutatások is.

Az olyan ivóvízben, amelyet ezüsttel fertőtlenítettek, 50 mkg/l és ettől magasabb koncentrációt mértek az ezüstből. A legtöbb esetben, az ezüst az ivóvízben nem disszociáló ezüst klorid formában volt.

Az ételekben átlagosan 10-100 mkg/kg koncentrációban van jelen az ezüst a természetben.

Az étkezési szokások elemzése alapján, beleértve a napi ivóvízfogyasztást is, a modern ember csak 7,1 mkg ezüstöt visz be szervezetébe naponta. Viszont a régebben végzett mérésekben még 20 és 80 mkg közötti eredményeket mutattak ki a kutatások.

Az ivóvízzel a szervezetbe bevitt ezüst mennyiség nagyon kis részét teszi ki a fent említett eredményekben. Csak az ezüsttel kezelt ivóvizek fogyasztása esetén volt az ivóvíz szerepe fontos a napi ezüst mennyiség szájon keresztüli bevitelére.

Az emberi szervezet, a bevitt ezüst 0-10% -t tartja csak fel. Általában, pár naptól 50 napig becsülték a bevitt ezüst koncentrációjának a felére való csökkenését a szervezetben.

A mai tudományos eredmények alapján a szervezetre veszélyesnek tekinthető 10 gramm feletti ezüst bevitele az emberi szervezetbe (10 g =10 millió mkg).

Az ivóvíz ezüsttel történő fertőtlenítése esetében, az ezüst maximális koncentrációját 100 mkg/l szinten javasolják tartani.

Ebben az esetben is csak 70 éves fogyasztás után gyűlhetne fel a szervezetben 5 gramm ezüst, vagyis a már veszélyesnek tekinthető 10 gramm fele.

 

EZÜST HATÁSA

A fertőzött sejtbe jutva az ezüst ionok megakadályozzák a tápanyagok eljutását a vírushoz, így a beteg sejtet halálra ítélik. Az ezüst ugyanakkor nem károsítja az egészséges sejteket, más szóval, miközben elpusztítja a patogén baktériumokat, ártalmatlan marad a szervezet saját jótékony mikroflórájára.

Az ezüst gyulladáscsökkentő tulajdonságai az érintett szövetekkel való érintkezéskor nyilvánulnak meg. A gennyező sebbe jutva az ezüst kötődik a szövetekben levő fehérjékhez és védőréteget képez, majd az idegvégződések beburkolásával meggátolja az irritációt. Az ezüst hatása alatt a seb gyorsan megtisztul az elhalt anyagoktól, ami megakadályozza a különféle betegségek kifejlődését és gyorsítja a szövet gyógyulását. A kolloid ezüst hatékony a gyomor-bélcsatorna megbetegedései, ételmérgezések, egyes bőrkiütések (pszoriázis, allergiás dermatitisz), ízületi gyulladások esetén.

Az ezüst – egyike az emberi szervezet normális működéséhez szükséges esszenciális nyomelemeknek. Főként az agynak, belső elválasztású mirigyeknek, májnak, vesének, csontrendszernek szükséges. Az ezüst aktívan vesz részt az anyagcsere keretében végbemenő cserefolyamatokban, számos enzim és fontos vitamin képzésében, szabályozza az energia cserét, hozzájárul a limfocita, eritricita és hemoglobin szám növeléséhez.

 

ECOS készülék rendelhető:

KOVÁCS RENÁTA

70/284-0139, 70/588-3333.


Hogyan segíti a gyógytornász munkáját a BEMER terápia?

Elsősorban a mozgásszervi kórképekkel, különösen az arthrosissal szerzett tapasztalatok alapján elmondható, hogy az 55 évnél idősebb lakosság körében 80% feletti a mozgásszervi problémák jelentléte.
Az ízületi porc degenerációja a teherviselő ízületekben súlyos funkció zavarokhoz, mozgáskorlátozottsághoz vezethet, ami jelentősen befolyásolja az érintett beteg életminőségét.

Az egyénre adaptált kezelés során elsődleges szempont a fájdalomcsillapítás, amit a BEMER-rel rövid időn belül elérhetünk. ez teszi lehetővé , hogy a kezelést követő gyógytornával már a betegség progresszióját lassíthatjuk. Az izomzat optimális állapotának helyreállítási folyamata: izomállapot - gyógytornász tevékenység - BEMER hatás; izomgyengeség - erősítés - mikrokeringés javítása ; izom feszülés - feszültségoldás - fájdalomcsökkentés, kontraktúra - nyújtás - oxigénellátás fokozása.

