Egészségügyi tudástár

Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
Balsorsűzés és jólét, szerencse bevonzás

GARANTÁLTAN


Megtisztítod környezeted a rossz energiáktól, és megszabadulsz a balszerencsétől, melyet átkok hoztak rád, az elmúlt egy hónapban.


Máskülönben visszakapod a pénzed!

„100% változás”

A Balsors Űző Gyertya és az erős pénzvonzást kiváltó rituálé az én egyetlen talizmánom. Gyakran találkozok emberekkel, akik úgy hisznek az erejében, mint én. Mert hogyan lehet nem hinni? Alig élnek meg azok az emberek, akik a pénzt egyszerűen nem tudják megtartani, tehetős emberként ébredtem, aki nem aggódik a holnapért. Nyertem az egyik numerikus játékon 11.000.000 Ft-t! Eddig én sem hittem, milyen kevés kell ahhoz, hogy bevonzzuk a szerencsét és a luxusélet ízét. A pénzügyi problémáim megoldódtak és végül, a pénz szó szerint az ölembe hullott. Rendkívüli.”

Medve Róbert
870 millió forintot nyert numerikus játékon

Üdv!

Elyria a nevem és jósnő és rúnikus vagyok. A szülővárosomba emberek járnak egész Magyarországról, akik tudni szeretnék a jövőbeli sorsukat, megtalálni az elvesztett vagyont, valamint tanácsot kérni érzelmi, egészségügyi és pénzügyi téren.

Már 15 éve saját otthonomban fogadom azokat az embereket, akik nehéz anyagi helyzettel küzdenek. Segítek nekik legyőzni a gátat, ami ellehetetleníti a pénzszerzést és vonzza a jószerencsét a szerencsejátékokban.

Ismerem a végrehajtó és a bírósági ügy elhalasztásának módját. Javaslatot teszek, hogy miként találjanak jól fizető állást, milyen karrier lenne a legjobb. Az emberek segítséget kérnek tőlem, mert a kemény munka és erőfeszítés ellenére azt látják, hogy a pénzük elfogyott, és pénzügyi helyzetük nem jól áll.

A gyakorlat egy valamire megtanított. Ahhoz, hogy egyszer és mindenkorra megoldja pénzügyi problémáit, hatalmas akaraterőre és türelemre van szüksége. Ennélfogva, a hagyományos pénzszerzési módszerekkel ellentétben, érdemes kipróbálni a megbízható szertartást a szerencse és a bőség bevonzására. Miért?

Ez az igazság: pénz nélkül és azért aggódva, hogy hogy fogod túlélni a következő hónapot, nem lehetsz igazán boldog és gondtalan. A magas életszínvonalhoz és ahhoz, hogy semmiről ne mondj le nem elég a heti öt nap hajnaltól estig tartó fáradság. Nem elég a jó oktatás, a nyelvismeret, vagy a gazdag rokonok. Szükség van valami erősre – ami valódi fegyver a kellemetlen sorssal és az anyagi gondokkal szemben, ami biztonságos és hatékony lesz.

Sok módszert kipróbáltam, de csak egy eredményezett még 40 000 Ft nyereményt is számolós játékon az első héten és erőfeszítés nélkül pénzhez jutni.

Az igazat megvallva, jelentkeztek hozzám olyan emberek, akiknek megmagyarázhatatlan a sorsuk injekciózták beléjük a pénzt a díjak, az ajándékok, a hagyatékok és a tartozások visszafizetései. Sokaknak néhány hónap alatt annyira helyrehozta az anyagi helyzetét, hogy elkezdtek másokon segíteni.

Egyesek, akik nehéz pénzügyi helyzetben vannak, számjátékon 200 000, 1 000 000, és még 10 000 000 Ft-t is nyertek vagy többet!

Az alacsony bankszámla adta gyakori problémákkor könnyedén lehet:

 • Bevonzani a szerencsét és a bőséget – 4 hét alatt
 • Megszüntetni az akadályokat, amik visszatartják a pénz befolyását – 3 nap alatt
 • Elkezdeni nyerni a numerikus játékokon – azonnal az 1 megtartott szertartás után!
 • Visszaszerezni a kölcsönvett vagy ellopott pénzt – 4 hét alatt
 • Megtalálni annak módját, hogy visszafizesse a hitelt vagy kölcsönt – 4 hét alatt

Ezek az eredmények azáltal lehetségesek, hogy a felfedezésem 3 fő szinten fejti ki hatását:

VISSZAJÖN A CSAVARGÓ

Soha, de soha nem leszel gazdag, ha üldözni fog a sors és a űzni a balszerencse. A váratlan kiadások előbb-utóbb minden költségvetésnek rosszat tesznek. Ez a módszer megtisztítja az aurádat a negatív energiáktól, megtöri az elnyomás láncát és segít kijutni a pénzügyi zsákutcákból. Nem fogod többé méltatlanul tapasztaltnak érezni magad életed során. Az események, amik nagyban veszélyeztetik a pénztárcát, spirituális szinten lesznek gátolva.

