Egészségügyi tudástár

Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
B12 vitamin fontossága

Állandó fáradtság, rossz látás, súlygyarapodás?
Egyetlen vitamin hiánya okozhatja a problémát!

Testünk egy egységben működő bonyolult rendszer. Ha egy dolog nem működik jól, vagy valamiben hiányt szenvedünk, az egész rendszer működése felborul. Mit is jelent az egészség? Azt, hogy EGÉSZ-ek vagyunk!

A szervezet egyik legfontosabb vitaminja a B12-vitamin, amely elengedhetetlen a megfelelő anyagcseréhez, és a sejtműködéshez. A másik nagyon fontos dolog, hogy a B12-vitamin szerepet játszik a máj megfelelő működéséhez szükséges kolin termelődésében.

Ha a szervezetünk nem rendelkezik elegendő B12-vitaminnal, akkor az alábbi tünetek alakulhatnak ki.

1.Fáradtság

A B12-vitamin szerepet játszik a vörösvértestek termelődésében, és ezáltal a vér oxigén szintjéért is felelős. Ha nem kapunk elegendő oxigén dús vért, akkor állandóan fáradtságérzettel küzdünk.

2.Ízületi fájdalom

A B12-vitamin hiányban szenvedők idő előtti ízületi problémákkal, és reflex kieséssel szembesülhetnek.

3.Végtagzsibbadás

A B12-vitamin hiánya okozhat kéz-, és lábzsibbadást. Ha állandóan hangyák mászkálnak a végtagjainkban, keressünk fel egy szakembert.

4.Szapora légzés, gyors szívverés

Ha szapora légzés, és felgyorsult szívverés problémájával szembesülünk, mindenképp forduljunk orvoshoz, de lehetséges, hogy csak a B12-vitamin hiánya okozza a tüneteket.

5.Gyengeség

Izomgyengeséget, és szédülést okozhat a B12-vitamin hiánya.

6.Lassú anyagcsere

A B12-vitamin hiánya lelassítja az anyagcserét, ami túlsúlyt eredményezhet. A probléma akkor is kialakulhat, ha normálisan étkezünk.

7.Szemproblémák

A B12-vitamin hiánya látóideg károsodást okozhat, éppen ezért homályos látás, fényérzékenység, vagy kettős látás alakulhat ki.

8.Sápadt bőr

Ha a bőr hosszú időn keresztül, sápadt, élettelen, akkor lehetséges, hogy növelni kellene a B12-vitamin bevitelt. A B12-vitamin hiány esetében bilirubin szabadul fel a szervezetben, és ettől lesz sápadt a bőr.

Fogyókúra: mit egyen a nő és mit a férfi?

Gondolná, hogy a diéta is eredményesebb, ha a nemekhez igazítjuk?
Most egy kutatás is bebizonyítja, hogy férfiak és nők mástól fogynak.

A kiegyensúlyozott táplálkozás szempontjából nem elég csupán az élelmiszereket figyelni, hiszen életkorunkon, vagy éppen egészségügyi állapotunkon kívül az is fontos tényező, hogy női vagy férfi étrendet követünk, hiszen teljesen más a két nem anyagcseréje, reproduktív rendszere és testfelépítése. Még annak ellenére is óriás ez a különbség, hogy a férfi és női DNS-ek 95,5%-ban megegyeznek.

Mire érdemes figyelnünk fogyókúra alatt?

Nőként érdemes figyelnünk rá, hogy a szénhidrátban gazdag, finomított élelmiszereket mellőzzük étrendünkből, és ez napi kalóriabevitelünk maximum 45-65%-át tegye ki. Kutatások szerint ugyanis a különböző fehér lisztből készülő tészták is felelősek a sok nőknél rendszertelenül jelentkező rossz hangulatért, nyomottságért.

Ugyanez a kutatás az, ami összefüggést talált a magas szénhidráttartalmú ételek rendszeres fogyasztói és a depresszió kialakulása között. A nőgyógyászok szerint mindez a vércukorszintre gyakorolt hatás miatt történhet meg, ami szintén összefüggésben van hangulatunkkal.

fogyókúra
A nők fogyókúrás étrendje eltértér a férfiakétól

Ugyan nem teljesen egyértelmű még, hogy miért, de érdemes zöldséget fogyasztani a tészták mellé, így a rostok minimális mértékben csökkentik a glükózszintet.

Fogyókúra közben nőknek előnyösebb a tejtermék

Ezzel ellentétben sajnos kijelenthetjük, hogy a nők kalciumszintje általában alacsony, így bátran együnk több tejterméket és sajtot nőként, hogy elkerüljük a csontritkulást és csökkentsük kialakulásának kockázatát, hiszen a nők csontjai sokkal kisebb sűrűségűek mint a férfiaké. Így lehet az, hogy már a kisebb csonttömeg elvesztése is kóros elváltozásnak minősül.

Az ösztrogén termelése pedig már a harmincas éveinktől csökken, így az erős és egészséges csontokért is felelős hormon kiesését étrendünkkel és étrend-kiegészítőkkel érdemes kompenzálnunk. A posztmenopauzában lévő nőknek azt ajánlják, hogy emeljék a napi ajánlott 700mg kalcium bevitelt 1200mg-ra, illetve érdemes még a menopauza előtt feltöltenünk szervezetünk vas raktárait.

Fogyókúra: a férfiak csokit is ehetnek?

