Egészségügyi tudástár

Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
Tupperware műanyag tárolók és a Biszphenol-A

Az EU kimondta: a Biszfenol-A hormonkárosító

A mai napig megtalálható ételtároló műanyag edélnyekben, USA-ban az összes vizsgált fogzássegítő rágókában, de számos más műanyag termékben és bolti blokkokban is.

2017.06.18 17:00 www.ma.hu
nyomtatás
freedigitalphotos.net/adam

Az Európai Vegyianyag- ügynökség június 16-án végre kimondta, amit tudósok és zöld szervezetek már sok éve mondanak, hogy a műanyag adalékként elterjedt Biszfenol-A (BpA) károsítja az emberi hormonrendszert. A vegyi.blog.hu szerint ez komoly előrelépés, mert az EU nagyon akadozik a hormonkárosító anyagok korlátozásával, sőt a mai napig nincs elfogadott kritériumrendszer ezen anyagok azonosítására.

Franciaország javasolta a vegyület hormonkárosítóként való besorolását. Korábban szaporodási képességeket károsító anyagként ugyan nyilván volt tartva, ám így most hormonkárosítonként is szerepel az EU Különös aggodalomra okot adó anyagok listáján (SVHC), melyeket használatát indokolt korlátozni.

A Biszfenol-A a polikarbonát műanyagok alapanyaga, és sajnos könnyen kijut a termékekből és már egész kis mennyiségben is kockázatot jelent. Civil nyomásra 2011-ben betiltotta az EU cumisüvegelben, ám a mai napig megtalálható ételtároló műanyag edélnyekben, USA-ban az összes vizsgált fogzássegítő rágókában, de számos más műanyag termékben és bolti blokkokban is.

A BpA kitettséget korábbi tudományos kutatások alapján összefüggésbe hozták a rákos megbetegedésekkel (prosztata- és mellrák), cukorbetegséggel, asztmával, koraszülések és szívbetegségek kialakulásával, továbbá olyan hormonális zavarokkal, mint a korai serdülés, az elhízás, a meddőség, de születési és agyi fejlődési rendellenességekért, viselkedési zavarokért is okolták. A Nature cikke szerint ha az anyában magasabb a BpA szint akkor a gyermeknél szorongás, depresszió, agresszió, hiperaktivitás figyelhető meg.

A TUPPERWARE tároló, frissentartó és fagyasztó műanyag család NEM TARTALMAZZA ezt a káros anyagot!

Használjon Ön is TUPPEREWARE edényeket és óvja családja, illetve saját egészségét!!!

KOVÁCS RENÁTA - Székesfehérvár
70/284-0139, 70/588-3333
kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com


ENERGETIX - a német mágneses ékszer család

Miért szükséges pótolnunk szervezetünk mágneses terét?

Mágnesességgel foglalkozó kutatók kísérletekkel bizonyították, hogy az emberi szervezetet mágneses mező öleli körül, s ha ez a biomágneses tér csökken, akkor különféle betegségek jelentkeznek:váll- és háti fájdalmak,nyaki fájdalmak,ízületi betegségek,fejfájás,ellenálló képesség csökkenése,keringésizavarok,nőgyógyászatiproblémák,allergia,asztma,álmatlanság,
fáradékonyság,depresszió.

A szervezet egészséges működéséhez a mágnesesség nélkülözhetetlen, s mivel a Föld mágneses tere köztudottan már 500 éve egyre csökken, a szervezet egyre nehezebben tudja természetes úton pótolni az elvesztett mágneses teret.
Ezért is fontos, hogy a szervezetünkben kialakult mágneses kölcsönhatást mesterségesen pótoljuk és szinten tartsuk.
Ehhez nyújtanak nagy segítséget a mágneses ékszerek.
Mindennapi viseletük biztosítja szervezetünknek a hiányzó mágneses teret, hogy egészségesek maradhassunk. 
Egyensúlyba hozzák testünk pozitív és negatív töltéseit, és segítenek megszüntetni vagy csillapítani a felsorolt betegségeket.


