Egészségügyi tudástár

Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
A pajzsmirigy elváltozás tünetei

Így jelzi a pajzsmirigy, ha baj van


A pajzsmirigyzavarnak olykor jól látható jelei vannak, mely gyanút ébreszt az orvosban

A leggyakoribb pajzsmirigbetegségek jellemző tüneteit most már mi is felismerhetjük, íme!

Túlsúly/alacsony súly

pajzsmirigyzavarok az esetek többségében testsúlyváltozással is járnak. Pajzsmirigy-alulműködés esetén normál étvágy mellett plusz kilók rakódnak a betegre, míg pajzsmirigy-túlműködés esetén az illető egyre csak fogy. A túlsúly, illetve a túlságosan is vékony testalkat gyorsan szemet szúr a szakembernek, akiben felmerülhet a pajzsmirigyzavar gyanúja-főleg, ha egyéb tünetek is társulnak hozzá.

Ritka szemöldök

A pajzsmirigy alulműködés egy gyakori, ám indokolatlanul keveset hangoztatott tünete a ritkuló szemöldök, főleg annak a vége felé. Ez az úgynevezett Hertoghe-jel, melyet Eugene Hertoghe-ról, a híres pajzsmirigykutatóról neveztek el.

Hajhullás

Nem csak a szemöldöknél figyelhető meg ritkulás, hanem bizony a hajnál is. Leggyakrabban alulműködés esetén lép fel fokozottabb hajhullás, ám túlműködéskor sem kizárt. A hajhullás jelentkezhet az egész területen, de akár foltokban is.

Kidülledt szemek

A pajzsmirigy túlműködéssel járó Graves-Basedow kórra gyakran a jellegzetes szemtünetei hívják fel a figyelmet. Ekkor ugyanis a szemgolyó mögött kötőszöveti duzzanat jön létre, melynek hatására a szemgolyó kidülled. A probléma nem csupán esztétikailag lehet zavaró, de hátráltathatja a szemhéjak tökéletes záródását, valamint szemszárazságot is eredményezhet.

Barázdás körmök

A körmök igen nagy jelzésértékkel bírnak szervezetünk működésével kapcsolatban, hiszen állapotuk utalhat különböző betegségekre és vitaminhiányra is. Pajzsmirigy alulműködés esetén a körmök gyengévé válnak, gyakran letörnek, valamint gyakori, amikor hosszanti barázdák tarkítják a felületüket-ezek az úgynevezett Beau-féle csíkok. Túlműködéskor pedig a köröm látványosan eltávolodhat a körömágytól, ugyanis ekkor fokozottabbá válik a sejtmegújulás.

Sok múlik az étrenden, kattintson a pajzsmirigy betegek diétájáért!

Álmos tekintet, ödémás szemek

A pajzsmirigy alulműködés gyakran társul álmossággal, fáradtsággal. Ez természetesen a beteg tekintetén is meglátszik, ám az álmos szemeket emellett a szemek környékén megjelenő ödéma is eredményezheti. Ennek oka, hogy az állapot fokozott vízvisszatartással is járhat, ami miatt akár az egész arc ödémássá, puffadttá válhat, és ez gyakran szemet szúr az orvosoknak is.

Hámló, sárga tenyér

A ritkuló szemöldökhöz hasonlóan szintén indokolatlanul sokan átsiklanak a száraz, sárgás árnyalatú tenyereken is, pedig ez a panasz Hashimoto-betegséget is jelezhet, ami pajzsmirigy alulműködéssel jár. Ekkor ugyanis a béta-karotin nem képes A-vitaminná alakulni- ez okozza a sárgás elszíneződést.

Természetesen annak ellenére, hogy a problémának olykor jól látható jelei is vannak, a pontos diagnózis csakis laborvizsgálattal állítható fel, melynek során figyelembe veszik a T3, T4, a TSH és szükség esetén az ATPO szintjét is. Amennyiben bebizonyosodik a pajzsmirigyzavar, úgy legtöbbször gyógyszeres kezelés indokolt, ám súlyosabb esetben izotópos terápiára vagy műtétre lehet szükség.

Hirtelen szívhalál tünetei, tennivalók

Hirtelen szívhalál: jó, ha 5 percünk marad

Előzetes ok vagy tünet nélkül, hirtelen, váratlanul és megmagyarázhatatlan okból fiatalok közül is sokan hunynak el, gyakran sportolók például meccs közben. Az esetek  hátterében sok esetben szívritmuszavar, általában kamrafibrilláció áll. Mennyi az esélyük a túlélésre?

A hirtelen szívhalálnak nevezett betegség legszomorúbb ismérve, hogy a tünetek fellépése és a halál bekövetkezése között maximálisan egy óra telik el. A szív pumpafunkciójának kiesése miatt a beteg rövid időn belül – pár másodperc alatt – elájul, elveszti az eszméletét. Azonnali beavatkozás nélkül a folyamat megállíthatatlan, és halálhoz vezethet.

Ha a szervezet huzamosabb ideig nem részesül megfelelő vér- és oxigénellátásban, agykárosodáskövetkezik be. Ennek mértéke függ a keringés nélkül eltelt idő nagyságától. Ezért fontos a gyors észlelés, a mentők értesítése, és az újraélesztés megkezdése. Ebben az esetben a mellkas összenyomásával pótolható a vérkeringés, szükség esetén a légzés is, befúvásos lélegeztetéssel.


A szívhalál érintettjeit az első 4-5 percben még meg lehet menteni defibrillációval.

Szívhalál: az ökölcsapás életet menthet

kamrafibrilláció megszüntetése lehetséges a mellkas közepére mért hirtelen ökölcsapással („ököl – pacemaker”) vagy elektromos árammal. Az elektromos áramot leadó készüléket hívjuk defibrillátornak. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már elérhetők olyan félautomata, illetve automata készülékek,  amelyek bárki által könnyen kezelhetők.

A beteget a  kiérkező mentők  intenzív osztályra szállítják, ahol modern gépek és  eszközök segítenek állapotának stabilizálásában, a vitális funkciók (légzés, szívműködés) fenntartásában. Azonnal megtörténik a  szív katéteres  vizsgálata. A beteget  ellenőrzött keretek között  mesterséges kómában  tartjuk, meghatározott  ideig alacsony  testhőmérsékletet idézünk elő, kivédve ezzel a további agykárosodást.

A gyenge dohányzás is duplájára növeli a hirtelen szívhalál kockázatát a nőknél!

Jó gyógyulási kilátások szívritmuszavar esetén

Fontos, hogy a gyógyításban részt vevők nyújtsanak pszichés támogatást az aggódó családtagok számára is. A betegek többségének jók a gyógyulási kilátásai. Megfelelő kezelés mellett teljes életet  élhetnek. Bizonyos esetben szükség lehet  a  bőr alá ültethető  kis  készülékre,  a defibrillátor-pacemakerre (speciális  szívritmusszabályozó készülék), mely  automatikusan  ismeri fel a  kóros ritmuszavart és állítja helyre a normális szívműködést.

A  betegek kardiológiai gondozásba kerülnek, mely során folyamatosan nyomon követjük állapotukat,  pacemakerviselés esetén a készülék működését  is.

BEMER és az állatgyógyászat

Állatgyógyászati sikerek

 

 

BEMER terápia egyik leginkább hiteles eredményét jelentik az állatgyógyászat során elért eredmények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy a BEMER „átment az eredményességi vizsgán”, hiszen az állatok kezelésében elért eredmények –visszajelzés hiányában- csakis a látható eredményeken és az egzakt méréseken alapulnak.

Az állatok gyógyulási mutatói -BEMER kezelés hatására és anélkül-, a labor és röntgeneredmények, teljesen egyértelműen megmutatják a kezelés hatékonyságát.

 

A mágnesterápia alkalmazása az állatgyógyászatban

A mágnesek gyógyító hatásának felismerése Paracelsus nevéhez fûzõdik, és a középkor óta ismert. A XVIII. századtól orvosok, kémikusok, fizikusok egyre bővülõ tudományos ismereteket szereztek a mágnesrõl és annak felhasználási területeirõl. Franz Anton Mesmer német orvosvolt a tudósok sorában az első, aki azzal a – saját korában merész – tudományos tézissel állt elõ, hogy a mágnes tulajdonságai betegségek gyógyítására alkalmasak(Ghansham Singh Birla–Colette Hemlin: A mágnes-terápia alapjai Bp. 2000).

A mágnesesség kedvező hatásainak fizikai magyarázata

A mágnesterápia alkalmazása során a mágneses térerő szervezetre gyakorolt hatása bizonyult gyógyítónak, erõsen regenerálónak. Ezt a hatást tudományos kutatásokkal igazolva megállapították, hogy a mágnesesség hatására a sejtek telítődnek oxigénnel, beindulnak az anyagcsere-folyamatok és a sejtszintû méregtelenítés. Az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere-folyamatok normalizálásához, ami gyorsabb sebgyógyuláshoz vezet. Ennek fizikai magyarázata igen egyszerû: a vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, mely a szervezet számára létfontosságú oxigént juttatja el a sejtekhez. A mágnesek a vér hemoglobinjához kapcsolódó vas (Fe) alkotóelemre hatnak, oly módon, hogy felgyorsítjáka véráramlást, melynek következtébena sérült, beteg testrészhez az oxigén jóval rövidebb idő alatt és nagyobb mennyiségben jut el. Az oxigén a sejtek anyagcsere folyamatát aktiválja, lényegesen lerövidítve ezzel a beteg sejtek, szövetek regenerálódását, vagyis a gyógyulás idejét. A mágnesterápia erősíti a testet, és jó közérzetet biztosít.

Enyhíti az időskori tüneteket, és segít az életminőség javításában is.
A mágnesterápiás kezelés aktiválja a szervezet méregtelenítő és salaktalanító folyamatait. Ezekben a víz a legfontosabb közvetítő anyag, ezért a tisztulási folyamat hatékonyságát fokozhatjuk mágneses folyadékenergizáló pánt alkalmazásával.A kedvezõ emberi tapasztalatok következménye:az állatgyógyászati alkalmazás Az emberi gyógyászatban elért pozitív eredmények indokolták a mágnesesség hatásának vizsgálatát az állatoknál, elsõsorban kutyák és macskák esetében. Az elmúlt években a mágnesterápia állatgyógyászati alkalmazása egyre nagyobb népszerûségre tett szert, mivel orvosilag biztonságos, mellékhatásoktól mentes, olcsó és hatékony kezelési módszernek számít. Amerikai állatorvosok a mágnesterápiát az 1980-as évektõl sikerrel használják nehezen gyógyuló csonttörések, reumatikus gyulladások, diszpláziás, vagy idős, nehezen mozgó kutyák kezelésére (Understanding Magnetic Therapy for Dogs, 1996 USA). Tudományos kutatások során kimutatták, hogy csonttörések esetén a gyógyulási idő jelentõs mértékben lerövidíthetõ mágnesterápia alkalmazásával (Journal o fBone and Joint Surgery, 1989 USA). A mágnesterápia mozgásszervi rendellenességek, izületi gyulladások, keringési-, és anyagcsere rendellenességek esetén is kiválóan alkalmazható. Az esetek 60–70%-ban szintén pozitív hatásról számolnak be gerinc és ízületi gyulladások, valamint porckopás esetén. A mágnesterápia számos kedvező hatása azzal magyarázható,hogy a mágneses tér a szervezet öngyógyító folyamatait, a vérkeringést és az anyagcserét serkenti, felgyorsítva ezáltal a szervezet gyógyulását. Általában elmondható,hogy a mágnesterápia az élő szervezetek gyógyulási folyamatait nagymértékben csökkenti, illetve látványos javulást eredményez. Kiemelkedõ a mágnesterápia szinte azonnali fájdalomcsillapító hatása, mely idült fájdalmak esetén gyógyszermentes kezelést biztosíthat.

 


Mágnesterápia és a hagyományos kezelési módok


A gyógyszerek szelíd gyógymódokkal történõ helyettesítésének legfontosabb elõnye az, hogy nem kell mellékhatásoktól tartani, továbbá nem alakulhat ki gyógyszerfüggõség. Fontos megjegyezni azonban, hogy a mágnesterápiát más szelíd gyógymódokhoz hasonlóan indokolt lehet a hagyományos orvoslás eszközeivel együtt, párhuzamosan alkalmazni. A mágnesesség kedvezõ hatásaállataink számára A mágnesesség élettani hatásait tekintve különösen jól alkalmazható fájdalomcsillapításra, izomgörcsök oldására, sebek, csonttörések, szöveti sérülések gyógyulási idejének lerövidítésére. Az immunrendszer erősítésével betegségek megelõzésére, krónikus megbetegedések és az idős állatokkorral járó tüneteinek enyhítésére, így az életminõség javítására. A legújabb kutatások szerint a mágnesterápia alkalmazása a fiziológiai kezelésen túl – a holisztikus gyógyászat részeként –bizonyos pszihoszomatikus eredetû betegségek gyógyításában is hatékony lehet. Így például az agresszív viselkedés megváltoztatására elegendőnek bizonyulhat északi mágnest tartalmazó nyakörv napi húszperces használata, mely javítja a vitalitást, energikusabbá, élénkebbé teszi az állatot és segíthet a depressziós tünetek enyhítésében is (New Choices in Natural Healingfor Dogs and Cats, 1999 USA). A mágnesterápia alkalmazása tehát nemcsak a gyógyászatban, de az egészség megőrzésében, fenntartásában is fontos szerepet játszik, mivel általános közérzet javító hatása, kúraszerû alkalmazása segíti a szervezet regenerálódását, stresszel szembeni védekezõ képességének, teljesítményének növelését.

Dr. Szmollény Gábor állatorvos

 

2017. 10.hóban megjelent a BEMER kifejezetten
lovaknak fejlesztett terméke!

