A sugárzás nem látható és nem érezhető, de bele lehet halni!

MEGELŐZÉS - KÁROS TECHNIKAI SUGÁRZÁSOK MÉRÉSE OTTHONOKBAN, MUNKAHELYEKEN

DÍJTALAN TANÁCSADÁS

BIZTONSÁG - VÉDELEM - ÁRNYÉKOLÁS - HELYREÁLLÍTÁS

Kinek ajánljuk a radioaktív sugárzás mérését?

- gázszilikát téglából készült épületekben ott tartózkodás esetén, illetve megvásárlásakor
- salak szigetelés esetén

Kinek ajánljuk az elektroszmog mérést és árnyékolását?

- minden munkahelyen ahol wifi berendezés vagy a közelben mobil antennák sugároznak
- munkahelyi vezetőknek: egészséges stressz mentes munkakörnyezet kialakítása érdekében
- magánszemélyeknek: ingatlan vásárlás előtt, hogy időben kiderüljenek a nem látható források
- minden otthonban ahol wifi berendezés vagy a közelben mobil antennák sugároznak
- akinél már megjelent a rövid távú vagy a hosszú ideje tartó sugárzás következménye
- krónikus betegségben szenvedőknek, kezelésekre nem reagálóknak (lentebb találja a tüneteket)

Kinek és hol ajánljuk a mágneses sugárzás mérést és árnyékolását?

- bármilyen magas mágneses mező érzékelése esetén
- transzformátor ház (beltéri vagy kültéri)
- erőművek
- kórházak / laboratóriumok
- nagyfeszültségű laboratóriumok
- repülési és űrhajózási ipar
- orvosi berendezések
- érzékeny érzékelők
- fizikai kutatás
- távközlés
- autóipar
- katonai egységek / EMC védelem
- server szobák
- számítógépes szoba
- EEG, EMC, EMG, EVP, MRI vizsgálati helyiségben
- orvosi vizsgáló szobák
- fizioterápiás szobák
- radar védelem / repülőtér
- ipari kémkedés / biztonságos szoba
- inteligens épületek biztonsága
- mobil laboratórium
- munkahelyi vezetőknek és munkatársaik biztonsága érdekében
- magánszemélyeknek egészségük /életük védelme érdekében

Egészségügyi Világszervezet (WHO) 2001-ben kiadott közleményében potenciális rákkeltőnek minősítette a magasfeszültségű sugárzást. Vizsgálatokkal támasztotta alá, hogy a gyermekkori leukémia kialakulását bizonyítottan, valamint sok más idegrendszeri, vagy daganatos betegség kockázatát nagy valószínűséggel növeli a nagyfeszültségű vezeték elektromágneses sugárzása.


A WHO szerint - a leukémiával összefüggésbe hozható mágneses erőtér: 2 - 4 mG=200-400 nT, mindössze!!!


Ahlbom & Feychting, már 1993 -ban közzétett tanulmánya szerint a 2 mG - 3 mG elektromágneses erőtérnek kitett gyermekek esetében a rák előfordulása  2.7 -szer valószínűbb, mint a mágneses mezőn kívül!    A 3 mG és e fölötti térerő esetén ez a szám 3.8!!!

Vállaljuk lakóházak, irodák, ipari létesítmények megemelkedett környezeti, nukleáris (alfa, béta, gamma) sugárzás  műszeres mérését, számítógépes kiértékelését. Magas frekvenciás elektromágneses, alacsony frekvenciás elektromos és mágneses sugárzás bemérését.

Mérési jegyzőkönyvekkel bevizsgált alapanyagokkal árnyékoljuk az alacsony frekvenciás elektromos és mágneses (távvezeték, transzformátor), valamint a magas frekvenciás elektromágneses (mobil, wifi, mikrohullám) sugárzásokat.

Geopatikus - káros földsugárzások


A földsugárzás mérése ne az emberi adottságokon és az észlelés helyes értelmezésén múljon.    A legfejlettebb informatikai technológiával valamint érzékelő szondákkal tévedhetetlen, szakszerű és rendkívül pontos beméréseket lehet végezni. Elérhetőségeinken kérhet előjegyzést.

