HASZNOS TERMÉK

Mi a BIOPTRON fény?


A BIOPTRON Fényterápia Rendszer egy világszerte szabadalmaztatott orvostechnikai fényterápiás eszköz, amelynek különleges optikai egysége a nap által természetesen kibocsátott, elektromágneses spektrumhoz hasonló fényt bocsát ki, amely nem tartalmaz UV-sugarakat.

A BIOPTRON fényterápia természetes módon hat, erősíti a szervezet regeneratív és helyreállító képességét, és így hozzásegíti ahhoz, hogy felszabadítsa saját öngyógyító adottságait. Amikor a fényenergia bejut a szövetekbe, elindítja a biostimulációs folyamatokat, ami pozitívan befolyásolja a különböző biológiai folyamatokat, és így fokozza a szervezet működését.

Felhasználóbarát, nem gyógyszeres terápia


A BIOPTRON-technológia mára széles körben használt és elfogadott a gyógyításban, mint felhasználóbarát, hatékony, nem gyógyszeres orvostechnikai eszköz. Több mint 15 év klinikai vizsgálatai világszerte bizonyították, hogy igen hatékony kiegészítő terápia a műtét utáni sebek konzervatív kezelésében.
Hippokratész gyógyítási filozófiája újra hatással van az orvostudományra: "Primum non nocere" ("Elsősorban, kárt ne tegyünk.") és "Tiszteljük a természet gyógyító erejét".


A BIOPTRON Fényterápia Rendszer az Európai Unió jogszabályainak megfelelően (93/42/EEC-direktíva) engedélyeztetett orvostechnikai eszköz.

 

 

 

 

 

 

 

POLARIZÁLT FÉNYA BIOPTRON fény polarizált fény: a fényhullámok párhuzamos síkokban mozognak (oszcillálnak).
A polarizációt a Brewster-féle tükörrendszer továbbfejlesztése hozza létre (a technológia a feltalálóról kapta nevét). A Brewster-tükör biztosítja a BIOPTRON készülékek által kibocsátott elektromágneses spektrum polarizáltságát. A BIOPTRON Fényterápiás Rendszerre is jellemző visszatükröződésből fakadó lineáris polarizáció rendkívül hatékony. A BIOPTRON készülékek által kibocsátott fény polarizáltságának foka eléri a 95%-ot.

 

Üveg

A kibocsátott fény több mint 95%-ban polarizált

Polarizáció visszatükröződés által


POLIKROMATIKUS


A BIOPTRON fény polikromatikus fény. Ez azt jelenti, hogy spektruma nem csupán egy hullámhosszt tartalmaz, mint például a lézerfény. Tartománya magában foglalja a látható fényt és az infravörös spektrum alsó részeit.
A BIOPTRON fény hullámhossza 480-tól 3400 nm-ig terjed.
A BIOPTRON fény nem tartalmaz UV-sugarakat!

 

Ultraviola
fény

Infravörös fény

BIOPTRON fény


INKOHERENS

A BIOPTRON fény a lézer fénnyel ellentétben inkoherens vagy fázison kívüli fény.
Ez azt jelenti, hogy a fényhullámok nincsenek szinkronizálva.

 

Koherens vagy fázisban lévő fény
Lézer fény

Inkoherens vagy fázison kívüli fény
BIOPTRON fény

 

 

A FÉNYTERÁPIA ELŐNYEI

A BIOPTRON fényterápia a hagyományos orvosi kezelésekhez kapcsolódó kiegészítő (komplementer) terápiaként, bizonyos javallatokra pedig akár monoterápiaként is alkalmazható.

A BIOPTRON fényterápia gyógyító hatásai:

 • gyorsíthatja a sebgyógyulást
 • segít a bőrproblémák és bőrgyógyászati panaszok kezelésében
 • hatékony segítséget jelenthet a gyermekgyógyászatban
 • enyhítheti a téli depresszió (SAD) tüneteit
 • fájdalomcsillapító hatású
 • gyulladást csökkent
 • immunrendszert erősít
 • sejtregenerálást elősegíti
 • hajszálereket megnyító hatású


Mindez mellékhatások nélkül !

A Bioptron Fényterápia hosszú évek óta szolgálja egészségünket!