A BEMER készülék és a gyógytorna együttes alkalmazása javasolt, hiszen ha csak a BEMER-t alkalmazná az ember, akkor a fájdalom ugyan megszűnne, de a funkciózavar változatlanul myaradna.

Esetleírás: 50éves nőbeteg, évek óta fájdalmas térd-arthrosissal küszködött és ortopéd orvosa ajánlotta neki a protézis beültetését. A beteg a BEMER kezelés igénybevételével szerette volna elkerülni a műtétet.
Kezelés előtti tünetek: 1,5 éve induláskor jobb térdében fájdalom, ami terhelésre fokozódik, piros-duzzadt térd, sántítás, enyhe izom atrophia, izomerő csökkenés voltak.

Az alkalmazott terápia 2 részre oszlott:

1. Először a célkitűzés a fájdalom, az ödéma és a gyulladás megszüntetése volt.
A kezelés 2 héten át, heti 3 alkalommal történt.

2. Utána 4 hétig a cél az aerob kapacitás növelése, az egészséges tartás vissszaállítása 
és izomegyensúly kialakítása voltak.

A kezeléssel elért eredmények: javult a beteg kondíciója, sántítása megszűnt, izomerőssége javult és újra munkaképessé vált.
A folyamatot ugyan visszafordítani nem lehetett, de a rosszabbodási folyamatot lassítani, a beteg életminőségét javítani sikerült.

Fenti leírás és összefoglaló Pogány Enikő gyógytornász előadásának kivonata alapján készült, mely a II. Nemzetközi BEMER Kongresszuson, 2004-ben hangzott el.

Bízom benne, hogy sikerült minden gyógytornában érintett figyelmét felhívni egy újszerű, ám igen hatékony kezelési módra, nevezetesen a BEMER terápia és a gyógytorna együttes alkalmazására!

BEMER-ről sportolóknak, sportegyesületeknek

Sportolók

Mely területeken érdemes BEMER kezelésben gondolkodniuk a sportegyesületeknek és a sportolóknak?

Teljesítményfokozás:

BEMER kezelés aktívan kihat a teljesítmény növekedésére. Ezt a tényt igen korán, már 2006-ban mérésekkel igazolták.

mérés körülményei és eredményei – többek között - a Sportorvosi Szemle 2006.(2-3) számában, a 217-228. oldalakon kerültek közlésre.

A vizsgálat megállapította, hogy azonos terhelési körülmények és időtartam között végzett BEMER kezelés hatására a sortolók futószalagon mért futásteljesítményét, illetve teniszezők 3 hetes edzőtáborozása alatti teljesítményét vizsgálva, a kezelt sportolók meghatározó, 438 m-es (+15%) teljesítményjavulást és 1,5km/h (+0,4%) emelkedett futási sebességet értek el.

A vizsgálatban véletlenszerűen kiválasztott sportolók vettek részt, akiken a méréseket kettős vakpróbával végezték, az eredményeket pedig a laktacid dózissal, az oxidatív állapottal, a vércukorszinttel, és a vér Astrup-féle gázelemzésével kolleráltatták.

Fentiek ismeretében nem kérdés hogy a BEMER kezelés legális dopping a szervezet számára.

Fontos kiemelni, hogy optimális szinten tartja az immunrendszert, ezért a sportoló szervezet még ellenállóbb lehet a fertőző betegségekkel szemben.

Rehabilitáció:

A BEMER kezelés csökkenti az izomfájdalmat, ezért a sportolók igen erős fizikai hatásoknak kitett szervezet regenerálódási idejét lerövidíti. A fentieket a Borg – szerinti VAS skálán mértekkel igazolták.

A kezelés lerövidítheti a rehabilitációs időszakot, a sportoló hamarabb térhet vissza az intenzív edzésmunkához, mintBEMER kezelés nélkül.

Műtétek után elősegíti a sebgyógyulást, csökkenti annak terminusát. Töréses sérülésekben rövidíti a csontok összeforrásának idejét.

 

 

 

BEMER készülék bérlése, vásárlása

Bemer készülék bérlése és vásárlása

BEMER terápiának nincs kimutatható káros mellékhatása.
Használata csak a friss szervátülteteknek nem engedélyezett, mert a BEMER kezelés intenzíven erősíti az immunrendszert.

Eredményesen használhatják tehát kismamák, pacemaker-el élők, csecsemők, kisgyermekek, daganatos betegségben szenvedők egyaránt.

Kontroll alatt végzett kísérletek kimutatták a szervezet működésére gyakorolt jótékony hatását, s ezt valós adatok, publikált kutatási eredmények igazolják.