MEGERŐSÍTI A JÓLÉT ENERGIÁJÁT

Elgondolkodtál már valaha azon, hogy néhány embernek miért van tehetsége a pénzcsináláshoz, míg mások alig tudnak megélni? Előbb van erős jóléti energiájuk. Néhány nappal az után, hogy elkezded végrehajtani a szertartást, jóléti energiád elkezd folyamatosan növekedni. Így lesz minden nap nagyjából a tizedik napig. Ez a magas jóléti energiaszint vagyont halmoz fel Körülötted, megnyugszol és minden nap valószínűleg 80%-kal többed lesz, mint jelenleg.

AUTOMATIKUSAN A ZSEBBE ÉS A BANKSZÁMLÁRA VONZZA A PÉNZT

Attól a pillanattól kezdve, hogy elkezded elvégezni ezt a szertartást, a gazdagodásod automatikus lesz. Nem lesz szükség arra, hogy szüntelenül erre gondolj. Több pénzed lesz, mint amennyit elkölthetsz, tehát valószínűleg elfelejted, hogy nem rég még minden fillért megszámoltál.

Mi ez a felfedezés? - ez a Balsors Űző gyertya a pénzt erősen vonzó szertartással...

Ez nem egy a megszámlálhatatlan illatgyertya közül, amit a piacon lehet venni, vagy egy dísztárgyboltban. Ez egy olyan fajta, kézzel mártott és olvasztott Balsors Űző Gyertya, ami titokzatos erővel vonzza a szerencsét és a bőséget. A kanóc anyagát nagyon ritka mágikus gyógynövények képezik – mandragóra, borbolya, repce és zsálya, amiknek a boldogságot tulajdonítják. Ázsiában termesztik, pozitív energiát sugárzó helyeken, amelyekre az egész világról összegyűlnek a csodára szoruló emberek.

Ezeket a hatásokat a szerencse és a jólét járja át (prof. A. M. Flinigana ATBP jelentésében dokumentált vizsgálatok), a Balsors Űző Gyertyával végzett egyszerű napi szertartás okozza.

Találtam valakit, aki eredeti, teljesen mágikus füvekből készült Balsors Űző Gyertyákat hoz Ázsiából . Meditáló buddhista szerzetesek kézzel készítik a Szent Fehér Ló területén Luoyangban. A gyertyák tele vannak pozitív energiával és rezgő hatalommal.

Ennek köszönhetően a Balsors Űző Gyertya vonzza a boldogságot és a jólétet és a hozzátartozó szertartás erősen pénzvonzó:

EGYSZERŰ

Nem kell további bevételi források után kutatnod. A pénz maga talál utat a pénztárcádba! Az egyetlen, ami kell a pénzügyi szférában lévő szerencséd biztosításához, hogy minden nap jusson eszedbe meggyújtani a Gyertyát. Hihetetlen, hogy mennyire megváltoztatja ez az egyszerű szertartás az életedet!

BIZTONSÁGOS

A Balsors Űző Gyertya a szertartással nem csak jólétet hoz. Elég naponta csak néhány percre meggyújtani otthon vagy az irodában, hogy beengedjük a szerelmet és a szerencsét. Kiterjed az aurád, magadhoz fogod vonzani a kellemes eseményeket. Ez az egyszerű szertartás kijátssza a kockázatokat. Nem használ fel semmilyen gonosz erőt, csak a vagyonosodás energiájának hatalmát.

Ez lehet a leghatékonyabb módszer a pénz gyors szaporítására, amit valaha készítettek. Azon túlmenően, hogy a gyertyát már tesztelte a University of Colorado kukatócsoportja és dokumentálták az ATBP által a mágikus hatást, általam és sok más ember, például a mogyoródi Beáta által is ki lett próbálva.

"Tiszta erő"

„Egyedül nevelem gyermekemet, hitelt fizetek. A havi bevételem arra elég, hogy kifizessem a kötelezettségeket. Minden hónapban számoltam a pénzt és letört voltam. Csak álmodni tudtam hosszabb vakációról. Sírhatnékom volt, amikor az iskolai tankönyvvásárra gondoltam. A legtöbb módszer a pluszpénz szerzésre kiszívta belőlem az energiát. Fáradtan és depressziósan tértem haza. De nem ez. Ez annyira természetes, hogy annak ellenére, hogy a pénz elkezdett különböző helyekről befolyni, egész idő alatt azt éreztem, hogy többre vagyok képes. Szereztem jobban fizető állást és elkezdtem félretenni. Néhány nap múlva elrepülünk a fiammal és anyukámmal egy vakációra Egyiptomba! Egyszerűen könnyebben élek és százszorosan hálás vagyok ezért.”

Köllő Beáta
Jobb munkát talált és elkezdett tartalék pénzt félretenni

Ne feledd, hogy ez a módszer akárcsak az összes többi, nem működik mindenkinél. Az emberek igen kis százaléka különleges problémákkal rendelkezik, számukra nem ez a megfelelő módszer.

Annak ellenére meg vagyok győződve a Balsors Űző Gyertya és szertartás pénzvonzó erejéről, hogy személyes garanciát adok:

Az egyetlen ilyen garancia

Amennyiben nem vonzod be a gazdagságot és a szerencsét anyagi dolgaidat illetően vagy vagy bármely más okból nem lennél 100%-ban elégedett az eredménnyel, akkor vedd fel velem a kapcsolatot kérdés nélkül visszakapod a vételárat.

Hogyan lehet költséghatékony módon megkapni a Balsors Űző Gyertyát a szertartással?