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

BEMER Veterinary Line

​BEMER Veterinary Line az első, kifejezetten lovak számára kifejlesztett BEMER készülék, amely segítséget nyújt lova optimális gondozásában, segíti egészsége megőrzését és teljesítőképességének növelését. A készülék az egyedülálló, több mint 18 éven át sikeresen tesztelt és alkalmazott BEMER jellel működik.
A BEMER kezelés pozitív hatásai
 • Elősegíti a regenerációt és felépülést
 • Gyorsabb izomszövet regeneráció
 • Csökkenti a stresszt (szállítás és verseny alatt)
 • Javítja a szövetek víztartását
 • Támogatja a gyógyulási folyamatokat sérülések után

BEMER - Referencia felhasználók

Dr. Burucs Balázs
​Dr. Ratkóczi Omár
Linda Tellington-Jones
(Az Állatok Nagykövete, tanító, edző,  21 könyv szerzője, melyek 15 nyelven érhetőek el.)
ludger Beerbaum (A világ legsikeresebb aktív díjugratója)
Philipp Weishaupt (Német díjugrató)

BEMER Veterinary Line lovak számára

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”
Részegységek
Lótakaró (beépített vezérlőkészülékkel és akkumulátorral)
Mandzsetta (beépített vezérlőkészülékkel és akkumulátorral)
Hordtáska
Akkumulátor töltő


​1 276 970 Ft (1 005 488 Ft + áfa)

4 003 EUR (3 152 EUR +áfa)
2018.03.24-i új hír: fejlesztés allatt áll az új állatgyógyászati készülék is, melyet lovaknál kisebb állatoknál lehet majd alkalmazni, akár mezőgazdaasági tenyészállatoknál is!!!
A készülék és tartozékai INGYENESEN kipróbálhatók és megrendelhetőek:

KOVÁCS RENÁTA
Szfvári Hivatalos BEMER Partner
Telefon: 70/284-0139, 770/588-3333
Email: kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com
BEMER ajánlása orvosoknak, természetgyógyászoknak, egészségügyeseknek

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

Ma az orvostudomány egyik leghatékonyabban kutatott területe az emberi szervezet mikrocirkulációja.


Európai kutatási központja a  Berlini Mikrocirkulációs Intézet, melynek vezető professzora Dr. Reiner Klopp.
Az általa feltárt mikrocirkulációs szabályozási rendszer működését ma már tanítják az orvosképzésben!
A video bemutatja azokat a betegségeket, ahol a BEMER terápia jelentős javulást eredményezett, és fény derül arra, hogy miért nem alkalmas bármely elektromágneses kezelés erre.

A video 15 és fél perc hosszú!

https://youtu.be/AhSaLnzMrgg

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

A mikrocirkuláció kutatási területe az anyagcsere és a szervezet védekező mechanizmusainal törvényszerűségeit vizsgálja a legkisebb véredények (hajszálerek) működési szintjén. Az oxigénszállító vörösvértestek, a  tápanyagokat, salakanyagokat szállító vérplazma, a véralvadásban szerepet játszó vérlemezkék, az immunvédekezésben fontos szerepű fehérvérsejtek viselkedését vizsgálja. Ennek a közegnek a megfelelő közreműködése nélkül nem lehet javulási folyamat a szervezetben, hiszen a protein szintézis, a fehérje szintézis (információs proteinek) is a mikrokeringés javulásával tudnak optimalizálódni. A pulzáló érfalmozgás szabályozásában az enzimek egész sora óriási szerepet játszik, hogy igen alacsony szintre csökkentsék az aktiválási energiát. Erre való optimális pozitív hatást nem tudja bármilyen elektromágneses impulzus kifejteni. A mikrocirkulációs intézetben végzett összehasonlító vizsgálatok azt mutatták, hogy az egyszerű, kis számú jelösszetevőt tartalmazó négyszögjel, trapéz impulzus, a háromszög elektromágneses jelforma nem eredményezi a mikrokeringés optimális működését. Erre jelenleg kizárólag a BEMER rendszer alkalmas, rendkívül összetett, exponenciálisan felfutó, több mint 2000 impulzusösszetevőt tartalmazó formájával. A szervi működések helyi és magasabb szintű vérkeringés szabályozását nagymértékben rontják a stresszfolyamatok, és főleg idősebb korú betegeknél beszűkül a mikrokeringés szabályozási tartománya. Ennek következménye lehet a krónikus betegségek kialakulása,  fokozatos életminőség romlás. A mikrocirkuláció stimulálása azt eredményezi, hogy javul a szervi működés, kevésbé lesznek érzékenyek a a fertőzésekre, javul az életminőségük. A BEMER rendszer a jelenleg rendelkezésre álló leghatékonyabb és a legjobban vizsgált fizikai kezelési módszer. Alátámasztják mindezt a több mint 40 klinikai vizsgálat eredményei, az egészségügyi szakemberek, orvosok, természetgyógyászok terápiás tapasztalatai, és a kezelt betegek véleményei is.

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

Miért ajánlom orvosoknak és egészségügyeseknek kifejezetten a BEMER Orvostechnikai eszköz beszerzését és széles körű használatát és a lakosság körében végzett ismeretterjesztő tevékenységét ?

Mert mellékhatás mentes működésével, gyulladás- és fájdalom csillapító hatásával emberek ezreinek tud gyökeres változást, minőségi életmódot nyújtani anélkül, hogy a szervezetet kémiai anyagokkal = gyógyszerekkel megterhelné; valamint orvosi esküjét a lehető legmaximálisabban tudja megtartani.

"Én (…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megőrzöm. Tanítóimnak megadom az illő tiszteletet, orvos társaimat megbecsülöm. A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét.
Az … Egyetem hírnevét öregbítem és megbecsülését előmozdítom."

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

Egészségügyi intézmények

 

BEMER terápia - OEP Német pont kódolással ~ 1200-1600 pont érhető el.

20 alkalmas terápia esetén: 24.000 – 32.000 Ft / járóeset nyerhető


A kompetencia lista számos lehetőséget ad az intézetnek a módszer alkalmazására a mindennapi munkánkban:

1. Bőrgyógyászaton: a lábszárfekély ambulancián, a pszoriazis kezelésében, a gócok, okozta dermatitiszek kezelésében, a kontaktdermatitiszek kezelésében.

2. A reumatológia-fizikoterápia járóbeteg ellátásában, az izületek degenerativ elváltozások okozta betegségekben.

3. A neurológián működő fizikoterápia járóbeteg részlegén a polyneuropáthiás betegek estében is, akárcsak a gerincsérv műtét utáni fájdalom szindrómák esetében.

4. Az ortopédiai járóbeteg ambulancián.

5. A traumatológiai ambulancián sérülések alternatív kezelésében


Előnyei:

 • Bevételtermelő
 • Beruházás esetén rövid megtérülés

 

Wellness & Fittness

Bemer terápia használatát ajánljuk szállodáknak és fitnesz termeknek is.

A kezelés mint alternatív terápia jól kiegészíti a hagyományos szállodai szolgáltatásokat, mint a masszázs.

A készülék egyszerű mobilizálhatósága és kezelése lehetővé teszi, hogy a hotelekben
még a vendégszobákban is  használhatóak legyenek.

 

Fittness termek  ügyfeleik edzés utáni levezetésre, valamint a versenyzőik regenerációjára használhatják.
A 8-20 perces sorozatos kezelés hozzásegít a teljesítőképesség növeléséhez és regeneráció felgyorsításához.

 

Tartós bérlet

Cégeknek ajánljuk a Grenke Leasing által nyújtott tartós lízing tartós bérleti megoldást.

Előnyei

 • Költséget takarít meg
 • Csökkenti az adóterhet
 • A bérleti díj 100% ban elszámolható
 • Nincs beruházás
 • Likviditást kímélő bérlet
 • Állandó bérleti díj, támogatja megbízható költségtervezést
 • Akár 0% önrésszel elindítható
 • Futamidő lejártával 3% maradványértéken megvásárolható

 

Hogy lehet befektetésként alkalmazni a BEMER készülék vásárlást?

Amennyiben anyagi lehetőségei megengedik, hogy legalább 2 készüléket vásároljon egyszerre, az egyiket használhatja a család, a másik azonban tartós bérletbe ki is adhatja, ezáltal - készülék típustól függően: Classic alap vagy Pro -, havi 80.000-100.000ft bevételhez juthat vállalkozása.

A tartós bérlet ára beleszámít a vásárlás összegébe, amennyiben az ügyfél elégedett és szeretne saját készülékhez jutni.

Ötlet: sokkal kevesebb idő és energia ráfordítás BEMER készüléket tartós bérletbe kiadni, mint ingatlant, aminél mindig ott a veszély a lakás lelakására, váratlan kiköltözésre, rongálásra...

Bemer készülék beszerzése egészségpénztáron keresztül

​​Az alábbi egészségpénztárakkal állunk kapcsolatban

 • Dimenzió Egészségpénztár
 • Generáli Egészségpénztár
 • Medicina Egészségpénztár
 • Medicover Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
 • Wellness Egészségpénztár

 

Ha szeretné INGYEN KIPRÓBÁLNI, bérelné, megvenné vagy befektetésnek szánná,
kérem hívjon bizalommal:

KOVÁCS RENÁTA
Szfvári hivatalos BEMER Partner
Telefon:70/284-0139, 70/588-3333
Email: kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com

 

 

SENSOLITE tapasztalatok

„Szezonális pollenallergia (fű,fa, búzafélék stb.) utáltatja velem a legszebb évszakokat gyermekkorom óta. A tünetetek (szénanátha, gyulladt szemek, fájdalmasan duzzadt nyirokmirigyek, levertség, az ezekkel járó szorongás) változó intenzitással közel fél évig tartanak. A tíz kezelésnek még az elején tartok, de már az első alkalom után éreztem, hogy valamitől lényegesen jobb a közérzetem, a második után tapinthatóan megszűnt a nyirokcsomók duzzanata, a szénanátha jelentősen mérséklődött, a harmadik után már a magas pulzusszámom a normális felé tendált, s lényegesen jobb erőben érzem magam. A tapasztaltak okán gyógyszerektől és a szkepticizmusomtól a kezelések hatását illetően, érzékeny búcsút készülök venni. Hiteles emberek egy világklasszis találmány mögött, engem már nem kell meggyőzni. Köszönöm!”E.

„Nyáron váltottam munkahelyet, meglehetősen sok munka szakadt rám már az első hetekben és már előre féltem az allergiaszezontól, mert évek óta visszaesik ilyenkor a munkateljesítményem. A céghez közel van egy Sensolite Gyógycentrum, oda kezdtem járni heti 3 alkalommal. A biztonság kedvéért 2 hónapig minden héten 3 kezelésre feküdtem be, nálam egyáltalán nem jelentkeztek tavaly a tünetek, amit csakis a Sensolite ’számlájára írok’, hiszen semmi mással nem próbálkoztam. Biztosan idén is járni fogok a terápiára!” R. A.

„Már a feltöltő kúra alatt az enyhe allergiás tüneteket 1-2 kezelés is majdnem megszűntette. A magas pollenterhelést 3 kezelés minimalizálta, mellette valamilyen gyulladás 2-3 nap alatti gyógyulását is előmozdította gyógyszeres kezelés nélkül. Azóta heti egyszeri kezelés elegendő az allergia tünetek minimális szinten tartásához.”F.E.

„Gyermekem 3 éves, tojás- és tejérzékeny, széklete a diéta ellenére is híg volt, sokszor és sokat volt hasmenése, hangulata is ingadozott. Már a harmadik kezelés után étvágya sokkal jobb lett, sőt jóízűen eszik, széklete normális, kedve jó, éjszaka nyugodtan alszik. 9 kezelés után voltak vérvételen, ami teljesen jó értékeket mutatott. Kiegyensúlyozott, aktív, jól alszik.” B.B.

„Évek óta szenvedek IBS-ben. Több műtétem volt tavaly, sztómám van. A hasi fájdalmakon kívül, ennek az állapotnak az elfogadása is gondot okozott számomra. Rendkívül legyengült testi és lelki állapotban voltam. Ezután kerestem fel a városunkban lévő Sensolite Gyógycentrumot. Intenzíven jártam a kezelésekre, jó érzés volt már az első kezelés is, bíztam benne. Néhány hét után jelentősen csökkentek a panaszaim. Fizikailag erősödtem, a gyengeség okozta izzadásom jelentősen csökken és lelkileg is jobban éreztem magam. A házimunka sem esett nehezemre, és két hónap után visszamentem dolgozni. Amikor felkerestem a háziorvosomat megkérdezte, hogy mit szedek, csak annyit mondtam Sensolite-ozni járok. Nem is hallott róla, pedig a várójában láttam meg először a tájékoztatót a fényterápiáról. A gasztroenterológia kontrollom fél év után volt, ahol azt mondta a főorvos úr, hogy a belek állapota feltűnően jó, gondolhatunk az esetleges visszahelyezésre, ő nem kérdezte mit szedek. Rendszeres látogatója vagyok a fényágynak.” P.E.

„18 éves gimnazista fiam három éve Crohn beteg. Ez idő alatt jobb és rosszabb periódusokat egyaránt megéltünk. Mikor felkerestük a fényterápiát, a megelőzés volt a cél és inkább az én kedvemért tette meg a fiam, mint magáért. Néhány alkalom után az tűnt fel a családnak, hogy milyen jó kedélyű és energikus a fiúnk. Kevesebbet panaszkodik hasfájásra, pedig az étkezésére mindig figyelt, jobb lett a közérzete. Most már szívesen megy fénykezelésre, mint elmondta egész jó csajok is járnak oda, nem is gondolta volna. Mi pedig arra nem is gondoltunk, hogy eltelik fél év panaszmentesen.” V. Z.

„Bélgyulladás tüneteivel (hasmenés, görcsölés, véres széklet) kerültem a Sensolite Gyógycentrumba, ahol minden alkalommal nagyon kedvesen fogadtak és segítőkészek voltak! Addigra már 8 kilót fogytam, mivel egyáltalán nem volt étvágyam, pontosabban nem is nagyon mertem enni. Kb. a hatodik alkalom után sokkal erősebbnek, energikusabbnak éreztem magam, nem voltak már olyan fájdalmaim, mint korábban, szóval nekem nagyon jót tett a kúra! Még szerintem 10-15 kezelésre el fogok menni!” B. A.

„Kedves Sensolite! Köszönöm, hogy a későn diagnosztizált csontvelőbetegségemen segítettek! Olyan tüneteim voltak, mint fejfájás, viszketés, rossz közérzet, majd vizsgálatok kimutatták, hogy vörösvérsejt túltermelés van a szervezetemben. Legalább 15-ször voltam a Sensolite-ban, mire már majdnem tünetmentessé váltam, azóta pedig hetente legalább egyszer igyekszem befeküdni a fényágyba. Magamtól találtam rá erre a gyógymódra és úgy érzem, életem egyik legjobb döntését hoztam meg!”R. A.