Kisebb gondok esetén kúraszerű használata javasolt, mely állapot függvényében 4-6 hét.

A kúra igénybevétele lehetséges:

  • 10 alkalmas bérlettel naponta megkapja az előírt dózist kezelőhelyünkön.
  • BEMER készülék bérlése: rövidebb gyógyulási folyamatok segítésére, műtétek utáni rehabilitációra ajánljuk, hiszen így könnyedén, naponta két alkalommal is használni tudja.  Szakemberünk ellátja megfelelő kezelési tervvel, s a készülék használatát otthonában megtanítja.

Ahol a családon belül halmozott problémák állnak fenn, többen is betegek, pl. daganatos betegség, sclerosis multiplex, allergia, tartós bőrbetegség, diabétesz és annak szövődményei, reumatikus és ízületi megbetegedés, ott okos megoldás lehet a BEMER készülék vásárlása.

Egészségközpontunkban kipróbálhatja, majd megrendelheti a készülék bármely típusát.
A megfelelő konstrukció kiválasztásában szakemberünk rendelkezésére áll.
Természetesen megtanítjuk a készülék használatára, kezelési tervét folyamatosan elkészítjük, s igény esetén orvosi szaktanácsadással segítjük.

A saját készülék gazdaságos beruházás, mert a BEMER az egész családra vigyáz!

Érdeklődjön most, örömmel várjuk jelentkezését!

 

B.BOX Professional Set

Bemer Pro

B.BOX Classic - Set

Bemer Classic

Matrac kezelőegység (B.BODY Pro)

Picture

Matrac kezelőegység (B.BODY Classic)

Picture

Intenzív kezelőegység (B.SPOT)

Picture
Kép: B.SPOT kezelőegység B.GRIP tartómodulban. 
(A B.SPOT nem tartalmazza a B.GRIP modult.)

Kezelőegység fénykezelésekhez (B.LIGHT)

Picture
Kép: B.LIGHT kezelőegység B.GRIP tartómodulban. 
(A B.LIGHT nem tartalmazza a B.GRIP modult.)

Intenzív kisfelületű kezelőegység (B.PAD)

Picture

Nagy felületű, intenzív kezelőegység (B.SIT)

Picture

Akkumulátor

Picture
Részegységek
B.BOX Professional (vezérlőkészülék)
B.SCAN (funkció ellenőrző)
B.BODY Professional (teljes test kezelőegység)
B.GRIP (tartómodul)
B.SPOT (pontszerű kezelőegység)
B.LIGHT (fény kezelőegység)
B.PAD (kis felületű kezelőegység)
Rögzítőszalag (B.BODY és B.GRIP számára)
Hálózati adapter
Autós adapter
Fali tartó
Lábvédő
Védőszemüveg
4 430 EUR (3 488 EUR +áfa)

Részegységek
B.BOX Classic (vezérlőkészülék)
B.SCAN (funkció ellenőrző)
B.BODY classic (teljes test kezelőegység)
B.GRIP (tartómodul)
B.SPOT (pontszerű kezelőegység)
Rögzítőszalag (B.BODY és B.GRIP számára)                    
Hálózati adapter
3 148 EUR (2 479 EUR +áfa)

Teljes testfelület kezeléséhez.
Huzattal, feltekerhető.


544 EUR (428 EUR +áfa)

Teljes testfelület kezeléséhez. 
Huzattal, feltekerhető.


513 EUR (404 EUR +áfa)

Intenzív, helyi kezelőegység.


166 EUR (131 EUR +áfa)

Fénytreápiás kezelőegység.


417 EUR (328 EUR +áfa)

Intenzív, helyi kezelőegység.
235 EUR (185 EUR +áfa)

Intenzív, nagy felületű kezelőegység.
458 EUR (361 EUR +áfa)

Akkumulátor egység, B.BOX Classic vagy B.BOX Pro vezérlőkészülékhez


155 EUR (122 EUR +áfa)

BEMER és az immunrendszer

A BEMER nappali és az alvó program nem csak a vér és a testsejtek közötti anyagcserére gyakorolnak hatást, hanem az immun védőrendszer plazmatikus és sejtes faktorainak továbbítására is. A fehérvérsejtek viselkedését a legkisebb vérerekben elsősorban az információ fehérjék(adatproteinek) kémiai hírvivő anyagai(kemokin) befolyásolják.
Különböző típusú információs fehérjék vannak, amelyek a fehérvérsejtek viselkedésére hatnak.
Az első csoportba tartozó fehérvérsejtek az érfal közeli, lassú gördülő mozgásra adnak parancsot (ennek a csoportnak a fehérjéje az ICAM 1, ami a BEMER rendszer hatása alatt 10%-os növekedést mutatott.
Az információs proteinek második csoportja adja ki ezt követően a fehérvérsejteknek a parancsor, hogy hagyják el a vérdeényt és a szövetben(intersticiális szövet vagy mesenchyma) az ér és a sejtek között fejtsék kivédelmi feladataikat(pl. egy, a testbe behatoló kórokozó kórokozó kiiktatására:influenza vírus).

