Olajjal való méregtelenítés

Az indiai jógik egyik tisztító gyakorlata. Érdemes előtte nyelvkaparást is végezni. Megfelelő nyelvkaparóeszközzel,de jó hozzá egy teáskanál is,amivel lehúzzuk a nyelvünkről az éjszaka kicsapódott lepedéket./ha ezt visszaesszük,újra mérgezzük magunkat:)/
Tehát az ,,olajjal való ,,zubogtatást'',reggel fogmosás után csináljuk.
1) nyelvkaparás
2) fogmosás
3) olajzubogtatás

Találtam egy cikket,ahol jól és érthetően leírják a technikai részleteit az olajjal való méregtelenítésnek.

,,Az olajkúrához a legalkalmasabbak a hidegen sajtolt növényi olajok, ezek közül is elsõsorban a hidegen sajtolt napraforgó olaj vagy szezámmag olaj. Vannak akik az oliva olajat részesítik elõnyben, kinek mi jön be jobban.

Az olajkúra nagy elõnye, hogy segítségével eltávolíthatóvá válnak azok a nehézfémek (a nehézfémek olajban oldódnak), amelyek az évek során elraktározódtak szöveteinkben (a szervezet egymagában, segítség nélkül nem képes kiüríteni a nehézfémeket) és idõvel komoly szervi bajokat, daganatos megbetegedéseket okoznak. Elég csak a lerakódott ólom vagy higany (közlekedés, kipufogógázok belégzése) sejtromboló hatására gondolni.

Az olajkúra pozitív élettani hatásai
■ folyamatosan ürülnek a szervezetbõl a nehézfémek, baktériumok és vírusok
■ megszûnik a fáradtság, levertség érzése - újra teli leszünk energiával
■ alvásunk újra mély és nyugodt lesz
■ javul általános kondíciónk, jobb lesz stressztûrõ képességünk, nyugodtabbak leszünk
■ tisztább lesz gondolkodásunk
■ a haj, a bõr, a fogíny, a fogaink újra egészségesek lesznek, az íny nem fog vérezni, a haj nem
hullik majd, a bõrön nem keletkeznek pattanások, ekcémák, a meglazult, mozgó fogak megszilárdulnak
Az olajkúra terepe a szájüreg, mert a száj nyálkahártyája kiválóan alkalmas a méreganyagok kivezetésére és a kúra hatására nagy koncentrációban távoznak nehézfémek szervezetünkbõl.

Hogyan végezzük a kúrát? Nagyon egyszerûen. A kúra három lépésbõl áll.

1.
Reggel, felkelés után, még reggelizés elõtt vagy mielõtt bármit is ennénk, innánk mossunk fogat jó alaposan, lehetõleg fluor mentes fogkrémmel (pl. Dabur fogkrém).A fogmosás eltávolítja a fogakon, az ínyen és a nyelv felületén megtelepedett baktériumok, vírusok nagy részét (és így nem fognak az olajjal elvándorolni a szájüreg más pontjaira).

2.
Vegyünk a szájunkban egy evõkanál hidegen sajtolt napraforgó olajat (vagy szezámmag olajat, esetleg oliva olajat) és kezdjük el forgatni a szánkban, keresztül préselve a fogak résein, forgassuk egyik pofazacskóból a másikba, nem sietve, kényelmes tempóban. Az olaj jusson el mindenhová a szájüregben, de semmi esetre se jusson a torokba, illetve semmi esetre se nyeljük le. Az olaj a szájunkban eleinte testes lesz, de amint vegyül a nyállal egyre inkább vékonyodik majd.

A legjobb eredményt akkor érjük el, ha legalább 15-20 percig forgatjuk a szánkban. Az elsõ 5 percben kiválnak a nehézfémek, de a baktériumok és vírusok elpusztításához még legalább 10 percre van szüksége az olajnak. Miután letelt a 20 perc köpjük ki az olajat a szánkból. Figyelem: a szánkban átforgatott olaj nagy koncentrációban tartalmaz majd nehézfémeket és elpusztult baktériumokat (toxinokat), tehát semmi esetre se nyeljük le vagy gargalizáljunk vele!!! Köpjük ki, szabaduljunk meg tõle!

Az olajforgatást akkor végeztük jól, ha a kezdetben sárga olaj tejfehér színûvé válik mire kiköpjük.

3.
Miután kiköptük az átforgatott olajat, azonnal és alaposan mossunk fogat, hogy ne maradjon a szánkban semmilyen olaj maradék.

Akiknek a napraforgó olaj nagyon erõs ízû, azok próbálkozhatnak olivaolaj forgatásával, bár
az oliva a külföldi szakirodalom szerint nem hoz olyan jó eredményeket mint a napraforgó olaj.

Személy szerint én a napraforgó olajat használom elsõsorban, bár bizonyos betegségek (pl. influenza) közeledését érezve átváltok más olajakra is. Nálam az olajkúra teljesen megszüntette a korábban erõs fogínyvérzést, megszüntette az ínysorvadást és alaposan feltúrbózta az immunrendszeremet. Míg korábban volt olyan nap, hogy az ágyból kikelve már le szerettem volna ülni mire leértem a nappaliba, addig ma képes vagyok 16 órákat dolgozni anélkül, hogy megérezném.

Az olajforgatást napjában egyszer érdemes elvégezni. Vannak akik napi 2-3 alkalommal is csinálják de én ezt túlzásnak tartom. Napi egyszeri "olajhúzás" (angolul "oil pulling") éppen elegendõ a detoxikáláshoz.

Olajtípusok és jellemzõik

Napraforgó olaj - a legjobb "általános" olaj, remek nehézfém eltávolító hatással

Szezámmag olaj - szintén nagyon jó általános olaj

Kókusz olaj - kiváló vírusölõ és gombaölõ hatású

Mentha olaj - nagyon jó gyulladásgátló hatású olaj

Teafa olaj - nagyon jó vírusölõ hatású olaj (pl. influenza esetén)

Oliva olaj - jó baktériumölõ hatású olaj