A BIOPTRON fény biostimulatív hatása révén serkenti a bőr fényérzékeny sejtszerveinek, illetve molekuláinak működését. Sejten belüli láncreakció indul el, amely ún. másodlagos válaszreakciókat vált ki; ezek hatása nem korlátozódik a kezelt bőrfelületre, hanem az egész szervezetre kihat (ld. Szakirodalom 1.,3. és 5. pont).
A BIOPTRON fényterápia serkenti a természetes gyógyulási folyamatokat (ld. Szakirodalom 2. és 6. pont).
A BIOPTRON fényterápia a fentiekben felsorolt indikációk esetén a megelőzés, a kezelés és a rehabilitáció új generációs kezelési formájának számít.
Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia használata előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy valóban ez a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más jellegű kezelésre van szükség.

 
SEBGYÓGYÍTÁS

A BIOPTRON fényterápiát kiegészítő kezelésként alkalmazhatjuk az alábbi javallatok esetén:

 • Sérülés utáni (poszt-traumatikus) sebek
 • Műtét utáni (poszt-operatív) sebek
 • Lábszárfekély (ulcus cruris)
 • Felfekvés (decubitus)


Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia használata előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy valóban ez a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más jellegű kezelésre van szükség. 
 

 

FÁJDALOMCSILLAPÍTÁS

A BIOPTRON fényterápiát kiegészítő kezelésként használhatjuk az alábbi javallatok esetén:

Reumatológia

 • csont-ízületi gyulladás (osteoarthritis)
 • autoimmun ízületi gyulladás (rheumatoid arthritis)
 • ízületi kopás (arthrosis)


Fizikoterápia

 • deréktáji panaszok
 • válltájéki és nyaki panaszok
 • ínhüvelygyulladás (kéztőalagút-szindróma)
 • hegesedés

Sportgyógyászat

Az izmok, inak és ínszalagok lágyszövet-problémái:

 • izomrándulás
 • ficam, rándulás, zúzódás,
 • ínszalag- és izomszakadás
 • íngyulladás
 • teniszkönyök


Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia használata előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy valóban ez a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más jellegű kezelésre van szükség.BIOPTRON FÉNYTERÁPIA A BŐRGYÓGYÁSZATBAN

A BIOPTRON fényterápia az alábbi bőrproblémák esetében alkalmazható kiegészítő kezelésként:

pattanásos bőr (akne)

 • ekcéma (atópiás dermatitisz)
 • pikkelysömör (psoriasis)
 • sömör, övsömör (herpesz)
 • felületi bakteriális bőrfertőzések
 • nyálkahártya-problémák


Ezek a panaszok meglehetősen gyakoriak, életünk során számtalanszor találkozhatunk velük. Bár komoly orvosi beavatkozást nem igényelnek, jelentősen rontják a beteg életminőségét.
A BIOPTRON fényterápia segíti a bőr gyógyulását, ésjavítják a bőrpanaszoktól szenvedő betegek általános közérzetét. A fényterápiás kezelés fájdalommentes és egyszerűen alkalmazható.
Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia használata előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy valóban ez a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más jellegű kezelésre van szükség.

 

 

 

 

 

BIOPTRON FÉNYTERÁPIÁVAL A TÉLI DEPRESSZIÓ ELLEN

Téli depresszió
(szezonális hangulatzavar, SAD)


A hosszú téli éjszakák és a rövid, szürke nappalok rossz hatással vannak kedélyállapotunkra, és negatívan befolyásolhatják általános közérzetünket. A téli depressziót az alváshormonként ismert melatonin termelési zavara okozza. Ahogy tavasszal nő a napsütéses órák száma, úgy csökken az alváshormon termelődése, így a téli depresszió tünetei is enyhülnek.
A fényterápia széles körben elfogadott módszer a téli depresszió tüneteinek enyhítésére.

A leggyakoribb tünetek a következők:

 • krónikus fáradtság
 • fokozott alvásigény
 • nyomott hangulat


A BIOPTRON készülék fénye akár napi 10 000 lux fényerőt biztosít, így hatékony eszközt jelent a téli depresszió elleni küzdelemben.
A készülék fénye káros UV-sugarakat nem tartalmaz.
Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia használata előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy valóban ez a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más jellegű kezelésre van szükség.BIOPTRON FÉNYTERÁPIA A GYERMEKGYÓGYÁSZATBAN
GYERMEKBETEGSÉGEK

A BIOPTRON fényterápia kiegészítő kezelésként alkalmazható a gyermekbetegségek kezelésében. A polarizált fényt különösen az alábbi panaszok esetén ajánljuk:

 • gyermekkori bőrbetegségek
 • allergiás légzőszervi megbetegedések és felső légúti fertőzések
 • mozgásszervi és idegrendszeri panaszok


Gyermekkorban meglehetősen gyakoriak a bőrproblémák: a gyerekek közel 15 százaléka szenved allergiás ekcémától, és a vírusos vagy bakteriális fertőzés sem ritka.
A bőrbetegségek az egész család életminőségét rontják, hiszen a kisebbek nem tudnak aludni, a nagyobbak pedig kirekesztettnek érezhetik magukat a kezükön vagy arcukon megjelenő viszkető, fájdalmas bőrelváltozások miatt.