A Hartmann, Curry, a vízér és a törésvonal sugárzás, eszközökkel kitéríthető, a Szent György 2,5 méter széles és a Ley 1m széles sugárzásból, pedig lehetőleg, ki kell térni!

A vízerek káros hatásukat az emberi fül számára a még nem hallható (infra) tartományban, a 1-7 Hz közötti frekvencián fejtik ki. Ez a még nem hallható, de az élőlények által tudat alatt érzékelhető sugárzás embereknél elsősorban az agyat "veszi" célba, és ott fejti ki rendkívül káros hatását. Az agyat stimulálva idegrendszeri károsodásokat, személyiségzavarokat, valamint a hormonháztartás és az immunrendszer kibillentésével rákos daganatokat okozhatnak a test bármely pontján. Természetesen az első "jelek" a káros sugárzásnak kitett testrészeken jelentkeznek. Kísérleti mérések szerint a rákos daganatok kialakulását és burjánzását legjobban a 4 Hz segíti elő. A gyógyulás érdekében a fekhely vízér- és egyéb sugárzásmentes helyen kell elhelyezni. 

Biztonság mindenek felett ...

Megfigyelések szerint a betegségek 60-70 %-a összefüggésbe hozható a sugárzásokkal. Ha valaki hosszú évekig sugárzási zónában tartózkodik (dolgozik, alszik) 3-4 év alatt figyelmeztető jelek, míg 5-8 év alatt súlyos betegségek alakulhatnak ki.

Beméréseink során egyre több olyan esettel talákozunk, ahol a sugárzás területén tartózkodók egészsége már visszafordíthatatlanul károsodott, illetve tragikus körülmények merültek fel. Méréseinket nem akreditált cégként, kizárólag függetlenül végezzük a német épületbiológusok által meghatározott szempontok figyelembevételével! Mérési lapot, igény esetén jegyzőkönyvet állítunk ki, mely a szolgáltatóval szembeni jogi eljárásba nem vonható be! Felderítjük a sugárzás forrását, okát, és tájékoztatjuk a szükséges védekezés, mentesítés, árnyékolás lehetőségeiről. Egyaránt tudjuk árnyékolni az alacsony frekvenciás elektromos, a mágneses, valamint a magas frekvenciás elektromágneses sugárzást.

Radioaktív sugárzás mérés

A radioaktív sugárzás ellen semmilyen védelmi lehetőség nincs. Egyetlen mód van a sugárzás megszüntetésére, a bemérést követően a sugárzó anyagot el kell távolítani!

Terület helyszíni bemérése: 10 000 Ft + ÁFA/szoba, illetve helyiség

Lakás helyszíni bemérése 100 m2-ig: 25 000 Ft + ÁFA/lakás

Irodák helyszíni bemérése 100 m2-ig: 25 000 Ft + ÁFA/iroda

Telek helyszíni bemérése bejárhatóságtól függően:

250 négyszögölig: 30 000 Ft + ÁFA/telek

350 négyszögölig: 35 000 Ft + ÁFA/telek

450 négyszögölig: 40 000 Ft +ÁFA/telek

Kiszállás br.230 Ft/km

Jegyzőkönyv készítése 10 000 Ft/1 db

Teljes lakások és irodák kombinált bemérése, ahol elektroszmog és egyben radioaktív sugárzást mérünk: 50 000 Ft + ÁFA + kiszállás br. 230 Ft/km

Az ionizáló (radioaktív) sugárzások mérésére szolgáló műszer Geiger számláló Gamma Scout Online

Szenzorként is működik!  A Gamma-Scout Online folyamatosan adatot szolgáltathat a választható intervallumon belül (10s, 30s, 60s) számolt impulzusokról, USB-n keresztül, egy külső adatgyűjtő állomásnak. Az adattovábbítási időköz a számítógép felé beállítható. Kiértékelő szoftver Windows PC-hez; külső táplálás USB-n keresztül, hosszú idejű mérésekhez.

Jellemzők: Ablakszámlálócső alfa, béta és gamma sugárzás méréshez; blenderendszer az alfa, valamint az alfa és bétasugárzás kiszűrésére. A környezeti sugárzás kismérvű megváltozását is méri.