Valószínűleg a férfiak számára örömhír, hogy bátran fogyaszthatnak akár nagyobb mennyiségű csokoládét is. Az étcsokoládék ugyanis nemtől függetlenül javítják a vérnyomást, azonban a férfiaknál mégis erősebb a hatása, ráadásul javítja a vérlemezkék működését.

Ezek a sejtek felelősek a vérrögök kialakulásának megakadályozásáért így csökkentik a stroke kialakulásának kockázatát. A cinkben gazdag kagyló is kifejezetten előnyös lehet a férfiaknak, mivel az ásványi anyagokban gazdag puhatestűek fogyasztása hozzájárul az egészséges sperma képződéséhez, miközben támogatja az immunrendszert és a sejtműködést. Ráadásul a cink egy nagyon könnyen pótolható ásványi anyag, mivel a fehérjében gazdag ételekben például a magokban is megtalálható.

A másik fontos különbség az alkoholfogyasztás. Ugyan a férfiak szervezete jobban tolerálja mindezt, de ez ne tévesszen meg minket, hiszen ugyanúgy növeli a szívroham kockázatát mindkét nemnél. Nőknél ráadásul az alacsony mennyiség is emeli az emlőrák kockázatát, ami azt jelenti, hogy nekik már a napi 1-2 ital is soknak számít, ami a férfiak számára még elfogadható mennyiség.

Nem elég a fogyókúra - mozogni is kell!

A nemek szerinti étrend tanácsadás fontos része még a testméretek figyelembevétele, hiszen egy átlagos férfi izomtömege 30-40%-kal több, mint egy nőnek, de ez sem igaz minden esetben, így érdemes személyre szabott ajánlást kérni amelyet párosítsunk aktív, egészséges életmódda

Új találmány a cigarettázás káros mellékhatásai nélkül

Gyökeresen átalakulhatnak a dohányzás korlátozásával kapcsolatos szabályok annak nyomán, hogy egy új találmány megszüntetheti a passzív dohányzás veszélyét.
Egyre több dohányos tér át füst nélküli cigarettázásra - a változásban a régió is szerepet kaphat,írja a napi.hu

A Philip Morris International (PMI) a cég története és egyben a dohányipar legnagyobb átalakítása előtt áll - adta hírül a wyborcza.pl. A dohányosok nagy része eltávolodik a hagyományos füstölni valóktól az e-cigaretták felé, ezért a PMI kifejlesztette ezekkel rokon saját termékét, az a IQOS-t.

Ez nem égeti, hanem körülbelül 300 Celsius-fokra felfűti a dohányt, amely így aeroszollá alakul át füst nélkül. Ez a nikotint kivéve 90 százalékkal kevesebb ártalmas anyagot tartalmaz, mint a cigarettafüst!


A vállalat 4,5 milliárd dollárt (1125 milliárd forint, közel három 4-es metró ára) fordított az újdonság kifejlesztésére, amely a világ 40 piacán kapható. Becslések szerint naponta tízezer ember tér át a hagyományos cigarettáról az IQOS-re.

A lengyelek büszkék arra, hogy a PMI globális stratégiájának végrehajtásáért és a tervek megvalósításáért mind a hagyományos, mind a csökkentett kockázatú termékek terén egy lengyel menedzser, Jacek Olczak lesz felelős. A cég egyébként a világon 81 ezer embernek ad munkát.

Olczak nem az egyetlen lengyel magas beosztásban a PMI-nél. Miroslaw Zielinski az elnöke a tudományos és fejlesztő részlegnek és a mexikói vezetőség elnökhelyettese is lengyel. A Philip Morris Polska a legnagyobb dohányipari cég Lengyelországban és 4000 alkalmazottal az egyik legnagyobb munkaadó. A vállalat 2000 lengyel dohányültetvényessel dolgozik együtt.

Pikkelysömör

Pikkelysömör - Hogyan szabadulhatunk meg ettől a halálos autoimmun betegségtől? Interjú egy szakértővel!

A szerkesztőktől: A járványügyi kutatások és statisztikák szerint a pikkelysömör az egyik leggyakoribb bőrbetegség. Világszerte, mintegy 250 millió ember szenved ebben a betegségben. Ez a szám hazánkban eléri az 1 milliót is. A pikkelysömör egy súlyos és életveszélyes autoimmun betegség. A kialakult helyzetről, és Magyarország lakosainak kezeléséről beszélgettünk a bőrgyógyászat egyik szakavatott orvosával, a bőrbetegségekre szakosodott Humán Bőrgyógyászati Klinika ügyvezető igazgatójával.

Üdvözöljük, kedves Gyula. Az első kérdésem az volna, hogy a pikkelysömör valóban annyira veszélyes-e, mint állítják?

Korábban írtam egy "A pikkelysömör elleni küzdelem" című tanulmányt, így akár holnapig is tudnék beszélni a betegség veszélyeiről, de megpróbálok rövid lenni. Jelenleg, a pikkelysömör valóban az egyik legveszélyesebb bőrbetegség. A külső megjelenésünk eltorzítása mellett rengeteg komplikációval járhat.A betegség akár 20-30%-al rövidítheti meg egy ember élettartamát. Ez azt jelenti, hogy a pikkelysömörben szenvedő betegek 15-20 évvel kevesebbet élnek.

