OXIGÉNSZIFON



Miért vásárolna boltokban kapható Oxigénes vizet, mikor lehet saját készüléke, amivel bármikor bármennyi oxigénes vizet állíthat elő a legjobb minőségben?

Gondos előkészítés után, a Pentaqua Kft. megkezdte a háztartásokban egyre inkább nélkülözhetetlen oxigénes vizet készítő szifonok forgalmazását. Kutatók és kísérletek sora bizonyította az oxigénnel dúsított víz kedvező hatását.
A Liss Kft. és a Pentaqua Kft. most elérhetővé tette bárki számára.

A gázt tartalmazó oxigénpatronok, minimum 2000 milligramm!, nagy tisztaságú oxigént tartalmaznak. Érdemes összehasonlítani más oxigénesnek nevezett palackozott italokkal, mert azok lényegesen kevesebb oxigént tartalmaznak. A palackozott, oxigénnel dúsított vizek állásukban sok oxigént vesztenek, míg a Pentaqua Kft. által kínált termék lehetővé teszi a friss oxigénes víz előállítását, és azonnali, frissen fogyasztását. Ezzel lehetővé tettük, hogy hálózatunkba belépő tagjaink a lehető legdúsabb, oxigénnel telített vizet fogyaszthassák.
Örömünkre szolgál, hogy ezzel a lehetőséggel MAGYAR TERMÉK kerül forgalomba, MAGYAR CÉGEK együttműködése révén.
LISS Patrongyártó, töltő és forgalmazó Kft. mint gyártó, a PENTAQUA Kft. pedig, a Pentaquanet hálózatával, mint kizárólagos forgalmazó, az egész országot lefedő értékesítő gárdájával működik együtt.

A forgalmazás kizárólag a Pentaqua Kft. értékesítő partnerein kersztül történik, boltokban nem. A vásárók egy nevükre kiállított tagsági kártya segítségével cserélhetnek patront országszerte.

IVÓVÍZ + OXIGÉN = OXIGÉNES VÍZ

A nagy tisztaságú oxigénnel túltelített víz fogyasztásának 20 előnye:

 1. A gyomorba juttatott molekuláris oxigén révén, a szövetek oxigéntartalmának növekedési sebessége, a légzéssel történő betáplálással szemben, hozzávetőlegesen tízszeres. (A testi fáradtság elsősorban az izmok oxigéntáplálásának elégtelensége; a hemoglobin oxigénadóssága miatt következik be. Nagy testi megterhelés esetén a légzés útján történő véroxigéntelítés a tüdő teljesítőképességének behatároltsága, vagy/és a légköri levegő esetenként csökkent oxigéntartalma következtében, elégtelen lehet. Ilyenkor a vér oxigénszintje, az izomsejtek helyreállítási folyamataihoz képest alacsony.)
 2. Gyorsan növelheti a vér oxigénszintjét, ezért rövid időn belül megszüntetheti a vér oxigénadósságát: a hipoxiás állapotot.
 3. Serkentheti az izmokban a redox folyamatok helyreállítását.
 4. Intenzív, megerőltető tréninget követő véroxigén-telítettség 90%-ról 96.7%-ra 2 óra pihenő helyett, lényegesen rövidebb idő alatt helyreállhat.
 5. Nyugalmi pulzus lényegesen gyorsabban helyreállhat.
 6. Nyugalmi állapotban, a plasztikus feszültség és feszített izmoknál a kontraktil feszültség, rövid idő alatt lényegesen csökkenhet, míg az italt nem fogyasztott sportolóknál 2 óra után az izomfeszültségi értékek emelkedettek maradnak.
 7. Hajszálerekben serkentheti a mikrokeringést.
 8. Szénmonoxid-mérgezés esetén életmentő lehet.
 9. Sugárterápia kiegészítése daganatos betegek számára.
 10. Javíthatja a kollagén újraképződését.
 11. Javíthatja a fizikai teljesítőképességet.
 12. Az anaerob anyagcsere és a vérkeringés kedvezőbben alakulhat.
 13. A máj szabad oxigéntartalma 43%-kal nőhet a belégzéshez képesti 8% helyett.
 14. A májban fokozhatja az enzimek aktivitását.
 15. Fokozhatja a máj méregtelenítő aktivitását.
 16. Feltöltheti az oxigénraktárakat.
 17. Tejsav-szint csökkenés gyorsulását okozhatja fizikai terhelést követően.
 18. Fokozhatja a szellemi frissességet és teljesítőképességet.
 19. Javíthatja az általános állapotot, megkönnyítheti azon betegek mozgását, akik tüdő és szívasztma, szívkoszorúér-szűkület, billentyűzavar és vérszegénységben szenvednek.
 20. Védőitalként is funkcionál nehéz, fizikai munkát igénylő, valamint gázos, gőzös, poros, szennyezett levegőjű munkahelyeken.

 

Van értelme az oxigénes víznek?

