Állatgyógyászati sikerek

 

 

BEMER terápia egyik leginkább hiteles eredményét jelentik az állatgyógyászat során elért eredmények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy a BEMER „átment az eredményességi vizsgán”, hiszen az állatok kezelésében elért eredmények –visszajelzés hiányában- csakis a látható eredményeken és az egzakt méréseken alapulnak.

Az állatok gyógyulási mutatói -BEMER kezelés hatására és anélkül-, a labor és röntgeneredmények, teljesen egyértelműen megmutatják a kezelés hatékonyságát.

 

A mágnesterápia alkalmazása az állatgyógyászatban

A mágnesek gyógyító hatásának felismerése Paracelsus nevéhez fûzõdik, és a középkor óta ismert. A XVIII. századtól orvosok, kémikusok, fizikusok egyre bővülõ tudományos ismereteket szereztek a mágnesrõl és annak felhasználási területeirõl. Franz Anton Mesmer német orvosvolt a tudósok sorában az első, aki azzal a – saját korában merész – tudományos tézissel állt elõ, hogy a mágnes tulajdonságai betegségek gyógyítására alkalmasak(Ghansham Singh Birla–Colette Hemlin: A mágnes-terápia alapjai Bp. 2000).

A mágnesesség kedvező hatásainak fizikai magyarázata

A mágnesterápia alkalmazása során a mágneses térerő szervezetre gyakorolt hatása bizonyult gyógyítónak, erõsen regenerálónak. Ezt a hatást tudományos kutatásokkal igazolva megállapították, hogy a mágnesesség hatására a sejtek telítődnek oxigénnel, beindulnak az anyagcsere-folyamatok és a sejtszintû méregtelenítés. Az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere-folyamatok normalizálásához, ami gyorsabb sebgyógyuláshoz vezet. Ennek fizikai magyarázata igen egyszerû: a vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, mely a szervezet számára létfontosságú oxigént juttatja el a sejtekhez. A mágnesek a vér hemoglobinjához kapcsolódó vas (Fe) alkotóelemre hatnak, oly módon, hogy felgyorsítjáka véráramlást, melynek következtébena sérült, beteg testrészhez az oxigén jóval rövidebb idő alatt és nagyobb mennyiségben jut el. Az oxigén a sejtek anyagcsere folyamatát aktiválja, lényegesen lerövidítve ezzel a beteg sejtek, szövetek regenerálódását, vagyis a gyógyulás idejét. A mágnesterápia erősíti a testet, és jó közérzetet biztosít.

Enyhíti az időskori tüneteket, és segít az életminőség javításában is.
A mágnesterápiás kezelés aktiválja a szervezet méregtelenítő és salaktalanító folyamatait. Ezekben a víz a legfontosabb közvetítő anyag, ezért a tisztulási folyamat hatékonyságát fokozhatjuk mágneses folyadékenergizáló pánt alkalmazásával.A kedvezõ emberi tapasztalatok következménye:az állatgyógyászati alkalmazás Az emberi gyógyászatban elért pozitív eredmények indokolták a mágnesesség hatásának vizsgálatát az állatoknál, elsõsorban kutyák és macskák esetében. Az elmúlt években a mágnesterápia állatgyógyászati alkalmazása egyre nagyobb népszerûségre tett szert, mivel orvosilag biztonságos, mellékhatásoktól mentes, olcsó és hatékony kezelési módszernek számít. Amerikai állatorvosok a mágnesterápiát az 1980-as évektõl sikerrel használják nehezen gyógyuló csonttörések, reumatikus gyulladások, diszpláziás, vagy idős, nehezen mozgó kutyák kezelésére (Understanding Magnetic Therapy for Dogs, 1996 USA). Tudományos kutatások során kimutatták, hogy csonttörések esetén a gyógyulási idő jelentõs mértékben lerövidíthetõ mágnesterápia alkalmazásával (Journal o fBone and Joint Surgery, 1989 USA). A mágnesterápia mozgásszervi rendellenességek, izületi gyulladások, keringési-, és anyagcsere rendellenességek esetén is kiválóan alkalmazható. Az esetek 60–70%-ban szintén pozitív hatásról számolnak be gerinc és ízületi gyulladások, valamint porckopás esetén. A mágnesterápia számos kedvező hatása azzal magyarázható,hogy a mágneses tér a szervezet öngyógyító folyamatait, a vérkeringést és az anyagcserét serkenti, felgyorsítva ezáltal a szervezet gyógyulását. Általában elmondható,hogy a mágnesterápia az élő szervezetek gyógyulási folyamatait nagymértékben csökkenti, illetve látványos javulást eredményez. Kiemelkedõ a mágnesterápia szinte azonnali fájdalomcsillapító hatása, mely idült fájdalmak esetén gyógyszermentes kezelést biztosíthat.

