Egészségügyi tudástár

Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás.

Címkefelhő
Feedek
Megosztás
A méz, mint az alkoholizmus gyógyszere!

Alkohol, alkoholizmus

Az alkohol alapvetően sejtméreg, oly módon, hogy a sejtektől megvonja a szükséges vizet. Minden sejtre hat, leginkább az idegsejtekre. Mérgező hatása főleg a nagyagykéregben érvényesül. Súlyosabb mérgezés esetén a kisagyműködés és az izomtónus is zavart szenved.

A B-vitamin, C-vitamin, K-vitamin, a cink, a magnézium és a kálium nem tudnak felszívódni megfelelően, ha alkohol van a szervezetben.

Minden olyan étel, ami alkoholképző, a fent leírt hatást váltja ki. Alkoholképző: a fehér cukor, a fehér liszt és a helytelen ételkombinációk. A cukorrépának csak 18-19 százaléka, míg a fehér cukornak közel 99 százaléka tömény cukor. Mivel a hasnyálmirigy ilyen tömény cukorral a természetben nem találkozik, ezért amikor az ember fehér cukrot fogyaszt, vagy bármilyen olyan ételt, amiben fehér cukor található, ennek csak egy részét képes a hasnyálmirigy lebontani. Az a része, amit nem bont le, megerjed a vékonybélben, és a cukor erjedésénél alkohol képződik. Ezen a téren nagy a szülők felelőssége, ugyanis ha a gyerekek sok cukros édességet kapnak, felnőtt korukban hajlamosabbak lesznek az alkoholizmusra.

Sok embernél gyakori hiba, hogy természetes alapanyagokat visz a szervezetébe, de helytelen kombinációban. A természetben élő állatok általában egyszerre csak egyfajtát fogyasztanak. Dr. Shelton nagyon sokat foglalkozott a megfelelő ételpárosításokkal. Az iskolapélda a gyümölcs-gabona párosítása. A nyers gyümölcs megköti a nyálban a keményítőlebontó enzimeket, így a gabona keményítőtartalma nem bomlik le, megerjed a szervezetben, és szintén alkohol képződik.

Nagyon fontos a helyes étrend, mivel ha egy alkoholista csak olyan anyagokat fogyaszt, amiből nem képződik alkohol, akkor nem fogja kívánni az alkoholt sem. A növényi étrend javasolt, a lúgosító ételek és kúrák. Természetesen minden olyan módszer jótékony hatású, ami csökkenti a stresszt, ilyen például a relaxáció, az autogén tréning, a Bach-virágterápia vagy a meditáció stb.

Az alkoholizmus lelki okai:

1. a túlzott követelményszint érzete,
2. a készség hiánya, hogy vállaljuk az élet problémáit,
3. a talajvesztettség,
4. az értéktelenség tudata,
5. a kishitűség,
6. a lelkiismeret-furdalás.

Pozitív megerősítés: „A mában élek, új minden pillanat, kész vagyok felismerni értékeimet, szeretem magamat, bízom a képességeimben.”

Mindenképpen kell egy alkoholistánál a lelki kezelés is: meg kell keresni konkrétan egy adott embernél, hogy ő miért lett alkoholista, és ez hogyan oldható. Sokféle gyógymód létezik, például a kineziológiában a függőségoldás. Nagyon rossz módszer, ha valaki a család nyomására elhagyja az alkoholt, mert akkor az a lelki ok, ami miatt ő alkoholt ivott, továbbra is megmarad, és egy másik szenvedély alakul ki nála vagy valamilyen betegséget okoz.

A MÉZ AZ ALKOHOLIZMUS ELLENSZERE !!!

A vermonti népi gyógyászat úgy tartja, hogy az ital iránti különleges hajlam a szervezet káliumhiányával magyarázható.
A méz magas káliumtartalma egyensúlyozza az alkoholszomjat és jelentősen hozzájárul az elvonókúra sikeréhez. Fentiekkel kapcsolatban lakmuszpapír segítségével megállapították egyes szeszes italok reakcióját. A különféle italok és szikvíz a kísérletek során a következő eredményeket adták

Ital: Reakció:
Whisky 6,0 ph enyhén savas
Rum 5,5 ph savas
Vichy-i víz 7,0 ph enyhén lúgos
Sör 4,5 ph erősen savas
Szikvíz 5,5 ph savas

Figyelemre méltó, hogy az ember és az állat hajlamos fáradság esetén savas étel vagy ital fogyasztására. Ezzel kapcsolatban könnyebben értjük meg a dolgozót, aki egy fárasztó nap után szívesen iszik meg egy-két sört (savassága igen magas = 4,5 ph ). 
Meg kell értsük, hogy az üzletemberek és más szabad foglalkozásúak miért vesznek olyan szívesen részt étkezés előtt egy kis koktélon: a savas reakciójú szeszes italok fedezik a szervezet savszükségletét. Érdekes, hogy a legerősebben savas szeszes italok a sör és a bor. A tea és a kávé igen magas ph. 4,5 magyarázza meg a két ital népszerűségét.

A vermonti népi gyógyászat betegség esetén kizárólag a teát ajánlja mézzel.