Oxigén

A légkör jelentős része oxigéngáz (O2), de ózon (O3) formában is megtalálható (igaz ez a molekulaszerkezet sokkal instabilabb) A légkör felső rétegeiben elhelyezkedő ózonpajzs véd a káros UV sugaraktól. Az oxigén viszont nélkülözhetetlen az élethez (a biológiai oxidáció folyamatához). Átlagosan a légkör oxigén tartalma 21%, ami fokozatosan csökken. A szmoggal terhelt nagyvárosok levegőjében lényegesen kevesebb azt oxigéntartalom.
A vörös vérsejtjeink feladata az oxigénnek a légzőszervekből a sejtekbe, illetve a széndioxidnak a sejtekből a légzőszervekbe való juttatása. A testi és szellemi fáradtság a hemoglobin „oxigénadóssága” miatt következik be. Ilyenkor a vér oxigénszintje alacsony. E jelenség jellemző mutatója az artériás vér oxigéntelítettségi foka.

A köztudatban az él, hogy az oxigént kizárólag a tüdőnk és a bőrünk segítségével tudjuk hasznosítani.
Sajnos környezetünk oxigén tartalma olyan mértékben csökkent, hogy a vér véroxigén szintje már korántsem elegendő. Létfontosságú szerveink (máj, szív, vese, agy, stb.) oxigénhiányban szenvednek, emiatt rengeteg krónikus betegségben szenvedünk, az immunrendszerünk is egyre nehezebben reagál, szervezetünk elsavasodik.

Nemcsak szerveink, de bőrünk is megsínyli az oxigénhiányt.
A korai öregedés, a rugalmatlan bőr, a cellulitisz, a pattanások is mind oxigénhiányra utalnak.
A vízben oldott oxigénnek jelentős élettani hatása van, csak úgy, mint a légkörinek. Apoláris oldószerekben jól oldódik, ezért (is) okoz komoly problémát, ha olaj kerül a víz felszínére (az olaj filmréteget képezve elzárja az oxigént a víztől, így az képtelen abban oldódni, továbbá a már oldott oxigén "átvándorol" az olajba, ezzel csökkentve a vízben az oxigén mennyiségét).
Folyóvizeink oxigéntartalma 5-10%, esővíz, forrásvíz 10-15% oxigént tartalmaz, a csapvíz 3% oxigén tartalmú, a szénsavas ásványvizek, üdítők, kávé 0% oxigént tartalmaznak.
Kézenfekvő volt, hogy, hogy a vízben oldott oxigénnek van-e élettani hatása szervezetünkre?

Ahhoz, hogy a vízben oldott oxigént szervezetünk hasznosítani tudja, megfelelő koncentrációt kell elérni, ami átlagosan minimum 40 mg/l. Manapság megfelelő nyomás biztosításával ennek sokszorosát is előállítják. Ilyen a Pentaqua szuperoxigenizált víz is, melyet több ezer ember nap, mint nap fogyasztja. Az ezzel kapcsolatos betegtapasztalatokról később lesz szó.

Vizsgálatok történtek a világ számos pontján kezdetben csak a légköri oxigén fokozásával (hiperbárikus oxigén kamrák hatása a daganatos betegségek gyógyításában) és kiváló eredményeket értek el.

A volt Szovjetunió Egészségügyi Minisztériumának egyik sportegészségügyi intézete vizsgálatokat végzett vízben oldott oxigénnel:

Megállapították, hogy igen megerőltető, intenzív jéghoki tréning végére a sportolók véroxigén-telítettsége átlagosan 90 %-ra csökkent és 200-250 ml oxigénes koktél fogyasztása után, rövid idő alatt 96,7 %-ra emelkedett, míg az italt nem fogyasztó (kontroll) csoportnál ezt a szintet csak 2 órai pihenés után érik el.

Magyarországon is számos vizsgálat történt:

Az oxigénnel dúsított ásványvizek és védőitalok élettani vizsgálatát Magyarországon az Országos Élelmezés és Táplálkozástudományi Intézet végezte el. Ezen vizsgálat alapján 1988. augusztus 19-én a MÉM Állategészségügyi és Élelmiszerellenőrzési Főosztálya engedélyt adott ki az oxigénnel dúsított italok forgalomba hozatalára.


Dr. Balla Ferenc a kémiai tudományok kandidátusa

Kutatásai igazolják, hogy a gyomor és a nyálkahártyák által az oxigénnel dúsított vízből felvett molekuláris oxigén felszívódásának sebessége tízszeres a légzéshez képest. Az oxigénes víz jótékony hatását úgy fejti ki, hogy képes rövid idő alatt megszünteti a vér és a belső szervek krónikus oxigénhiányát. Az oxigénadósság megszűntetéséhez szükséges 96-98 %-os telítettség helyreállítása intenzív légzés és 2,5 dl oxigén dús ital elfogyasztása esetén pár percnyi vérkeringés alatt megtörténik.