„A tévében 2010 februárjában láttam a Feltalálók című műsort, amiben a Sensolite-ról is szó volt. Arra a gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha a lakóhelyemen is lenne egy ilyen lehetőség. Aztán az egyik ismerősöm a nyár elején megajándékozott néhány kezeléssel, kiderült, hogy a városunkban nyílt egy fényterápiás centrum. Az első két alkalommal a kezelések után heves fejfájásom volt. Megnyugtattak, hogy ez biztos jele annak, hogy reagál a szervezetem a kezelésre és a változások elindultak. Az ajándék kezelések lejártával én is vettem bérletet. Egyre jobb tapasztalataim voltak, elsőként megemlíteném, hogy a közérzetem, teherbírásom jobb lett a tűrőképességem és a toleranciám is sokat javult. A pajzsmirigy túlműködésemre gyógyszert szedtem, két hónap után a véreredmények alulműködő pajzsmirigy értéket mutattak. Az orvosom mondta, hogy hagyjam abba a fénykezelést, én inkább a gyógyszert hagytam el. Másfél éve nem szedek a pajzsmirigyműködésemre gyógyszert, már nem kell, a laborértékeim jók. Tüneteim nincsenek. A menstruációmat is gyógyszeres kezeléssel lehetett csak beállítani, évekig szedtem hormontablettát. Az öt hónap folyamatos fényterápia (heti 2-3 alkalom) alatt elhagytam hormontablettáimat is, bízva abban, hogy eredményes lesz. A következő hónapban 28 napra pontosan menstruáltam, azóta is rendszeres a havi ciklusom. Azt figyeltem meg magamon, ha menstruáció előtt 1-2-3 nappal fekszem be kezelésre, a görcsös hasfájások, fejfájások elmaradnak.” S. K.

„4 éves kisfiam beteg lett, nem mehettünk oviba, ezért én maradtam vele otthon. A konyhában éppen vizet forraltam, ő bent játszott a szobájában, ám hirtelen ötlettől vezérelve utánam settenkedett, és ahogy leemeltem a lángról a vizet, úgy rám ijesztett, hogy a forró víz nyakamon, mellkasomon és karjaimon landolt. Iszonyú fájdalmaim voltak, azonnal kórházban kötöttem ki és azt hittem, legalább 1 hónapra ki fogok esni a munkából. A kórházban hallottam egy betegtársamtól a Sensolite-ról, szerencsémre van is Gyógycentrum a városunkban, így elkezdtem egy terápiát. Az első kezelésektől érzékelhetően csökkent a fájdalmam, és – ha lehet ilyet mondani egy égési sérülésre – gyönyörűen gyógyult, még az orvosom is alig hitte, milyen ütemben jövők rendbe! Egy intenzív terápia után még 5 hétig jártam heti 2 kezelésre, így most már ’csak’ egy rossz emlékként él bennem a baleset.” Cs-né B. Sz.

„Emlékeztem arra, hogy tavaly a baráti körünk egyik tagja úgy járt, mint én. Leégés után ő is a fényágyba járt és hihetetlenül gyorsan és szépen javult. Még aznap elmentem a Sensolite-ba, de aznap, mivel nagyon friss volt még az égés, nem engedték, hogy befeküdjek, két nappal később viszont elkezdtem a terápiát és tényleg visszahúzódott az égő pirosság, sőt az volt igazán meglepetés, hogy nem kezdtem el hámlani! Nekem nagyon jót tett a kúra!” D. A.

„2-3 kezelés után magas szintű szellemi-fizikai teljesítőképesség-javulást érzékeltem. Munkám során évek óta nem tapasztalt intenzitást éreztem, a főnököm nagyon meg volt elégedve a munkámmal. Köszönöm!” K. Gy-né

„A barátommal mi is vettünk egy 10 alkalmas bérletet még a nyár elején, mert a netről és ismerősöktől sok jó hallottunk róla. Odafigyelünk az egészségünkre annál is inkább, mert elég pörgős életet élünk, ami úgy gondoljuk, nyomott hagy hosszútávon. Szóval kb. 4-5 kezelés után a barátom csalódottan közölte, hogy ő aztán nem érez semmit. Nekem ez azért volt furcsa, mert én az elején cseppet sem rajongtam az ötletért, hogy próbáljuk a Sensolite-ot, de már az első után észrevettem a vízhiányos bőrömön a változást, sőt 2-3 kezelés után a kollégáim is megjegyezték, hogy nem tudják milyen technikát találtam ki, de szépülök, kisimultam és nyugodtabbnak is látszom. Kb. ezután történt a változás, a párom edzésről hazaérve, örömmel újságolta, hogy egyszerűen nem tudott elfáradni és a technikai elemek is könnyebben mentek, aztán később elmondta, hogy ami igaz, az igaz a munkájában is kreatívabb. Szóval, azóta is járunk, én heti egyszer, a barátom minimum kétszer, mert azt mondja, szüksége van rá! Nekünk sokat segített, köszönettel ajánljuk mindenkinek!” D. É.

„Szeretném megosztani a használat utáni tapasztalataimat mindenkivel. Én főképp a betegségek megelőzésére kezdtem el használni. Minden kezelés után hihetetlenül energikusnak érzem magam, és ez a hatás napokig megmarad nálam. Jobban tudok koncentrálni, és valahogy jobban bírom a gyűrődést, kevesebbet idegeskedem. Amikor úgy érzem, hogy ki vagyok merülve, a Sensolite-ba megyek ellazulni, és feltöltődni. Ráadásul a bőröm is szebb lett tőle!” L. K.

„Egy sérülés után minél előbb szeretnél visszatérni az igazi élethez, az igazi teljesítményedhez, egészségi állapotodhoz. Természetes, hogy ilyenkor minden lehetőséget megragad egy sportoló, így kerültem én is a Sensolite-hoz.” – magyarázza az FTC kiváló játékosa és kihangsúlyozza: „A kezelések során ereztem, hogy gyorsabban gyógyulok, és ez még inkább megnyugtatott – tehát, ha Sensolite, akkor nyugalom és gyógyulás!” Englert Orsolya, 78-szoros válogatott kosárlabdázó

„Három komoly sportsérülésem volt, mindhárom operációhoz vezetett. A terápia nekem elsősorban abban segített, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodni tudjak a terhelő edzésekhez, éreztem, hogy energiával tölt fel!” – számol be tapasztalatairól a TEVA-Vasas-UNIQA vízilabda csapat kapitánya. „Hiszek benne, hogy ez a teljesítményemhez ad egy kis pluszt!” dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, a TEVA-Vasas-UNIQA csapatkapitánya.

„Nekem a komolyabb húzódásokban nagyon hamar segített, sokkal hamarabb visszatérhettem. Volt olyan eset, amikor azt mondták egy ágyéki húzódásra, hogy 3 hétig pihennem kell vele. Amikor a nyolcadik napon meccset játszottam, nem is értették, erre hogyan kerülhetett sor.” – meséli Gergő. – „Számomra a legszembetűnőbb a vitalitás: nem vagyok fáradékony! Rövidtávon pedig egy komolyabbnak tűnő húzódás is sokkal gyorsabban gyógyul.” Majoross Gergely 157-szeres válogatott jégkorongozó, a MAC edzője

„Időbeosztásomtól függően már több mint 3 éve használom a Sensolite-ot, hiszen rengeteget utazom és segít a felfrissülésben, az eredeti bioritmushoz való visszatérésben is. Koromból (65 év) fakadóan már sokan következtethetnének arra, hogy hálószobai aktivitásom már nem a régi. A fényterápiával együtt járó mellékhatásként tapasztaltam, hogy nem csak szexuális étvágyam, hanem aktivitásom is nőtt. A feleségemet csak a közeli barátaink tudták meggyőzni arról, hogy nem barátnőt kezdtem el tartani, hanem a fényágy hozott jelentős változást. Tiszta Minden végzet nehéz sztori – családon belül! Ennek a kis félreértésnek köszönhetően a barátaim házasélete is újra mozgásba lendült.” D. E.

"A közérzetem, teherbírásom jobb lett, tűrőképesség, toleranciám sokat javult. A pajzsmirigy túlműködésemre gyógyszert szedtem, két hónap után a véreredmények alulműködő pajzsmirigy értéket mutattak. Az orvosom mondta, hogy hagyjam abba a fénykezelést, én inkább a gyógyszert hagytam el. Másfél éve nem szedek a pajzsmirigyműködésemre gyógyszert, már nem kell. Laborértékeim jók. Tüneteim nincsenek. A menstruációmat is gyógyszeres kezeléssel lehetett csak beállítani, évekig szedtem hormontablettát. Az öt hónap folyamatos fényterápia (heti 2-3 alkalom) alatt elhagytam hormontablettáimat is, bízva abban, hogy eredményes lesz. A következő hónapban 28 napra pontosan menstruáltam, azóta is rendszeres a havi ciklusom. Azt figyeltem meg magamon, ha menstruáció előtt 1-2-3 nappal fekszem be kezelésre, a görcsös hasfájások, fejfájások elmaradnak, arra meg végképp nem gondoltam volna soha, hogy 45 évesen még menstruálni fogok. Munkám során sok emberrel találkozom, de mióta – két éve, hetente 1-2 alkalommal – Sensolite-ozni járok, s ha bármilyen vírus vagy baktérium elkap, sokkal hamarabb túlesem rajta, de akár a fogorvosi beavatkozást is könnyebben viselem.” S. K.

„Fő célom az volt, hogy a tejelválasztásom – amely természetes úton elég nehezen ment – meginduljon a császármetszés után. Én magam is meglepődtem, hogy már az első kezelés után éjszaka jelentkezett a kezelés eredménye. Ami még nagyon fontos volt, hogy egy 20 perces alkalom után úgy éreztem, mintha legalább 3 órát aludtam volna, tehát kipihent voltam, feldobott, ráadásul a császármetszés helye rohamosan elkezdett gyógyulni, sokkal szebb volt a heg. Egészségesebbnek érzem magam – röviden így tudnám összefoglalni!”
T. É.

Néhány hónapos kisfia bőrbetegségére keresett gyógymódot C. C., mindenképpen szerették volna elkerülni a szteroidos kenőcs használatát. „Marcinak nagyon száraz bőre miatt bőrgyulladásos foltok nőttek a hasán illetve a fején. Azért jöttünk, hogy a gyulladás lelohadjon, és ne kelljen elkezdeni a szteroidos krémezést. Már a harmadik kezelés után nagyon jól látszódott, hogy a gyulladás visszahúzódik! Az a gyulladt pirosság már fél órával a kezelés utána visszalohad és bőrhámlás marad, így tulajdonképpen csak egy erős testápolót kell használni. Egy 10 alkalmas kúrát végigcsináltunk és eddig megúsztuk a szteroidos kenőcsöt!”

„Egy sportbalesetből kifolyólag kb. 20 évvel ezelőtt elszakadt a keresztszalagom. Sajnos az orvosok akkor ezt nem vették észre, és egy 4 hetes gipsszel utamra engedtek. A gyógyulásom évekbe telt, de soha nem lett teljes. 6 évvel ezelőtt MRI vizsgálatra utalt be egy orvos, mivel a sérült térdem akár egy rossz lépéstől is kificamodott, és hetekig duzzadt maradt. A vizsgálat eredménye az lett, hogy nem lehetett a felvételen látni a keresztszalagom – az orvos szerint a régi sérülésemkor elszakadt, és azóta felszívódott. Állómunkát végzek és nagyban megnehezíti az életemet, mikor hetekre megdagad a térdem, és sokszor pár nap erejéig, ágyhoz is köt. Egy munkatársam ajánlotta a Sensolite-ot, aki egy súlyos betegségéből rövidebb, mint fele idő alatt gyógyult fel ahhoz képest, amit az orvosok reméltek. Hála az ő tanácsának, a fényterápiának, és az Önök szakmai felkészültségének, alig egy hét alatt levehettem a térdszorítót, és a járóbotot is elhagyhattam. Ezúton szeretnék köszönetet mondani!” N. R.

„Februárban töltöttem be a 86. életévemet. Sajnos, koromnál fogva több betegséget begyűjtöttem, (ízületi, reumatikus problémák, stb.) műtétek sorozatán vagyok túl. 2010-ben unokámtól hallottam a gyógyító fény hatásáról, és arra gondoltam, hogy kipróbálom. Immáron két éve használom a SENSOLITE fényágyat. Már az idén is felvettem egy-egy kúrát, ami segítette a mindennapokat. 2011-ben, amikor újra mentem, csak azt kértem Királyné Dávid Évától (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője), legyek olyan állapotban, hogy ki tudjak menni az unokám után Máriazellbe. Ez a kis városka csak annak jelent valamit – akár fizikailag, akár lelkileg – aki már járt ott és tudja, hogy a parkolóból milyen meredek utca, majd kétszer 30 lépcsőfok vezet fel a dombon lévő bazilikához. Ezt az utat két megállással teljesítettem, pedig a lányom még egy összecsukható széket is hozott, hogy ha kell, menet közben le tudjak ülni. Azóta egy-egy autóbuszos kirándulás előtt mindenképpen felerősítem magam a gyógyító fénnyel. Mi sem lehet jobb bizonyíték a polarizált fényágy hatására, mint hogy idén júniusban ismét indulok Mariazellbe!” F. M.

„Közel 40 évet dolgoztam az egészségügyben, két gerincműtétem lett a végkielégítésem. Sajnos a fájdalmak velem maradtak, de a „csodalámpa” nálam szemléletváltozást hozott, és gyógyszerek helyett őt veszem elő. Pár éve használom a kézi lámpát, tudását már a családomnál is élvezhettük. Engem régóta messze elkerül az a fajta megfázás, ami negyedévente sűrű váladékozással, köhögéssel megkeserítette a napjaimat. Gerincfájdalmaim kezelésénél nagy élmény volt felfigyelni arra, hogy a fájdalom megszűnése mellett a lábzsibbadásom is lényegesen csökkent. Egyetlen mellékhatása van a lámpának, hogy időigényes. Ezért volt nagy élményem 2 éve találkozni a fényággyal. Ami a kávénál „3 az 1-ben” az a fényterápiában 100 az 1-ben! Minden túlzás nélkül állítom, hogy már az első kezelés után új ember sétált az utcán. Időközben Apukám sajnos meghalt. Anyukám problémái viszont sokasodtak. Lelki gondjai mellé, mankóra lett szüksége, felerősödtek a mozgásszervi panaszai, főleg a térde fájt. Nagy rábeszélések árán elértem, hogy ő is kipróbálja a fényágyat. A második alkalommal Évike (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője) szólította a kezelések utáni vérnyomásmérésre és az én Anyukám botjáról megfeledkezve felkelt és elindult. Ő lepődött meg legjobban, de a boldogsága leírhatatlan volt! Természetesen folytattuk a kezeléseket, de a bot, azóta is a sarokba pihen. Köszönjük Fenyő Mártának és Évikének!” B. B.