 

Ábra:

A különböző kezelési módszerek hatása a fehérvérsejtek transzmigrációs(áttelepülési) viselkedésére
(az áttelepült fehérvérsejtek száma egy meghatározott szövettérfogatban nBC/V) fertőzésnek vagy stressznek kitett utókezeltek esetén 30 napos kezelési intervallumban.

Az új BEMER alvóprogram

A dr. Rainer Klopp által vezetett kutatások legújabb eredményei kimutatták, hogy
a pihenés fázisában(regenerációs vagy alvási fázisban) a vér újra elosztása megy végbe a szervezetben és az immunológiai, valamint regenerációs folyamatok védelme alatt a nap során fellépett bizonyos vérkeringési hiányokat messzemenően kompenzálni lehet.
Ezek az éjszakai pihenés alatt lezajló kiegyenlítő folyamatok nem csak az anyagcsere folyamatokat érintik, hanem nagymértékben az immunvédelemnek a mikrokeringés funkciós állapotától függő mechanizmusait is.
Ezen ismeretek alapján egy világviszonylatban egyedülálló alvás közbeni kezelőprogram kidolgozására került sor, ami egyrészt támogatja az általános kezelés hatékonyságát és azon túl csökkenti  a fertőzési fogékonyságot, serkenti a szervezet regenerációs folyamatait, elősegít egy nyugodt, mély és pihentető szívműködést és gondoskodik a test fokozott savtalanításáról, továbbá javítja az anyagcsere végtermékek kiválasztását.

Egsészséges, edzett és stesszmentes embereknél átmenetileg keletkezhetnek bizonyos hiányosságok a nap során, pl. fizikai megterhelésnél, amikor a keringő vérmennyiség újra elosztása révén előnyt élvez a vázizomzat, a bőr( a belek és a vesék terhére, amelyek az immunológiailag legaktívabb szerveink), ami a pihenőfázisban és adott esetben az éjszakai pihenési fázisban gyorsan kiegyenlítődik.
Krónikusan stresszes vagy krónikus betegségben szenvedő páciensek esetében pl. ez a kiegyenlítődés korlátozott, vagy gyengébb, aminek a következménye egy mindig tovább romló fizikai és szellemi teljesítőképesség, rosszabbodó gyógyulási folyamatok.
Egy egészséges alvás és a bizonyos szervekben fennálló vérkeringés hiányok lehetőség szerinti zavartalan kiegyenlítődése között összefüggés áll fenn.
Alvási zavaroknál ezek a kiegyenlítődések hiányt szenvednek, az alvás minőségének javítása ezzel szemben hat.
Egy egészséges alvásnál(helyesebben az egészség megőrző alvásnál) egy 7-8 órás éjszakai nyugalmi idő alatt 4-5, egyenként 1,5 órás alvási ciklus zajlik le.
Minden egyes ciklusnak több alvási állapota van: elalvási állapot, szendergés, felületes alvás, középmély alvás, mély alvás.
Idősebb embereknél és krónikusan sresszes pácienseknél, pl. különböző alvászavarok léphetnek fel(az alvási állapotok számának lecsökkenése, az alvási ciklusok időbeli változása). A következmények a szervezet kiegyenlítődési és regenerációs folyamatainak akadályoztatása, sőt zavarai az éjjeli pohenés alatt.

A Berlini Mikrocirkulációs Intézet átfogó kutatási erőfeszítéseit követően sikerült messzemenően tisztázni a mikrokeringéses szabályozások és újraelosztások normál és a zavart alvások alatti különös sajátoságait és kifejleszteni egy különleges stimuláló jelet a megfelelő zavarok kezeléséhez(alacsony intenzitás szint, meghatározott jelkonfiguráció).
A BEMER alvóprogram egy nagyon hatékony kezelési módszer a mikrokeringés kompenzációs zavarainál a különböző alvászavarokkal összefüggésben. Alkalmazása egyik vagy másik esetben nem vezet a kívánatos eredmény eléréséhez(pl. bizonyos fennálló kardio-vaszkuláris és egyéb betegségre az orvos által felírt, indexelt gyógyszerrel történő egyidejű alkalmazás esetén).
Ezekben a ritka esetekben csak a nappali programot kell használni.

