A vállalat megalakulása és fejlődésének 35 éve képekben:

http://vargarobert.com/wp-content/uploads/2014/01/FLP-35_2013-09.pdf

 

Tanúsítványok, minősítések:

A termékcsalád Magyarországon élvezi a Magyar Természetgyógyászok Szövetségének ajánlását!


A Forever Living Products első helyen áll a világ aloe vera termelői, feldolgozói, s az aloe vera alapú termékek forgalmazói között!!!

A Cég központja Arizonában, Scottsdale-ben található. A Forever Living több mint 10 millió forgalmazó tevékenykedik, a világ több mint 150 országában. Példaértékű, hogy sehol sem került sor képviseleteik, irodáik bezárására, ahol eddig elindultak!

forever living product

 

Magyarországon – 56. országként – 1997 áprilisában indult el hódító útjára az aloe vera.
A Forever Living Products Magyarország Kft. alapvető célja, hogy az egyedülálló összetételű, kiváló minőségű élelmezési és szépségápolási termékeivel, a termékekhez nyújtott sikeres piaci tervvel, az egyéni vásárlóknak szóló személyes tanácsadással és visszavásárlási garanciával elősegítse a vásárlók egészség és szépségmegőrzését, valamint a forgalmazók számára a sikeres szabad vállalkozást, az anyagi függetlenséget és karriert.

Termék és technológia fejlesztései folyamatosak, évente dobnak piacra új termékeket.

 

Céges juttatások:

Értékesítő és orvos kollégáinak 2 havonta tart képzésekkel összekötött rendezvényeket a bp-i Sportarénában; ösztönző programok inspirálnak a magasabb szintekre minősülésre, új ingatlanhoz, autóhoz, luxus nyaraláshoz lehet jutni megfelelő teljesítménnyel, amit a cég saját pénzén fizet; a 2 hónap alatt elért szintekről nincs viszaesés és örökölhető; oktató CD-k sorozatán keresztül lehet a profiktól tanulni - akár otthon, vagy autó vezetés közben; saját oktató TV-vel rendelkezik, ingyenes kozmetikai képzést ad a Nefelejcs utcai Központjában és referencia kozmetikákban lehet szépülni termékeivel; 5 orvostól lehet ingyenesen tanácsot kérni telefonon a készítmények használatát illetően, kedvezményes áron beszerezhető kozmetikai, személyi higiéniai, életmód váltást adó és egészséget megörző csomagokat állított össze.(A termékek darabonkénti árával kiszorozva a dobozokban található készítményeket, sokkal magasabb árat kellene fizetni), kedvezményes tarifájú céges telefon flottát működtet - elősegítve a kapcsolattartást, üzletépítést; a legsikeresebb munkatársakkal személyes találkozóra és beszélgetésre van lehetőség, így tanulva tőlük.

 

Az aloe vera növény:

 

A cég az aloe vera termesztés 92%-át tartja a kezében, a maradék 8%-on több mint 2000 kisebb-közepes cég osztozik.
Az FLP-nél a növény külső részét szigorúan tilos beledarálni a termékekbe - ellentétben a többi cégnél, ahol így növelik a termékben található %-os arányt -, mivel az aloinnak hashajtó hatása van.
Ebből is látszik, hogy milyen magas minőségi és etikai követelményeket tart magára nézve kötelező színvonalnak.

Aloe fajták:

Az aloe vera az aloe nemzetségbe tartozó növényfaj, mely a lilomfélék családjába tartoznak. Jelenleg 250-300 faja ismert, ám gyógyító hatással kb. 12 bír.
Az orvoslásra is használt leggyakoribb és legelterjedtebb faj latin nevén az Aloe Barbadensis Miller.
Őshazája eredetileg Afrika száraz éghajlatú vidéke, Ázsia, Közép-Amerika, innen indult el a spanyolok közreműködéséval Európába, napjainkban már a Földközi-tenger mentén is termesztik.


Természetes körülmények között 75-120 centiméter magasra nő meg, és a kaktuszhoz hasonlító növény. Hosszú, tüskés szélű levelei vannak, melyet védőréteg fed, de a lényeg a levelek belsejében található zselészerű anyag.

Lándzsa alakú leveleiből származó kivonatát széleskörűen használják a kozmetikai iparban és az alternatív gyógyászatban, mivel nyugtató, fiatalító, sejtregeneráló, bőrmegújító és immunerősítő hatást tulajdonítanak neki. Több ezer éve hisznek a hatékonyságában és használják sebgyógyításra és bőrproblémák kezelésére.
Az aloe levelek belső erezetéből nyert gumitejet szárítva székrekedés esetén alkalmazzák, mivel szájon át történő bevitele után hashajtó hatású.