„A Kozármisleny SE NBII-es második helyezett csapat szélső hátvédje vagyok jelenleg, de ez még a nyáron változhat – előre lépés gyanánt. Tavaly 2011. április 2-án bajnoki mérkőzésen elülső keresztszalag szakadást, belső oldali oldal szalagszakadást, porcgyűrű szakadást és combcsonti porcfelszín betörést szenvedtem a bal térdemben. Ez valóban olyan súlyosan hangzik egy futballista számára, ahogy leírtam! A makacsságom és akaratomnak köszönhetően 2011. október 2-án már bajnoki mérkőzésen játszottam, másfél héttel később már 90 percet voltam pályán. Ez persze csak orvosi engedéllyel volt lehetséges, amit csak abban az esetben kaphattam meg, ha a térdem állapota játékra alkalmassá vált. Ennek az elérésében nagy szerepet játszott az olyan gyógymód, mint a Sensolite fényterápia, amely erőteljesen meggyorsította a felépülésemet és nagy szerepet játszott a kemény munka és az akarat mellett, hogy napra pontosan fél évvel később pályára léphessek újra. Nekem megérte, hiszen gazdagabb lettem egy NBII-es második hellyel a másodosztály legkisebb költségvetésű, de a legszebb futballt játszó csapatával és több NBI és ajánlattal. Nekem megérte!”K. M.

„Néhány hónappal ezelőtt az immunrendszerem ’felmondta a szolgálatot’, legyengültem, örültem, ha reggel 9-től este 7-ig ébren tudtam maradni, rossz volt a közérzetem. Nem sokkal később három anyajegyet talált a bőrgyógyász, amelyeket már csak sebészi úton lehetett eltávolítani – elrákosodtak. Ezek után kezdtem el a Sensolite-ba járni. 5 alkalom után kezdett visszatérni az erőm és az életkedvem, a 15. kezelés után pedig már látványosan javultak a műtét utáni – egyébként csúnya – hegek! A magam részéről letettem a voksomat a Sensolite mellett!” B. B.

„15 évvel ezelőtt a mellemben találtak daganatot, sikerült eltávolítani, azonban a bal mellem csonka maradt. Már túl az 50. életévemen úgy gondoltam, megérdemlem, hogy teljes értékű nőnek érezzem magam, ezért újra kés alá feküdtem és a hátizomzatomból pótolták a hiányzó mellrészt. Mindig aktív életet éltem: sportoltam, kirándulni jártam, volt társaságom, a műtét után viszont magányosnak éreztem magam, türelmetlen is voltam, mert nem úgy gyógyultam, ahogy szerettem volna, meg az a mozgáskorlátozottság, ami a műtéttel jár, szinte megbénította az életemet. A lányom vett rá, hogy kezdjem el a terápiát, bár eleinte nem hittem benne. Ma túl vagyok a 15. kezelésen, még menni fogok 10 alkalommal és hiszem, hogy teljesen rendbe fogok jönni! Az életkedvem visszatért – ebben persze sokat segítettek a Gyógycentrumban is, hiszen mindig odafigyeltek rám és biztattak, újra sportolok, persze óvatosan és a kontrollok során is mindig megdicsér az orvosom! Azt nem tudom, Sensolite nélkül mi lett volna velem, de vele együtt sikerült meggyógyulnom!” K.T.

„7 éve állapítottak meg nálam egy súlyos mozgásszervi betegséget. Nagyon nehéz volt feldolgoznom – súlyos depresszióba estem. Majd rá kellett jönnöm, hogy csak én segíthetek magamon. Mindenféle gyógymódot kipróbáltam, így kerültem a szombathelyi Sensolite-ba 2012-ben. A Gyógycentrum megnyitása előtt már olvastam a fény gyógyító erejéről, és alig vártam, hogy Szombathelyen is nyíljon egy! Szinte az elsők között vásároltam bérletet és vártam a csodát. Azt hittem, az első alkalom után futni, szaladni fogok, de legalábbis elhagyom a botot. Sajnos nem így történt! Szorgalmasan jártam heti két, illetve később egy alkalommal egy évig. A csoda váratott magára, de eljött. Az addig búskomor öreglányból újra a régi, vidám nő lettem! Újra volt kedvem dolgozni, a családommal törődni, sütni-főzni, társaságba járni – a depressziónak nyoma sem volt. Lassan a fájdalmaim is enyhültek. A Gyógycentrumban két asszisztensének társasága, jókedve mindig feldobott, jó volt velük nevetni, vidáman jöttem el, sőt volt úgy, hogy a botot is elfelejtettem! A családomban és az ismerőseim körében is ajánlom a Sensolite-ot! Elvittem a nagylányomat is, aki mindig fáradt és ideges, rossza alvó volt a munkahelyi stressztől. Neki is bevált, azóta rendszeresen jár! A barátaim is kipróbálták, hozták a beteg gyermekeiket. Visszatérve az ott dolgozó hölgyekre: köszönet nekik, amiért kedvességükkel, vidámságukkal, szeretetükkel visszahoztak az ÉLETBE!” H. L.

„Nekünk már az első 10 kezelés után pozitív tapasztalataink voltak, Martin ugyanis asztmás, migrénje és relfuxa van, mindezek mellett pedig mindenféle fertőzést összeszed. Korábban ilyenkor következett az elhúzódó arcüreggyulladás és hörghurut. Mi ugyan nyáron kezdtük a terápiát, de olyan jól reagált a kezelésekre, hogy sokáig egyáltalán nem betegedett meg. Nyáron a gyakori és heves időjárás változások korábban gyötrő fejfájást okoztak nála, de mióta rendszeresen járunk Senolite-ozni, legtöbbször meg sem érzi a frontokat. Az eredmények továbbra is hitet és erőt adnak mindkettőnknek. Arról nem is beszélve, hogy most a pattanásos bőr ellen vívott harcban is mi állunk nyerésre, ugyanis kiskamasz fiam bőre a korosztályos problémáknak megfelelően elkezdett pattanásossá válni, de már sokkal szebb a rendszeres kezelések hatására.” F. B.

„Nagyon jó tapasztalataimat szeretném megosztani Önökkel. Két kislányommal (Réka 6 éves Kata 4 éves) jártunk immunerősítés céljából a szombathelyi Sensolite-ba. A nagyobbik lányomnál szinte folyamatos volt a köhögés nátha ősztől-tavaszig, illetve gyakran jelentkezett nála szövődményként szemgyulladás is. Szeptemberben kezdtünk járni kezelésre ma már csak havonta egyszer-kétszer megyünk fenntartó kezelésre. A tünetei a kezelés hatására teljesen megszűntek. Még egy érdekes dologról szeretnék beszámolni, decemberben az ovinkban bárányhimlő járvány volt, a lányok is elkapták. Mindkét lányomnál feltűnően enyhén lezajlott, több barátunk gyerekeinél is egy időben játszódott le bárányhimlő és összehasonlíthatatlanok voltak a tüneteik a miénkhez képest (sokkal kevesebb pötty, nem volt láz és kibírhatatlan viszketés). A személyzet is nagyon segítőkész, felkészült, kedves. Bárkinek tudom ajánlani, aki hasonló problémákkal küzd! Nagyon szépen köszönjük!” S. A.

SENSOLITE kezelések betegség típusokra

Allergia

Az allergia a szervezet kóros reakciója olyan anyagokra, melyek egyébként nem károsak a szervezetre. Az ún. nyugati típusú életforma terjedésével az allergiás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Magyarországon a lakosság közel fele szenved valamilyen allergiás betegségben.

Leggyakoribb allergiás betegségek: szénanátha, allergiás kötőhártya gyulladás, asztma, csalánkiütés, ekcémák egyes formái.

A tünetek a kiváltó allergéntől függően szezonálisan vagy egész évben fennállhatnak.

A tapasztalatok alapján a Sensolite egésztest polarizáltfény-kezelés alkalmazásával:

 • a. a kezelések hatására a fennálló allergiás tünetek teljesen megszűnhetnek
 • b. az ismételten jelentkező allergiás tünetek sokkal enyhébbek lesznek, mint a kezelések előtt
 • c. könnyebben elviselhetőbbé és rövidebbé válik a kritikus időszak
 • d. a szedett gyógyszerek dózisa csökkenthető, esetenként a gyógyszerelés teljesen elhagyhatóvá válik

Allergia

A kezelés eredményességével kapcsolatban ha valaki tudja, hogy érintett lesz a tavasszal és nyár végén jelentkező légúti allergiaszezonban, akkor érdemes a kritikus időszak előtt 1 hónappal elkezdeni a kúraszerű terápiát és a kezeléseket a kritikus időszak alatt is célszerű folytatni. Ezt a gyakorlatot alkalmazva több, sok éve pollenallergiában szenvedő pácienseink arról számoltak be, hogy az allergiaszezon során a tünet együttesből szinte semmit sem, vagy alig tapasztaltak. Más páciensek arról referáltak, hogy bár megjelentek a tünetek, azok sokkalta enyhébbek voltak, mint az előző évek során.

Igen pozitív páciens tapasztalatokra tettünk szert az ételallergia vonatkozásában is. Olyan emberek, akik éveken át nem fogyaszthattak egyes élelmiszereket, mert ismétlődő vagy tartós gyomor-bélrendszeri panaszaik voltak: hányás, hasmenés, vagy emésztési problémák: puffadás, teltségérzés és hasfájás. Néhány hetes rendszeres kezelés ezeket a problémákat megszüntette. Pácienseink elmondása szerint a fenntartó kezelés eredményeként a mindennapjaikban is minőségi változás állt be.

Egyes esetekben a fémre érzékenyen reagáló allergiás bőrtünetek megszűnését is a tapasztaltuk Sensolite fénykezelésnek köszönhetően.

Az orvos véleménye

Gyermekek és felnőttek esetében egyaránt beszélhetünk szezonalitásról. Gyógycentrumunkban, akik már korábban is tapasztalták a polarizáltfény-terápia hatását és tudják, hogy például március végétől kezdődik a szezon, már február elején eljönnek és elkezdenek egy 15 alkalmas feltöltő terápiát, melynek letelte után hetente kétszer még eljönnek kezelésre a kritikus időszak végéig. Előfordul, hogy a kezeléseket gyakoribbá kell tenni a levegőben található allergének mennyiségétől függően, hiszen ilyenkor a tünetek súlyosabban jelentkeznek. Közel két év távlatából az a tapasztalatunk, hogy az allergiás páciensek havonta egyszer akkor is eljönnek, amikor éppen nincs allergia szezon. Minden évben akadnak olyan allergiások is, akik akkor jönnek el a Sensolite-ba, amikor tüneteik megjelentek, ilyenkor hetente legalább 4 kezelést javaslunk, de sokszor eleinte a mindennapos kezelés bizonyul hatékonynak, így a tünetek enyhülése után a kezelések számát is ritkítani lehet. A kritikus időszak alatt végig járnak terápiára. Ilyen esetekben a pácienseinknél tünetek jelentős enyhülését tapasztaljuk, de akár teljesen tünetmentessé is válhatnak. Táplálkozással összefüggő allergiás betegeket is kezeltünk, ők elsősorban gyerekek, akiknél különböző bőrkiütések jelennek meg, majd eltűnnek, és újra visszatérnek. Egy feltöltő kúra után ezek a problémák többnyire teljesen megszűnnek, a gyerekeket legalább heti egy vagy kétheti rendszerességgel fenntartó kezelésre szüleik visszahozzák a panaszmentes állapot fenntartása céljából. Azt látjuk, hogy akiket már egyszer meggyőzött a Sensolite, már tudatosan készülnek a szezonra. Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény-terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a légzőrendszer betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Belső szervek panaszai

Belgyógyászati, és gasztroenterológiai panaszokban szenvedők számára is javasoljuk a rendszeres polarizáltfény-kezelést. A különféle gyomor és bélproblémák jelentős része pszichoszomatikus alapokon nyugszik. Van azonban a polarizáltfény-terápiának egy direkt sebgyógyító, hámosodást elősegítő és gyulladást gátló hatása is. Tehát a rendszeres Sensolite fényterápia részben a pozitív irányú pszichés változásoknak köszönhetően, részben pedig a sérült nyálkahártya-felületek gyógyításának, valamint a gyulladásgátlásnak köszönhetően a legtöbb esetben segített a gyomor és bél gyulladásos-fekélyes helyzeteikben. Jó tapasztalataink vannak Chron betegek, irritábilis bél szindrómában szenvedők, valamint gyomorfekélyes páciensek esetében is.

Az orvos véleménye

Belső szervek panaszai

„Vannak az általános panaszokkal érkező vendégek, akik az étvágytalanság, levertség, bizonytalanság, gyengeség, emésztési zavarokkal járó betegségek miatt keresik fel a Gyógycentrumot. Esetükben 10-15 kezelés után valószínűleg azért szűnnek meg a panaszok, mert a szimpatikus és vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítja vissza a Sensolite, ezáltal a stressz, a kimerültség miatti kóros élettani folyamatok, és a nem megfelelő emésztés miatt fellépő problémák javulnak. Ahogyan a kezelések hatására erősödik az immunrendszer, a szervezet energikusabb lesz, ezzel egyidejűleg a különböző vegetatív panaszok (ingerlékenység, verejtékezés, szapora szívverés) is megszűnnek. Arról számoltak be a páciensek, hogy alvásuk minősége is javul – ha időben nem is hosszabb, de mélyebb alvást eredményezve – így tudja a szervezet igazán kipihenni magát – az életfolyamatok jobban működnek. Volt olyan fiatal, 30 év alatti betegünk is, akiknél a szaporább szívverés otthon vagy nyugalmi állapotban is jelentkezett. Az ilyen típusú tünetek nem szervi elváltozás eredményei, hanem az idegrendszer kimerültsége, a fáradtság okozzák, de a Sensolite kezelések hatására az ilyen típusú problémák is elmúlnak. Volt olyan betegünk is, akinek pajzsmirigy cisztájánál követtük nyomon a terápia hatását,: fél év rendszeres kezelés után megúszta a tervezett műtétet, azóta is csak kontrollra jár, a problémái megszűntek. A változó korral együtt járó belgyógyászati-nőgyógyászati panaszok, mint a hőhullámok, verejtékezés, az arcbőr kipirulása is jelentős mértékben csökkenthető a Sensolite-tal.” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos.