Egyetlen gyertyán egy szerzetes 6 hétig éjjel-nappal dolgozik. Nehezen fellelhető növények, amikből a csomók készülnek, nem könnyű a beszerzésük, ezért a gyertya nem lehet olcsó.

Azonban, mivel nagyon szeretném, hogy 4 héten belül mágnessé válj a pénz terén és örömöt lelj az életben, úgy döntöttem, hogy adok Neked kedvezményt az oldal első látogatásáért. Elég, ha most döntesz és 38% kedvezményt kapsz..

Gyönyörű szép, feltöltött pozitív erőre, a Balsors Űző Gyertyára és a szertartásra van szükség ahhoz, hogy a ceremónia boldogságot és jelentős vagyont vonzzon.

EGYSZERI kedvezmény keretében, amiért csatlakozol az EZO-kedvezmény klubhoz, az ára 21900 Ft helyett 13500 Ft!

Később ez az ár magasabb lesz.

FONTOS FIGYELMEZTETÉS

Kövesd az alábbi utasításokat és ne küldj semmilyen pénzt és ne fizess mielőtt kézhez vennéd a Te saját autentikus Balsors Űző Gyertyádat és erős pénzvonzó szertartásodat.

Ez az eseménysor szerencsét és harmóniát hoz az életedbe

Kattints az „Add a kosárhoz” gombra és töltsd ki a következő oldalon található űrlapot. A Balsors Űző Gyertya az erős pénzvonzó szertartással 2-3 napon belül a kezedben lesz. Utána már Te értékeled. Ha nem leszel 100%-ban elégedett egyszerűen vedd fel velem a kapcsolatot és válaszban megkapod a pénzt – kérdésfeltevés nélkül.

Hiszen személy szerint meg vagyok győződve arról, hogy nagyon elégedett leszel. Az igazat megvallva azt várom, hogy el leszel ragadtatva. Úgy gondolom, hogy gyorsabban és könnyebben meggazdagodsz, mint akartál.

Pozitív energiát küldök Neked, 
Elyria jósnő

Jinx Repellent Magic Formula rituálé
Rituálisan vonzza a szerencsét és a jólétet a Jinx Repellent Magic Formula
A 100% autentikus Balsors Űző Gyertya rituális erővel vonzza a pénzt, az EZO-kedvezményklubban való részvételért

21900 Ft 13500 Ft

Rendeld meg ma és 8400 Ft-t spórolhatsz, ingyenes kiszállítást és elégedettségi garanciát vehetsz igénybe. Holnap az akció érvényét veszti.
UI. Lépj ki az adósságspirálból. Találd meg a boldogságot és a belső békét. Engedd beáramlani a pénzt! Emlékeztetlek, a kedvezmény ma véget ér.

 

Tapasztalatok:

10 jel a negatív energia jelenlétére körülöttünk
10 jele annak, hogy negatív energia vesz körül

A negatív energia egy nagyon általános kifejezés, amit manapság akkor használunk, ha valamilyen láthatatlan erő nehezíti meg az életünket. Némely kultúrában rontásnak nevezik, modern pszichológusok depressziónak, az orvostudomány pedig látszólagos ok nélküli kimerültségnek. Igaz, hogy nem ismerjük a pontos választ, de egy dolog biztos: néha tapasztalunk negatív érzések, gondolatok és tapasztalatok egy hullámját, amire a testünk, a lelkünk és az elménk reagál, és amire nincs magyarázatunk.

Mutatunk most 10 jelet, amit általában akkor tapasztalnak emberek, amikor negatív energia veszi őket körül. Természetesen ez nem azt jelenti, hogy nem szabad felkeresni egy orvost vagy egy pszichológust, ha valami egyéb oka van a problémádnak, hiszen ők azért vannak, hogy segítsenek.

negatív energia

Fontos még hozzátenni, hogy a negatív energiának számos forrása lehet, a lényeg az, hogy döntsd el, hogy meg szeretnél tisztulni tőle, és kész vagy lépéseket tenni annak érdekében, megoldj minden olyan rejtett problémát, ami ezt okozhatja. Másokat nem tudunk megváltoztatni, de önmagunkat igen. Mindezek után most nézzük, hogy hogyan azonosíthatod a negativitást:

 1. A pénz nehezen áramlik, a kifizetetlen csekkek már halomban állnak, és fogalmad sincs, hogy mire megy el a pénzed. Ha stagnálást tapasztalsz a gazdagodásban, akkor a fejlődésedet blokkolja valami még úgy is, hogy egyébként elég pénzt keresel.

 2. Fáradt és kimerült vagy, valamint könnyen leszel ideges. Érzelmi hullámvasút az életed, és az önértékelésed is alacsony. Még akkor is kimerültnek érzed magad, ha egyébként eleget aludtál, és az étrended is változatos.

 3. Stresszelsz, és úgy érzed, hogy nem tudsz megbirkózni a mindennapi teendőkkel, holott korábban minden rendben volt.

 4. Könnyebben elkapsz fertőzéseket, és egyre gyakrabban betegeskedsz. Ezek egy gyenge immunrendszer jelei, amire még a stressz is rátesz egy lapáttal.