Az Energetix mágneses ékszerek hatása orvosilag igazolt!


A mágnesesség jótékony hatása az emberi szervezetre:

 • A fájdalmak erőssége csökkenthető.
 • Felgyorsul a létfontosságú anyagok (vitaminok, ásványi anyagok, nyomelemek, fehérjék) beépülése, és ezzel párhuzamosan felgyorsul a káros anyagok kiürítése, ezáltal ellenállóbbá válik szervezetünk a betegségekkel szemben.
 • A keringés sebessége felgyorsul, így a szövetekbe több oxigén és tápanyag kerül, amely gyorsítja a gyógyulást.
 • Kiegyenlíti a szervezet átmeneti vagy tartós energia hiányát.
 • Az állandó mágneses tér hatást gyakorol a rekeszizmokra és serkenti a vérkeringést, valamint egyensúlyba hozza testünk pozitív és negatív töltéseit.
 • Testünkben a sejtek tápanyag ellátása javul.
 • Gyógyszerek és azok mellékhatásai nélkül panaszaink csökkennek.
 • Méregteleníti a szervezetet.


A mágnesterápiával kapcsolatban bővebb információ „A mágneses terápia alapjai”(.pdf • 1,4 MB) című könyvben található.

Kiknek nem ajánlott a mágneses ékszerek használata?

 • Pacemakerrel rendelkezőknek, valamint súlyos szívbetegeknek;Beépített inzulinadagolóval rendelkezőknek;
 • Beépített idegstimulátorral rendelkezőknek;Kismamáknak (ne viseljünk mágnest a has és kismedence tájékán);
 • Daganatos betegeknél (az orvos szakértővel egyeztetni kell, hogy használható-e mágnes);
 • 2 éves kor alatt.

Az Energetix mágneses ékszerekről

Az Energetix mágneses ékszerei magas minőségű, Németországban tervezett és kivitelezett termékek.
Alapanyaguk orvosi fém (nemesacél), réz, bőr, kaucsuk és PVC, melyeknek többsége
1 mikron vastagságú arannyal vagy ródiummal van bevonva.

Az arany és ródium bevonatú ékszereket jellemzően még azok a fém-érzékenyek is viselni tudják, akik az aranyon kívül semmilyen mást nem viselnek el.Túlnyomó részük Swarovski-kristállyal, cirkonnal és drágakővel (peridottal, ametiszttel, rodolittel, kéktopázzal vagy citrinnel) díszített.
Az ékszerekben és a kiegészítőkben neodímium mágnesek vannak, amelyek 1200-1800 Gauss erősségűek
Ez alól kivétel a mágneses keverőpálca 2000 Gauss, a mágneses szív 2200 Gauss, és a mágneses lapocska 2 x 1800, azaz 3600 Gauss értékével.


A (vörös)réz - az éltető nyomelem

A réz létfontosságú nyomelem, szervezetünk egyik legfontosabb tápanyaga. A mágneses ékszerekben található réznek érintkeznie kell a bőrrel. Így az, az izzadtság hatására oly mértékben oldódik, hogy a nyomelemek a bőrön keresztül be tudnak jutni a szervezetbe és a véráramba is. Ezzel a szervezet rézutánpótlása megtörténik. Ha a bőr elszíneződött ott, ahol a rezes felület a bőrrel érintkezett, akkor az a réz kioldódását és lerakódását jelenti. Az elszíneződés a szervezet elsavasodását is jelezheti. A rézzel ellátott termékek felülete a használat során elszíneződik, amely egy természetes folyamat és a termék megfelelő működését jelzi.Immunrendszerünk szempontjából az is lényeges, hogy a réz antibakteriális hatású.