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján az egyes belgyógyászati kórképek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban több, mint 10,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Égési sérülés

Általánosságban elmondható, hogy az égési sérülések esetében a rendszeres Sensolite kezelés jelentősen gyorsíthatja a hiányzó kötőszövet feltöltődését, valamint a hámosodást. Amennyiben bőr-transzplantációra van szükség, az égett bőrfelület előzetes polarizált fénnyel történő kezelése nagyban segíti a transzplantált bőr megtapadását, valamint azt, hogy ne „lökődjön le” a ráültetett bőr.

Égési sérülés

A friss égési sérülés mindennapos kezelését feltétlenül kerülni kell, tehát égési sérülés esetén heti 3 kezelésnél többet nem ajánlatos felvenni! Az akut fázis lezajlása után minél hamarabb ajánlatos elkezdeni a Sensolite terápiát, mert annak használata jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.

Az égési sérülések felszíne gyakran felülfertőződik, de a Sensolite fénykezelés megelőzheti az égett felületek bakteriális felülfertőződését, illetve a gyulladt területeken segíti a gyulladás visszahúzódását. Ügyelni kell azonban arra, hogy akut, gyulladásban lévő sebet ne kezeljünk polarizált fénnyel, mert belobbanhat! A gyakorlat azt mutatta, hogy a rendszeres polarizáltfény-kezelés gátolja a keloid kialakulását. A túlzott mértékű, tehát túl gyakran és túl hosszan végzett fénykezelés általában mindig, de égési sérülések esetében különösen kerülendő.

Az orvos véleménye

„A különböző – kémiai vagy fizikai – eredetű égési sérülések kezelésében jó tapasztalatokat szereztünk. Forró vízzel, forró zsírral történt égési sérülések lényegesen rövidebb idő alatt gyógyultak, időben megkezdett kezelés esetén kevésbé fordulnak elő gyulladásos szövődmények, felülfertőződés, valamint jelentősen csökkenthető egyes esetekben a betegek fájdalma. Lázas állapot és/ vagy friss égési sérülés esetén néhány napot ajánlatos várni és csak azt követően ajánlott a teljes test polarizáltfény-terápiás kezelés elkezdése. A beteg minden esetben a kötéssel együtt fekszik be a fényágyba, az égési sebekhez nem nyúltunk, azokat nem kötöztük újra. A sérült terület nagyságától, mélységétől és az égési sérülés súlyosságától függően különböző számban és gyakorisággal érdemes e fényterápiát igénybe venni, de általában másod naponta 15 – 20 alkalommal biztosan ajánlatos a kezelés. Sensolite kezelés mellett gyorsabban és szebben gyógyuló égés okozta bőrelváltozást, égési sebeket láttunk gyermekek és felnőttek esetében is. Nagyon jó hatásúnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-terápia olyan betegünknél, aki több mint egy évvel a kezelést megelőzően szenvedett súlyos égési sérülést mindkét comb elülső-belső felszínén és plasztikai műtétre, bőrátültetésre is szorult. A kb. 20 – 25 kezelés után bőre az érintett területen lényeges szebb, kisimultabb lett, az állandó jellegűnek mondható viszkető érzése megszűnt. Tapasztalataink szerint égési sérülésben a Sensolite kezelés hatékonyan egészíti ki, támogatja a betegek speciális szakorvosi kezelését, csökkenti fájdalmukat és a kezelés eredményeként esztétikailag szebben gyógyulnak az érintett bőrterületek.” Dr. Ladányi Erzsébet belgyógyász-nefrológus főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a bőr és bőralatti szövet betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 35,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Immunerősítés és visszatérő felső légúti betegségek megelőzése, kezelése gyermekeknek és felnőtteknek

Immunerősítés

Nagyon sok olyan kisgyermek van, akinél az ősz beköszöntével, az iskolai tanítás és az óvoda kezdetével elindulnak a felső légúti problémák, a nátha, orrdugulás, középfül-gyulladás, arcüreggyulladás, majd a leszivárgó váladéknak köszönhetően rövidesen a torok és a hörgők is begyulladnak. Jön a hurutos, esetenként száraz köhögés, rossz esetben a tüdőgyulladás, melynek igen súlyos szövődményei lehetnek. Az orvos gondolkodásmódjától függően korábban, vagy később a folyamat valamelyik lépcsőfokánál elkezdődik az antibiotikumos kezelés, melynek mennyiségét és adásának sűrűségét minden szülő és minden orvos minimalizálni szeretné. És ez a szinte folyamatos betegeskedés könnyen elhúzódhat a tavaszi hónapok közepéig. A gyerek ilyenkor sok kellemetlenséget, fájdalmat és szenvedést él át, de a munkájából kényszerűen kimaradó, táppénzen lévő szülő szorongásai és izgalmai sem elhanyagolhatók.
Nos, a polarizáltfény-terápia ezeken a gondokon tud segíteni. A Sensolite fényágy rendszeres használatát elsősorban a fent említett állapotok megelőzésére ajánljuk, de a már létrejött betegség gyógyulásának gyorsítására, illetve a szövődmények kialakulásának kivédésére is kitűnően bevált. Ezeket a gyógyító hatásokat már klinikai eredményekkel is igazoltuk.

(Orvosi Hetilap 2011. 152. évfolyam, 37. szám).
Az ilyen problémákkal küzdő gyermekek 80%-a nagyon jól reagált a preventív kezelésre, ezt a visszatérő betegségek számának és az igénybevett, szükségessé vált antibiotikumok mennyiségének jelentős csökkenése mutatta.

Ha gyermeke különösen érzékeny a fertőzésekre, és könnyen megkapja a náthával, torokfájással, köhögéssel járó fertőzéseket, akkor érdemes megelőzésképpen a számára javasolt kúrát igénybe venni. A terápiát 6 hetes kortól egészen 4 éves korig ajánljuk, amíg a kezelést valamelyik szülőjükkel vagy testvérükkel együtt is igénybe vehetik, és együtt is fekhetnek be a terápiás ágyba, sőt nyugodtan vigyenek magukkal játékot, könyvet a kezelés idejére. Tapasztalataink szerint a gyerekek kivétel nélkül nagyon szeretnek a Sensolite-ban tartózkodni, és sok esetben inkább az a kérdés merül fel: hogyan vegyék rá gyermeküket, hogy kijöjjön a fényágyból?

Rendszeres Sensolite kezeléssel meg lehet előzni a felső légúti fertőzéseket.
Ha a betegség mégis bekövetkezik, arra vigyázni kell, hogy lázas állapotban ne vigyük a gyermeket a fényágyba. Az akut időszakot követően azonban mindenképpen érdemes megkezdeni a terápiát, mert a szövődmények előfordulási valószínűsége jelentősen csökkenthető, és a gyermekek sokkal gyorsabban gyógyulnak meg. A megelőzést szolgáló teljes test polarizáltfény-terápiás kúrát ajánlatos már szeptemberben elkezdeni, a tél folyamán „Fenntartó csomaggal” folytatni és egészen a kritikus időszak végéig, vagyis március közepéig alkalmazni.

Felnőttek esetében is előfordulnak a rendszeresen visszatérő légúti fertőzések (részletes leírást lásd fent). A megelőzés, illetve gyógyítás a gyermekekéhez hasonló módon végezhető el, de a kezelési időtartam felnőttek esetében hosszabb, (20 perc).

Az orvos véleménye

Több ezer kezelésen van túl Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász, allergológus, pulmonológus, a Szent János Kórház Budai Gyermekkórházának osztályvezető főorvosa, így nem csoda, ha rengeteg pozitív tapasztalata közül alig tudunk választani! „Renáta 2 éves kora óta minden évben ősztől tavaszig gyakorlatilag folyamatosan nátha, köhögés, hörghurut miatt szorult orvosi kezelésre. A pulmonológiai szakrendelésen 3 éves korában jelentkezett, ahol kivizsgálása során szervi eltérést, immunhiányt nem találtunk, a kimutatott enyhe parlagfűpollen allergia nem áll oki kapcsolatban a légúti tüneteivel. Tartós gyógyszeres kezelésre állítottuk, kivetettük a közösségből, így betegségei ritkultak, de mivel a testvére továbbra is járt óvodába, minden hónapban kétszer így is beteg volt. 4 éves korában ő is óvodába került. Ekkor kezdtük el a Sensolite egésztest polarizáltfény-terápiát, mely mellett – a közösségbe kerülés ellenére – betegségei lényegesen enyhébb lefolyásúak voltak, rövidebb ideig tartottak, az óvodai hiányzások száma nem volt több a csoporttársaiénál. Nyáron a terápiát nem kapta, majd ősszel az óvodakezdés utáni hónapban ismét szinte folyamatosan beteg volt. Ekkor újra kezdtük a fényterápiát, és fenntartó adagban egészen tavaszig folytattuk. Így Renáta 1-2 nap kivételével végig járt óvodába, és antibiotikus kezelést egyáltalán nem kapott. Gergő, a négy évvel idősebb testvére sokszor elkísérte Renátát, ilyenkor ő is befeküdt a fényágyba. Ők nevezték el az ágyat fénykagylónak. Renáta mára iskolás és nagyon jól van.”

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján légúti kórképek gyógyítására lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Felső légúti problémák

Immunerősítés

Nagyon sok olyan kisgyermek van, akinél az ősz beköszöntével, az iskolai tanítás és az óvoda kezdetével elindulnak a felső légúti problémák, a nátha, orrdugulás, középfül-gyulladás, arcüreggyulladás, majd a leszivárgó váladéknak köszönhetően rövidesen a torok és a hörgők is begyulladnak. Jön a hurutos, esetenként száraz köhögés, rossz esetben a tüdőgyulladás, melynek igen súlyos szövődményei lehetnek. Az orvos gondolkodásmódjától függően korábban, vagy később a folyamat valamelyik lépcsőfokánál elkezdődik az antibiotikumos kezelés, melynek mennyiségét és adásának sűrűségét minden szülő és minden orvos minimalizálni szeretné. És ez a szinte folyamatos betegeskedés könnyen elhúzódhat a tavaszi hónapok közepéig. A gyerek ilyenkor sok kellemetlenséget, fájdalmat és szenvedést él át, de a munkájából kényszerűen kimaradó, táppénzen lévő szülő szorongásai és izgalmai sem elhanyagolhatók.

Nos, a polarizáltfény-terápia ezeken a gondokon tud segíteni. A Sensolite fényágy rendszeres használatát elsősorban a fent említett állapotok megelőzésére ajánljuk, de a már létrejött betegség gyógyulásának gyorsítására, illetve a szövődmények kialakulásának kivédésére is kitűnően bevált. Ezeket a gyógyító hatásokat már klinikai eredményekkel is igazoltuk (Orvosi Hetilap 2011. 152. évfolyam, 37. szám). Az ilyen problémákkal küzdő gyermekek 80%-a nagyon jól reagált a preventív kezelésre, ezt a visszatérő betegségek számának és az igénybevett, szükségessé vált antibiotikumok mennyiségének jelentős csökkenése mutatta.

Ha gyermeke különösen érzékeny a fertőzésekre, és könnyen megkapja a náthával, torokfájással, köhögéssel járó fertőzéseket, akkor érdemes megelőzésképpen a számára javasolt kúrát igénybe venni. A terápiát 6 hetes kortól egészen 4 éves korig ajánljuk, amíg a kezelést valamelyik szülőjükkel vagy testvérükkel együtt is igénybe vehetik, és együtt is fekhetnek be a terápiás ágyba, sőt nyugodtan vigyenek magukkal játékot, könyvet a kezelés idejére. Tapasztalataink szerint a gyerekek kivétel nélkül nagyon szeretnek a Sensolite-ban tartózkodni, és sok esetben inkább az a kérdés merül fel: hogyan vegyék rá gyermeküket, hogy kijöjjön a fényágyból?

Rendszeres Sensolite kezeléssel meg lehet előzni a felső légúti fertőzéseket. Ha a betegség mégis bekövetkezik, arra vigyázni kell, hogy lázas állapotban ne vigyük a gyermeket a fényágyba. Az akut időszakot követően azonban mindenképpen érdemes megkezdeni a terápiát, mert a szövődmények előfordulási valószínűsége jelentősen csökkenthető, és a gyermekek sokkal gyorsabban gyógyulnak meg. A megelőzést szolgáló teljes test polarizáltfény-terápiás kúrát ajánlatos már szeptemberben elkezdeni, a tél folyamán „Fenntartó csomaggal” folytatni és egészen a kritikus időszak végéig, vagyis március közepéig alkalmazni.

Felnőttek esetében is előfordulnak a rendszeresen visszatérő légúti fertőzések (részletes leírást lásd fent). A megelőzés, illetve gyógyítás a gyermekekéhez hasonló módon végezhető el, de a kezelési időtartam felnőttek esetében hosszabb, (20 perc).

Az orvos véleménye

Több ezer kezelésen van túl Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász, allergológus, pulmonológus, a Szent János Kórház Budai Gyermekkórházának osztályvezető főorvosa, így nem csoda, ha rengeteg pozitív tapasztalata közül alig tudunk választani! „Renáta 2 éves kora óta minden évben ősztől tavaszig gyakorlatilag folyamatosan nátha, köhögés, hörghurut miatt szorult orvosi kezelésre. A pulmonológiai szakrendelésen 3 éves korában jelentkezett, ahol kivizsgálása során szervi eltérést, immunhiányt nem találtunk, a kimutatott enyhe parlagfűpollen allergia nem áll oki kapcsolatban a légúti tüneteivel. Tartós gyógyszeres kezelésre állítottuk, kivetettük a közösségből, így betegségei ritkultak, de mivel a testvére továbbra is járt óvodába, minden hónapban kétszer így is beteg volt. 4 éves korában ő is óvodába került. Ekkor kezdtük el a Sensolite egésztest polarizáltfény-terápiát, mely mellett – a közösségbe kerülés ellenére – betegségei lényegesen enyhébb lefolyásúak voltak, rövidebb ideig tartottak, az óvodai hiányzások száma nem volt több a csoporttársaiénál. Nyáron a terápiát nem kapta, majd ősszel az óvodakezdés utáni hónapban ismét szinte folyamatosan beteg volt. Ekkor újra kezdtük a fényterápiát, és fenntartó adagban egészen tavaszig folytattuk. Így Renáta 1-2 nap kivételével végig járt óvodába, és antibiotikus kezelést egyáltalán nem kapott. Gergő, a négy évvel idősebb testvére sokszor elkísérte Renátát, ilyenkor ő is befeküdt a fényágyba. Ők nevezték el az ágyat fénykagylónak. Renáta mára iskolás és nagyon jól van.”