A pikkelysömör gyakran egy másik betegséggel is együtt jár. Ezt az állapotot kísérő betegségnek nevezzük. A pikkelysömörben szenvedő betegnek kétszer, vagy akár háromszor nagyobb esélyük van az érelmeszesedés, a szív- és érrendszeri megbetegedések, az agyvérzés, magas vérnyomás, kóros vérzsír szint, cukorbetegség, vagy Crohn-betegség kialakulására.

Hogy jobban megértsük, íme néhány fotó az alapítványtól:

Egy 26 éves nő kézízületeinek visszafordíthatatlan deformációja (a pikkelysömör okozta ízületi gyulladás tünete)

Паразиты в сердце

Pikkelysömör és bőrgyulladás egyvelege egy 35 éves férfi kézfején:

Паразиты!

Egy 27 éves férfi, aki túl későn keresett fel bennünket (azóta már elhunyt):

Паразиты!

Mit tesznek Magyarországon a pikkelysömörben szenvedő betegekért?

Őszintén szólva, komoly hiányosságok vannak az összehangolt munkában, hiszen a pikkelysömör kezelését csak néhány egészségügyi központokban dolgozó orvos látja el. A legtöbb kórház nem rendelkezik kutatási programmal, így a pikkelysömört csak hagyományos módon tudják kezelni, ami nem mindig hatékony.

Az Emberi Bőr Alapítvány klinikája és én azért vagyunk, hogy segítsünk a betegeinken. A korlátozott erőforrásaink ellenére is minden tőlünk telhetőt megteszünk a betegség kezeléséért országszerte. Nemrég aláírtunk egy egyezményt, amivel csatlakoztunk egy "Pikkelysömör ellenes" nemzetközi programba. Ezzel számunkra is elérhetővé vált az első, program keretein belül kifejlesztett gyógyszer - a "Psorilax against psoriasis". Jelenleg ez az egyetlen hatékony orvosság a pikkelysömör kezelésére.

A termék tényleg átesett a megfelelő vizsgálatokon? Mi bizonyítja a hatékonyságát?

A "Psorilax against psoriasis" az esetek 93%-ban eltávolította a pikkelysömört és meggyógyította a bőrt. Valamint segít az immunrendszernek megszüntetni a betegség kialakulásának okát. A krém képes nem túl előrehaladott állapotú betegség esetében megszüntetni a viszketést és az irritációt, táplálja, puhává teszi a bőrt és megakadályozza a betegség továbbterjedését.

Jelenleg, az egész világpiacon nincs ennél hatékonyabb orvosság a pikkelysömör ellen. Az egyetlen másik lehetőség a speciális magánkórházak átfogó fekvőbeteges kezelése. Sajnos az ilyen kezelések ára megfizethetetlen a legtöbb ember számára. A "Psorilax against psoriasis" 40-50-szer olcsóbb, de a hatékonysága megegyező a nem túl súlyos eseteknél.

Azt hiszem, a legtöbb olvasónk nagyon kíváncsi, hogy hol is lehet megvásárolni a "Psorilax against psoriasis"-t.

A hatékonysága miatt a termék jelenleg nagyon kelendő. Korábban nem volt elérhető hazánkban, mert csak olyan országokban árulták, ami részt vett a "Pikkelysömör ellenes" programban. A csatlakozásunk után megindult a termék szállítása Magyarországra.

Bárki azonnal megrendelheti és megvásárolhatja a krémet az egyéni használat céljából. A szállítást egy futárszolgálat teljesíti (a fizetés utánvéttel történik). A krém alkalmazása nem igényel további beavatkozást, ezért a terméket bárki használhatja.

Gyula, nagyon köszönjük a beszélgetést. Szeretne még mondani valamit az olvasóinknak zárásképpen?

Csak annyit szeretnék mondani, hogy minden embernek muszáj többet törődni az egészségével. A pikkelysömör nagyon veszélyes betegség, ezért fontos a kezelés mielőbbi megkezdése, mielőtt túl késő lesz. Csak képzeljék el, hogy MOST MÁR KÉPESEK VAGYUNK A PIKKELYSÖMÖR KEZELÉSÉRE! Nem volna nagy kár kihagyni egy ilyen lehetőséget?

Ui.: Dr. Illés Gyula speciális akciót ajánlott fel a weboldalunkon keresztül, amelynek keretein belül a "Psorilax against psoriasis" 50%-os kedvezménnyel megrendelhető!

Az interjút Pintér Roland készítette.

Hozzászólások

H. Katalin30.03.2018

Én is megrendeltem ezt a krémet. 4 heti használat után teljesen egészségesnek érzem magam! Pedig 5 évig volt pikkelysömöröm.

János30.03.2018

Nagyon köszönöm! A helyi kórházban nincs bőrgyógyász, a körzeti orvosom pedig annyit ér, mint halottnak a csók. Ahogy megláttam ezt az orvosságot, rögtön megrendeltem. Nagyon olcsó, és hihetetlenül hatékony! Köszönöm még egyszer!

Sándor30.03.2018

Rendszeresen jártam a bőrgyógyászomhoz, de nem sokat segített. A bőröm napról napra rosszabbul nézett ki, és már az ízületeim is fájtak. Egy barátnőm mesélt a " Psorilax against psoriasis" krémről. Igazság szerint, nem nagyon hittem neki, de azért megrendeltem. A krém egyhavi használata után teljesen megszűntek az ízületi fájdalmaim. Ma kezdtem el hét hete alkalmazni a krémet, és a bőröm egyre szebb és szebb. Azt hiszem, pár hét múlva a betegségnek még csak nyoma sem marad! :)

Éva31.03.2018

Köszönöm a visszajelzéseiteket. Én is megrendeltem a krémet, remélem, segíteni fog.