 5. A kommunikáció is érintett; az emberek nem értenek téged, és úgy érzed, te sem értesz másokat.

 6. Nehéznek találod, hogy gondoskodj önmagadról, és nincs is időd saját magadra.

 7. Az alvási szokásaidat furcsa álmok és rémálmok zavarják meg. A tudatalattid próbál üzenni neked, hogy valami nincs rendben.

 8. Akárhányszor pihenni próbálsz, negatív érzelmek és gondolatok bukkannak elő a semmiből. A legrosszabb pedig az, hogy minél jobban próbálod őket elfojtani, annál ellenállóbbá válnak.

 9. Sokszor elvesztesz kulcsokat, pénzt, pénztárcát, ruhákat, stb., és aztán alig találod meg őket, pedig legtöbbször ott vannak az orrod előtt.

 10. Nehezen koncentrálsz, mivel az elméd mindig elkalandozik, te pedig közben csak ürességet érzel.

Nyers ételek - szelíd gyógymód?

Számtalan betegség abból fakad, hogy eltértünk a természetes életmódtól.

Étrendünk nagy részét olyan ételek teszik ki, amelyek nem találhatók meg a természetben. Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amely tönkreteszi a táplálékát, mielőtt elfogyasztaná. A sütés és a főzés emberi találmány, amelynek elsősorban kulturális és gasztronómiai szempontból van jelentősége, de a testünk továbbra is a friss, élő és átalakítatlan növényi ételeknek örül a legjobban.

A hőkezelés sok értékes anyagot vitaminokat, enzimeket stb. elpusztít az ételben. Ha törekszünk arra, hogy étrendünk minél nagyobb részét a nyersen fogyasztott növényi ételek tegyék ki, azzal jelentős lépést teszünk az egészségünk megtartása és a betegségek megelőzése terén. Ne feledjük azonban, hogy az egészséges táplálkozás nem a cél, hanem értékes eszköz a szabadság és a szeretet útján.

1.

Lénárt Gitta: Élő növényi sajtok, tejek - Nyers finomságok, nemcsak laktózérzékenyeknek!

A teljes értékű növényi táplálkozás a legtermészetesebb, az emberi szervezethez legközelebb álló étrend.
Az utóbbi 200 év során azonban az élelmiszeripar olyan mértékben írta át étkezési szokásainkat, hogy azt már az emberi szervezet genetikailag képtelen követni. Egyre több mesterséges anyagot, számunkra feldolgozhatatlan összetevőt viszünk be szervezetünkbe, és miközben vitamin- és ásványianyag-hiánnyal küzdünk, a rengeteg "üres" kalóriának köszönhetően túlsúlyosak vagyunk. Civilizált világunkban még soha nem volt ennyi táplálékallergiás! Akár egészségügyi okból (laktózérzékenység), akár etikai megfontolásból mondunk le az állati tejek és tejtermékek fogyasztásáról, a megvalósítás - ötlet hiányában - gyakran nehézségekbe ütközik. Pedig van megoldás: diófélékből néhány egyszerű alapanyag hozzáadásával nagyon finom növényi tejeket, sajtokat készíthetünk, ráadásul igen egyszerűen.


Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás szakértőjének új "élő" könyve ezúttal a növényi tejek, sajtok és túrófélék készítésének világába vezeti el az olvasót. Szemgyönyörködtető és ínycsiklandó receptjeivel nemcsak azoknak kínál egészséges alternatívát, akik szeretnének áttérni a teljes értékű növényi étrendre, hanem remek ötletekkel szolgál az új és izgalmas ízeket kedvelő kísérletezőknek is.

2.

Victoria Boutenko: A nyers étel csodája

Számtalan betegség abból fakad, hogy eltértünk a természetes életmódtól. Étrendünk nagy részét olyan ételek teszik ki, amelyek nem találhatók meg a természetben. Az ember az egyetlen élőlény a Földön, amely tönkreteszi a táplálékát, mielőtt elfogyasztaná. A sütés és a főzés emberi találmány, amelynek elsősorban kulturális és gasztronómiai szempontból van jelentősége, de a testünk továbbra is a friss, élő és átalakítatlan növényi ételeknek örül a legjobban. A hőkezelés sok értékes anyagot vitaminokat, enzimeket stb. elpusztít az ételben. Ha törekszünk arra, hogy étrendünk minél nagyobb részét a nyersen fogyasztott növényi ételek tegyék ki, azzal jelentős lépést teszünk az egészségünk megtartása és a betegségek megelőzése terén. Ne feledjük azonban, hogy az egészséges táplálkozás nem a cél, hanem értékes eszköz a szabadság és a szeretet útján.
3.