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján légúti kórképek gyógyítására lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Kismama

Segítség a szoptatásban és a szülés utáni depresszió leküzdésében

Kismama csomag

A szülés okozta hormonális, lelki és fizikai állapot „feldolgozásában” nyújthat segítséget a Sensolite fényágy, a rendszeres fénykezelés! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-terápia a tejelválasztás mértékét jelentősen fokozhatja, segít a szülés utáni hangulatingadozás, illetve depresszió megelőzésében, illetve legyőzésében, a természetes védekezőképesség növelésében, valamint a gátmetszés és császármetszés során elvégzett sebészeti beavatkozás gyógyulásában.

A fényágyba természetesen nem csak az édesanya, hanem kisbabája is befektethető, hiszen a picik 6 hetes koruk után 5 percen át édesanyjuk mellett élvezhetik a polarizált fény jótékony hatásait.

(Ha a kezelés után azonnal és erősen beindul a kismama tejelválasztása, a szoptatást az általa igénybevett SENSOLITE kezelőegységen belül nyugodtan folytathatja!)

A szakértő véleménye

„Fontos szempont, hogy mit eszik a gyerek! Az anyatej mennyisége is döntő, ebben nagyon szép tapasztalatink vannak, hiszen akár 1 vagy 2 kezelést követően már elindul (vagy, ha már elindult a tejelválasztás, de a mennyiség nem elegendő, akkor 1-2 kezelés után általában kb. 20%-kal megnő). Szülés után a kismamák fizikai és pszichés megterhelése is elég nagy a gyakori éjszakai felkelések miatt. A szülés utáni depresszió kezelésében, a hangulat javításában, a fizikai és szellemei teljesítőképesség növelésében is nagyon jó tapasztalataink vannak a fényággyal. A polarizált fény gyakorlatilag olyan plusszal ajándékozza meg a szervezetet, amely révén a szervek jobban működnek, a hormonháztartás kiegyensúlyozottá, az immunrendszer hatékonyabbá válik és a szöveti regeneráció is felgyorsul.” Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó.

Koncentrálóképesség növelés

Ezt a csomagot azoknak ajánljuk, akiknek bizonyos alkalmakra kell különösen jó formába kerülniük (pl. fontos tárgyalás, üzletkötés, vizsga)!

Koncentráló képesség csomag

Főiskolások és egyetemisták is eredményesen használhatják a SENSOLITE fényterápiát, ha a vizsgán legjobb formájukat szeretnék hozni. Ugyanennek a csoportnak ajánlható a rendszeres fénykezelés túlzott igénybevétel esetén, a sok stressz, a kevés alvás, a pihenés és kikapcsolódás hiánya miatt fellépő energiahiány pótlására.

Menedzserek esetében a kezelést bármikor érdemes elkezdeni, hiszen számukra a rendszeres fénykezelés azért nagyon előnyős, mert felér akár egy két hetes nyaralással, kikapcsolódással! A kúra ideje alatt feltöltődik energiával, megszabadul a folyamatosan fennálló stressz, a szellemi és fizikai igénybevétel káros hatásaitól. A túlterhelt szervezet sokkal könnyebben betegszik meg, tehát a rendszeres fénykezelés az ő esetükben nem csak energizál, hanem egészségmegőrző, betegség megelőző szerepet is játszik.

Felsőoktatási intézmények hallgatóinak különösen a vizsgaidőszakra érdemes a fényterápiás kúrát időzíteni, mégpedig olyan módon, hogy az utolsó kezelések nagyjából egybeessenek a vizsgák befejezésével. A legfontosabb napokra érdemes koncentráltabbMentés piszkozatként kezeléssorozattal készülni: menedzserek, vezetők a kiemelt tárgyalásokat megelőző 2-3 napon minden nap, lehetőség szerint a reggeli, délelőtt órákban vegyenek fénykezelést; egyetemisták és főiskolai hallgatók pedig a vizsga időpontját megelőző 2 egymást követő napon jöjjenek el a Sensolite Gyógycentrumba!

A szakember véleménye

„Nem csak az idősebb korosztálynak van szüksége erre a csomagra, ugyanis kisiskolásaink koncentrációképességén is érdemes és lehet is lendíteni a Sensolite fényterápiával. A mozgásszegény életmód, a különórák, a számítógép előtti hosszas időtöltés miatt sokkal kevesebb oxigénhez jutnak a sejtek, a szervek, (például az agy) mint amennyit megkívánnának az egészséges, hatékony működéshez. A kapilláris erekben a keringés javításával teremt esélyt a Sensolite a koncentráció fokozására. A fényterápiát követően nem csak írásképük javult – a mikromozgások finomodtak, mozgáskoordinációjuk fejlődött, a tanulmányi eredményük is jobban alakult. Nyugodtabbak voltak és jobban oda tudtak figyelni, majd teljesíteni az órákon. Kosárlabdázók is elmondták, hogy segítette őket az összpontosításban, ha mérkőzés előtt befeküdtek a fényágyba.” 
Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó

Mentális egyensúly megteremtése

Depresszió és egyéb mentálhigiéniás problémák kezelése kezelése

Nagyon sok embernek vannak vegetatív problémái a legkülönbözőbb területen – pl. bélműködés, nőgyógyászati problémák, emésztési zavarok, reflux, különféle helyeken érzett fájdalom, működési zavar, stb. Sok ilyen vegetatív jellegű problémának a hátterében pszichoszomatikus hatások állnak. A mai világban sajnos sokan szenvednek a stressz, a szorongás, a félelem, a depresszió miatt, melyeknek nagyon sok esetben vannak pszichoszomatikus hatásai – ezek pedig különféle fizikai problémákban, betegségekben testesülnek meg.

Vannak azonban olyan emberek is, akiknél mindez nem jelentkezik betegség formájában, egyszerűen „csak“ szenvednek tőlük. A rendszeres Sensolite polarizáltfény-terápiának köszönhetően pácienseinknek már néhány kezelést követően is érzékelhetően javul a hangulatuk, a közérzetük, oldódik a stressz, a feszültség, a szorongás. Számtalanszor tapasztaltuk, hogy aki búskomoran, szomorúan vagy nagyon rossz hangulatban megy be a fényágyba, mosolyogva lép ki a kezelés után a helyiségből. Azt is számtalanszor tapasztalatuk már, hogy a stressz és szorongás miatti pszichoszomatikus tünetek a lelki nyomás csökkenésével párhuzamosan enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek a rendszeres fénykezelések hatására, hiszen a kiváltó okot, a stresszt és a szorongást képesek vagyunk oldani.

Több pszichiátriai betegségben is van már pozitív tapasztalatunk, mint pl. kényszerbetegség bizonyos formái, szorongásos kórképek, szezonális depresszió, egyes fóbiák vagy éppen a pánikbetegség területén. Sokaknál a munkahelyi stressz és szorongás alvásproblémákat okozhat, sokaknak van gondja az elalvással vagy az éjszakai átalvással. Tapasztalataink szerint – ritka kivételtől eltekintve – a Sensolite terápia segít az alvásproblémákon – mind az elalvási, mind az átalvási gondokkal küszködők számára. Ezeknek a pácienseinknek azonban azt ajánljuk, hogy a Sensolite fénykezelést inkább a reggeli, délelőtti időszakban vegyék igénybe!

A Sensolite ezenkívül a változókor tünetein is segíthet. A változókorral a női és férfi test és lélek egyaránt rengeteg változáson megy keresztül. Ilyenkor a nők döntő többsége kellemetlen panaszokat észlel, amelyek az életvitel és vitalitás romlásához vezetnek. A gyakori hangulat-ingadozások, rossz közérzet, szorongás, kimerültség, depresszióra való hajlam mellett a hőhullámok, az izzadás, az intim tünetek, valamint az esetleges fejfájás egyaránt nehézséget okoznak az élet minden területén. A változókor tünetei ellehetetlenítik a korábbi életvitel fenntartását és a kiegyensúlyozott, nyugodt mindennapok átélését. Számos tapasztalat áll a rendelkezésünkre, melyek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszeres Sensolite fénykezelés képes előnyösen befolyásolni ezt a sokrétű problémakört, együttesen is, de elemenként is.

Az orvos véleménye

Mentális egyensúly

„Vannak az általános panaszokkal érkező vendégek, akik az étvágytalanság, levertség, bizonytalanság, gyengeség, emésztési zavarokkal járó betegség miatt keresik fel a Gyógycenturmot. Esetükben 10-15 kezelés után valószínűleg azért szűnnek meg a panaszok, mert a szimpatikus és vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítja vissza a Sensolite, ezáltal a stressz, a kimerültség miatti kóros élettani folyamatok, a nem megfelelő emésztés miatt fellépő problémák javulnak. Ahogyan a kezelések hatására erősödik az immunrendszer, a szervezet energikusabb lesz, ezzel egyidejűleg a különböző vegetatív panaszok (ingerlékenység, verejtékezés, szapora szívverés) is megszűnnek. Arról számoltak be a páciensek, hogy alvásuk minősége is javul – ha időben nem is hosszabb, de mélyebb, így tudja a szervezet igazán kipihenni magát, az életfolyamatok jobban működnek. Volt olyan fiatal, 30 év alatti betegünk is, akiknél a szaporább szívverés otthon vagy nyugalmi állapotban is jelentkezett. Az ilyen típusú tünetek nem szervi elváltozás eredményei, hanem az idegrendszer kimerültsége, a fáradtság okozzák, de a Sensolite kezelések hatására az ilyen típusú problémák is elmúlnak.” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

Pattanásos bőr

A serdülőkor sok tini számára nagyon nehéz időszak – mind a test, mind pedig a lélek jelentős fejlődésen megy keresztül. Ezt az amúgy is problémákkal teli periódust tovább nehezítik a bőrön megjelenő gyulladt, gennyes, időnként igen fájdalmas és kellemetlen pattanások. Ebben az egyébként is nagyon érzékeny korban a pattanások nagy lelki traumát is jelentenek az érintett fiataloknak, sokan legszívesebben az egész világ elől elrejtenék pattanásos arcbőrüket. Az otthoni szakszerűtlen, nem elég higiénikus nyomkodás, kezelgetés sok esetben tovább ront a helyzeten. Ez az állapot kihat a mindennapi közérzetükre, teljesítményükre, jelentősen rombolja önbizalmukat.

Patanásos bőr

A 8-28 éves kor közötti fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr – legyen az arc, hát, vagy éppen dekoltázs. A kamaszokat rettentően zavarja ez a probléma, a helyzet kialakulásának oka viszont rendívül összetett! A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házilagos módszerekkel (nyomkodással, szárításokkal, stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A „gondos” anyuka naponta vizsgálgatja, szóvá teszi a kamasz gyerek szorongásait, ha lehet, tovább fokozza.

A rendszeres Sensolite fénykezelés többrétű segítséget nyújthat ebben a kérdéskörben, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

Amennyiben a pattanásos fiatal rendszeresen jár kozmetikai kezelésre, ahol szakszerűen tisztítják ki a bőrét, garantáltan sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a pattanások kitisztítása a kúraszerűen alkalmazott Sensolite kezeléseket követően. Azonban nem csak a konkrét probléma megoldásában segít a fényágy, hanem a pattanások miatti stresszes, feszült, szorongós állapotra is pozitív hatást gyakorol, így máris előnyösen befolyásolhatjuk a pattanások újraképződését.

A kezeléssel együtt járhat az a jelenség is, hogy az első néhány kezelést követően a pattanások száma átmenetileg megnő. Ennek az az oka, hogy a még nem látható, de fejlődésben lévő pattanások kialakulását a kezelés gyorsítja, azonban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy mindez néhány napon belül átfordul a javulás irányába. Kozmetikai tisztítást követően még aznap, valamint másnap is érdemes felvenni a kezeléseket. Természetesen nagyon megkönnyíti a tisztításnál a kozmetikus munkáját, ha a tisztítást megelőző időszakban is rendszeresen Sensolite fénykezelésnek teszi ki a bőrét.

Nagyon gyulladt, akut állapotban lévő piros, fájdalmas, pattanásos bőr kezelése nem ajánlott a Sensolite polarizáltfény-terápiával.

Az orvos véleménye

„Sok serdülőkorú fiatal jár a Sensolite Gyógycentrumba, akiken különböző csúnya, gyulladt pattanások, mitesszerek jelentek meg. A tapasztalat azt mutatta, hogy 10-15 alkalom után jelentősen javult az állapotuk, illetve akár teljesen el is tűntek a sok bosszúságot okozó bőrhibák. A felvett kúra mellett szoktuk ajánlani, hogy szakszerűen eljáró kozmetikus végezze az arctisztítást, kezelés, így a Sensolite-tal együttesen nagyon szépen rendbe hozzák a bőrt. Láttunk példát arra is, amikor nem szakszerűen jártak el a pattanásokkal, mitesszerekkel, így sokszor hegek maradtak a bőrön, egyenetlenségek mutatkoztak rajta. A tartós Sensolite kezeléseknek köszönhetően a hegek szépen elvékonyulnak, kisimulhat a bőr. Nagyon sok fiatal tinédzser jár vissza folyamatosan feltöltő kezelésekre, és ilyenkor olyan jó érzés látni, hogy a korábban az életminőséget negatívan befolyásoló bőrelváltozás már a múlté!” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

Pikkelysömör - ekcéma

Pikkelysömör

Számos egészségügyi probléma tünete elsőként a bőrön jelenik meg. Az élet során elsőként – gyakran az első életévben –az atópiás dermatitis jelentkezik, melynek vezető tünetei a viszketés, az ehhez társuló nyugtalanság, alvászavar, kisgyermekkorban az egész család életminőségét leronthatja. Atinédzserkori formánál a fenti tünetekhez a tenyereken és a talpakon ekcéma is társulhat. Az ekcéma tünetei szabad szemmel is jól láthatóak: vörös foltokkal, először nedvedző hólyagocskákkal jelentkezik, mely hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket rohamszerű viszketési ingerek kísérik. A pikkelysömör gyakori bőrbetegség, ami a bőrön jól elhatárolódó foltokban jelentkezik. Onnan kapta a nevét, hogy eleinte kis vörös foltokkal jelentkezik, majd idővel, az elszáradt szarulemezek, mint a korpa hámlani és hullani kezdenek, a bőr pikkelyessé válik.