Általánosan a BEMER alvóprogramok használatának fokozatos bevezetése javasolható.

ALKALMAZÁSI JAVASLATOK

A bázisprogram a BEMER terápia általánosan és alapvetően ajánlott alkalmazása a napi, javallat független nappali kezelésekhez.

Fogyás és a magnéziumhiány

Problémája van a fogyással?

A „diéta” szót hallani sem akarja már? Ismeri a jojó effektust? A magnézium lehet a kulcsa a vágyott alaknak. A magnéziumhiány ugyanis megakadályozza a fogyást. Optimáljuk tehát magnéziumszintünket, és legyünk végre karcsúak.

A magnéziumhiány hizlal

Ha a szervezetben hiányoznak az ásványi anyagok, amelyek a manapság előnyben részesített iparilag feldolgozott élelmiszerekben már nincsenek jelen, akkor gyakran léphetnek fel szabályos evési rohamok. Ezek gyakran csak az ásványi anyagok, pl. a magnézium iránti igényt fejezik ki. Tehát egyre több feldolgozott élelmiszert és üres kalóriát eszünk, melyek növelik súlyunkat, de a tápanyagok iránti szükségletünket nem elégítik ki. Ez azonban csak a kezdet. A magnéziumhiánynak sokkal nagyobb horderejű következményei vannak – nemcsak a testsúlyra, hanem az egész anyagcserére.

A magnézium gátolja a zsírbontást

A magnézium és a B-komplex vitaminjai szorosan együttműködnek, hogy a fehérjék, zsírok és szénhidrátok emésztését, felszívódását és hasznosítását szabályozzák. Speciális enzimeket aktiválnak. Ha hiányzik a magnézium, vagy egyszerűen túl kevés áll rendelkezésre, az a táplálék hiányos feldolgozásához vezet. Ennek eredményeként különböző panaszok léphetnek fel. Ide tartozik elsősorban a vércukor-ingadozás, amely előbb vagy utóbb túlsúlyhoz vezethet. A tartósan megemelkedett vércukorszint ezen kívül szöveti károsodásokat okozhat az idegekben és az erekben is. Nő a szívbetegségek rizikója. A szövetek helyreállításához megint csak magnéziumra lenne szükség…

A magnézium blokkolja a hizlaló géneket

Miután felfedezték a hizlaló géneket, sokan azt hiszik, a túlsúly örökletes, és semmit nem tudnak tenni ellene. A dolgoknak ez a nézete nagyon kényelmes, mert így tovább lehet folytatni a rossz hizlaló szokásainkat, miközben a géneket tesszük felelőssé a túlsúlyért. Állatkísérletek azonban kimutatták, hogy csak azoknál az egereknél aktiválódtak az elhízásért felelős gének, akik nem kaptak elegendő B-vitamint. Ha azonban elég B-vitaminnal látták el őket, akkor karcsúak maradtak, illetve azokká váltak. A B-vitaminok viszont csak akkor képesek aktívan részt venni az anyagcsere-folyamatban, ha a magnézium is jelen van. Magnézium nélkül a B-vitaminok tehetetlenek, és nem képesek befolyásolni a géneket. Azaz elegendő magnézium jelenlétében a hizlaló gének nem aktiválódnak, és könnyűszerrel karcsúak maradhatunk, illetve lehetünk akkor is, ha hizlaló génekkel rendelkezünk.


Magnézium az élelmiszerekben

Túlsúly esetén tehát rendkívül fontos a magnéziumellátás optimálása. Magnéziumban gazdag élelmiszerek például az amarant, a quinoa, a tengeri alga, a tökmag, a napraforgómag, a mandula, a szárított gyümölcsök (pl. banán), a zöld leveles zöldségek és a hüvelyesek. Figyeljünk arra, hogy ezeket az élelmiszereket rendszeresen építsük be az étrendünkbe.

Pajzsmirigy alulműködés

is állhat masszív súlygyarapodás mögött, ezt általában depresszió, fáradékonyság, koncentrációszavarok kísérhetik. Ha az endokrinológus szakember mindent a legnagyobb rendben talált, akkor érdemes biorezonanciás felmérésre menni és megnézetni anyagcsere-működésünket és méreganyag állományunkat.

Ugyanis szervezetünk, ha méreganyaggal telített a zsírrétegünk növekszik, testünk ezeket a szöveteket használja raktárnak, ha már nem tudja a méreganyagokat vizelettel, széklettel, izzadással eltávolítani.