Lénárt Gitta: Élő aszalványok könyve - Könnyen elkészíthető receptekkel

A nyerskonyha menükínálatában talán az aszalás útján készített ételek a legizgalmasabbak.
Ez a titka azoknak a ropogós, ízes kekszeknek, kenyereknek, gyümölcs és tortalapoknak, amiket kóstolva vacsoravendégeink hitetlenkedve kérdezik: ez tényleg nyers?
A legnagyobb sikert az aszalt és a friss zöldségek, gyümölcsök kombinációi aratják. Így született a nyers pizza, ahol a magokból és zöldségekből alkotott ropogós, fűszeres aszalt alapot különböző szószokkal, zöldségkel és magsajttal gazdagítjuk. Vendégeink körében biztos siker a nyers torta, az aszalt tortaalapból, krémes töltelékből és gyümölcsökből álló finomságokat a vonalaikat óvók is lelkiismeret-furdalás nélkül fogyaszthatják. A konyhaművészetnek ebben az ágában talán még hangsúlyosabban érvényesül a szakács kreativitása. Lénárt Gitta kedvenc receptjei közül válogatott, amelyekkel bátran bővíthetjük otthoni menüválasztékunkat. Az aszalványok könyve nagy segítség a nyerskonyha mellett elkötelezett olvasóknak, a glutén, szója és állati termékektől mentes diétán élőknek, ugyanakkor mindenkinek, aki szereti a gyorsan elkészíthető, egészséges és legfőképp finom ételeket!
4.
Lénárt Gitta: Szivárvány szakácskönyv - Gyors étkek élő szárítmányokból 1 perc alatt!
A nyers, azaz élő táplálkozás nagy előnye, hogy kíméli és takarékoskodik az enzimkészletünkkel.
A főtt, feldolgozott élelmiszerek emésztése, hasznosítása igen nagy megterhelést jelent szervezetünknek, míg a nyers ételek tartalmazzák a saját megemésztésükhöz szükséges enzimeket. Az enzimek igen hőérzékenyek, 45 Celsius fok felett elpusztulnak, azért ha élő ételt szeretnénk, azt ne hevítsük fel ennél jobban.

Lénárt Gitta, a nyers táplálkozás magyarországi szakértője izgalmas, új receptjeinek hozzávalóit ezúttal szárítmányokkal és szuperételekkel gazdagítja, amelyeknek köszönhetően akkor is vitalizáló, nyers ételeket és italokat varázsolhatunk az asztalra, ha épp nincs a kezünk ügyében friss zöldség vagy gyümölcs.
A kíméletes aszalással elkészített zöldség- és gyümölcsszárítmányokat, porokat, a kiemelkedően magas tápanyagtartalmú szuperétkeket alapanyagként és fűszerként is használhatjuk a kötetben szereplő gyümölcs- és zöldségturmixok, levesek, pástétomok, főételek és édességek elkészítése során. Gitta receptjeit egyszerűen nem lehet megunni!
Táplálékaink gyógyhatásairól külön fejezetben olvashatunk, hasznos információi segítik azokat az olvasókat, akik nem csak az íze és karcsúsító hatása miatt választják a nyers konyhát, hanem további lépéseket kívánnak tenni a tudatos táplálkozás útján.

Miért jók az élő, növényi ételek?

Egyszerűen azért, enzimekben gazdagok, és sokkal több életenergia van bennük, mint a főtt ételekben. Ennek remek vizuális bizonyítékát adják az élő ételekről készült Kirlián-fotók, amelyek láthatóvá teszik azt az elektromos mezőt (bioenergiát), amely minden élő szervezetet körülvesz. A főzött, sütött ételekből hiányzik ez az energia.
Azért eszünk, hogy legyen energiánk.

SZERINTED MENNYI ENERGIA VAN EGY SZELET HŐKEZELT, DÖGLÖTT TEHÉNBEN?

Ha élni szeretnél, fogyassz élő ételt, mely ugyanolyan élő sejtekből áll, mint Te magad. A halott ételek (sütött, főzött, tartósított, feldolgozott -finomított, pasztőrizált, stb., sugárkezelt, hidrogenizált) felgyorsítják az öregedés folyamatát, végsősoron pedig felgyorsítják a halálhoz vezető folyamatokat a szervezetedben.
Óriási mennyiségű kutatási anyag bizonyítja hogy a főzés következtében a vitaminok 50%-a tönkremegy, (egyes kutatások szerint a B-vitaminoknak  96%-a!), az enzimeknek pedig 100%-a. Az enzimek viszont nélkülözhetetlenek az egészségünkhöz, nélkülük nem lenne élet!
Az élő ételek olyan természetes orvosságok, melyekre a szerevezetednek szüksége van.
Az is az élő ételek mellett szól, hogy mivel ásványi anyagokban, és vitaminokban
jóval gazdagabbak, ezért kisebb mennyiség is elegendő belőlük, mint a főzöttekből. Csak feleannyi élő ételt kell enned ahhoz, hogy ugyanannyi vitaminhoz jusson a szervezeted, mint a főzött ételekből. Márpedig minél kevesebbet eszel, annál tovább élsz (persze nem mindegy, hogy miből)! Ezeknek az ételeknek a szerves ásványianyag-tartalma segíti a szervezet lúgosodását.
ahhoz, hogy ugyanannyi vitaminhoz jusson a szervezeted, mint a
főzött ételekből. Márpedig minél kevesebbet eszel, annál tovább élsz (persze nem mindegy, hogy miből)! Ezeknek az ételeknek a szerves ásványianyag-tartalma segíti a szervezet lúgosodását.
A választék szinte korlátlan: a nyerskonyha-művészet a levesektől az élő kenyéren át a süteményekig szinte minden ételfajtát tartalmaz. Tehát nélkülözésről szó sincs!!
A biotermesztésnek az a lényege, hogy vegyszertől, gyomirtó szertől és genetikai manipulációktól mentes táplálékhoz juthatunk. Ha kevesebb vegyszert használunk, az gyógyítóan hat a Földre, ami visszahat a tudatunkra.
A magasabb a tudatszintű emberek nem bántanak másokat, megbocsájtóak, és együttérzőek. Békét teremtenek önmagukban, és ezáltal hozzájárulnak a világ békéjéhez...