A bőrbetegségek (pikkelysömör, ekcéma) tüneteinek megjelenését minden esetben jelentősen befolyásolják külső és belső tényezők. A stressz kifejezetten ronthat az állapoton. Hatásos lehet a diéta, a gondos bőrápolás, helyi készítmények mellett igen hatásosnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-kezelése. A Sensolite a bőr hidratáltságát fokozza, ezáltal nem viszket annyira a beteg terület, a jobb oxigén ellátottságnak, valamint a fokozott sejt anyagcserének köszönhetően a bőr hamarabb tud megújulni, regenerálódni. A betegségre jellemző nyugtalanság, alvászavar jelentősen javul. A Sensolite regeneráló, nyugtató stresszoldó hatása révén ezzel párhuzamosan a tünetek enyhülhetnek, illetve teljesen megszűnhetnek, összességében az életminőség javul. Ráadásul a szervezet ellenállóbbá válik a különböző fertőzésekkel, környezeti hatásokkal szemben. Tudomásul kell venni azonban, hogy az összes indikációs terület közül a pikkelysömör és az ekcéma azok a betegségek, melyeknél a legnagyobb türelemre és kitartásra van szükség a fényterápia során. A páciensek reagálása a teljes test polarizált fény kezelésére igen változatos képet mutatott. Volt rá eset, hogy a beteg bőr lassan, de folyamatosan 40-50 kezelést követően teljes gyógyulást mutatott, ezután már csak heti 1 alkalommal igényelte a fenntartó kezelést a jó állapot karbantartására. Olyan eset is előfordult, hogy 4-5 kezelést követően erős visszaesés mutatkozott, de ezt követően elindult a javulás és szintén 40-50 kezelés után a bőr elérte optimális állapotát.

Fiatalabbaknál a gyógyulási folyamat gyorsabb, idősebbeknél lassabb volt. A Sensolite a pikkelysömör és az ekcéma esetében két fronton küzd e betegségek ellen, mert nyugtatja, harmonizálja a stressz, szorongás, félelem okozta pszichés folyamatokat, miközben direkt módon segít a bőr állapotának javulásában is.

Az orvos véleménye

„24 éves betegünk egész testre kiterjedő, masszív, pikkelyesedéssel járó psoriasis-szal keresett fel bennünket. Azt tapasztaltuk, hogy kb. a 4. kezelés után már nem kellett seperni a pikkelyeit. Több mint 20 kezelésen van túl – folyamatosan jár a Gyógycentrumba fenntartó terápiára – és elmondhatjuk, hogy a pikkelyesedés eltűnt, a bőr pirossága enyhült. Atópiás ekcémásaimnak is mindig elmondom, hogy kitartónak kell lenni, mert az ő esetük nem jön rendbe olyan könnyen, mint egy akut infekció, amikor már másnap érezhetik a páciensek, hogy csökkent vagy teljesen elmúlt a torokfájásuk. Pikkelysömör és ekcéma esetén a terápia stimulálja az immunrendszert, így könnyebben kivédhető például az ekcéma belobbanása. Minimum 10 kezelést szoktam javasolni a pácienseknek, ennyi idő alatt ők is érzik a terápia hatékonyságát, így nem is kell őket győzködni a terápia folytatásáról. Egyébként jó magam is atópiás ekcémával, valamint asztmával küzdöttem, és amikor volt egy akut infekció, belobbant a bőröm, a szemhéjam duzzadt és még jött a 2-3 hónapig tartó köhögés is. Most, ha torokfájdalmat érzek, azonnal befekszem a Sensolite-ba, utána semmi bajom! Sőt, azóta egyáltalán nem volt asztmás köhögésem, kiütésem sem, inhalációs készüléket sem kellett használnom. Tekintettel arra, hogy életmódot nem változtattam, biztosan a Sensolite-nak köszönhető ez az eredmény!” Dr. Papp Malvina, bőrgyógyász főorvos

Rehabilitáció

Rehabilitáció

Különféle plasztikai beavatkozások után (műtét, injekciós beavatkozások) a beavatkozás helyén haematómák (kék-, zöld-, lila foltok) keletkezhetnek, melyeknek felszívódását jelentős mértékben gyorsíthatja a Sensolite. A beavatkozás után sok esetben duzzanat, folyadékgyülem keletkezhet, melyeknek létrejötte a polarizáltfény-terápiával megelőzhető, illetve ha már létrejött, akkor felszívódásuk jelentős mértékben gyorsítható.

A bőrfelszín radikális vagy kevésbé radikális hámlasztása, radírozása után a fénykezeléssel a bőrfelület regenerációja jelentősen gyorsítható, a heggel járó gyógyulás elkerülhető.

Minden műtéti beavatkozás a szervezetben – de különösen a műtéti terület környezetében – erős traumát jelent. A varratszedést követő napon tehát lehet és érdemes is elkezdeni a teljes test polarizáltfény-kezelését, ezzel elérhetjük, hogy mind a szervezet, mind pedig a műtéti régió sokkal gyorsabban jön helyre; a polarizált fény energiával tölti fel a pácienst; hangulata, közérzete, vérkeringése, sejtjeinek, szöveteinek oxigénnel való ellátottsága javul. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően a páciens műtét utáni regenerációja, felépülése jelentősen felgyorsulhat.

A beavatkozás után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Az orvos véleménye

„Műtétek, törések, komolyabb sérülések után gyakran nehézséget jelent, hogyan rövidítsük le a beteg rehabilitációjának időtartamát. A tapasztalat azt mutatta, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia több funkció javulását is képes segíteni: javítja az ízületi mozgásokat, gyorsítja a sebgyógyulást és a páciens fájdalomérzetét is jelentősen csökkenti. A gyógyulási idő gipszelt páciensek esetében is jelentősen rövidíthető, hiszen a Sensolite számára a rögzítés nem jelent ’akadályt’, a fényágy hatásai úgy is érvényesülnek. Gyógytornászok munkáját is nagyban tudjuk segíteni , hiszen visszajelzéseikben sokszor azt említik, hogy kezelés után sokkal jobban ki tudják mozgatni a betegeket, nem olyan merevek az ízületeik. A betegek hamarabb visszanyerik az izomtónusukat, izomállapotukat. Egy 44 éves férfi betegem ízületbe hatoló romtörést (infra condyler tibia) szenvedett, meg is kellett operálni. Felkészítettük rá, hogy a rehabilitáció ilyen esetben bizony elhúzódhat, akár a fél évet is meghaladhatja, de ő szeretett volna mindent megtenni a gyorsabb gyógyulás érdekében. El is kezdte a Sensolite fényterápiát, az első időszakban szinte naponta kapott kezelést, a második hónaptól pedig heti 2-3 alkalommal feküdt be a fényágyba. Mind a seb, mind pedig a törés gyógyulása felgyorsult a terápia hatására, a harmadik hónapra már teljes ízületi mozgással bírt, újra terhelni tudta a térdét és a fájdalomérzete is minimálisra csökkent.” Dr. Békési Cyprián ortopéd-sebész főorvos


Reuma – Ízületi fájdalom

Reuma

Reumás panaszokkal és ízületi fájdalmakkal nagyon sokan veszik igénybe eredményesen a Sensolite fényágyat, a teljes testre ható polarizáltfény-kezelést! Az emberek reakciója nagyon sokszínű, hiszen számos olyan páciensünk volt, aki arról számolt be, hogy ízületi panaszai, fájdalmai teljes mértékben megszűntek; sokan a fájdalmak, panaszok, mozgáskorlátozottság jelentős, vagy kisfokú javulásáról számoltak be. A Sensolite terápia egyértelműen segít a reumás panaszokon és az ízületi fájdalmakon, valamint az ezzel járó mozgáskorlátozottságon (pácienseink úgy érzik, hogy ízületeik a rendszeres kezeléseket követően sokkal olajozottabban mozognak). Csomagunkat ajánljuk mindenkinek, aki reumás, illetve ízületi panaszokkal küzd! A kúraszerűen alkalmazott Sensolite fényterápiára individuálisan ugyan, más és más mértékben, de általában pozitívan reagálnak pácienseink. Természetesen a Sensolite fénykezelés következtében – ha csökken a fájdalom, csökken a mozgáskorlátozottság – nyilvánvalóan jelentősen javul a páciensek hangulata és közérzete is.

Amennyiben páciensünknek valamilyen ok miatt a fájdalmai, reumás panaszai kiújulnak, akkor fenntartó kezelés gyanánt 1 vagy 2 hét erejéig érdemes visszatérni a heti 3-3 kezelésre, majd ha a javulás beindul, ritkítani lehet a kezeléseket.

Ha hirtelen fellobbanó akut gyulladás gyanúja merül fel, ami a fájdalom gyors, váratlan, hirtelen megjelenésével jár, akkor a Sensolite kezelés kerülendő, nehogy az akut gyulladás belobbanjon!

Az orvos véleménye

„A Hotel Carbona-ban működő Sensolite fényágyat igénybe vevők körét három nagy csoportra lehet osztani: a degeneratív vagy kopásos elváltozással, izomkötöttséggel érkezők, a gyulladásos ízületi elváltozásos páciensek, valamint az allergiás, légúti problémával küzdő betegek. A degeneratív és kopásos panaszokra szinte minden páciens jól reagált 5-6 kezelést követően ugyanúgy, mint az izomkötöttséggel szenvedők. Volt olyan orvos-páciensünk is, aki egy kúra után újabbat kért, mert annyira pozitívan hatott rá a Sensolite. De kezeltünk olyan mozgássérült kisfiút is, akinek a kedélyállapota és a közérzete javult jelentősen a fényterápiás kezelésektől. Az ízületi gyulladásos vendégek legtöbbször SPA vagy RA miatt kerülnek hozzánk és tekintettel arra, hogy minden esetben immunológiai háttere van a betegségnek, bátran alkalmazzuk a teljes test polarizáltfény-terápiát. Ebben az esetben kúrát napi kezelésekkel ajánljuk kezdeni, majd heti 2-3 alkalmas fenntartó terápiát érdemes igénybe venni. Allergiás tünetek és légúti betegségek terén gyermekek és felnőttek is eredményes javulásról számoltak be, illetve voltak olyan eseteink, amikor a balesetek utáni állapotot sikerült lényegesen felgyorsítani.” Dr. Major Zoltán vezető főorvos, Hotel Carbona

Sport sérülés

Törés, izom-, részleges vagy teljes szalagszakadás – ilyenkor minden esetben bevérzés kíséri a sérülést, ennek mielőbbi felszívódása érdekében az első héten 4-5 kezelést kapnak a sérültek. A gyakori kezelésszám eredményeként 1 hét után szinte teljesen eltűnik a duzzanat, ami a gyógyulásban döntő! A sérült egy hétig úgynevezett gipszsínt kap, és utána „zárják”, körkörösítik a rögzítést. Nem mindegy, hogy ez a gipsz mennyire illeszkedik a tört testrészhez. A páciensek elmondása szerint egy hét után, mikor újra látták a tört végtagjukat, kívülről szinte teljesen „eredeti” állapotban voltak. A körkörösítés után hetente kétszer jöttek, majd a gipsz levétele után két hétig 3, majd hetente 2 alkalommal.

Térdszalag plasztika varratszedése után érkezett két mankóval egy fiatalember, aki az első héten 4 kezelést vett fel (hétfő – kedd – csütörtök – szombat), majd az azt követő hetekben 3-3, majd pedig 2-2 kezelést kapott. Tolmácsolta gyógytornásza véleményét, akinek volt viszonyítási alapja, mert együtt tornáztatta azt a két beteget, aki életkorban és fizikailag is hasonló állapotban volt, ugyanazon a napon operálták mindkettőjüket és a fényterápiában részesülő fiatalember a különböző szakaszokban 50-60%-kal gyorsabban haladt társánál.

Baleset után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Csonttörés fénykezelése esetén fenntartó csomag javasolt a gipsz levétele után, a gyógytorna időszaka alatt – így könnyebbé válik a mozgás, sokkal könnyebben mozdulnak az ízületek, szalagok, jó eséllyel kerülhető el minden olyan szövődmény, amely a gipszlevétel után bekövetkezhet, a rehabilitáció időszaka jelentősen lerövidíthető. Csonttörések esetében a kúra során jelentősen csökken a fájdalomérzet. A csonttörés bekövetkeztéhez képest a lehető leghamarabb érdemes elkezdeni a Sensolite kezeléseket, tehát a gipszelt végtaggal is érdemes a fényágyba feküdni, ugyanis a polarizált fény jótékony, serkentő hatásai – köszönhetően az egész test kezelésének – a gipsz alá is eljutnak. Ez a hatás elősegíti és gyorsítja a csontosodási folyamatot.

Amennyiben különleges egészségügyi problémája nincsen a páciensnek, akkor az ajánlott Sensolite kezelés kb. 20%-kal csökkenti a csontosodás időtartamát. Ha az orvos a szokásos 6-8 héten belül mégsem távolítja el a gipszet, ez az előny a gipsz levétel után fog jelentkezni, mert a rehabilitáció folyamata sokkal egyszerűbb, probléma mentesebb, és gyorsabb lesz. A több hetes rehabilitáció hossza a felére is csökkenhet. Érdesem a kezelést ajánlásunk szerint a teljes rehabilitációs időszak során igénybe venni.

A gipszlevétel időpontjáig legalább heti 3 alkalommal, utána heti 2 kezelés a rehabilitáció időtartama alatt.

