Ezüst kolloid fajtái:

 

  1. Elektro-kolloid ezüst. Ezt három féleképpen lehet előállítani: elektromos ívkisülés vagy desztillált vízben ezüst elektródákon keresztüli nagyfrekvenciás váltóárammal, vagy kis feszültségű elektrolízis segítségével. Ez utóbbi a legegyszerűbb eljárás és a legtöbb írás az így előállított terméket érti ezüstkolloid alatt.
    Ez általában 3-5 ppm (az angol “parts per million”), de laboratóriumi minőségnél akár 100 ppm koncentrációjú oldatot eredményez.
  2. Organikus bevonatú ezüstkolloid: (MSP – Mild Silver Protein), ami az élő szervezetekben is megtalálható. A mikroszkópikus méretű ezüstrészecskék körül egy vízkedvelő (hydrophilic) közeg képződik (pl. Knox zselatin, albumin, alburninoid, collagen stb). Előállítható 20-50 ppm koncentrációban fehérje bevonattal, vízben átlátszó, sárga, vagy borostyán színű.
  3. Ezüst-só kolloidok. Vagy kémiailag, vagy elektrokémiailag állíthatók elő. Az ilyen ezüst feloldódik a vízben és ezért jelentõsen más tulajdonságú, más elemeket is tartalmaz. 50-500 ppm oldatkoncentrációjú és áttetsző.
  4. Ezüstpor. Ezt először orosz tudósok készítették, ezüst fémszálba nagyfeszültségű áramot vezetve, az ezüst szétporlad. 50-500 ppm oldatkoncentrációjú és áttetsző.

Ezek egymástól eltérő termékek, nem feltétlenül biztonságosak, vagy toxikus-mentesek, bár mindegyiknek van patogénölő tulajdonsága. Nincs ipari norma vagy minőségi előírás sem. Ezért rendkívül fontos a “hasznos” ezüstkolloid meghatározása és vizsgálata.

Több típusú ezüst kolloid van a piacon, de ami fontos, hogy ellenőrzött gyártástechnológiájú ezüstkolloidot használjunk. Fontos hogy laboratóriumi tisztaságú vízből és minimum négy 9-es tisztaságú ezüstből készüljön.

A jó minőségű elektrolízises ezüstkolloid színe az ezüst koncentrációtól függően élénksárga és sötétbarna között változhat. Az oldat ezüst ionokat (ezek nemkívánatosak) és 1-10 nanométeres ezüst-részecskéket (ezek a kívánatosak) tartalmaz desztillált vízben, amik sohasem üllepednek le, állandó Brown-mozgásban vannak. Orvostudományilag bizonyított, hogy az ilyen kolloid szemcseméretű ezüst rendkívül hatásos baktérium, vírus, mikróba pusztító.

Egy antibiotikum legjobb esetben is csak féltucatnyi organizmust képes pusztítani, az ezüstkolloid viszont közel 650-et. (forrás: Science Digest magazin, 1978 március)

A házilag egyenárammal előállított ezüstkolloid 85-90%-ban pozitív töltésű ezüstionokat atrtalmaz és csak a fennmaradó rész a kolloid ezüst. A jó minőségű ezüstkolloidot laboratoriumi háttérrel, speciális módszerekkel és nagyfrekvenciás váltóáramú berendezéssekkel lehet előállítani.

Az ezüstről

Az ezüst nem csak nemesfém, de egyúttal az emberi szervezet normális működéséhez szükséges, fontos nyomelem is.
Már az ókorban kihasználták az ezüst gyógyítást segítő tulajdonságait.

Például az ókori görögök, hogy megelőzzék a betegségek terjedését, edényeiket, amelyekből ettek és ittak ezüsttel vonták be (Enciklopédia Britannica, 1910).
A XIV. századi pestisjárvány idején a tehetősebb szülők ezüst kanalat adtak gyermekeiknek, hogy azt szopogassák, megelőzve ezzel a fertőzést.
A XIX. században Németországban felfedezték, hogy az enyhe ezüst oldat fertőtleníti a begyulladt kötőhártyát, ugyanakkor nem károsítja a nyálkahártyát.

Az intenzív mezőgazdasági művelés miatt élelmiszereinkben kevesebb ezüst nyomelem található, ezért más módon kell pótolni szervezetünk ezüst szükségletét. Vitaminhiány felmerülésénél általában az első dolog, ami eszünkbe jut a pótlására az a tabletta. Vizsgálatok kimutatták azonban, hogy egy tablettának csak a 40-60 %-a szívódik fel szervezetünkben.
Emiatt az egész világon nő a kolloid formájú ásványok iránti érdeklődés, melyeknek felszívódási aránya megközelíti a 98 %-ot. Bebizonyosodott tehát, hogy a legjobb és legbiztonságosabb módszer a szervezet ezüsthiányának a pótlására az ezüstkolloid.

