Miért fontos az oxigén ellátottság?
Normális esetben 1 liter vér 2 dl. oxigént szállít el a sejtekhez Így a sejtekhez minden percben kb. 1 liter oxigén jut el. Ha a sejtekhez valamilyen okból kifolyólag kevesebb oxigén tud eljutni, akkor azok az energiatermelő folyamatok melyek az életfunkciókat biztosítják, sérülnek.
Az iparosodás és a vele járó környezetszennyezés hatására a levegőben található oxigénmennyisége folyamatosan csökken, melynek következtében a levegő oxigén tartalma nem jelent a szervezet számára elegendő mennyiséget. / ez elsősorban a nagyvárosokra igaz/
Ezzel szemben a civilizációs ártalmak több terhet jelentenek az ember szervezetére és ezáltal megnő az ember oxigénszükséglete. Ebből adódóan a szervezetben egyre nagyobb oxigén hiány lép fel.

Mik azok a tünetek, amiből alaposan gyanúsítható, hogy az oxigénhiány már valamilyen szintet elért.

Tehát tudjuk, hogy kb. 100 ezer Km a bennünk lévő érhálózat hossza. Négy helyen vannak a végartériák,

1) agyban,
2) szemben,
3) szívben,
4) vesében.

Tehát ez a négy jelzi először azt, hogy valami baj van. Ezek a tünetek a következők:
1) koncentrációs zavar ebéd után aluszékonyság
látszólag indokolatlan ásítozás elhalkuló lassuló beszéd


2) váltakozó látásélesség (ami, ha megdörzsöljük a szemünket, javul, ha nem dörzsöljük, káprázik és nem úgy látunk)


3) ülőhelyzetben is magas a pulzus szám

a legkisebb fizikai munkát is meggondoljuk, hogy csináljuk-e vagy nem
(pl. odamenjek-e egy pohár vízért, vagy leesett valami, fölvegyem-e) ily mértékben lustaságnak tűnik, de nem az, hanem oxigénhiány.


4) Fázik a kéz és a láb, főleg a láb és gyakori lesz a nappali vizelés, éjszaka pedig rendszeresen föl kel, és WC-re megy, de a kiürített mennyiség kevés, ez a vesével kapcsolatos.

Tehát ezek mutatják a négy végartériában levő oxigénhiányt.

A következő fázis, amikor az oxigénhiány az ATP (adenozin-trifoszfát) hiánnyal is együtt jár, ez az emésztőrendszerből hiányzik. Ez a szájüregtől a végbélnyílásig, először csak a funkciókat zavarja.

Tünetek:


1) ebéd után felpuffad
2) bármit eszik felpuffad
3) ezek a gázok böffentés vagy szellentés formájában távoznak, kellemetlenül erős szaggal
4) a lábujjak közötti területről származó szagminta ammónia szagú (jelentése, sok a fehérje a szervezetben) vagy erjedt szagú (sok a szénhidrát), jelentkezhet a kettő együtt is, vagyis szénhidrátból is és fehérjéből is többet veszünk magunkhoz mint kéne.
A szervezet azért nem tudja ezeket már megemészteni, mert anaerob, azaz oxigénmentes állapot van.
Ilyenkor már a normál mikro-flóra lebomlik, és a helyét gombák foglalják el. Vörös vértestek összeütődnek és a széndioxid leadó, oxigén felvevő képesség önmagához képest még tovább romlik. Eddig is oxigénhiány volt, de most nagyságrenddel változik.
Ha a mikrobiológiai egyensúly felborul, ez azt jelenti, hogy ott a lebontási folyamatok is elégtelenné válnak és jön vagy szorulás vagy hasmenés. Vagy a kettő közt, úgy mondjuk, hogy kupacos a széklet, így szokták mondani. Ez azt jelenti, hogy kijön egyben, de nincs formája, olajos lesz, (már mutatja, hogy nincs epe elválasztás, nincs zsíremésztés), fénylő lesz a teteje, és emésztetlen ételmaradékokat lehet a székletben látni. Az, az érzet, hogy nem ürül ki teljesen az egész és csípni fog a végbél egy ilyen hasmenés után.

A vége, az asztma – allergia, szívburok gyulladás, szívizom gyulladás, rheumatoid artritisz, pszoriazis, ekcéma, szeboreás fejbőr, gégészeti dolgok, arcüreg gyulladás, homloküreg gyulladás.
És a legcsúnyább krónikus degeneratív betegség a rák valamelyik fajtája. És akkor még a nőgyógyászati dolgokról nem is beszéltünk. Amikor a hüvely nyálkahártyája lepusztul, és tudjuk hogy a humán papiloma vírusnak a 16-os és 18-as szerotípusa is méhnyak rákot okozhat. Nem okoz, okozhat.

Elmondanék még két nagyon fontos tünetet, ha valaki ezt tapasztalja magán mindenképpen javasolt az oxigénes víz fogyasztása.

1) a sarkon, egymás mellett, függőlegesen, a bőr mélyen be van repedve. Ez azt jelenti, hogy a szervezetnek a puffer kapacitása már nem győzi a terhet.

2) a másik, orvosi nyelven oniko mikozisnak nevezik, azt jelenti, hogy a szervezet elgombásodása ill. ennek bőrgyógyászati tünete. Azaz az öregujjakon lévő gombásodás.
Miért az öregujjon?

Az öregujjon (a láb nagyujja) van a lép és a hasnyál-mirigy és a máj meridiánnak a kezdőpontja. Amikor a szervezetben az anaerob folyamat túlsúlyba került, akkor tulajdonképpen alkohol termelődik. S ez az alkohol csak ún. kétlépcsős dehidrogenáz enzim segítségével bomlik le, és egy állandó májterheltséget ad, GOT, GPD, GGT. Kialakul zsírmáj szindróma.


Zsírmáj

(hájmáj). A máj az emésztést és felszívódást végező bélcsatorna felől a sziv felé visszaáramló vivőeres vér útjába iktatott szerv, melynek anatomiai berendezés folytán a bélhuzamban felszívódott s a venózus vérpályán tovavitt tápanyagokra lényeges élettani befolyása van. Ezen felszívódott anyagok közül a máj emésztés alkalmával egyeseket visszatart, hogy azután egyenletes tartamban ismét átadja a szervezetnek. Ilyen a zsír, melynek egy része benne lerakódik. Zsíros, olajos tápszerek bő élvezete mellett ez az élettani funkció fokozódik s a máj igen tekintélyes mennyiségü zsírt raktározhat el. De az említett élettani berendezés könnyen eredményezhet kóros állapotot is, akkor amidőn akár zsírt pótló anyagok vitetnek nagyobb mennyiségben huzamos időn át a szervezetbe (minő az alkohol), akár midőn a szervezet megváltozott anyagcseréje miatt a zsírok elégését részben v. egészben más, p. fehérje-anyagok helyettesítik. Az első esetet látjuk bekövetkezni iszákosoknál, a másikat leggyakrabban tüdőgümőkórnál. Ilyenkor a máj nagy, szélei tompák, tokja feszes, állománya vérszegény, sárgás-rózsaszinü, átlátszatlan, törékeny, az ujj benyomatait megtartja. Tüneteket leginkább csak nagysága folytán a környezetre gyakorolt nyomás és tokjának feszülése miatt okoz, melyek a máj táján érzett nyomás, feszülés érzetével, étvágytalansággal stb. járnak.

Forrás: http://vercseppanalizis.jimdo.com/