Tibor31.03.2018

Én is megrendeltem a krémet. Azt ígérték, hogy egy héten belül megérkezik (Sopronban lakom), úgyhogy még várnom kell.

Szandra01.04.2018

Nagyon hálás vagyok mindenkinek, aki segített elérhetővé tenni ezt a krémet Magyarországon. Már minden létező megoldást kipróbáltam a pikkelysömör kezelésére, de csak a "Psorilax against psoriasis" segített igazán! Nagyon szépen köszönöm.

Horváth Eszter01.04.2018

Nemrég láttam ezt a krémet a TV-ben. Azt mondták, hogy ez a legjobb orvosság a pikkelysömör ellen.

Petra01.04.2018

Egyetértek mindennel, amit eddig írtatok. Ez az egyetlen gyógyszer, ami tényleg segít! Korábban a bőrgyógyászom által felírt kenőcsöket használtam, amitől minden csak rosszabb lett. Ez a krém tényleg sokat segített rajtam!

Enikő02.04.2018

Nagyon örülök a kedvezménynek! Én is pikkelysömörben szenvedek, így megrendeltem a krémet. Bízom benne, hogy segíteni fog :)

Réka02.04.2018

Ez ugye nem valami átverés? Miért csak az interneten árulják?

Révai Nikolett02.04.2018

Réka, nem vagyok biztos benne, hogy egyáltalán elolvastad az interjút. Azért árulják az interneten, mert máskülönben a gyógyszertárak őrült árakon forgalmaznák. Továbbá lehetőséged van a csomag átvételekor fizetni, így ellenőrizheted a tartalmát, mielőtt pénzt adnál érte. Manapság amúgy is mindent az interneten árulnak, a ruháktól kezdve a bútorokig.

Réka02.04.2018

Nem is vettem észre az utánvétről szóló részt a weboldalon. Ha ez igaz, akkor nincs miért aggódnom :) El is küldöm a megrendelésem.

Éva04.04.2018

Köszönöm az érdekes interjút!

Klára04.04.2018

Én is csak ajánlani tudom. Három éve nem éreztem ilyen jól magam! El sem tudjátok képzelni, mennyire örülök, hogy nem kell tovább rejtegetnem az arcom :)

Ildikó2015/06/24

Megrendeltem a férjemnek, aki már három éve szenved pikkelysömörben. Az eredmény már egy hét után látható volt, azóta szinte ragyog a boldogságtól. Nagy előrelépés ahhoz képest, hogy régen mindig komor hangulatban volt.

Hidasi László05.04.2018

Köszönöm az ötletet. A nyilvános kórházakban mindig hatalmas a tömeg, a magánklinikák pedig nagyon drágák. Alig várom, hogy megérkezzen a krém!

Csilla05.04.2018

A hozzászólásaitok segített eldöntenem, hogy nekem is muszáj megrendelnem!

Lézeres mióma kezelés

Sokan élnek közöttünk külföldön. Szinte minden héten kapok levelet Londonból, New Yorkból, Belgiumból, Németországból. Egyelőre számukra elérhető az új lézeres mióma eltávolítás. Aki itthon él, azok számára is jól jöhet az információ.

Új innovatív lézersebészet a méhmióma eltávolításában

Az új innovatív nőgyógyászati lézeres eljárás 2013-ban jelent meg, amely a miómát sebek, varrások, forradások és fájdalom nélkül távolítja el a női méhből.

A lézergyógyászat méhmióma, méhpolip ambuláns kezelését teszi lehetővé a has vágása nélkül.

A HOLA biolitec eljárás a régi és az új technológia ötvözete

A HOLA biolitec eljárásban az új típusú diódalézer, a standard hiszteroszkópia és az optikai fényvezető csúcstechnológia ötvöződik. 
A HOLA biolitec az egészséges méhnyálkahártyát nem károsítja. 
A lézertechnika nagy méretű miómák kezelését is lehetővé teszi. 
Olvass többet: https://mioma.hu/a-mioma-lezeres-kezelese-hola-biolitec-eljaras/

Mi a méhmióma?

A mióma a méh izomból és rostos szövetekből álló jóindulatú daganata. A mióma hormonfüggő daganat. A fatörzs göbökhöz hasonlóan a hölgyek méhének izomzatában apró göbök jelennek meg. 
Új ábra a méhmióma és fatörzs göbök hasonlatáról https://mioma.hu/mioma/

Jó hír! A mióma kezelése több módon lehetséges. Válaszd ki a neked megfelelőt!
Szakorvosi kezelések
Természetes kezelések

Progeszteron a fiatalító hormon

Ha a mióma tüneteit észleled magadon, fordulj nőgyógyász szakorvoshoz. Ő minden bizonnyal ismeri a mióma panaszokat enyhítő gyógynövényeket, úgyszintén speciális étrendi javaslatokat is ajánl.  Ha ilyen javaslatokkal mégsem találkoztál, akkor a kérdéseidre megoldást a Mioma Organic Life program-javaslatban találsz.