Műszaki adatok: Mérési tartomány 0,01-50 mikroSv/h, impulzusmérés 1-99 másodperc, 1-99 perc, 1-99 óra, 24 órás átlagérték mikroSv/h-ban, belső impulzustárolás, választható 1-10 perces, 1 órás, 1 napos és 7 napos ütem. PC kapcsolat, adatkiolvasás; GM ablakszámlálócső, gamma sugárzás 0,02 MeV-től. Gammaérzékenység 108 imp/perc 1 microSv/h-nál, nulleffektus.

Ezt a sugárzást közvetlenül nem lehet érzékelni. Leukémiát és csontvelő rákot okoz. Környezetünkben mindenütt jelen van alap- vagy háttérsugárzás formájában. Aggodalomra akkor van ok, amikor a gammasugárzás valamilyen okból felerősödik. Állandó radioaktív sugárzást mérhetünk a két világháború között épült épületekben is, ahol a padló vagy parketta alatt feltöltésként salakot használtak. Ugyanis az égés során az elégett anyag térfogata csökken, de a benne lévő radon nem ég el. A térfogat csökkenésével a radontartalom a salakban besűrűsödik, és több helyen az engedélyezett egészségügyi szint határát meghaladja. Azokon a helyeken, ahol a padlót felszedik, a salakot eltávolítják, a parketta alá betonaljzatot készítenek, a sugárzás megszűnik.

Komolyabb veszélyforrást jelenthetnek a régebbi építésű és azbeszt  szigetelésű lakások, acélszerkezetű üzemcsarnokok, csővezetékek (pl. ivóvíz hálózat), kazánok, tető és oldal-pala, hullámpala, kémények. Hazánkban 2005. január 1-től valamennyi azbeszt termék előállítása és értékesítése TILOS! 1990-ig gázszilikát-téglából épült házak falai - a szürke színű nagyméretű téglák, mivel az alkalmazott adalékanyag régebben erőművi pernye volt szintén aggodalomra adhat okot. Nem hiába ma már homok adalékanyaggal gyártják - a fehér színű téglákat, melyek egészségügyi szempontból nem jelentenek veszélyt.

Elektromos és mágneses sugárzás mérése

A sugárzás és az elektroszmog kérdése sosem volt még annyira időszerű, mint napjainkban. Tudnunk kell, hogy az elektroszmog tartós stresszhatást gyakorol a szervezetre! Amellett, hogy a stressz idegessé, ingerültté tesz, a legújabb kutatások azt is bebizonyították, hogy a stressz és a depresszió között ugyancsak összefüggés van. Ezért feltétlenül fontos, hogy védekezzünk az elkerülhetetlen hatások ellen.

A magasfeszültségű vezetékek, valamint trafók, transzformátorházak védősávon belül található ingatlanokban tartózkodók potenciális alanyai az elektromos és mágneses sugárzás életet veszélyeztető következményeinek.

Épületek bemérése, 2 műszerrel, alacsony és magas frekvencián

I. Elektromos, mágneses és elektromágneses sugárzás bemérés helyiségenként : 20 000 Ft + ÁFA + kiszállás br. 230 Ft/km

II. Teljes lakás vagy több helyiségből álló iroda bemérése 100 m2-ig: 35 000 Ft + ÁFA + kiszállás br. 230 Ft/km

III. Teljes lakások és irodák kombinált bemérése 100 m2-ig, ahol elektroszmog és egyben radioaktív sugárzást mérünk: 50 000 Ft + ÁFA + kiszállás br. 230 Ft/km

IV. Telek helyszíni bemérése bejárhatóságtól függően:

250 négyszögölig: 30 000 Ft + ÁFA/telek

350 négyszögölig: 35 000 Ft + ÁFA/telek

450 négyszögölig: 40 000 Ft +ÁFA/telek

Kiszállás br. 230 Ft/km

V. Jegyzőkönyv készítése 10 000 Ft/1 db

Elektroszmog teszter

Profi épületbiológiai mérés-technikusok számára készült eszköz. Megkülönbözteti a pulzáló sugárzást a nem pulzálótól, a differenciált határérték összevetés lehetőségeit is tartalmazza.
Az alkalmazott széles sávú mérési eljárásnak köszönhetően igen gyorsan juthatunk megbízható eredményekhez.

