Az infralámpa egészségügyi hatásai

Szinte mindenki tudja, a melegítésnek milyen kedvező hatásai lehetnek bizonyos kórállapotok fennállása esetén, nem véletlen, hogy talán sokan emlékeznek arra gyerekkorukból, hogy édesanyjuk forró sóval töltött zoknit tett a fülükre vagy éppen az arcukra, ha melléküreg-gyulladástól szenvedtek.

A módszer persze mára sem veszített hatékonyságából, létezik azonban egy készülék, melynek pozitív tulajdonságai e szempontból még jelentősebbek lehetnek, az infralámpa infravörös sugarai ugyanis a test szöveteinek mélyebb rétegeibe is képesek behatolni, hogy ott a véráramlás, az anyagcsere és méregtelenítés serkentésével fejtsék ki áldásos hatásaikat, akár lényeges mértékbe felgyorsítva a gyógyulást.

Hogy működik az infralámpa?

Az infralámpa, pontosabban a látható fénynél nagyobb hullámhosszú infravörös sugarak képesek a test szöveteinek mélyebb rétegeibe hatolni, amit egyfajta belső hőként lehet érzékelni, mely az adott területen serkenti a keringést, a véráramlást, ezáltal pedig a helyi anyagcserét, az oxigén és a tápanyagok szállítását, aminek köszönhetően a méregtelenítés, a regeneráció és a gyógyulás is felgyorsulhat.

Infralámpát manapság bárki vásárolhat, illetve használhat otthon, gyógyászati segédeszközöket árusító boltokban éppúgy megtalálható, mint például a nagyobb, elektronikai részleggel is rendelkező áruházakban, elektromos szaküzletekben, sőt, akár egy egyszerű lámpaboltban is. Utóbbi helyen érdemes érdeklődni akkor is, ha a lámpához új izzóra van szükséged. Az infralámpák ára igencsak változó, több tízezer forintos készülék is kapható, de 4000-5000 forintért is beszerezhető olyan változat, mely tökéletesen megfelel az általános használatra.

Milyen betegségeket segít kezelni, gyógyítani?

Az infralámpa használatát általában még orvosok is javasolják például arcüreg-, illetve homloküreg-gyulladás esetén, valamint más légúti betegségek, egyes tüdőpanaszok vagy akár hörghurut kiegészítő kezelésére. A kellemes meleg segíthet megfázás esetén is, általánosságban pedig elmondható az is, hogy nyugtató hatása van, így olyan feszültség által kiváltott állapotok feloldásában is segíthet, mint például a stressz okozta fejfájás.

 

Saját tapasztalat:

- hideg időben a talpat felmelegítve - miután hazaértünk - elkerülhető a teljes felfázás!

- mellkasunk közepét kezelve erősíti az immunrendszert

- ízületi gyulladást csökkent kis és nagy ízületeknél egyaránt

- kezdődő szemproblémáknál javítja a keringést, ezáltal gyógyít

- kiváló izomlazító, ha beáll az izom rossz mozdulattól, hidegtől

- reumatikus fájdalmak, izomfájdalmak, húzódások

- hát- és derékfájás esetén

- menstruációs görcsök enyhítésére is

- tágítja a pórusokat, ezáltal a krémek jobban beszívódnak

- felfekvés megelőzésére, kezelésére

- helyi vérkeringés serkentésére

- újszülött állat melegítésére az életben maradáshoz.

- csibe keltetés.

- étel melegen tartása.

Mire kell figyelni használata közben?

Az infralámpa használata kiemelt odafigyelést igényel, ha ugyanis nem vagy elég körültekintő, akár égési sérüléseket is okozhat, vagy például, ha az arcon való használat közben nem csukod be a szemed, utóbbi akár be is gyulladhat - érdemes védőszemüveget beszerezni, ha gyakran szeretnéd használni.

A különféle készülékek különbözhetnek erősségük tekintetében, ezért nagyon fontos, hogy használatuk előtt alaposan olvasd át alkalmazási útmutatójukat, és kövesd az abban leírtakat.
Általánosságban azonban elmondható: az infralámpát mindig fokozatosan kezdjük el használni!
Napról-napra egyre többet használjuk, először csak 3-5 percet, majd 5-10 percet, végül pedig 10-15 percet.

Ezt szükség esetén 2-3-szor ismételni lehet.

Sohasem szabad közel tartani a lámpát a kezelt felülethez, erősségtől függően 30-40 centiméter az ideális távolság, de az erre vonatkozó instrukciókat is megtalálod a használati útmutatóban.

Teljesítménytől függően megkülönböztetünk : 100-150-300 W-os készülékeket.
Áruk a nagyáruházakban és interneten 4-15.000 Ft között mozog márkától függően.

Nagyon fontos tudni továbbá, hogy láz esetén tilos infralámpát használni!