Pozitív sokk a szervezetednek...
Szervezeted öröklötten intelligens öngyógyító mechanizmust is tartalmaz, ezért amikor elkezdesz élő ételeket adni a megszokott étrendedhez, lehet, hogy már évek óta benned lévő méreganyagok kiválasztódását fogod tapasztalni. Fejfájás, hányinger, influenzaszerű tünetek jelentkezhetnek, amelyek mind a tisztulás jelei. Ez valójában nagyon jó hír! Ha ilyenkor naponta 3-4 liter tiszta vizet megiszol, az segíthet a kiválasztásban, és könnyebbé teheti a folyamatot. Mivel nincs két egyforma szervezet érdemes fokozatosan áttérni a nyers táplálkozásra!
Az átállásban segít, ha olyan emberekkel veszed körül magad, akik támogatnak. Maradj jó kapcsolatban a főtt ételt fogyasztó ismerőseiddel, rokonaiddal is, de ha elhatároztad magad, akkor tarts ki a döntésed mellett. Beszélj róla, és éreztesd is velük, hogy attól, hogy ők nem úgy étkeznek, mint te, te ugyanúgy kedveled őket, mint korábban, amikor még te is úgy étkeztél, mint ők.

Forrás: www.nyersetelek.hu
Áttörés az alulműködő pajzsmirigy kezelésében

Dr. Gary Pepper:
Áttörés az alulműködő pajzsmirigy kezelésében

Fordította: CzáránJudit

Forrás:
Dr. Gary Pepper: Breakthrough Discovery: Need For T3 Could Be Genetic és Breakthrough Discovery: Need For T3 Could Be Genetic

Nagyok sok ember szenved pajzsmirigy alulműködésben, sokan nem is tudnak róla. De akiket kezelnek, azok közül sokaknak a problémája, hogy a kezelés ellenére mintha alig vagy semmi nem változott volna: tovább hullik a hajuk, nem tudnak lefogyni, fáradékonyak és fázósak.

 

Akarja tudni, szüksége van-e t3-pótlásra a pajzsmirigyhormon kezelés mellett ahhoz, hogy újra jól érezze magát?

A kérdésre a választ valószínűleg a génjeiben találja meg.

tonio C. Bianco, M.D., Ph.D az Amerikai Pajzsmirigy Társaság nemrég lezajlott ülésén olyan kutatási eredményekről számolt be, amelyek szerint a pajzsmirigy terápiák hatékonyságában kimutatható különbségek genetikai okokra vezethetők vissza. Dr. Bianco előadásában felsorolta azokat a vizsgálatokat, amelyek a pajzsmirigyhormonok anyagcseréjének veleszületett különbségeire utalnak, amely különbségek pajzsmirigy-alulműködés esetén sokszor t3 szedését is szükségessé teszik az agy, az izomzat és a szív normális működésének helyreállítása érdekében.

A pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek egy részének legfrusztrálóbb problémája az, hogy nem tudják meggyőzni orvosukat, hogy a Synthroid, a Levoxyl vagy más kizárólag t4-et tartalmazó szer nekik egyszerűen nem használ. A tüneteik - a fáradékonyság, a koncentrálóképesség hiánya, illetve más mentális problémák - nem javulnak, és minden erőfeszítésük dacára képtelenek fogyni, ami feszültséget teremt az orvos és a "panaszkodó" beteg közt. A probléma az, hogy a pajzsmirigyhormon-pótló terápia megállapításánál a legtöbb orvos a vérvizsgálat pajzsmirigyműködésre vonatkozó értékeit veszi alapul, ami a t4, a t3r és a TSH értékeket foglalja magában, illetve bizonyos esetekben a szabad t4 vagy szabad t3 értékeket is. Ha ezeknek a hormonoknak a szintje úgymond "határértéken belül van", akkor az orvos gyakran akkor is sikeresnek nyilvánítja a kezelést, ha ennek a beteg ennek semmi jelét nem tapasztalja. Az endokrinológusoknak csak a töredéke van tisztában azzal, hogy ezeket a "kudarcokat" sok esetben "sikerré" lehetne változtatni t3-pótlással, ami a pajzsmirigyhormonok ritkábban alkalmazott, ám sokkal hatékonyabb formája.

A pajzsmirigyhormonok legtöbb biológiai hatása a t3-mal függ össze. Ennek ellenére a pajzsmirigyhormon-pótlás a legtöbb esetben a t4-re korlátozódik, amit Synthroid, Levoxyl, levothyroxine stb. formájában írnak fel a betegeknek. A t3-at, amelyre a szöveteinknek szükségük van, olyan speciális enzimek állítják elő, amelyek a t4-et t3-má alakítják át a máj, a vesék, az agy, az izmok, a szív, stb., sejtjeiben. Ezeket az átalakító enzimeket dejodinázoknak hívják, és normális körülmények közt ezek felelősek a szervezetben található t3 előállításának 80%-áért. Azt a folyamatot, amelynek során t3 termelődik a t4-ből, perifériás konverziónak hívják

A szakemberek hosszú időn keresztül meg voltak győződve róla, hogy pajzsmirigy alulműködés esetén elég a t4-et pótolni, hiszen abból a perifériás konverzió útján a szervezet elegendő t3-at állít elő, vagyis orvosi értelemben a t3 pótlás fölösleges. Nos, a legújabb kutatási eredmények fényében ezek a szakemberek valószínűleg kénytelenek lesznek revideálni álláspontjukat, és el kell fogadniuk, hogy bizonyos esetekben igenis szükség van t3 pótlásra.