A vörösréz jótékony hatásai:

 • gyulladás gátló,
 • fájdalomcsillapító hatású;
 • vírus, baktérium és gombaölő hatású;
 • erősíti az immunrendszert;
 • megakadályozza a csontritkulást;
 • gátolja a hajhullást;
 • enyhíti a reumatikus és ízületi fájdalmakat;
 • vérnyomás szabályzó;
 • alacsonyan tartja a koleszterinszintet.

A mágneses ékszerek viselése

A mágneses ékszereket ugyan úgy, és ott kell viselni, mint a klasszikus ékszereket.
A megbetegedett testrész legközelebbi pontjára, illetve a nagy véredények fölé válasszunk karkötőt, bokaláncot, fülbevalót.
Ajánlott a mágneses ékszerek szabályos elhelyezése a testen.
Míg a bal karon hordott karkötő a jobb agyféltekére hat, addig a bal agyfélteke működéséhez éppen ellentétesen a jobb kezünk van rendelve.
A bal agyféltekében találhatóak: a beszéd, tehát a nyelv(ek) megértésének és használatának képességét szolgáló eszközök, de egyénileg változó formában és méretben. A bal agyfélteke felelős a logikus gondolkozásért. Ezen kívül analizál, ítél, lineárisan érzékel, a részletekre helyezi a hangsúlyt. Érzékeli az időt és a félelmet.
A jobb agyfélteke elsősorban a látott dolgok felismerését, és a térbeli eligazodást szolgálja.
A jobb agyféltekénk reagál a testünkből jövő belső érzésekre is. Ennek az agyféltekének a hiányos működése okozza az érzések és érzelmi állapotok kifejezésének képtelenségét, mivel a jobb oldali agyféltekéhez kapcsolódnak az érzelmi zavarok, így az érzelmi betegségek is.
A mágneses vándor szív az az ékszer, amelyet szükség szerint áthelyezhetünk testünk bármely problémás területére. A szívecskét a fájó pont, vagy egészségügyi probléma legközelebbi helyén kell viselni. A testre közvetlenül az EX jelzéssel megjelölt, északi pólus kerüljön!


Ezt az ékszert éjszakánként is használhatjuk.

 

 

Megrendelés: KOVÁCS RENÁTA, Székesfehérvár

2017-es katalógus: www.energetix.hu/2017katalogus/

70/284-0139, 70/588-3333

Email: kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com

Fényterápia és biostimuláció kapcsolata

A biostimuláció a szervezet különböző szintjein fejti ki hatását:

 

-szubcelluláris szinten-sztereokémiai változásokat idéz elő a molekulákban, meggyorsíthatja a kollagén és a fehérjék szintézisét, az oxigéncserét és a redukciós oxigén-felvételi folyamat aktiválását (antitoxikus hatás).

-sejtek szintjén-növeli a sejtek elektromos mezőjének a potenciálját, módosíthatja a sejtmembrán potenciálját, javíthatja a szövet újraéledését.

-szövetek szintjén-megváltoztathatja sejtközi folyadék ph-értékét, alkalizálhat-lúgosíthat.

-szervek szintjén-normalizálhatja a működésüket,

-szervezet szinjén-komplex adaptív,neuroreflektorikus és neurohumorális reakciókat vált ki, amelyek az egészség, a testi ellenálló képesség és a közérzet javuláshoz és megtartáshoz vezetnek.


A szakirodalomban a biostimulációról többek között olvashatjuk azt is, hogy a polarizált fény az önálló szövetsejtek szintjén elindítja az irányító folyamatokat, vagy a már elkezdődött ilyen folyamatokat serkenti és lassítja a kóros és degeneratív elváltozásokat.

A polarizált fény hatást fejt ki a sejtmembrán és mitokondriumok molekuláris szerkezetére, és ezzel meggyorsítja a metabolikus folyamatokat salakanyag felhalmozódása nélkül, serkenti a szükséges anyagok képződését a sejtben és tompítja a beteg állapotokat kísérőanyagok kialakulását.

