Használati utasítás

SEBGYÓGYÍTÁS
A polarizált fény-terápia leginkább a sebek gyógyításában a leghatékonyabbak. Nagy előnye, hogy a sebek hegesedésmentesen, vagy minimális heggel, és sokkal gyorsabban gyógyulnak, keloidok sem alakulnak ki.

A SEBGYÓGYÍTÁS ÁLTALÁNOS SZABÁLYA: óvatosan megtisztítjuk a seb felületét. Kezeljük a seb felületét kétszer naponta 10-15 percig 10 cm-es távolságból, majd egy laza kötéssel védjük meg a szennyeződéstől. A sebek fajtájától függően, egyéb más kiegészítő kezelés is hasznos lehet.
Lábszárfekélyek (Ulcus cruris) - cukorbetegeknél, viszértágulatos betegeknél a lábszárakon jelentkező krónikus, nagyon nehezen gyógyuló sebek. Kezelés: az általános sebkezelés mellett célszerű kezelni a seb környékét, és a láb érszűkületes szakaszait (pl. lágyéki hajlatot) 10-15 percig. Ügyeljünk, hogy kellően feltöltődjön a seb, mielőtt teljesen behámosodna.

Felfekvések (Decubitus) - a csontos alapon fekvő szövetek, külső tárgyak tartós nyomása okozta elhalás és kifekélyesedés. Kezeljük a sebgyógyítás általános szabálya szerint.


Első- és másodfokú égési sebek (Combustio gr. I et II) hő, vegyi, sugárzás, elektromos hatástól keletkezett sebek, vagy napsugárzástól történő leégés esetén. Kezeljük a sebgyógyítás általános szabályai szerint, ha kell, növeljük a kezelési távolságot. Nagy felülrtű égési sebeknél forduljunk orvoshoz is.


Műtét utáni sebek (Vulnus postoperativa) - sebészi beavatkozás után keletkezett sebek. Kezeljük a sebgyógyítás általános szabályai szerint, közvetlenül a műtét után alkalmazható.


Sérülés utáni sebek, horzsolások (Vulnus postraumatica) - sérülés után keletkezett sebek. Kezeljük a sebgyógyítás általános szabályai szerint, közvetlenül a sérülés után alkalmazható.


Zárt sebeknél a bőr épsége megtartott, de alatta a szövetek, véredények sérülnek, véraláfutás és vérömleny (hemathoma) keletkezik. Kezeljük a sebgyógyítás általános szabályai szerint. A szemhéjak vérömlenyének felszívatásához 6-8 perces kezelést alkalmazunk.


Hegek (Cicatrix) - a megfelelő szövet helyett, kötőszövet tölti fel a sebet, vagy sérülést. Kezeljük a sebgyógyítás általános szabályai szerint, a hegek esztétikailag javulhatnak, és megnő a szövet rugalmassága. Belső hegesedésnél is hatékony lehet.


Benőtt körömnél (Unguis incarnatus) a kombinalt kezelés részeként, naponta kétszer 6-8 percig alkalmazzuk.


Fagyás (Congelatio) - a sejtek alacsony hőmérséklet által okozott sérülése. Kezeljük a sérültet naponta kétszer 8-10 percig, amíg nem regenerálódik teljesen.


SÉRÜLÉSEK

Sérüléseknél külső fizikai hatások, túlterhelés, vagy betegség miatt a szövetek megsemmisülnek, vagy felépítésük, anatómiai állapotuk megváltozik. A csontok , ízületek és izmok sérülései rendkívül gyakoriak, súlyosságuk az enyhe izomhúzódásoktól, ízületi szalaghúzódásoktól, ficamoktól, egészen a csonttörésig terjedhet.Bár a sérülések fájdalmasak és hosszan tartó szövődményekkel járhatnak, többségük teljesen meggyógyul.


A sérülések polarizált fénnyel történő kezelésének általános szabályai:

Amikor csak lehetséges kezeljük a sérült területet több irányból (jobbról, balról, fentről-lentről). Eredményesebb lesz a kezelés, és gyorsabb a gyógyulás, ha a sérülés után rögtön elkezdjük, és naponta legalább kétszer végezzük. Egyes esetekben a túlzott hő bevitel nem kívánatos, ezért ügyeljünk a kezelés távolságára.


Rándulás (Distorsio), bokarándulás (distorsio malleoli) kezelése: a bokát kétszer naponta, két oldalról, esetleg elölről  is, kezeljük 8-10 percig. Azonos a térdrándulás (distorsio genu) kezelése, csak két oldalról és hátulról végezzük.


Húzódás (Tractio) elsősorban izmokon, inakon és ízületi szalagokon keletkeznek. Előfordulhatnak a láb, kéz, derék és mellkas izomzatán, izületein. Kezeljük naponta kétszer 8-10 percig a sérült területet, ha lehetséges több irányból.


Zúzódás (Contusio) a lágy részeken, izmokon keletkezik, és gyakran vérömleny (hemathoma) kíséri. Kezeljük kétszer-háromszor naponta 8-10 percig.


Gerincsérv kezelése: a csigolyák közül kitüremkedett ízületi nedvet is magába foglaló "csomó" idegszálat nyom. Naponta két három alkalommal 8-10 percig kezeljük.

BIOPTRON LÁMPA megrendelhető:
KOVÁCS RENÁTA szfvári Zepter asszisztens
70/284-0139,70/588-3333.