2016.03.16-án a DIGI World esti műsorában hangzottak el hazánk érszűkületes betegeire vonatkozó adatok dr. Pécsváradi Zsolt orvostól, aki az Angiológiai és Érsebészeti Társaság Elnöke:

Magyarországon 400.000 főnek van érszűkülete, ebből 10.000 az amputáció!
A 10.000 főből 7.000-nél még érfestés sem volt, annyira elhanyagolt állapotban került orvos elé!

Miről ismerhető fel az érszükület?


Tüntete tipikus: az ún. "kirakat betegség", azaz a vádlit olyan erős görcs húzza, hogy kénytelen megállni és pár percig pihenni, nézelődni.
Felismerését nehezíti, hogy sokáig tünetmentes maradhat.
A romló alsóvégtagi keringés leggyakoribb, már érezhető tünete a járáskor a vádliban vagy a combban fellépő görcs, fáradtság- vagy nehézségérzet, fájdalom, ami pihenéskor rövid idő alatt megszűnik. Ilyenkor azonban az erek károsodása már jelentős.


Részletek: http://www.webbeteg.hu/cikkek/programok_aktualitasok/15701/magyarorszagi-erszukulet-nap-2014-marcius-20-an

Rizikó tényezők: dohányzás, cukor betegség, magas vérzsír- és koleszterin szint, kevés minőségi tisztított víz fogyasztás.

Mérése: Doppler készülékkkel történik, amit a lábszáron mérnek és a karon mért adatokkal hasonlítják össze. A különbségből állapítják meg a súlyosság fokát, minél nagyobb az eltérés, annál nagyobb a baj.

Már 50 évesen ajánlott megnézetni, hogy kialakult-e a folyamat?

Bővebb tudnivalókat a www.angiológia.hu webolalon olvashat az érdeklődő.

Érdekesség: március 17-ét az Érszűkület Napjának nevezték el, országosan 7 helyen végeznek ezen a napon méréseket szűrővizsgálaton.

 

MEGOLDÁS

 

A lágylézer készülékek és a BEMER fizikai érterápiás készülékek bizonyítottan hatékony segítséget nyújtanak az érszűkület és más szív-érrendszeri elváltozások javításában, regenerálásában.

Amennyiben szeretne hozzájutni ezen készülékekhez, hívjon bizalommal:

KOVÁCS RENÁTA
Telefon: 70/284-0139, 70/588-3333.
Email: kovacsrenata69@freemail.hu és kovacsreni69@gmail.com