Dr. Malomsoki Jenő  a biológiai tudományok kandidátusa

Kutatása a túlsúly kezeléséről oxigénes vízzel. Egyértelmű hatástmutattak ki a testzsír
csökkenése, és az oxigénterápia között. Korábban, sportolókon végzett kísérletei igazolták, hogy az oxigénnel dúsított ásványvíz fogyasztása növelte a teljesítő-képességet, és az egészségre káros szabadgyök felszaporodás nem volt kimutatható. A magasabb oxigéntartalmú és tisztább vizet fogyasztva még jobbak a mutatók!

Dr. Bretz Károly MTA doktora, iparjogvédelmi szakértő é munkatársai 2007-ben

Semmelweis Egyetem, Budapest, Testnevelési és Sporttudományi Kar (2007)
A pszicho-fiziológiai paraméterekre (oxigéntelítettség, reakcióidő, erőkifejtés, stressz átlag) irányuló vizsgálatban kedvező hatásokat tapasztaltak. 

Prof. Dr. Pucsok József, Sportegészségügyi Intézet, az orvostudományok kandidátusa

A gyomor- és bélnyálkahártyán keresztül felszívódó oxigén a vérpályán eljutva a szövetekben és a májban fejti ki kedvező hatását. Az enzimaktivitások változásával, az oxigén raktárak feltöltődésével, a tejsav eliminálódás gyorsulásával lehet számolni. Polarográfiás vizsgálatok mutatják, hogy míg például a belégzésnél a máj szabad oxigén tartalma 8 %-al, az enterális oxigéntáplálásnál 43 %-al nő.

A puding próbája az evés, az oxigénes víz próbája az ivás.

A tudományos vizsgálatok megállapították tehát, hogy a gyomor-bélcsatorna útján történő oxigénbetáplálás a levegő belélegzésénél intenzívebb és hatékonyabb.
Az ilyen enterális oxigénterápia – a tapasztalatok szerint - nemcsak az izomsejtek oxigéntáplálását eredményezi, hanem az egyéb megújulási folyamatokat is serkenti.
Ma már több ezer ember fogyaszt oxigénnel dúsított vizet. Ennek élettani hatásáról számos, tapasztalati ténnyel találkozunk a fogyasztók vélemény nyilvánítása alapján.

Milyen élettani hatások tapasztalhatók?

 • első napokban növekszik a vizelet mennyisége (méregtelenítési folyamat)
 • gyakoribb a székletürítés (pozitív anyagcsere hatás)
 • Több beteg számolt be vércukor csökkenésről
 • Vérnyomás csökkenés is bekövetkezett
 • Fizikai teljesítőképesség javult
 • Memória javulás
 • Visszeres panaszok csökkentek
 • Napi álmosságérzet megszűnt
 • Bőrelváltozások javultak
 • Ízületi fájdalmak csökkentek
 • Gyomorfájdalom megszűnt
 • Kéz-láb fázékonyság oldódott
 • Allergia csökkenthajhullás csökkent
 • Látásjavulás következett be
 • Légzési zavarok javultak
 • Asthmás panaszok csökkentek
 • Menses környéki panaszok megszűntek, stb.

Mindezek hátterében a microcirkuláció javulása történt, ezzel együtt a savasodási folyamatok csökkentek.

Összességében kimondható, hogy nemcsak a tudományos vizsgálatok, hanem a tapasztalat is bizonyítja az oxigénes víz szervezetre gyakorolt jótékony hatását.
A fenti pozitív tünetek az oxigénes vízet fogyasztó emberek személyes tapasztalatain és véleményén alapul, melyet megosztottak velünk.
1 liter oxigénes víz 2000mg O2-t tartalmaz, míg pl. Kakqun víz ezzel szemben csak 20 mg/l mennyiséget.
A Pentaqua által forgalmazott O2 víz jóval hatékonyabb a Kaqun O2-víz ivásánál + fürdőkúrájánál is.
Jelenleg a szifont 25.000 fő használja Magyarországon, ebből 40 - 50 fő a tanácsadó orvos, aki prakszisába kiegészítő kezelésként beépítette.
A komplett készlet ára: 80.000 ft.
Tartalma: 1 szifon + 5 csomag patron + 1 oktató DVD + könyv(dr. Deák Sándor szerző által)

1 doboz patron ára: 4500 ft, 24 patront tartalmaz.

4 doboz használt patron leadáskor 1 új dobozt lehet kapni.
Megvásárolható szett, amely a következőket tartalmazza:
- 1 oxigén szifon
- 5 doboz patron
- 1 orvosi könyv
- 1 orvosi DVD
Ára: 85.000  Ft.
Megrendelés:
KOVÁCS RENÁTA
Telefon: 70/284-0139, 70/588-3333.
Email: kovacsrenata69@freemail.hu és kovacsreni69@gmail.com.
Skype: kovacsrenata69