Mire használhatom az ezüstkolloidot?

 

EZÜST KOLLOID - BIOBOLTAz ezüstkolloid használata belsőleg

Az ezüstkolloid az egysejtű élőlények (baktériumok, gombák, vírusok) környezetébe kerülve gátolja azok életfunkcióit és így azok rövid időn belül elpusztulnak.

A vírusok fehérjeburkának szerkezetét lerombolva akadályozza annak szaporodási lehetőségét, így segítve elő pusztulásukat. Míg a gombák, baktériumok egy bizonyos, számukra életfontosságú enzimjét blokkolva okozza rövid időn belüli pusztulásukat.

 Vírusok és az ezüstkolloid

"Sajnos, közületek, akiknek nincs egészségügyi végzettsége, az ugye nem mondhatja, hogy gyógyít az ezüstkolloid. De én, igen is azt mondom, hogy ezüstkolloiddal lehet gyógyítani. Lehet gyógyítani a herpeszt, a HPV-t, éppúgy, mint egy másik súlyos nemi betegséget: a Condyloma-t, ami szintén nagyon fontos népegészségügyi probléma, elsősorban a szexuálisan terjedő betegségek körében."

Orvos-szemmel:

„Nézzük meg az ezüstkolloidot, ami tulajdonképpen egy újra felfedezett antibiotikum.
1938 előtt a legelterjedtebb antimikrobás gyógyszer volt. Az előtt is voltak antimikrobás gyógyszerek, csak azokat nem antibiotikumoknak hívták.

Az ezüstkolloid felszívódása: már a száj nyálkahártyáról is felszívódik, ezért nagyon fontos, hogy bevételekor egy-két percig a szájüregbe kell tartani!
Tudniillik, hogyha lenyeljük az egészet, akkor a bélflórát károsíthatja aránytalan mértékben, (ahol a jó bélbaktériumok 70-80%-a található, ők alkotják az immunrendszerünk nagy részét), minden egyéb esetben viszont csak a fertőző ágenseket támadja meg.
A szervezet bármely szövetébe eljut, tehát teljesen szerv-specifikusan
MINDENFÉLE FERTŐZÉS ELLEN JÓ!

 

Amire rájöttem, mint nőgyógyász, kérem szépen: melyik ma nőknél a legnagyobb népegészségügyi problémát okozó vírusfertőzés? A HPV. Így van, humán papilloma vírus. Kérem szépen két betegen kipróbáltam, két nyolchetes kezelés után mind a kettőnél P3-ról P1-re ment vissza a citológiai érték. Na, most ezt én, mint orvos nyugodtan mondhatom, sőt, ha valaki azt mondja nekem akadémiai székről, hogy én ilyet ne terjesszek, kérem szépen ez az én tapasztalatom. Ahhoz, hogy én ezt terjesszem, erre nekem felhatalmazásom van. Sajnos, közületek, akiknek nincs egészségügyi végzettsége, az ugye nem mondhatja, hogy gyógyít. De én, igen is azt mondom, hogy ezzel lehet gyógyítani. Ezüst colloiddal lehet gyógyítani a herpeszt, a HPV-t, éppúgy, mint egy másik súlyos nemi betegséget: a Condyloma-t, ami szintén nagyon fontos népegészségügyi probléma, elsősorban a szexuálisan terjedő betegségek körében.

 

Nagyon fontos, hogy legalább 650 kórokozó ellen hatékony, ez be van bizonyítva, és ezek között vírusok is vannak. Mondjon már valaki egy olyan hagyományos antibiotikumot, ami hat a vírusokra! Egy szál nincs. Kitalálták a mindenféle Herpesin, Isoprinosine, a túró tudja, hogy micsoda, reklámozzák, ide kenje, ott szedje be. Kérem szépen, mindenki jegyezze meg: klasszikus antibiotikumok között vírussal szemben hatékony antibiotikum nincs. És ezt 15 év tapasztalata alapján állíthatom.

 

Nagyon fontos, hogy nem alakul ki rezisztencia. A legnagyobb probléma az, hogy ma már a kórokozók többsége antibiotikumot reggelizik. Annyira hozzászoktak ezekhez az antibiotikumokhoz, hogy nemcsak rezisztensek vele szemben, hanem még ráadásul függővé is válnak. Olyan ez, mintha én valakit pálinkával akarnék megölni, aztán, ihaj-csuhaj, alkoholista lesz tőle, de azért tovább éli az életét. És, előbb-utóbb még követeli is. És ha én adok neki, akkor még szaporodik is.