Műszaki adatok: LC-kijelző, teljesítmény-sűrűség 0,01-19 990?W/m2, frekvenciamenet: 800 MHz- 3,3 GHz (-2dB), pontosság ? 4,5dB. Csúcs és középérték, valamint pulzáló összetevő kijelzése. peak-hold, audioanalízis, AC- és DC jel kimenet.Elektroszmog analizátor

Kombinált mérőkészülék professzionális mérési technikát biztosít. Az első olyan készülék, amely a hálózati áram (50 Hz) mellett a vasúti felsővezeték biológiailag fontos frekvenciáját is érzékeli, amely frekvencia a vasútvonalaktól néhány km-nyire is bizonyíthatóan észlelhető. A hálózati feszültségnek pl. a trafó állomásokból származó felharmonikusai is hamisítatlanul megjelennek. Egyedülálló nagy felbontása, a szigorú épitésbiológiai határértékekkel való összehasonlítást is megengedi.

Műszaki adatok: Méri az elektromos váltakozó mezőket a földpotenciálhoz képest (1-9999 V/m) és a mágneses fluxussűrűséget (1-2000 nT); frekvenciatartomány 5 Hz - 400 kHz/100 kHz(3830B) -2dB; pontosság ? 2%; ? 7 digit; térerősséggel arányos hangjel ("Geiger számláló effektus"); automatikus kikapcsolás.

Az Ön egészsége a legfontosabb! Soha nem volt az emberi szervezet kitéve ilyen elektroszmog terhelésnek. Az ok egyértelmű, hiszen a technikai eszközök elterjedése magával hozta a környezetben bekövetkező radikális változást. Ez a sugárözön, amiben a mai kor embere él, nem természetes közeg, és a biológiai értelemben vett életéhez ezekre az energiákra nincs semmi szüksége.

Ismerje meg munkahelyén, lakóhelyén, hálószobájában, gyermeke szobájában jelenlevő elektromos és mágneses terek nagyságát, a szervezetét érő terhelés milyenségét, a védekezés módját!

Tekintettel arra, hogy a lakó és munkakörnyezeten belül, különböző forrásból származó radioaktivitás is jelen lehet, minden elektroszmog mérés alkalmával nem kerüli el figyelmünket az ionizáló sugárzások vizsgálata sem. Ezt a vizsgálatot megrendelőink ajándékba kapják tőlünk.

Mivel a készülék minden esetben nálunk van, a figyelmeztető hangjelzés esetén ezen sugárzás célzott bemérése, a sugárzás forrásának felderítése is megtörténhet.

Rövid távú hatások

Neurológiai: fejfájás, szédülés, hányinger, koncentrálási nehézség, emlékezetkiesés, ingerlékenység, depresszió, szorongás, álmatlanság, fáradtság, gyengeség, remegés, izomgörcsök, zsibbadás, bizsergés, megváltozott reflexek, izom-és ízületi fájdalom, láb / lábfej fájdalom "Influenzaszerű" tünetek, láz. További súlyos következmények közé tartoznak a görcsök, bénulás, pszichózis és a szélütés.

Szívbetegségek: szívdobogás, ritmuszavarok, fájdalom vagy nyomásérzés a mellkasban, alacsony vagy magas vérnyomás, lassú vagy gyors szívverés, légszomj.

Légzőrendszeri: arcüreggyulladás, hörghurut, tüdőgyulladás, asztma.

Dermatológiai: bőrkiütés, bőrgyulladás, viszketés, égő érzés, arc kipirulás.

Szemészeti: fájdalom vagy égő érzés a szemben, a nyomásérzés a szem mögött, romló látás, úszkáló homályok, szürke hályog.

Egyéb: emésztési zavarok, hasi fájdalom, pajzsmirigy problémák, petefészek-fájdalom, a szárazság ajkaknál, a nyelvnél, szájnál, szemnél, nagy szomjúság, kiszáradás, orrvérzés, belső vérzés, megváltozott cukor anyagcsere, immun rendellenességek, hajhullás, fájdalom a fogakban, a tömések környékén, romlott, csökkent szaglás, fülcsengés.