Az aloe vera kedveli a száraz mediterrán éghajlatot, nagyon jól viseli a szárasságot is. Több mint 400 éve termesztik és használják fel gyógyító képességét, már az ókori Egyiptomban is szépészeti szerként használták. Gyógyhatását már az ókorban ismerték és használták, a sebesült katonák sérüléseit gyógyították vele. Az indián kuruzslók is ismerték, és a hagyományos kínai orvoslásnak is az egyik alapanyaga.

Az arabok a sivatag Liliomjának is hívják, éhínség idején a levelét nyersen fogyasztották.
Sokvirágú növényként is emlegetik az aloét, mert különleges virágját egy hosszú száron több apró virág együttese alkotja. Virágaik általában sárgás színűek, de ritkán elő fordulhatnak piros vagy fehér színű egyedek is.

Sok országban így pl. Japánban, Indiában ma is számtalan ételt és ital készítenek a növény leveleiből, van, ahol az utcán árulják a frissítő aloe vera italt. De ezen kívül a levélből kinyert nedvet rovarirtásra is felhasználják, sőt néhol a hajók testét is bekenik vele, mert konzerválja a fát.

Európába a keresztes háborúk idején került be az arab népeknek köszönhetően.

A tüskés csodanövény diadalmenete az 1930-as években kezdődött, amikor a röntgensugarakat először használták terápiaként a rák ellen. A páciensek a magas sugáradagtól égési sérüléseket szenvedtek, majd amerikai orvosok a megégetett helyekre aloe vera gélt az aloe vera növény leszedett leveleit helyezték, mellyel hatalmas sikereket értek el e gyógymód alkalmazásával.

1953-ban Bill C. Coates texasi kutató és gyógyszerész egy természetes eljárás segítségével kikísérletezte, hogyan lehet az aloe vera leveleit tartósítani anélkül, hogy a benne lévő anyagok elpárolognának.

A gélt a levelekből egy kímélő eljárással nyerik és stabilizálják. A gyorsan oxidáló gélt a levél lemetszése után hat órán belül fel kell dolgozni, különben a poliszacharidok a hatásukat igen gyorsan elveszítenék.

1981-ben termesztők, feldolgozók és az Aloe Vera Ipar képviselői létrehozták a Nemzetközi Aloe Tudományos Tanácsot, mely a kiváló miniségű termékek iránymutatója lett.

 

A hatásmódok sokfélesége egy tudományos tanulmány alapján:

 • Sebgyógyító
 • Allergia csökkentő
 • Antibakteriális
 • Gombaölő
 • Vírusölő
 • Mikróbaölő
 • Vérzéscsillapító
 • Csökkenti a vér zsírtartalmát
 • Tágítja a véredényeket
 • Béltisztító
 • Székrekedés ellen javallott
 • Tágítja a finom hajszálereket és tisztítja a vért
 • Gyulladásgátló
 • Hámszövetképző
 • Hidratáló hatású
 • Javítja a szívműködést
 • Heges sebek, égések, sugársebesülések gyógyulását segíti
 • Csillapítja a köhögési ingert
 • Erősíti az immunrendszert
 • Csillapítja a viszketési ingert
 • Fájdalomcsillapító
 • Javítja a látást
 • Eltávolítja a szennyező anyagokat a szervezetből
 • Szabályozza a cukorszintet

Az aloe vera a mindennapi élet apró problémáihoz is segítséget nyújt:

 • Csodaszer az égési, vágott sebek, bőrkiütések kezelésében
 • Élsportolóknak:kificamodáshoz, ránduláshoz, ingyulladásra
 • A hölgyek használhatják szépségmaszk elkészítéséhez, arckrémként vagy a hajuk ápolásához

Az aloe vera fő hatóanyaga: Acemannon, mely az egész test minden sejtfalában elraktározódik, ami egy védőfalat képez és az egész szervezet védekező képességének erősítését váltja ki.
A sejtek aktivitása megerősödik, mivel az acemonnon minden sejtet átvilágít, növeli frekvenciájukat, amelyet fizikai mérésekkel is igazoltak.
A pubertáskorig a test magától termel acemannont, a későbbi években csak táplálék által juthat hozzá szervezetünk.
Ezen kívül az acemannon megtalálható még a egzotikus gyógynövényekben, ginszenggyökérben, a kínai astragalusz nevű káposztában, a shitaki gombában és a haifai porcporban.
Mivel az acemannon minden sejtfalhoz eljut, egy átfogó immunitás erősödést eredményezhet, amin keresztül a sejtek növekvő méregtelenítése és ellátása biztosítva van.
A megjavult anyagcsere az egész testre hatással van és ennek következtében óriási energiával látja el a szervezetet.
Ezt a fontos anyagot bőségesen tartalmazza az aloe vera gél.
Az acemonnon jelentősen javítja a sejtlégzést.
Ennek következményeként az egész anyagcsere aktivizálódik és a méregtelenítő funkciók javulnak.
Az aloe vera rendszeres bevitelétől az ezidáig savanyú bélrendszer lúgos lesz és
így segít a candida nevű gomba túltengésének megakadályozásában és az emésztőszervek természetes baktériumflórájának újratermelődésében. Ez igen fontos, mivel a bélnek, a mi legnagyobb immunrendszerünknek a működése sok embernél gondot okoz.
Az acemonnon gondoskodik arról, hogy elegendő nedvesség jusson az ízületekbe, továbbá megelőzi az ízületi betegségeket (kopás) és gyulladásokat. Segít a reumatikus panaszoknál is.

