Sportolók

Mely területeken érdemes BEMER kezelésben gondolkodniuk a sportegyesületeknek és a sportolóknak?

Teljesítményfokozás:

BEMER kezelés aktívan kihat a teljesítmény növekedésére. Ezt a tényt igen korán, már 2006-ban mérésekkel igazolták.

mérés körülményei és eredményei – többek között - a Sportorvosi Szemle 2006.(2-3) számában, a 217-228. oldalakon kerültek közlésre.

A vizsgálat megállapította, hogy azonos terhelési körülmények és időtartam között végzett BEMER kezelés hatására a sortolók futószalagon mért futásteljesítményét, illetve teniszezők 3 hetes edzőtáborozása alatti teljesítményét vizsgálva, a kezelt sportolók meghatározó, 438 m-es (+15%) teljesítményjavulást és 1,5km/h (+0,4%) emelkedett futási sebességet értek el.

A vizsgálatban véletlenszerűen kiválasztott sportolók vettek részt, akiken a méréseket kettős vakpróbával végezték, az eredményeket pedig a laktacid dózissal, az oxidatív állapottal, a vércukorszinttel, és a vér Astrup-féle gázelemzésével kolleráltatták.

Fentiek ismeretében nem kérdés hogy a BEMER kezelés legális dopping a szervezet számára.

Fontos kiemelni, hogy optimális szinten tartja az immunrendszert, ezért a sportoló szervezet még ellenállóbb lehet a fertőző betegségekkel szemben.

Rehabilitáció:

A BEMER kezelés csökkenti az izomfájdalmat, ezért a sportolók igen erős fizikai hatásoknak kitett szervezet regenerálódási idejét lerövidíti. A fentieket a Borg – szerinti VAS skálán mértekkel igazolták.

A kezelés lerövidítheti a rehabilitációs időszakot, a sportoló hamarabb térhet vissza az intenzív edzésmunkához, mintBEMER kezelés nélkül.

Műtétek után elősegíti a sebgyógyulást, csökkenti annak terminusát. Töréses sérülésekben rövidíti a csontok összeforrásának idejét.