Hosszú ideje tartó elektroszmog terhelés esetén a következő tünetek léphetnek fel:

 • növekszik a sejtek degeneratív átalakulása
 • növekszik az oncogén aktivitás
 • az immunrendszer meggyengül
 • gyermekkori daganatok (leukémia/limfóma, agydaganat)
 • felnőttkori daganatok (leukémia/limfóma, agy- és emlőrák)
 • megváltozik a sejtek kalcium ion metabolizmusa
 • szignifikánsan növekszik a kromoszóma eltérések, a DNS szál törések száma
 • abnormális sejt szétválás
 • idegkárosodás
 • Sklerozis Multiplex
 • ALS
 • Alzheimer- és Parkinson betegség
 • agyi károsodás
 • Motoneuron betegség
 • melatonin szint csökkenése, alvási zavarok, kialvatlanság, álmatlanság, éjszakai verejtékezés
 • kimerültség, fáradtság, állandó gyengeség
 • fejfájás, migrén, koncentrációs zavarok
 • potencia és termékenységi zavarok
 • nyirokmirigy duzzadás
 • pajzsmirigy alul, vagy túltengés
 • fülzúgás, szédülés
 • pszichés zavarok, idegesség, depresszió
 • magas vérnyomás, fejfájás
 • reumás fájdalmak
 • emésztőrendszer zavarai
 • szívritmus zavarok
 • gyengülő immunrendszer
 • allergia
 • vetélés


Védelmi szolgáltatás

Sugárzások folyamatosan hatnak! Az emberi életre veszélyt jelentő kockázat mértékéhez képest minimális költséget jelent a bemérés, illetve a szükséges védelem kiépítése.

Elsődleges szempont a védőtávolságok betartása!

 • számítógép monitor (CRT) 0,5 m
 • 50 W-os hangfal 1 m
 • parabola antenna 1 m
 • erősítő 1 m
 • rádiós ébresztőóra 1 m
 • adapterek, transzformátort tartalmazó lámpák stb. 1-1,5 m (pl. energiatakarékos izzók sugárzása 12-14 szerese a hagyományos izzóknak)
 • hűtő gép 1-2 m
 • TV készülékek 3m
 • bekapcsolt mikrohullámú sütő 3 m
 • utcai (400V-os) légvezeték, kötegelt (csavart) kábel 15-50 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell!!!
 • utcai transzformátor állomások 50 -200 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!
 • városi és MÁV felső vezeték és berendezéseik 15-100 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!
 • 35 kV -os távvezeték 50 -80 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!
 • 120 - 400 kV-os távvezeték min 400 m - sugárzás veszélye miatt mérni kell !!!

A sugárzás külső ritmizáló jelként hat az élő szervezetre, az agyműködést, a légzést, a szívritmust és a vérkeringést befolyásolhatja, a vér fizikai összetételét megváltoztathatja, a sejtek információcseréjét és ezáltal magát az osztódási folyamatot is megzavarhatja. Az elektroszmog által érintett területen TILOS aludni, vagy huzamosan ott tartózkodni, ha a térerő meghalad egy bizonyos értéket. Az elektroszmog emberi szervezetre gyakorolt hatása alvás alatt katasztrofális! Fontos, hogy legalább az alvás helyén még viszonylag kisebb intenzitású elektromágneses sugárzás esetén se kerüljön az ember feje ilyen zónába! A mágneses tér a leggyakoribb előfordulás mellett az igazi veszélyforrás,  és az említett komoly élettani hatások is főleg ehhez az elektroszmog típushoz tartoznak.

Bizonyított, hogy a legtöbb gondot okozó alacsony frekvenciás elektromágneses sugárzás elektromos összetevőjét vagy a rádiófrekvenciás sugárzást viszonylag egyszerűen, míg a leggyakoribb és legtöbb problémát okozó alacsonyfrekvenciás (50 Hz és felharmonikusai) mágneses teret, mágneses összetevőt csak igen nehezen és nagyon drágán, ferromágneses anyagokkal lehet árnyékolni.

Cégünk védekező eszközei közül, többek között speciális textíliát, festéket és lemezt alkalmaz, melyekkel gyakorlatilag az összes sugárzást tudjuk árnyékolni.