 


Mágnesterápia és a hagyományos kezelési módok


A gyógyszerek szelíd gyógymódokkal történõ helyettesítésének legfontosabb elõnye az, hogy nem kell mellékhatásoktól tartani, továbbá nem alakulhat ki gyógyszerfüggõség. Fontos megjegyezni azonban, hogy a mágnesterápiát más szelíd gyógymódokhoz hasonlóan indokolt lehet a hagyományos orvoslás eszközeivel együtt, párhuzamosan alkalmazni. A mágnesesség kedvezõ hatásaállataink számára A mágnesesség élettani hatásait tekintve különösen jól alkalmazható fájdalomcsillapításra, izomgörcsök oldására, sebek, csonttörések, szöveti sérülések gyógyulási idejének lerövidítésére. Az immunrendszer erősítésével betegségek megelõzésére, krónikus megbetegedések és az idős állatokkorral járó tüneteinek enyhítésére, így az életminõség javítására. A legújabb kutatások szerint a mágnesterápia alkalmazása a fiziológiai kezelésen túl – a holisztikus gyógyászat részeként –bizonyos pszihoszomatikus eredetû betegségek gyógyításában is hatékony lehet. Így például az agresszív viselkedés megváltoztatására elegendőnek bizonyulhat északi mágnest tartalmazó nyakörv napi húszperces használata, mely javítja a vitalitást, energikusabbá, élénkebbé teszi az állatot és segíthet a depressziós tünetek enyhítésében is (New Choices in Natural Healingfor Dogs and Cats, 1999 USA). A mágnesterápia alkalmazása tehát nemcsak a gyógyászatban, de az egészség megőrzésében, fenntartásában is fontos szerepet játszik, mivel általános közérzet javító hatása, kúraszerû alkalmazása segíti a szervezet regenerálódását, stresszel szembeni védekezõ képességének, teljesítményének növelését.

Dr. Szmollény Gábor állatorvos

 

2017. 10.hóban megjelent a BEMER kifejezetten
lovaknak fejlesztett terméke!

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

BEMER Veterinary Line

​BEMER Veterinary Line az első, kifejezetten lovak számára kifejlesztett BEMER készülék, amely segítséget nyújt lova optimális gondozásában, segíti egészsége megőrzését és teljesítőképességének növelését. A készülék az egyedülálló, több mint 18 éven át sikeresen tesztelt és alkalmazott BEMER jellel működik.
A BEMER kezelés pozitív hatásai
  • Elősegíti a regenerációt és felépülést
  • Gyorsabb izomszövet regeneráció
  • Csökkenti a stresszt (szállítás és verseny alatt)
  • Javítja a szövetek víztartását
  • Támogatja a gyógyulási folyamatokat sérülések után

BEMER - Referencia felhasználók

Dr. Burucs Balázs
​Dr. Ratkóczi Omár
Linda Tellington-Jones
(Az Állatok Nagykövete, tanító, edző,  21 könyv szerzője, melyek 15 nyelven érhetőek el.)
ludger Beerbaum (A világ legsikeresebb aktív díjugratója)
Philipp Weishaupt (Német díjugrató)

BEMER Veterinary Line lovak számára

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”
Részegységek
Lótakaró (beépített vezérlőkészülékkel és akkumulátorral)
Mandzsetta (beépített vezérlőkészülékkel és akkumulátorral)
Hordtáska
Akkumulátor töltő


​1 276 970 Ft (1 005 488 Ft + áfa)

4 003 EUR (3 152 EUR +áfa)
2018.03.24-i új hír: fejlesztés allatt áll az új állatgyógyászati készülék is, melyet lovaknál kisebb állatoknál lehet majd alkalmazni, akár mezőgazdaasági tenyészállatoknál is!!!
A készülék és tartozékai INGYENESEN kipróbálhatók és megrendelhetőek:

KOVÁCS RENÁTA
Szfvári Hivatalos BEMER Partner
Telefon: 70/284-0139, 770/588-3333
Email: kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com