 

Az aloé verát már mi magunk is nevelhetjük otthon, hiszen nagyon kevés gondozás mellett is szépen fejlődik. Szinte havonta egyszer elég vizet adni neki, és félárnyékos helyen fejlődik a legszebben. Az aloe vera növényeknél azok a példányok felelnek meg számunkra, amelyek már elérték a három éves kort. Ekkor már szedhetjük a leveleket a növényről, és felhasználhatjuk akár lé vagy más formában.

Sok országban felhasználás előtt a növényeket teljesen kedvezőtlen körülmények között tartják, vagyis egy sötét helyre teszik, ahol hideg van és megvonják tőle a vizet is. Ekkor a növényben felszaporodnak azok a vegyületek, amelyek a szervezetünkre jótékony hatással bírnak.

Az aloe vera leveleiből préselés által nyerhető ki a borostyán sárga vagy sötét barna folyadék, amely kesernyés ízű. Ennek a lének több mint 200 összetevője van, ezek között is megtalálható 12 vitamin, nyomelemek, ásványi anyagok, és 18 féle aminosav.

Az aloe vera ital beindítja az öngyógyító folyamatokat testünkbe, regenerálja és megfiatalítja azt. Vagyis szervezetünk ennek az italnak a segítségével kijavítja önmagát.

Kedvező hatását csak hónapokon keresztül tartó rendszeres fogyasztás esetén érezzük majd. Külsőleg is használhatjuk a gélt, vágjuk fel a levelet keresztbe és a belsejében található átlátszó gélt kenjük rá arcunkra, nyakunkra, vagy kezünkre. Figyelem! A növény külső részén található sárgás barna nedv allergiás reakciót válthat, ki ezt soha ne használjuk fel, csak a belső részben található átlátszó tiszta gélt. A gél szinte azonnal felszívódik, és azonnal látszik a hatása. Aki szeretne szebb és bársonyosabb bőrt hetente egyszer kenje át bőrét aloe vera géllel.

Az aloe gél hatásos lehet égési sebekre, ínygyulladásra, ápolja a száraz bőrt, gyógyítja sebeket, az ekcémát, a herpeszt, és a pattanásokat. A gélt nem kell leöblíteni, hagyjuk a bőrön megszáradni, havonta többször is használhatjuk.

Külsőleg ránctalanító, és hidratáló hatással is bír: a bőr négyszer gyorsabban szívja magába az aloe vera gélt, mint a vizet!
Eme tulajdonsága miatt napvédő krémek gyártásánál is használják.

"A növény önmagát is gyógyítja a vágás felülete pár héten belül önmagától beforr.
Az aloe vera szárazságtűrő fajta, locsolni ritkán kell, csak olyankor, ha földje kiszáradt. Gyakori hiba a túlöntözés, amitől a növény gyorsan berohad, de a kiszáradást is meg kell előzni, a túl kevés nedvességet a puhává, összenyomhatóvá váló levelek jelzik. A pangó vizet kerülni kell, ezért például függő cserepekbe, kaspókba nem ajánlott telepíteni, cserepe legyen alul lyukas, tálkájában pedig ne álljon víz. Az aloe fényigénye magas, azonban a tűző naptól óvni kell, ha kitesszük a teraszra vagy a kertbe, félárnyékos, de világos helyet jelöljünk ki neki. Erős napsütésben a növény kiég, amit a barnuló, száradó levelek jeleznek, ha ezt tapasztaljuk, rögtön helyezzük át. Amennyiben fedetlen helyre telepítjük, nagyobb esők után nézzünk rá, hogy ne álljon víz az alátétében. A szabadba egyébként akkor telepíthető, ha a hőmérséklet már biztosan nem süllyed 5 Celsius alá, ilyenkor a kertbe, balkonra pakolhatjuk. Bár nagy lehet a kísértés, hogy közvetlen a kertbe, szabadföldbe ültessük, ezt nem javaslom. Ahogy a növény növekszik, ne felejtsük mindig egyre nagyobb edénybe áttelepíteni, erre évente egyszer, esetleg kétszer kerülhet sor.