A BIOPTRON fényterápia a gyermekek számára ideális kezelési módszert jelent, mivel javítja a beteg komfortérzetét.

A kisgyermekek fokozottan veszélyeztetettek a felső légúti fertőzések szempontjából, így előfordulhat, hogy egymást érik az óvodai vagy iskolai hiányzások.

A BIOPTRON fényterápia újszülöttek kezelésére is alkalmas: enyhíti a visszérgyulladás, felfekvés és kipállás tüneteit, valamint hatékony segítséget jelent a pelenkakiütés okozta gyulladás csökkentésében.

Javasoljuk, hogy a BIOPTRON fényterápia használata előtt keresse fel kezelőorvosát, és kérje szakvéleményét azzal kapcsolatban, hogy valóban ez a megfelelő kezelés az Ön számára, vagy más jellegű kezelésre van szükség.

 

 

EGYÉB

KÜLDETÉS
A Zepter Csoport tagjaként KÜLDETÉSÜNKNEK tartjuk, hogy innovatív, csúcsminőségű termékeket fejlesszünk ki az egészség és a jó közérzet javítására, az életminőség jobbá tételére.

VÁLLALATI ARCULAT

A BIOPTRON AG vállalatot 1988 tavaszán alapították. Fő munkássága az orvostechnikai eszközök, a BIOPTRON fényterápia kutatására, kifejlesztésére és gyártására irányul.
A vállalat székhelye a Svájc gazdasági központjában, Zürich közelében található Wollerau.

A BIOPTRON Fényterápia Rendszer kifejlesztése egyetemi kutatótanszékek, klinikák és szakemberek szoros együttműködésének eredménye. Tudományos kutatásokon keresztül folyamatosan teszteljük és optimalizáljuk termékeinket, amelyeket független intézmények végeznek.
Termékeinket saját gyárunkban készítjük, ahol a modern gyártótechnológia segítségével szakmunkások biztosítják a minőségi kézi munkát. Korszerű minőség-ellenőrzési rendszerünk, amely a gyártási folyamat minden lépésére kiterjed, tökéletes minőséget garantál.
Cégünk és termékeink megfelelnek az ISO 9001-es és az EN 13485-ös normáknak, amit tanúsítványok igazolnak.
Bízunk hozzáértő munkatársainkban, akik folyamatos utánképzésben részesülnek.

1996-ban a cég csatlakozott a ZEPTER Csoporthoz. Ez az együttműködés lehetőséget biztosít a BIOPTRON AG-nak, hogy több mint 50 országban értékesítse termékeit.

 

BIOPTRON Compact III 2006-ban elnyerte a "Gold OTIS" 2006 fogyasztóelégedettség díját LengyelországbanBüszkék vagyunk arra, hogy a Bioptron Compact III készülékre számos elégedett vásárlónk szavazott, és a termék orvostechnikai készülék kategóriában megkapta a "Gold Otis" 2006 fogyasztóelégedettség díját.
Mr. Wadim Greczany a lengyelországi Zepter International képviseletében 2006. április 25-én vette át a lengyel gyógyszerpiac történetében első, vásárlói szavazat alapján adható „Gold Otis” fogyasztóelégedettség díjat.
A fogyasztók személyes bizalmát bizonyítja az olvasók, a Polsat Tv nézői és az internet használók szavazatai a bemutatott termékekre és orvosi eszközökre. Ezért kapta a díj a „fogyasztóelégedettség” nevet. A díj képviseli több millió vásárló Bioptron fényterápiás rendszer iránti elégedettségét és hűségét Lengyelországban és a világ számos országában.

 

 

 

Otthonomban kezeléseket vállalok, 3000Ft/10 perc, valamint a kis-közepes-nagy lámpák forgalmazását:

KOVACS RENÁTA szfvári Zepter asszisztens

70/284-0139, 70/588-3333.

Email: kovacsrenata69@freemail.hu