 

Több bejegyzésben olvashattál a mióma kialakulásának egyik okáról az ösztrogén többlet kérdéséről. Az ösztrogén dominancia létrejöhet úgy hogy túl sok káros ösztrogén, azaz xenoösztrogén kerül a szervezetbe, de létrejöhet úgyis hogy a szervezeted progeszteron termelése nem megfelelő. Mindkét esetben tartósan progeszteron hiány alakul ki. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy melyek a progeszteron hatásai, mi a szerepe a női szervezet működésében és hiánya miért jön létre?

 

Progeszteronhiány

Természetes progeszteront tartalmaz a yamsz-gyökér

A progeszteron hiányról akkor beszélünk, amikor az ösztrogén a normálistól eltérően magasabb arányban van jelen a női szervezetben.

Fiatal női szervezetet is érhet sok káros hatás:

 • Helytelen étkezés
 • Elhízás
 • Stresszel teli életvitel

De progeszteronhiány jellemzi a menopauza előtti éveket is, amikor általában csökken a szervezet hormontermelése. Ebben az időszakban az ösztrogén termelődése is csökken, de az elmaradó peteérés és ovuláció miatt a progeszteron termelődése még inkább lecsökken. Minél hosszabb ideig áll fenn a hormonok arányának felborulása, annál komolyabbak lesznek a tünetek és a következmények.

Minél később ismerjük fel ezt az állapotot, annál nehezebb helyre billenteni az egyensúlyt. Természetes módszerekkel, helyes életmód kialakításával meg lehet előzni a súlyos tüneteket, meg lehet előzni a nagyobb miómák kialakulását, az orvosi beavatkozást, a műtétet. A progeszteron hiány és progeszteron többlet tünetei között vannak átfedések, ezért vérből vett minta alapján, laborvizsgálat után lehet megállapítani a progeszteron szintet.

 

A progeszteron hatásai

A progeszteron kiáramlás következtében sok más hormon is keletkezik a női szervezetben: kortizol, androgének, aldosteron. Mégis az ösztrogénnel közösen, a progeszteron legismertebb hatása, a női ciklus szabályozása. A progeszteron felelős a petesejt megtermékenyülésért és a méhbe történő beágyazódásért.

 

Progeszteron hatására stabilizálódik a terhesség

Ha a petesejt nem termékenyül meg, a progeszteron szint esése újbóli vérzést vált ki, így a progeszteron szerepe, hogy újra és újra megteremtse a lehetőséget a teherbeesésre.

 

Mi a szerepe a férfiaknál?

A progeszteron a férfiaknál első sorban az anyagcsere folyamatokban játszik szerepet. De alapvetően sokkal kisebb szerepet játszik a testi folyamatokban mint a nőknél. A férfi szervezet progeszteronból is elő tudja állítani a férfiak nem jellegét meghatározó hormont, a tesztoszteront. Az utóbbi időkben folytatott kutatások szerint a gyulladásos megbetegedések gyógyításában hatásos. A mellékvese és a herék termelik.

 

A progeszteron mint multi-talentum

A progeszteront egy rendkívül sokoldalú anyagként írhatjuk le, amelynek a jelentőségét a hiánya miatt kialakuló megbetegedések hosszú sora bizonyítja. A változókorral kapcsolatos kutatások bizonyítják, mennyivel több problémát okoz a progeszteron hiánya mint az ösztrogéné.

 

A progeszteron hatásos kedélyállapot-javító

Főleg a 40 év feletti nők tudnak jól profitálni egy helyesen beállított progeszteron szintből. A gyakran előforduló hangulatváltozások oka a progeszteronszint süllyedése, amelyet természetes progeszteron bevitellel, megfelelő táplálkozással lehet enyhíteni. Terhesség alatt alkalmazott plusz progeszteron bevitel kiegyensúlyozott, békés időszakot biztosít a leendő anya számára.

 

Progeszteron mint a fiatalság forrása

Progeszteron és a fiatalos megjelenés

 • A progeszteron a csontok szilárdságában is szerepet játszik
 • Meghosszabbítja a bőr sejtjeinek élettartamát
 • Növeli a kollagén termelést
 • Öregedés, valamint ráncképződés ellenes hatása van
 • Elősegíti az egészséges alvást (főleg a mély alvást) ezzel elősegíti a test regenerálódását.

Mindezek miatt állíthatjuk, hogy a progeszteron egy univerzális, számos pozitív hatással rendelkező hormon, mondhatni a bennünk rejlő örök fiatalság megteremtője.

Progeszteron hiány tünetei

Testi tünetek
 • terméketlenség
 • emelkedett pulzus
 • ismétlődő hüvelyi fertőzések
 • izomgyengeség
 • rendszertelen menstruáció
 • fejfájás
 • mellérzékenység
 • fogínyfájdalom
 • csontritkulás
 • “barnázás”
Lelki tünetek
 • fáradékonyság
 • szorongás és idegesség
 • hangulatingadozások
 • hüvelyszárazság
 • hízás
 • csökkent libidó

A progeszteron többlet tünetei

Testi tünetek
 • alhasi fájdalom
 • zsíros, pattanásos arcbőr
 • magas vérnyomás
 • ödémásodás
 • puffadás
 • szőrnövekedés az arcon
 • hajhullás
 • hízás
 • hüvelyszárazság
 • inkontinencia
Lelki tünetek
 • depresszió
 • szorongás
 • szomorúság
 • izgatottság
Progeszteron a fiatalító hormon

Ha a mióma tüneteit észleled magadon, fordulj nőgyógyász szakorvoshoz. Ő minden bizonnyal ismeri a mióma panaszokat enyhítő gyógynövényeket, úgyszintén speciális étrendi javaslatokat is ajánl.  Ha ilyen javaslatokkal mégsem találkoztál, akkor a kérdéseidre megoldást a Mioma Organic Life program-javaslatban találsz.