Miért kell olykor t3-at is adni a betegnek?

A pajzsmirigy alulműködés kezelése megfelelő mennyiségű pajzsmirigyhormon szájon át történő bevitelével történik a pajzsmirigyhormonok megfelelő szintjének helyreállítása érdekében. Első ránézésére ez nem tűnik túl nehéz feladatnak, de a valóságban a pajzsmirigy alulműködés sokszor nagyon is komplex terápiát igényel, mivel két nagyon különböző pajzsmirigyhormon létezik, és mivel a vér pajzsmirigyhormon szintjei nem mindig tükrözik a pajzsmirigyhormonok sejten belüli szintjét, ahol ezek kifejtik a hatásukat. A cikkem elején már utaltam rá, hogy egyéni genetikai különbségekkel magyarázható, hogy bizonyos embereknek komplex pajzsmirigyhormon kezelésre szüksége ahhoz, hogy a kezelés hatásos legyen. Ebben a részben ezeknek a különbségeknek a mibenlétét fogom boncolgatni, illetve azt, hogy ezek a különbségek hogyan befolyásolják a választandó pajzsmirigyhormon-terápiát.

2009. májusában egy angol kutatócsoport (Panicker, V. et al) közzétette a WATTS tanulmányt, amelyben a t4-gyel és t3-mal kezelt pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek körében végzett legnagyobb és legátfogóbb vizsgálat eredményeit foglalták össze, és amelyben arra kerestek választ, hogy vajon szerepet játszanak-e genetikai tényezők abban, hogy a pajzsmirigy alulműködésben szenvedő populáció egy részének nemcsak t4, hanem t3 hormon pótlására is szüksége van. A kutatók 697 pajzsmirigy alulműködésben szenvedő egyén DNS-ét elemezték, és megnézték, milyen különbségek vannak azokban a szekvenciákban, amelyek olyan enzimeket kódolnak, amelyek a dejodináznak nevezett pajzsmirigy hormonokért felelnek. Ezek az enzimek sok helyen megtalálhatók a szervezetben, köztük a pajzsmirigyben, az agyban, az izmokban, a májban, a vesékben és az agyalapi mirigyben. Mint már említettük, a dejodinázok alakítják át a t4 hormont a sokkal hatékonyabb t3 hormonná. A kutatók azt is megnézték, hogy milyen a mentális állapota, illetve a közérzete azoknak a betegeknek, akik csak t4-et, illetve azoknak, akik t3-at is kaptak.

A WATTS tanulmány legfontosabb megállapítása az, hogy lényeges különbség van az egyének dejodinázokért felelős génjeiben. Más szavakkal: a t4-et t3-má alakításában megmutatkozó egyéni különbségek genetikai különbségekre (mutációkra) vezethetők vissza. Az emberek egy csoportjában azoknak a géneknek a mutációit, amelyek egy speciális fehérjét állítanak elő (ebben az esetben a dejodinázt) polimorfizmusnak nevezzük. A kutatók felfedeztek egy bizonyos mutációt a dejodináz génben, amelynek hatására az illetőnek nem javul az állapota, ha csak t4 hormonpótlást kap, viszont szignifikánsan jobban reagál a t3-ra, mint azok, akiknek a dejodináz génjében nincs ilyen mutáció. Az angol vizsgálatból az derül ki, hogy a pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek kb. 16%-ában mutatható ki ez a hibás dejodináz gén, de más csoportoknál vagy más országokban ez az arány lehet nagyobb vagy kisebb is.

Pajzsmirigy alulműködés esetén a hagyományos terápia abban áll, hogy a beteg t4 pótlást kap (Synthroid, Levothyroxine, Levoxyl stb. formájában). A hagyományos nézet szerint ugyanis az inaktív t4-et a szervezet "perifériás konverzió" útján megfelelő mennyiségben aktív t3-má alakítja, és ezzel helyreállítja a normális pajzsmirigyhormon egyensúlyt. Ám a nemrégiben közzétett, nagy horderejű WATTS tanulmány első ízben mutat rá arra, hogy nagy egyéni eltérések lehetnek abban, hogy a szervezet mennyire képes maga metabolizálni (anyagcsere révén átalakítani) pajzsmirigy hormonokat. Van, akinek a szervezete elegendő mennyiségben tudja a t4-et t3-má alakítani a testi sejtekben, és ezzel helyre tudja állítani a normális működést, mások azonban eltérő genetikai adottságaik miatt erre nem képesek, így a pajzsmirigy alulműködés tüneteitől t4 pótlás mellett is szenvedni fognak.