Az orvos véleménye

„A Sensolite teljes test polarizáltfény-terápiát nagyon jól alkalmazhatjuk izomhúzódások (gyakran előfordul lovaglóizom és combizom esetében), valamint achilles fájdalomra és gyulladásra is. A Zalaegerszeg női kosarasai is a Gyógycentrumba járnak, ha sérülést szenvednek, hiszen már tudják, hogy a gyógyulási időt a kezelések segítségével akár felére is csökkenthetik! Nagyon jó bevált a Sensolite hát-, derék- és gerincfájdalmak esetében is, jelentősen csökkentette a fájdalomérzetet. Ha csökken a fájdalom, akkor sokkal könnyebben mennek bele helyzetekbe a játékosok, nyilván van egy pszichés hatása is. Volt egy lányunk, aki kézközépcsont-törést szenvedett, megoperáltuk, majd rendszeres kezelésekre járt a mielőbbi gyógyulás reményében, sokan meg is voltak lepve, amikor pár hét után már játszott! Volt egy kiugróan érdekes, ugyanakkor pozitív esetünk is, amikor egy fiatalember nagyon csúnya könyöktörést szenvedett, de olyat, amiről szakemberek azt gondolták volna, hogy a páciens nem is fog teljesen felépülni. Ilyen törések után legtöbbször nem tér vissza a mozgás teljes funkcionalitása: duzzadt marad a könyök környéki terület, de esetében az operációt követően nagyon szigorú gyógytorna és Sensolite terápia következett – be is tartotta az orvosi javaslatot. Bizony a gyógyulás időben jelentősen rövidült, minőségét tekintve pedig kiválóan alakult, hiszen a röntgen is kimutatta, milyen szépen gyógyult a törés, rendben van a könyökfunkció, nincs duzzanat, nem vastagabb az egyik kar, mint a másik. Aktívan sportolók esetében természetesen nem csak sérülések esetén ajánlott a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia! Felkészülési időszakban, nagyobb fizikai igénybevétel esetén az immunrendszer gyengül, könnyebben megfáznak, de a rendszeres kezelésekkel megelőzhető a baj! Azt tapasztalatuk, hogy a két edzés közötti regenerációt is segíti a Sensolite: ha nagyobb terhelést kapnak, az izmok fáradtsága is gyorsabban tovatűnik.” Dr. Békési Cyprián ortopéd sebész főorvos

SZÉPSÉG - szép bőr, fényes haj, élettel teli köröm titka

A teljes test polarizáltfény-kezelés a kapilláris erekben a keringés javításával gyorsítja a szervezet vérellátását, fokozva a méregtelenítés hatásfokát. Ez a szervezet összes sejtjére, szervére, így a bőrre, a fejbőrre, a hajhagymákra és a körmökre is igaz. Rendszeres Sensolite kezelés a bőrt simává, hidratálttá teszi, ugyanis a kezelés során a sejtek – így a bőr, a fejbőr – anyagcseréje intenzívebbé válik, ezen felül javul – többek között – ezen sejtek vér- és ezáltal az oxigénellátottsága is. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a rendszeres Sensolite kezelés hatására a haj fényesebb és erősebb lesz, megszűnhet a hajhullás, sőt néhány esetben pácienseink azt tapasztalták, hogy kezdett visszatérni a haj eredeti színe. Ezen kívül a tinédzserkori pattanások által „örök” nyomot hagyott heges bőr is „kivasalható” a rendszeres Sensolite fénykezelés segítségével.

Plasztikai beavatkozások után

Szépség csomag

Műtéttel járó plasztikai beavatkozások után még a varratszedés előtt érdemes elkezdeni a Sensolite fényterápiát. A teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-kezelések előmozdítják a műtéti régió és a műtéti heg konszolidálódását. A műtéti heg a fénykezelés hatására lényegesen gyorsabban gyógyul, mint anélkül – ennek köszönhetően maga a heg végleges állapotában sokkal szebb és halványabb lesz, ezen kívül a polarizáltfény-kezelés csökkenti a keloid képződés valószínűségét.

Különféle plasztikai beavatkozások után (műtét, injekció) a beavatkozás helyén haematómák (kék-zöld, lila foltok) keletkezhetnek, melyeknek felszívódását jelentős mértékben gyorsíthatja a Sensolite fénykezelés. A beavatkozás után sok esetben duzzanat, ödéma keletkezhet, melyeknek létrejötte a polarizáltfény-terápiával megelőzhető, illetve ha már létrejött, akkor felszívódásuk gyorsítható.

A bőrfelszín radikális vagy kevésbé radikális hámlasztása után a Sensolite-tal a bőrfelület regenerációja jelentősen gyorsítható, az esetleges heges gyógyulás megelőzhető.

Fogyókúra és böjt idejére

Ha valaki fogyókúrázni kíván, akkor a Sensolite fényterápia segíthet célja elérésében! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-kezelés előmozdítja a sejtek, illetve a teljes szervezet anyagcseréjét, méregtelenítését. Miután a szervezetben található zsírszövet a méreganyagok tárolására szolgál, a méreganyagok hatékony eltávolításával a zsírszövet jelenléte szinte „okafogyottá” válik, az attól való megszabadulás tehát sokkal könnyebb lesz, mint a rendszeres fénykezelés nélkül.

Változókor

A változókorral a női és férfi test és lélek egyaránt rengeteg változáson megy keresztül. Ilyenkor a nők döntő többsége kellemetlen panaszokat észlel, amelyek az életvitel és vitalitás romlásához vezetnek. A gyakori hangulat-ingadozások, rossz közérzet, szorongás, kimerültség, depresszióra való hajlam mellett a hőhullámok, az izzadás, az intim tünetek, valamint az esetleges fejfájás egyaránt nehézséget okoznak az élet minden területén. A változókor tünetei ellehetetlenítik a korábbi életvitel fenntartását és a kiegyensúlyozott, nyugodt mindennapok átélését. Számos tapasztalat áll a rendelkezésünkre, melyek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszeres Sensolite fénykezelés képes előnyösen befolyásolni ezt a sokrétű problémakört, együttesen is, de elemenként is.

A szakember véleménye

Változó csomag

„A változókor, nők esetében a menopauza, nem más, mint egy változási folyamat, mely természetes életkori sajátosság. Számos kultúrában jelent rangbeli előrelépést a változókor elérése, és ma már teljesen elfogadott tény, hogy ötven év felett is lehet teljes az élet. Nem kísérhetik tévhitek és félelmek. Így gondolják a teljes test kezelésre járó hölgyek is, hiszen a polarizáltfény-terápia sejtregeneráló és megújító hatását rövid időn belül saját bőrükön is érzik, illetve látják. A mélyebb szarkalábak elsimulnak, a kézfejen, arcon, nyakon, háton lévő úgy nevezett öregségi foltok szép lassan hónapról-hónapra elhalványulnak a gyakorta megjelenő futószemölcsök leesnek. A bőr hidratáltabb lesz, a körmök erősebbek lesznek. A hormonrendszer változásával bekövetkező hajhullás jelentősen csökken. Az anyagcsere-folyamatok többnyire normalizálódnak, a kellemetlen izzadás nagymértékben alábbhagy. Nők esetében a kismedence vérellátása gátizmok oxigénellátottsága jobb lesz. A kezelés hatására a kismedencei szövetek, szervek gyulladási hajlama csökken. A fényterápia hatására a szervezet oxigénellátása egyre jobb, megszűnnek a komoly fejfájások, hangulatingadozások. Nők és férfiak esetében is általános közérzetjavulás tapasztalható a rendszeres kezelés hatására a szervezet jobban tud regenerálódni, jobb lesz kedélyállapotuk, teherbírásuk, akár a munkahelyükön, akár otthon, akár a tornateremben. Derűs, fiatalos, ötvenes-hatvanas, esetleg hetvenkedő hölgyek és urak tanúskodnak erről.” Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó

A szakember véleménye

„A változókor, nők esetében a menopauza, nem más, mint egy változási folyamat, mely természetes életkori sajátosság. Számos kultúrában jelent rangbeli előrelépést a változókor elérése, és ma már teljesen elfogadott tény, hogy ötven év felett is lehet teljes az élet. Nem kísérhetik tévhitek és félelmek. Így gondolják a teljes test kezelésre járó hölgyek is, hiszen a polarizáltfény-terápia sejtregeneráló és megújító hatását rövid időn belül saját bőrükön is érzik, illetve látják. A mélyebb szarkalábak elsimulnak, a kézfejen, arcon, nyakon, háton lévő úgy nevezett öregségi foltok szép lassan hónapról-hónapra elhalványulnak a gyakorta megjelenő futószemölcsök leesnek. A bőr hidratáltabb lesz, a körmök erősebbek lesznek. A hormonrendszer változásával bekövetkező hajhullás jelentősen csökken. Az anyagcsere-folyamatok többnyire normalizálódnak, a kellemetlen izzadás nagymértékben alábbhagy. Nők esetében a kismedence vérellátása gátizmok oxigénellátottsága jobb lesz. A kezelés hatására a kismedencei szövetek, szervek gyulladási hajlama csökken. A fényterápia hatására a szervezet oxigénellátása egyre jobb, megszűnnek a komoly fejfájások, hangulatingadozások. Nők és férfiak esetében is általános közérzetjavulás tapasztalható a rendszeres kezelés hatására a szervezet jobban tud regenerálódni, jobb lesz kedélyállapotuk, teherbírásuk, akár a munkahelyükön, akár otthon, akár a tornateremben. Derűs, fiatalos, ötvenes-hatvanas, esetleg hetvenkedő hölgyek és urak tanúskodnak erről.” Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó

 

 

 

Válogatás a legszebb zöldség-gyümölcs szobrok közül

Képtalálat a következőre: „zöldségszobor” Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”

Képtalálat a következőre: „zöldségszobor” Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”

Képtalálat a következőre: „zöldségszobor” Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”

Képtalálat a következőre: „zöldségszobor” Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”

Képtalálat a következőre: „zöldségszobor” Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”

Képtalálat a következőre: „zöldségszobor” Képtalálat a következőre: „zöldségszobor”

Nehézfém kivezetés a szervezetből

Olajjal való méregtelenítés

Az indiai jógik egyik tisztító gyakorlata. Érdemes előtte nyelvkaparást is végezni. Megfelelő nyelvkaparóeszközzel,de jó hozzá egy teáskanál is,amivel lehúzzuk a nyelvünkről az éjszaka kicsapódott lepedéket./ha ezt visszaesszük,újra mérgezzük magunkat:)/
Tehát az ,,olajjal való ,,zubogtatást'',reggel fogmosás után csináljuk.
1) nyelvkaparás
2) fogmosás
3) olajzubogtatás

Találtam egy cikket,ahol jól és érthetően leírják a technikai részleteit az olajjal való méregtelenítésnek.

,,Az olajkúrához a legalkalmasabbak a hidegen sajtolt növényi olajok, ezek közül is elsõsorban a hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy szezámmag olaj. Vannak akik az oliva olajat részesítik elõnyben, kinek mi jön be jobban.

Az olajkúra nagy elõnye, hogy segítségével eltávolíthatóvá válnak azok a nehézfémek (a nehézfémek olajban oldódnak), amelyek az évek során elraktározódtak szöveteinkben (a szervezet egymagában, segítség nélkül nem képes kiüríteni a nehézfémeket) és idõvel komoly szervi bajokat, daganatos megbetegedéseket okoznak. Elég csak a lerakódott ólom vagy higany (közlekedés, kipufogógázok belégzése) sejtromboló hatására gondolni.

Az olajkúra pozitív élettani hatásai
■ folyamatosan ürülnek a szervezetbõl a nehézfémek, baktériumok és vírusok
■ megszûnik a fáradtság, levertség érzése - újra teli leszünk energiával
■ alvásunk újra mély és nyugodt lesz
■ javul általános kondíciónk, jobb lesz stressztûrõ képességünk, nyugodtabbak leszünk
■ tisztább lesz gondolkodásunk
■ a haj, a bõr, a fogíny, a fogaink újra egészségesek lesznek, az íny nem fog vérezni, a haj nem
hullik majd, a bõrön nem keletkeznek pattanások, ekcémák, a meglazult, mozgó fogak megszilárdulnak
Az olajkúra terepe a szájüreg, mert a száj nyálkahártyája kiválóan alkalmas a méreganyagok kivezetésére és a kúra hatására nagy koncentrációban távoznak nehézfémek szervezetünkbõl.

Hogyan végezzük a kúrát? Nagyon egyszerûen. A kúra három lépésbõl áll.

1.
Reggel, felkelés után, még reggelizés elõtt vagy mielõtt bármit is ennénk, innánk mossunk fogat jó alaposan, lehetõleg fluor mentes fogkrémmel (pl. Dabur fogkrém).A fogmosás eltávolítja a fogakon, az ínyen és a nyelv felületén megtelepedett baktériumok, vírusok nagy részét (és így nem fognak az olajjal elvándorolni a szájüreg más pontjaira).

2.
Vegyünk a szájunkban egy evõkanál hidegen sajtolt napraforgó olajat (vagy szezámmag olajat, esetleg oliva olajat) és kezdjük el forgatni a szánkban, keresztül préselve a fogak résein, forgassuk egyik pofazacskóból a másikba, nem sietve, kényelmes tempóban. Az olaj jusson el mindenhová a szájüregben, de semmi esetre se jusson a torokba, illetve semmi esetre se nyeljük le. Az olaj a szájunkban eleinte testes lesz, de amint vegyül a nyállal egyre inkább vékonyodik majd.

A legjobb eredményt akkor érjük el, ha legalább 15-20 percig forgatjuk a szánkban. Az elsõ 5 percben kiválnak a nehézfémek, de a baktériumok és vírusok elpusztításához még legalább 10 percre van szüksége az olajnak. Miután letelt a 20 perc köpjük ki az olajat a szánkból. Figyelem: a szánkban átforgatott olaj nagy koncentrációban tartalmaz majd nehézfémeket és elpusztult baktériumokat (toxinokat), tehát semmi esetre se nyeljük le vagy gargalizáljunk vele!!! Köpjük ki, szabaduljunk meg tõle!

Az olajforgatást akkor végeztük jól, ha a kezdetben sárga olaj tejfehér színûvé válik mire kiköpjük.

3.
Miután kiköptük az átforgatott olajat, azonnal és alaposan mossunk fogat, hogy ne maradjon a szánkban semmilyen olaj maradék.

Akiknek a napraforgó olaj nagyon erõs ízû, azok próbálkozhatnak olivaolaj forgatásával, bár
az oliva a külföldi szakirodalom szerint nem hoz olyan jó eredményeket mint a napraforgó olaj.

Személy szerint én a napraforgó olajat használom elsõsorban, bár bizonyos betegségek (pl. influenza) közeledését érezve átváltok más olajakra is. Nálam az olajkúra teljesen megszüntette a korábban erõs fogínyvérzést, megszüntette az ínysorvadást és alaposan feltúrbózta az immunrendszeremet. Míg korábban volt olyan nap, hogy az ágyból kikelve már le szerettem volna ülni mire leértem a nappaliba, addig ma képes vagyok 16 órákat dolgozni anélkül, hogy megérezném.

Az olajforgatást napjában egyszer érdemes elvégezni. Vannak akik napi 2-3 alkalommal is csinálják de én ezt túlzásnak tartom. Napi egyszeri "olajhúzás" (angolul "oil pulling") éppen elegendõ a detoxikáláshoz.

Olajtípusok és jellemzõik

Napraforgó olaj - a legjobb "általános" olaj, remek nehézfém eltávolító hatással

Szezámmag olaj - szintén nagyon jó általános olaj

Kókusz olaj - kiváló vírusölõ és gombaölõ hatású

Mentha olaj - nagyon jó gyulladásgátló hatású olaj

Teafa olaj - nagyon jó vírusölõ hatású olaj (pl. influenza esetén)

Oliva olaj - jó baktériumölõ hatású olaj