 

Több bejegyzésben olvashattál a mióma kialakulásának egyik okáról az ösztrogén többlet kérdéséről. Az ösztrogén dominancia létrejöhet úgy hogy túl sok káros ösztrogén, azaz xenoösztrogén kerül a szervezetbe, de létrejöhet úgyis hogy a szervezeted progeszteron termelése nem megfelelő. Mindkét esetben tartósan progeszteron hiány alakul ki. Az alábbiakban arról olvashatsz, hogy melyek a progeszteron hatásai, mi a szerepe a női szervezet működésében és hiánya miért jön létre?

 

Progeszteronhiány

Természetes progeszteront tartalmaz a yamsz-gyökér

A progeszteron hiányról akkor beszélünk, amikor az ösztrogén a normálistól eltérően magasabb arányban van jelen a női szervezetben.

Fiatal női szervezetet is érhet sok káros hatás:

 • Helytelen étkezés
 • Elhízás
 • Stresszel teli életvitel

De progeszteronhiány jellemzi a menopauza előtti éveket is, amikor általában csökken a szervezet hormontermelése. Ebben az időszakban az ösztrogén termelődése is csökken, de az elmaradó peteérés és ovuláció miatt a progeszteron termelődése még inkább lecsökken. Minél hosszabb ideig áll fenn a hormonok arányának felborulása, annál komolyabbak lesznek a tünetek és a következmények.

Minél később ismerjük fel ezt az állapotot, annál nehezebb helyre billenteni az egyensúlyt. Természetes módszerekkel, helyes életmód kialakításával meg lehet előzni a súlyos tüneteket, meg lehet előzni a nagyobb miómák kialakulását, az orvosi beavatkozást, a műtétet. A progeszteron hiány és progeszteron többlet tünetei között vannak átfedések, ezért vérből vett minta alapján, laborvizsgálat után lehet megállapítani a progeszteron szintet.

 

A progeszteron hatásai

A progeszteron kiáramlás következtében sok más hormon is keletkezik a női szervezetben: kortizol, androgének, aldosteron. Mégis az ösztrogénnel közösen, a progeszteron legismertebb hatása, a női ciklus szabályozása. A progeszteron felelős a petesejt megtermékenyülésért és a méhbe történő beágyazódásért.

 

Progeszteron hatására stabilizálódik a terhesség

Ha a petesejt nem termékenyül meg, a progeszteron szint esése újbóli vérzést vált ki, így a progeszteron szerepe, hogy újra és újra megteremtse a lehetőséget a teherbeesésre.

 

Mi a szerepe a férfiaknál?

A progeszteron a férfiaknál első sorban az anyagcsere folyamatokban játszik szerepet. De alapvetően sokkal kisebb szerepet játszik a testi folyamatokban mint a nőknél. A férfi szervezet progeszteronból is elő tudja állítani a férfiak nem jellegét meghatározó hormont, a tesztoszteront. Az utóbbi időkben folytatott kutatások szerint a gyulladásos megbetegedések gyógyításában hatásos. A mellékvese és a herék termelik.

 

A progeszteron mint multi-talentum

A progeszteront egy rendkívül sokoldalú anyagként írhatjuk le, amelynek a jelentőségét a hiánya miatt kialakuló megbetegedések hosszú sora bizonyítja. A változókorral kapcsolatos kutatások bizonyítják, mennyivel több problémát okoz a progeszteron hiánya mint az ösztrogéné.

 

A progeszteron hatásos kedélyállapot-javító

Főleg a 40 év feletti nők tudnak jól profitálni egy helyesen beállított progeszteron szintből. A gyakran előforduló hangulatváltozások oka a progeszteronszint süllyedése, amelyet természetes progeszteron bevitellel, megfelelő táplálkozással lehet enyhíteni. Terhesség alatt alkalmazott plusz progeszteron bevitel kiegyensúlyozott, békés időszakot biztosít a leendő anya számára.

 

Progeszteron mint a fiatalság forrása

Progeszteron és a fiatalos megjelenés

 • A progeszteron a csontok szilárdságában is szerepet játszik
 • Meghosszabbítja a bőr sejtjeinek élettartamát
 • Növeli a kollagén termelést
 • Öregedés, valamint ráncképződés ellenes hatása van
 • Elősegíti az egészséges alvást (főleg a mély alvást) ezzel elősegíti a test regenerálódását.

Mindezek miatt állíthatjuk, hogy a progeszteron egy univerzális, számos pozitív hatással rendelkező hormon, mondhatni a bennünk rejlő örök fiatalság megteremtője.

