A világ több országában a reggel elképzelhetetlen kávé nélkül, de van egy sokkal jobb és egészségesebb ital, amire érdemes lenne áttérni. Ez nem más, mint a gyömbértea. Ez a finomság sokat tesz az egészségünkért, a közérzetünkért.

gyombertea

Íme, még pár érv, amiért érdemes gyömbérből teát készíteni!

Javítja az emésztést

Akinek gondja van az emésztéssel, a tápanyagok hatékony felszívódásával, próbálja ki a gyömbérteát. De a gyógylé segít azoknak is, akik hasmenéssel, székrekedéssel, görcsökkel, émelygéssel, hányással küzdenek.

Erősíti az immunrendszert

A gyömbér aktív hatóanyagainak köszönhetően a szervezet hatékonyabban ellenáll a bakteriális, vírusos és gombás fertőzéseknek.

Jót tesz az agynak

A gyömbérrel megelőzhető az úgynevezett oxidatív stressz, a neuronok pusztulása, így ha rendszeresen isszuk a belőle készült teát, megőrizhetjük szellemi frissességünket.

Rákellenes

Több tanulmányban is rámutattak arra, hogy a gyömbérben lévő jótékony anyagok megakadályozzák a rákos sejtek szaporodást. Főként a bőrt, a prosztatát, a tüdőt és a hasnyálmirigyet megtámadó káros sejtekkel szemben nyújt védelmet a gyömbér.

Csökkenti a gyulladásokat

A gyömbér a gyulladáscsökkentő hatásáról is ismert, emellett enyhíti az izom- és ízületi fájdalmakat.

Serkenti a vérkeringést

A gyömbér tea felpezsdíti a vérkeringést, csökkenti a rossz koleszterinszintet, feloldja a lerakódásokat, ezáltal csökkenti a szívroham kockázatát.

Szükség lesz:

  • 4–6 szelet friss gyömbérre
  • mézre
  • 1 bögre vízre
  • csészére

Elkészítés:

Forraljuk fel a vizet egy edénybe, ha kezd forrni, tegyük bele a gyömbért, majd vegyük le a láng erősséget. Még hagyjuk így 1 percig, majd utána vegyül le a tűzről, hagyjuk kihűlni, szűrjük le, adjunk hozzá mézet és kész is az egészség teája.