Tehát nem csak a rezisztencia, hanem a dependencia is megjelent, mint fogalom. A penicillin, amikor feltalálta 1926-ban Fleming, akkor gyakorlatilag az összes tüdőgyulladást meggyógyította. Ma már, csak a tüdőgyulladások 40%-ának gyógyítására alkalmas.

 

Ki tudja, hogy a közönséges náthára milyen antibiotikum jó? Nincs. Valaki, valaha is meggyógyult náthából antibiotikummal? És próbáltátok már az ezüstkolloidot? Tapasztaltátok? Meggyógyultatok tőle? Helyes. Nem kell különösebben ragoznom a többit.

 

Nem lép kölcsönhatásba más gyógyszerekkel. Rendkívül fontos. Említetted: csak Tennessee államban, csak két év alatt 1600 halálos áldozat. Magyarországon fogalmunk sincs. Tudniillik a kölcsönhatásokat nem tanítják az orvosi egyetemeken sem. És az orvosok sem tudják. De hogy nem tudják, még az se baj, de azt sem tudják, hogy melyik könyvben található. Úgy hívják ezt, hogy Gyógyszer Kompendium, amelynek két és fél évig voltam a tudományos főszerkesztője…
…Úgyhogy a gyógyszer-kölcsönhatások tekintetében nagyon kevés dolog van, amire nem tudok adekvát választ adni.

 

S az ajánlott dózisban nincs mellékhatása. Az ajánlott dózis nagyon fontos. Mindennek van mellékhatása. Aminek nincs mellékhatása, annak főhatása sincs. Az ezüst kolloidnak például ott van az argyriozis, a bőrnek az ezüstös elszíneződése. Éppen ezért azt javasolják általában a nyugati csúcs élelmezési, gyógyszerészeti  intézetek, mint például a Food and Drug Administration az ezüstkolloidok tekintetében: hat heti szedés után tartsanak két hónap szünetet. Na most általában közöttünk ez az információ nem cirkulál, én mégis ennek a megfontolását javaslom.”

Forrás: Dr. Elek Csaba Szülész-nőgyógyász

 


EZÜST KOLLOID, COLLOIDAL SILVER - fertőzések ellen

50 ppm-es (parts per million) koncentráció mellett nagyobb baktériumölő ereje van, mint a legtöbb antibiotikumnak, amely gyógyszerként kapható.Alkalmazási javaslat: Külsőleg : az ezüstkolloid használata biztonságos és fájdalommentes még az olyan érzékeny területeken is, mint a szem. A csíraölő szerekkel szemben az ezüstkolloid nem pusztítja el a szövetsejteket. Baktériumgátló anyagainak köszönhetően használható a testhajlatok dezodorálására is.Belsőleg : az ezüstkolloid mintegy 650 kórokozó ellen hatásos, mivel az ismert kórokozó baktériumok közül, egyik sem képes életben maradni az ezüstkolloid jelenlétében. Készíthető belőle beöntés, illetve irrigáló oldat is.Használata javasolt: Gyakorlatilag az összes testfelszínen lévő, illetőleg a test belsejében megbúvó fertőzéses betegség esetén. Rendelkezik egy, az atomszerkezetéből adódó speciális hatással is : a máj anatómiai szerkezetét helyreállítja, illetve a májműködést erősíti, a méregtelenítést fokozza.

Kolloid ezüst – természetes antibiotikum

• Erős, széleskörű antibakteriális, gombairtó és vírusölő hatások
• Gyulladáscsillapító hatású
• Felületi gomba-és baktériumölő

Az ókori görögök és rómaiak már felhasználták az ezüst jótékony hatását : ezüst edényben tartották italaikat, melyek így hosszabb ideig frissek maradtak. Az ezüst esszenciális nyomelem mind a növények és az állatok, mind az emberek számára. Az orvosi kutatások fényt derítettek az ezüst és a szervezetünket védő immunrendszer közötti szoros kapcsolatra. Már több ezer éve használják, de a kevésbé hatékony, un. „fémes" formájában. Manapság már elő tudják állítani a sokkal hatékonyabb un. „kolloidális" formát.

Az ezüst az egysejtű élőlényekbe (baktériumok, gombák, paraziták) kerülve gátolja azokat az enzimeket, melyek az anyagcserében vesznek részt, és így a kórokozók pusztulását okozza. A vírusok fehérjeburkának szerkezetét károsítva éri el azok szaporodási képtelenségét és kiürülését a szervezetből.


ECOS készülék megrendelhető otthoni használatra, ára 60.000Ft (előre utalással):

KOVÁCS RENÁTA

70/284-0139, 70/588-3333 vagy kovacsrenata69@freemail.hu