Progeszteron hiány tünetei

Testi tünetek
 • terméketlenség
 • emelkedett pulzus
 • ismétlődő hüvelyi fertőzések
 • izomgyengeség
 • rendszertelen menstruáció
 • fejfájás
 • mellérzékenység
 • fogínyfájdalom
 • csontritkulás
 • “barnázás”
Lelki tünetek
 • fáradékonyság
 • szorongás és idegesség
 • hangulatingadozások
 • hüvelyszárazság
 • hízás
 • csökkent libidó

A progeszteron többlet tünetei

Testi tünetek
 • alhasi fájdalom
 • zsíros, pattanásos arcbőr
 • magas vérnyomás
 • ödémásodás
 • puffadás
 • szőrnövekedés az arcon
 • hajhullás
 • hízás
 • hüvelyszárazság
 • inkontinencia
Lelki tünetek
 • depresszió
 • szorongás
 • szomorúság
 • izgatottság
Fedezze fel erősségeit - most!

Ára: 3.5000 Ft

 

 

A kiváló teljesítmény és az elégedettség kulcsa az erõsségek kiaknázásában, nem pedig
gyengeségeink javítgatásában rejlik. Az elsõ lépés, hogy megtudjuk, melyek a valós erõsségeink,
ehhez nyújt ez a nagyszerû könyv igen hasznos és használható segítséget.

A Gallup többéves kutatómunkájára alapozott Fedezze fel az erõsségeit most! c. könyv
üdítõen józan és felhasználóbarát módszert kínál arra, hogy felmérjük pszichológiai
tõkénket, és erre építve életünk sikeres és megelégedett irányt vehessen.

Briliáns könyv, amely segít az olvasónak felfedezni és kiaknázni konkrét erõsségeit, és támogatja a vezetõket abban, hogy jobban tudják irányítani a különbözõ erõsségekkel bíró embereiket.

A könyv végén egyszer használatos egyedi internetes kód található, mellyel megismerhetjük saját erősségeinket.
Amennyiben a többi tulajdonságunkra is fényt szeretnénk deríteni, nos ez már 69 $-ba kerül...

 

 

Princess Hair - hajnövesztés és táplálás felső fokon

Hajvesztés: ez egy nagyon komoly probléma a nők számára

A férfiaknak legalább van lehetősége arra, hogy egészen kicsire nyírják a hajukat, és még profitálnak is belőle, mert a rövid haj férfiasabb kinézetet biztosít nekik, de ez a módszer a hölgyek esetén nem válik be, egyáltalán nem leszünk tőle nőiesebbek, az biztos. Talán egy kissé túlzásnak tűnhet, de a gyönyörű, hosszú és vastag szálú haj teszi a nőket igazán nővé.

Sokan  kipróbáltak már hajspray-ket, hajápolókat, samponokat, gyógyszeres kúrákat, különleges diétákat és népi gyógymódokat ebben a helyzetben, de volt akinek semmi más nem használt, mint a fenti készítmény!

Mint látjátok, a Princess Hair különleges orvosi hajpakolás összetétele
ginzeng és shea vaj.

Barátnőm a kipróbálását ajánlotta.
A hajszalonban ahol dolgozik, már mindenki régóta használta, szóval valójában ez az egyetlen olyan termék, ami igazán hatásos a haj növekedését és regenerálását illetően.

Összefoglalva, a barátnőm azt mondta, hogy nagyjából minden, kereskedelmi forgalomban is kapható, hatásos hajápolási termék tartalmazza azokat az összetevőket, amelyek ebben a pakolásban is megtalálhatók. Ezek garantálják a hatást.

Csakhogy sokkal-sokkal drágábbak!!!

A fordrászok már réges-régen tudtak róla, mert minden ehhez hasonló, méregdrága kezelés, mint a bio-regenerálás és az egyenesítés is erre az egy termékre épülnek.
A különbség, annyi, hogy puccos neveket adnak hozzájuk, hogy több pénzt kérhessenek el értük a vásárlóktól.

A Princess Hair kétheti folyamatos használata után a hajam végre visszaállt a normális állapotába!!!

Hogyan alkalmaztam?
Szigorúan az utasításoknak megfelelően - felvittem a pakolást a hajamra és a fejbőrömre, belemasszíroztam, majd lemostam.
Nagyon könnyű használni és A HATÁS EGYSZERŰEN ELKÉPESZTŐ!

Honnan rendeltem meg?
Ezen a weboldalon: www.hu.princessmask.pro
Kizárólag eredeti termékeket forgalmaznak, amit a csomagoláson lévő kódok segítségével lehet leellenőrizni.

A termék kivételes formulájának köszönhetően, a kezelés során a haj szerkezete szinte azonnal helyreáll, a fejbőr és a hajhagymák elegendő tápanyaghoz jutnak!

A termék csomagolásán a tanúsítványok, az összetevők listája és a használati utasítások szerepelnek. A fizetés a csomag átvétele után történik.
A Princess Hair hajnövesztő maszk minden laboratóriumi vizsgálaton átment. A tubusban található összetevők helyreállítják az igénybe vett, gyenge, élettelen hajat. A termék minden szükséges tanúsítvánnyal rendelkezik és megfelel a nemzetközi szabványoknak. A Princess Hair hajnövesztő maszkot kipróbáló vásárlók mind alátámasztják a készítmény hatékonyságát és a hajra gyakorolt számtalan előnyét.
Ára: 23800 ft helyett most 10.900 ft!
Az egészséges önbecsülés felépítése

Mi, emberek képesek vagyunk jövő-orientáltan gondolkodni, célokat és terveket szövögetni majd megvalósítani, illetve az elképzeléseinket valósággá változtatni. Ez is azon tényezők egyike, mely megkülönböztet minket az állatoktól. Azonban hatalmas hátulütői vannak az egyes cselekedeteinknek a társadalomban. Ennek oka a másoknak való megfelelés, a negatív kritikák bevésődése, de akár önmagunk marcangolása is lehet. Ezáltal károsodhat az énképünk, ezáltal az önbecsülésünk is kárát látja a dolognak.