Védőöltözetbe, sapkába védelmet biztosítunk a szervezet számára, táskába, pénztárcába építve pedig megvédhető a bankkártyák, floppyk, így azokon nem sérül meg az értékes információ.
Beépítve a tapéta, padlószőnyeg, parketta alá védi lakásunkat a káros földsugárzásoktól és a közeli adótornyok, elektromos vezetékek sugárzásától; lehallgatás-biztos tárgyaló, iroda építhető. Műtők érzékeny berendezései árnyékolhatók le ezzel a módszerrel.
Matrac, gyapjúderékalj alá vagy ágyunk fölé baldachinként helyezve védekezhetünk alvás közben a káros sugárzások ellen.
Állapotos hölgyek számára olyan munkaruházat használata ajánlott e speciális textíliából, mely a magzatot védi a számítógép, televízió káros hatásaival szemben.
Számítógép előtt dolgozóknak, tv-szerelőknek ajánlott a szövet mellénybe, vagy munkaruházatba történő beépítése, amely védi a szervezetet.
Villanyszerelők, trafóházak, adó-vevő tornyok közelében dolgozók számára kizárólag ilyen textíliából készített védőöltözet használata ajánlott.

A körültekintő tanácsadással előkészített megfelelő szintű védelem pedig az eredményt tekintve nem csak az emberi egészség megóvását, de az ingatlan értékének a megtartását is szolgálja.

Az ingatlanok forgalmazása területén a tagországokban már új minőségi trend az ingatlanok egyedi védelme mellett például a kész házak kínálatában az elektroszmog-védelemmel ellátott kész házminőség.     A szolgáltatások területén pedig megjelent az elektroszmog-védelemmel rendelkező szállodák szobakínálata.

Költségek

A védelem kivitelezésének költsége egyedi helyszíni felmérés alapján számolható ki, mely a meglévő lokális sugárzási terhelési szintek, vagy az igényelt védelmi elvárások minőségétől függően alakul. EGYSZERI ÉLETRE SZÓLÓ BERUHÁZÁS, TOVÁBBI ÜZEMELTETÉSI KÖLTSÉG NINCS!

Kivitelezés

Magas frekvenciás elektromágneses sugárzás ellen
- elektroszmog-védelem kivitelezése több építőipari szakmán átívelő összetett tevékenység, melynek során körültekintő alapossággal, műszeres méréses diagnosztikával meghatározandók a védendő teret érintő konkrét sugárzási források, azok jellemzői, és a megfelelő védelmi technológiák. Külső sugárzási hatás csökkentésére nem elégséges a falfelületek árnyékolása, szükség van a homlokzati nyílászáró szerkezetek, üvegfelületek megfelelő árnyékolására is. A felhasznált árnyékolóanyagok mindegyike garantáltan kiváló minőségű. Kizárólag mérési jegyzőkönyvekkel bevizsgált termékekkel dolgozunk (lemezek, festékek, textíliák, fóliák). Alkalmazott technológiánk az elektromos változó térerők (alacsony frekvenciájú), mint pl. a váltakozó feszültség a vezetékekben, acélszelvényekben, berendezésekben, falakban stb., és az elektromágneses hullámok (magas frekvenciájú), mint pl. adóállomások, radarberendezések, mobiltelefonok, vezeték nélküli telefonok stb. nagy felületen való csökkentésére alkalmas. Ezt a megoldást ajánljuk ügyfeleinknek olyan kiemelt helyekre, helyiségekbe, mint pl. gyerek-, háló, dolgozószobák, nappalik, kórházak, rendelők, iskolák illetve óvodákban való felhasználásra.

Alacsonyfrekvenciás elektromos és mágneses sugárzás árnyékolására a legbiztonságosabb technológiák állnak rendelkezésünkre. Mágneses árnyékoló lemezt, tapétát, árnyékolt ajtót, mobil egységekhez sátrakat, árnyékoló védőruhát kizárólag csak cégünknél talál. A megfelelő tulajdonsággal bíró speciális anyagok mérhető védelmet nyújtanak, melyre 10 év garanciát vállalunk.

Mobil egységekhez árnyékoló sátor 40-60 dB (1 MHz - 20 GHz)

Elektromágneses sugárzás ellen védőöltözet 40-60 dB (1 MHz - 20 GHz)