Megfigyelhető továbbá a makrofágok (falósejtek) aktivitásának növekedése, amelyek a sebek sikeres gyógyulásához szükségesek, valamint a fibroblasztok tevékenységének élénkülése,amelyek alapját képezik a bőr transzplantátumok és sebhelyek hegesedési folyamatának.

 

Alkalmazások köre:

 

A polarizált fényű gyógylámpa a betegségek megelőzésében és kiegészítő kezelésként egyaránt alkalmazható. Szinte minden betegségben valamilyen formában, akár gyógyítás, akár megelőzés, akár kiegészítő terápiaként is használható. A teljesség igénye nélkül az alábbi betegségekben illetve tüneti elváltozásokban javasolt:

Allergia, artrózis, asztma, cukorbetegség, fejfájás, ekcéma, lábszárfekély, lábfájdalmak, alsó végtagok dagadása, állkapocs-ízületi fájdalmak, arcideg bénulás, fülfájás, fogínygyulladás, fogfájás, torokfájás, torokkaparás, köhögés, mandulagyulladás, nátha(szénanátha), meghűlés, homloküreg-gyulladás, orrvérzés, orrüreg, nyálkahártya-gyulladás, reuma, gerincfájdalmak, idegfájdalmak, fájdalmas sebek, véraláfutások, megpattant erek az arcon, afták, herpes, pattanások, cellulitis, viszketegség, gombás megbetegedés, pikkelysömör, övsömör, bárányhimlő, körömágygyulladás, köszvény, problémás erekció, frigiditás, menstruációs panaszok, meddőség, mellgyulladás, mellbimbó sérülés, tejképződési zavarok, migrén, depresszió, félelem, alvászavarok, étvágytalanság, éjszakai bevizelés, műtét utáni hegek, zúzódások, horzsolások, feltörések, felfekvések, Parkinson-kór, ínszakadás, heveny-ín-és izomgyulladás, izomgörcsök, izmok sérülései, napégések, égési sebek, prosztata, hasmenés, székrekedés, alacsony vérnyomás, magas vérnyomás, hajhullás, ráncok, középfülgyulladás, gyomorfekély, stb…

Egy nemrégiben lefolytatott klinikai kísérlet szerint a nagy erejű fénnyel végzett terápia idősebb emberek esetében is csökkentette a depresszió kínzó tüneteit. A kísérletben közel kilencven, depresszióval diagnosztizált fő vett részt, nagy részük 60 vagy annál is idősebb volt.

A kísérlet során három héten keresztül, reggelente egy óráig fénnyel sugározták be a páciensek felét, ugyanolyan fényterápiás készülék segítségével, amelyet a szezonális depresszió esetén is használnak.
A fényterápia az USA-ban már több mint tíz éve bevált módszer a szezonális – általában a téli hónapokban jelentkező – depresszió kezelésében.


Physorg tudósítása szerint a kísérlet során fényterápiát kapott páciensek hasonló javulást mutattak, mint azok, akik antidepresszánsokat szedtek. Ráadásul a fényterápiás csoport tagjaiban kimutatható volt az alvási ciklus szabályozásáért felelős hormon, a melatonin megnövekedett szintje, a stresszhormonként is számon tartott kortizol mennyisége viszont csökkent a szervezetükben.

 

Hogyan működik?


Ma már tudományos tény, hogy az agy által termelt szerotonin nevű hormon nagy szerepet játszik a hangulatunk alakulásában, a vérben mérhető szerotoninszintet pedig egyértelműen a fény, illetve napfény mennyisége befolyásolja, ahogy az a fenti kísérletből is kitűnik. Mindez ráadásul összefügg a melatonintermeléssel is -  melatonint az agyunk napnyugtával kezdi termelni, és ez a hormon felelős az alvási ciklus megfelelő szabályozásáért és a belső óránk helyes működéséért.