Az egészséges önbecsüléshez vezető út az, amikor az elképzeléseinket sorra képesek vagyunk megvalósítani, másokkal remek kapcsolatokat ápolunk, tiszteljük a gondolatainkat és tetteinkben maximálisan hiszünk, és emellett képesek vagyunk az elfogadásra. Ennek hatására egyre jobban elkezdünk hinni magunkban, és kialakul egy pozitív énkép, amiket akár mások is alátámasztanak (külső referencia).

Ha csak két rendkívül fontos témát lehetne megemlítenem a személyes fejlődéssel kapcsolatban, az az önbecsülés és az érzelmi intelligencia lenne. Csak gondoljunk bele, egyik sem igazán hatásos a másik nélkül. És gondoljunk bele abba is, hogy ez a két téma rengeteg alappillérre bontható, tehát rengeteg területét lefedi az önfejlesztésnek. Dr. Nathaniel Branden szerint az önbecsülésnek hat alappillére van, melyek a következőek:

 • Tudatosság (Self-awareness)
 • Céltudatosság
 • Felelősségvállalás
 • Önelfogadás
 • Személyes integritás
 • Magabiztosság

Egészséges önbecsüléssel bíró ember ember az, aki tudatosan cselekszik a céljai elérésére, a számára fontos értékeknek él, vállalja a tettei következményeit és tisztában van velük, aki elfogadja az élet lehetőségeit és történéseit, aki tényleg megvalósítja az elképzeléseit és céljait rendszeresen, és magabiztosan képes fellépni. Hogy miért? Ismét eljutunk az önképhez. Amint ezek a dolgok teljesülnek, idővel felépítesz magadról egy egészséges énképet.
Ha megvalósítod a céljaidat, kialakul benned egy magasabb szintű én-hatékonyság, ami az önbizalmadat is javítani fogja.

Nézzünk egy gyakorlatot. Kérdezd meg magadtól: számomra ezek az értékek hogyan jelennek, vagy jelenhetnek meg a mindennapjaimban? Írj 3-5 konkrét példát mindegyikre.

Rendkívül fontos, hogy az öntisztelet fogja adni az önbecsülésnek azt a semmihez nem hasonlítható, állandó nyugodtságérzetét. Ilyenkor nem érzed, hogy bizonygatnod kellene, vagy magyarázkodnod, mert pontosan tisztában vagy magaddal.

Az önbizalmat ne keverjük az önbecsüléssel, ugyanis nem egy és ugyanaz a kettő. Egy magas önbizalomszinttel bíró embernek is lehet alacsony önbecsülése. Csak nézz meg egy kiégett vezérigazgatót. Ezen esetben az egyén lehetséges, hogy egy-két fontos érték köré rendezi az életét (például a munka), azonban a többit elhanyagolja (család, barátok, egészség, hobbik, kikapcsolódás, fejlődés). Ez végbemehet sokféleképpen, például fordítva is, amikor a karriert hanyagolja el valaki, és előtérbe helyezi a kikapcsolódást.

Képessé kell válnunk elfogadni a jelenlegi helyzetünket, illetve a múltunkat ahhoz, hogy lépésenként fel tudjuk építeni a jövőnket. El kell fogadnunk, hogy jelenleg itt tartunk, miközben tudatában vagyunk annak, hogy a lehetőségeink és terveink rendelkezésünkre állnak, csupán el kell kezdenünk megvalósítani őket. Abban az esetben ha valami nem sikerül, képesnek kell lennünk talpra állni és tovább küzdeni. Elfogadni, hogy az adott módszer nem működött, és folytatni az utunkat más módszerekkel kísérletezve.

Rendkívül fontos, hogy az egyes alapelemek fejlesztésével mindig javítunk egy kicsit az önbecsülésünkön. Ahhoz, hogy egy olyan emberré váljunk, aki tisztában van azzal, hogy le tudja küzdeni az élet kihívásait és nehézségeit, képessé kell válnunk az érdekeink érvényesítésére. Érdemes lesz kockázatokat bevállalni, és megkérdőjelezni a társadalom alaphiedelmeit, ha ezek hozzájárulnak a céljainkhoz.

Tegyük fel, hogy megvannak a terveink és az elképzeléseink magunkról, illetve a jövőnkről. Ahhoz, hogy mindezeket megvalósítsuk szükségünk lesz egyfajta masszív cselekvésre, és sok-sok kitartásra (akaraterőre). Minden egyes cselekvésünk, amelynél úgy érezzük közelebb vitt az elképzeléseinkhez, közelebb vitt a jelentős eredményeinkhez, az fejleszteni fogja az önbecsülésünket. Rontani az olyan helyzetek és cselekvések fognak rajta, amik nem állnak összhangban az ideális életünkkel.

Természetesen sem a túlzott negatív hiedelmeknek, sem az önszabotázsnak nincs helye az egészséges önbecsülésben.