Lúgosítás - Fogyás lúgosítással

Az ideális testsúly elérése a lúgosítás lépéseinek betartásával

 


Dr. Robert O. Young: A pH csoda fogyás c. könyv

A tartós fogyás és az ideális testsúly hosszú távú fenntartása nem azon múlik, hány gramm zsírt, szénhidrátot vagy kalóriát viszünk be szervezetünkbe.

A tartós fogyás egyedül szervezetünk sav-bázis egyensúlyától függ! Ha sikerül helyreállítani testünk finom kémiai egyensúlyát, könnyűszerrel elérhető és fenntartható az ideális testsúly is!

Dr. Robert O. Young biokémikus, mikrobiológus és tudományos kutató 'A pH Csoda fogyás' című könyvében így nyilatkozik:

"Ebben a könyvben azt a radikális elvet fejtem ki, miszerint a testünk számára az a legfontosabb, hogy a savas helyett inkább egy lúgos közeget tartsunk fenn benne - s hogy ennek az egyensúlynak a létrehozásával a test elengedi a fölöslegessé váló zsírsejteket, mégpedig örökre."



Újabb "csoda fogyókúra", vagy valóban köze van a savasságnak az elhízáshoz?

Mi megvizsgáltunk, leteszteltük, és úgy találtuk: igen, a lúgosítás alapjainak betartásával valóban gyorsan, tartósan és egészségesen lehet fogyni!

Ez persze nem garantálja, hogy nálad is működni fog. De ha világszerte több ezer ember sikeresen le tudott fogyni a lúgosítás alkalmazásával, talán megér a dolog annyit, hogy közelebbről megnézd, miről van szó!

 

Mit értünk szervezetünk kémiai egyensúlya alatt?


Szervezetünk kémiai egyensúlyát, más szóval sav-bázis egyensúlyát a pH skála segítségével mérjük. A pH egy olyan szimbólum, ami egy oldat savas, illetve lúgos jellegére utal. [A pH pontos meghatározásához kattints ide!]

Szervezetünk egyes részeinek eltérő az ideális pH szintje; van, ami enyhén lúgos, van, ami enyhén savas környezetet igényel. A vér pH-ja egy nagyon szigorúan szabályozott szűk, enyhén lúgos tartományban mozog (7,365 pH). Testünk mindent megtesz azért, hogy ezt az állapotot fenntartsa, még akkor is, ha ez más szövetek vagy szervrendszerek károsodásával jár.

Amikor a táplálkozás és életmód révén a szervezet szembetalálja magát nagy mennyiségben beáramló savakkal, a vér lúgos ásványi anyagokat von ki a szövetekből, hogy megpróbálja kompenzálni a savas hatást. És amikor a szervezet a táplálkozás révén nem jut elegendő ásványi anyaghoz, és elfogynak a tartalékok, akkor kénytelen lesz kivonni ezeket máshonnan; úgy mint a csontokból vagy az izmokból, ahol természetesen szükség lenne rájuk! És ez vezet el a hiányállapotokhoz és az ezzel összefüggő tünetekhez.

De ez még nem minden. Túl erős elsavasodás esetén a felhalmozódott savakat a szervezet kénytelen lesz a különböző szervekben, a szívben, a hasnyálmirigyben, a májban és vastagbélben elraktározni, illetve a zsírszövetek kötik meg azokat a mellekben, a combokon vagy a hason.

Egyutt.hu

A súlyprobléma tehát nem a zsírról szól. Vagyis, nem fogunk lefogyni csak attól, hogy zsírszegény diétára váltunk. A megnövekedett testzsír az elsavasodás egyik tünete. Szervezetünk úgy védekezik az elsavasodással szemben, hogy a savakat zsírszövetbe burkolva próbálja távol tartani. A zsír csupán a természet védekező mechanizmusának megnyilvánulása.