Mivel a tüneteket a testi sejtek t3 hiánya okozza, a vér pajzsmirigyhormon szintjének a mérésével nem fogjuk tudni kimutatni a problémát!
Vagyis ha a beteg csak t4 kezelést kap, akkor előfordulhat, hogy a vérvizsgálat normális pajzsmirigyhormon szintet mutat, az orvos pedig arra a következtetésre jut, hogy a pajzsmirigy alulműködés tüneteinek nincs közük a hormonkezeléshez.

Személyes tapasztalatom és a Metabolism.com számos tagjának dokumentált tapasztalatai alapján egyértelmű, hogy az endokrinológusok és más orvosok sokszor ódzkodnak kombinált terápiát alkalmazni, ami a t4 mellett vagy Armour Thyroid szedését vagy t3 (Cytomel, liothyronine) pótlást jelent. Szerencsére azonban az új kutatási eredmények fényében a pajzsmirigy alulműködésben szenvedő betegek és támogatóik immár magabiztosan állíthatják, hogy most már tudományosan is bizonyított, hogy a t4 és t3 terápiát sokszor igenis együtt kell alkalmazni, mert különben nem használ, és nem arról van szó, hogy ők krónikus panaszkodók vagy rögeszmések lennének.

Ha én pajzsmirigy alulműködésben szenvednék, és azt szeretném, ha változtatnának a kezelésemen, akkor valami ilyesmit mondanék az orvosomnak: "Tekintettel a dejodináz gén polimorfizmusára elképzelhető, hogy én a hibás D2 dejodináz génnel rendelkezem, és ezért az én esetemben a t4 -t3 perifériás konverzió nem működik megfelelően. Lehet, hogy a sejtjeimben túlságosan alacsony a t3 szint, amit a vérvizsgálat nem mutat ki, viszont t3 pótlás nélkül továbbra is szenvedni fogok a pajzsmirigy alulműködés tüneteitől."

Ha ez sem segít, akkor adja a kezébe a Panicker és társai tanulmányát, amely a Journal of Clinical Endocrinology and Metabolism című folyóiratban jelent meg 2009-ben (94(5): 1623-1629. oldal.)

Fáradtság - meddig normális?

Télen a napsütéses órák alacsony számára fogjuk, nyáron a sűrű programokra… az állandó fáradtságérzet azonban nemcsak az évszakokkal állhat összefüggésben. Az, ha folyton fáradtak vagyunk, nem normális dolog. Érdemes kideríteni, mi okozza!

Túl sok egyszerű szénhidrátot fogyasztunk
Az egyszerű szénhidrátok gyorsan megemelik a vércukorszintünket, ami aztán hamar zuhanórepülésbe is kezd tőlük. Ezek az ingadozások pedig fáradságérzetet is okozhatnak. A fehér lisztből és fehér cukorból készült élelmiszerek helyett érdemes tehát teljeskiőrlésűeket választani, amelyek minimalizálják a vércukorszint gyors megemelkedését és süllyedését.

Mozgásszegény életmódot folytatunk
Ha egész nap ülőmunkát végzünk és szabadidőnkben nem sportolunk, az akár krónikus fáradtság szindrómához is vezethet – nem is beszélve más egészségügyi problémákról. Legyünk hát aktívabbak, és vezessük le felesleges energiáinkat az edzőteremben vagy a természetben.

Nem alszunk eleget és nem alszunk rendesen
Akár az alvás minősége, akár a mennyisége alacsony, attól bizony fáradtnak érezzük magunkat – pláne, ha az alvásprobléma huzamosabb ideig fennáll. Ahhoz ugyanis, hogy agyunk megfelelően működjön, legalább 7,5 óra zavartalan alvásra van szüksége. Ennyi idő alatt a testünk is fel tud töltekezni energiával, hogy a következő napon bírjuk a gyűrődést.

Ételintoleranciánk van
A különböző ételintoleranciák (például laktózintolerancia vagy gluténérzékenység) egyik tünete az állandó fáradság és az aluszékonyság. Ha kiiktatjuk az étrendünkből azokat az élelmiszereket, amelyeket a szervezetünk nem tud rendesen feldolgozni, máris több energiánk lesz!

Napi kalóriabevitelünk alacsony
Ha szervezetünk nem kapja meg azt a kalóriamennyiséget, amelyre szüksége van, akkor nem tud normálisan működni. Való igaz, hogy ha kevés kalóriát eszünk meg, akkor rövidtávon fogyunk, de ez fáradtságérzetet idézhet elő.

Alszunk, de nem akkor, amikor kellene
Ha napközben elszundítunk, azzal felborítjuk a szervezetünk természetes ritmusát, és ez is vezethet fáradtságérzethez. Próbáljunk meg éjszaka aludni, így a belső óránk is tudni fogja, hogy mikor kell aktívnak lennie és mikor lehet passzív.

Nem eszünk elég fehérjét
Szervezetünk normál működéséhez szénhidrátra, zsírra és fehérjére egyaránt szüksége van. Utóbbi megvonása fáradtságérzettel járhat. Figyeljünk hát oda, hogy minden étkezésnél fogyasszunk fehérjét (például szárnyas húsokat, tojást, halféléket vagy sovány tejtermékeket).

Nem iszunk elég vizet
Még a legenyhébb dehidratáció is csökkentheti energiaszintünket, ezért érdemes ügyelnünk arra, hogy a nap folyamán folyamatosan pótoljuk szervezetünk a folyadékveszteségét.