Bázis program

A bázisprogram a BEMER terápia általánosan és alapvetően ajánlott alkalmazása a napi, javallattól független nappali kezelésekhez.
Ennek következetes betartása az alapja azoknak a pozitív élettani hatásoknak, amelyek a szabályozási folyamatokat támogatják a szervezetben és amelyeknek helyes lefutása szükséges előfeltétele a gyógyulásnak és az egészség megőrzésének.
A bázisprogram kezelést a B.Body kezelőegységgel, rendszerint napi 2 alkalommal kell elvégezni. Más intenzitással vagy programmal való kombinálás; vagy másik kezelőegységgel történő alkalmazás (kettős kezelés) lehetséges.

Bázisprogram 1. ciklus: 1-6. fokozat heti egy lépcsős emeléssel = 6 hét, a reggeli kezelések pluszjellel, az esti kezelések pluszjel nélkül.

Bázisprogram 2. és minden további ciklus: 3-6. fokozat heti egy lépcsős emeléssel = 4 hét, a reggeli kezelések pluszjellel, az esti kezelések pluszjel nélkül.

A BEMER terápiát ennek a ciklusnak a tartós fenntartása jelenti.
Az alkalmazás alapvetően a teljes test kezelésére alkalmas kezelőegység, a B.Body használatával történik.

A BEMER terápia minden hagyományos orvosi és természetgyógyászati kezelő módszerhez kiegészítő kezelésként alkalmazható.

A több dimenziós jelkonfiguráció hatásmechanizmusa TUDOMÁNYOSAN igazolt.

Célzott kiegészítő kezelés

A célzott kezelést alapvetően a bázisprogram kezelés (BEMER terápia) után kell alkalmazni, mivel ez indítja be azokat a fontos alapfolyamatokat, amire a célzott kezelés optimálisan felépülhet. 
Az egyes testrészek célzott és intenzív kezeléséhez a B.SPOT és a B.PAD kezelőegységek lettek kifejlesztve. A napi többszöri célzott kezelés is lehetséges, ezekhez a P1-P2-P3 programok állnak rendelkezésre, ennél az emelkedő intenzitás révén helyileg lehet fokozott hatást elérni a különlegesen problémás területeken.

B.PAD

Intenzíven ható kezelőegység egyes testrészek nagyobb területű, célzott kezeléséhez.
Fogyatékos vagy mozgássérült embereknél történő használatra a B.PAD különösen jó szolgálatot nyújt.

B.SPOT

Intenzíven ható kezelőegység kis területű és célzott kezelésekhez.
Kis tömege révén úton lévők számára is optimális kísérő.
A B.SPOT a B.GRIP univerzális tartóval rögzíthető és a kezelendő testfelületen tartható.

B.LIGHT

Kezelőegység bőrbetegségben szenvedők esetén, sebgyógyulási nehézségek és kozmetikai célokból lehet használatba venni.
A fénydiódák monokromatikus, nem koherens fotóbiológiailag hatékony vörös fényt állítanak elő. A készülék segítségével a fény behatol a bőrbe és a kötőszövet sejtjeibe, ahol elősegíti energiában gazdag kiegészítő kötések felépítését.
A B.LIGHT hatása a softlézer kezelések hatásával hasonlítható össze.

Tipp: A 6. fokozatról indulva, minden 2. napon egy fokozattal emeljük az intenzitást!
Tartós kezeléseknél a magasabb intenzitást kell megtartani.

Alkalmazási javaslat az alvóprogramhoz

A BEMER terápia elkezdése vagy újrakezdésekor a bázisprogram szerinti 1. ciklus alatt ne alkalmazzunk semmiféle alvóprogramot, mivel a teljes szervezetnek az általánosan megváltozott szabályozási feltételekhez először hozzá kell szoknia.
Az alvóprogramot a 2. bázisprogram ciklusban, heti egy alkalommal kezdve, mintegy a programba "becsúsztatva" alkalmazzuk, amit hetente egy kezeléssel lehet emelni, amíg 6 hét elteltével már az alvóprogramot is naponta alkalmazzuk.
Az is lehet, hogy az alvóprogram heti 2-3 alkalmazása is elegendő.
A BEMER-t hosszú ideje használóknak is hasonlóan kell eljárniuk az alvóprogram első alkalommal történő alkalmazásakor.

BEMER terápia és az alvadásgátló gyógyszerek

Megállapítást nyert, hogy a BEMER kezelés során a vár áramlási jellemzőinek javításával a kumarin származékok hatása felerősödik. (pl. a Marcumar alvadásgátló gyógyszer az artériás elzáródást követően - kivéve az Aspirin 100 vagy hasonló thrombocita aggregáció-gátlóktól).
Az ilyen betegeknél nyomatékosan ajánlott a BEMER terápia elején a megszokott véralvadásgátló bevétel mellett, gondosan nyomon követni a véralvadási tesztek értékeit, az esetleges vérzési hajlam felerősödése miatt.
Ezek a betegek másrészt kitűnő példái a BEMER fizikai érterápia pozitív hatásainak (kisebb dózis az erős mellékhatású gyógyszerekből).
Véralvadásgátló gyógyszeres kezelés elkezdése folyamatban lévő BEMER terápia alatt korlátozások nélkül végrehajtható, feltéve hogy a BEMER kezelés rendszeresen folyik.

BEMER alkalmazása elektromos/elektromikus implantátumok esetén
(szívritmus szabályozók és defibrillátorok)

Elektronikus implantátumokkal rendelkező személyeknek a BEMER technológiát csak akkor szabad alkalmazni, ha megállapították, hogy az implantátum gyártója által meghatározott frekvencia határt nem lépjük túl.
Kölcsönhatások, illetve zavaró hatások az  elektronikus implantátumokkal, mint pl. a szívritmus szabályozók, defibrillátorok, agyi pacemakerek, inzulinpumpák, stb. általánosan nem zárhatók ki.
Beültetett szívritmus szabályozók és defibrillátorok esetén, amelyeket az orvos a VDE-AR-E-2750-10 szabvány szerint állított be, a BEMER terápia korlátozások nélkül, általánosan használható.

Fokozott körültekintést igénylő esetek:

- epilepszia, pszichózisok
- idegrendszeri betegségek
- daganatok (elméletileg növelheti  a daganatos esjtek vérellátottságát és anyagcseréjét is,
de kemoterápiás szereket meghaladó mérvű gyógyító hatást írtak le és rákos betegek 
gyógyítására sikerrel használják!)

Ellenjavallatok:

- vérzések esetén (a mágneses kezelés növeli a vérellátottságot)
- terhesség 
- sérült bőr felület
- hallókészülék (tönkremehet a készülék)
- ismeretlen eredetű fájdalom, diagnózis nélkül