A növény sarjakkal szaporítható, ez egyben a második mód, hogy hozzájussunk, de saját növényünkből is "készíthetünk" újat, vagy elajándékozhatjuk a hajtásokat.
Az aloe vera általában hároméves korában hozza első  sarjait, melyek ha már bő félarasznyiak, leválaszthatóak.
A legjobb, ha egy esedékes átültetés alkalmával végezzük el a műveletet. Ilyenkor a cserépből a növényt kiemelve keressük meg a sarj tövét, és egy éles késsel vágjuk le, majd óvatosan bogozzuk ki a gyökereket, hogy a fiatal hajtáson is maradjanak. Innen már egyszerű a dolog, a fent leírt típusú földbe ültetve jó eséllyel növekedésnek indul. A sarjakat természetesen nem kötelező leválasztani, hagyhatjuk, hogy a növény terebélyesedjen, ám ilyenkor ügyeljünk, hogy edénye ne legyen szűkös. Az aloét az öntözés mellett hasznos időnként tápoldatozni, erre a nitrogéntúlsúlyos tápoldatok a legmegfelelőbbek.


Az aloe vera nem télálló növény (legalábbis nálunk), így teleltetésére gondot kell majd fordítani. A hideg időszakok beálltakor vigyük be a szabadból, és próbáljunk olyan helyiséget kijelölni számára, ahol némi fény éri, és a hőmérséklet 15-18 Celsius fok körül van. Amennyiben ez nem lehetséges, és a fűtött szobában tudjuk csak teleltetni, akkor minél világosabb területre tegyük, sötét, meleg helyen satnya, erőtlen hajtásokat növeszt. Télen öntözni elegendő kéthetente, és a tápoldatozást is fogjuk vissza."

Megyeri Szabolcs - kertész


Aloe az állatgyógyászatban

Kevesen tudják, hogy az állatgyógyászatban is sikerrel alkalmazzák a gyógynövény húsos levelében található gél áldásos hatását.

Az állatoknál szinte nap, mint nap előfordul a szabadban történő hancúrozás és játék során, hogy valamilyen sérülést szereznek. A seb megtisztítását követően kenjük be a sebet aloe vera gelly-vel, mely által a seb háromszor olyan gyorsan gyógyul, mit egy hagyományos kezelés által. Az aloe vera, a hatóanyagai által felgyorsítja a sejtképződés folyamatát és megakadályozza a további fertőzések kialakulását. Hasonlóképpen járjunk el a hegek kezelésénél is.

A lovak csüdsömör betegségére is hatásos, kutyáknál - macskáknál kiváló bél méregtelenítő.

Hatásai: immunrendszer erősítő, méregtelenítő, gombaölő, baktériumölő, gyulladáscsökkentő, serkentő (emésztés, keringés), ápolja a fénylő szőrzetet, kisimítja a bőrt, elősegíti a sebgyógyulást és gyors fájdalomcsillapító hatású, csökkenti a vérzést és a viszketési ingert, távol tartja az élősködőket, szabályozza a vízháztartást, ezáltal könnyíti a hő leadást.

Az aloe vera gelly több száz hatóanyaga sejtszintig behatol és táplálja a bőrt, de nem csak a felszínen, hanem egészen 3 réteg mélyen, ezáltal serkenti a legalsó rétegben a kollagén és elasztin rostok termelődését is, mely a fiatalos, hidratált bőr kinézetért felelős.
A
bazális rétegben folyamatosan új bőrsejtek képződnek, amelyek a hámban egyre feljebb kerülnek, közben fokozatosan ellaposodnak, végül elszarusodnak és látható felületi réteget képeznek. Ez a felső elszarusodott réteg összetapad és a bőr mozgására észrevétlenül leperegnek, leválnak a bőrfelszínről. Helyüket állandóan újabb sejtek foglalják el. Ezeket a mély sejtképződéseket is befolyásolja az aloe vera gelly és az új hámréteg kialakulásánál elősegítheti az egészségesebb, bőrhámréteg kialakulását.

Alkalmazásával kutyáknál és macskáknál a tumoros szövetek kezelésénél a daganatok zsugorodását lehet észrevenni. Leukémiés macskáknál is alkalmazták az aloe verát, ahol a kezelt állatok 71%-nál 12 hét után javult az állapot.

A gélt túladagolni nem tudjuk, a felesleg természetes úton távozik a szervezetből, esetleg híg székletet okozhat.

Az FLP a következő típusú termékeket állítja elő:


Az aloe vera létfontosságú, hatékony alkotóelemei egyedülállóak a természetben.
A Föld egyetlen laboratóriuma sem képes hasonlót létrehozni, mint amit az aloe vera nyújt számunkra.