Allergia

Az allergia a szervezet kóros reakciója olyan anyagokra, melyek egyébként nem károsak a szervezetre. Az ún. nyugati típusú életforma terjedésével az allergiás megbetegedések száma folyamatosan növekszik. Magyarországon a lakosság közel fele szenved valamilyen allergiás betegségben.

Leggyakoribb allergiás betegségek: szénanátha, allergiás kötőhártya gyulladás, asztma, csalánkiütés, ekcémák egyes formái.

A tünetek a kiváltó allergéntől függően szezonálisan vagy egész évben fennállhatnak.

A tapasztalatok alapján a Sensolite egésztest polarizáltfény-kezelés alkalmazásával:

  • a. a kezelések hatására a fennálló allergiás tünetek teljesen megszűnhetnek
  • b. az ismételten jelentkező allergiás tünetek sokkal enyhébbek lesznek, mint a kezelések előtt
  • c. könnyebben elviselhetőbbé és rövidebbé válik a kritikus időszak
  • d. a szedett gyógyszerek dózisa csökkenthető, esetenként a gyógyszerelés teljesen elhagyhatóvá válik

Allergia

A kezelés eredményességével kapcsolatban ha valaki tudja, hogy érintett lesz a tavasszal és nyár végén jelentkező légúti allergiaszezonban, akkor érdemes a kritikus időszak előtt 1 hónappal elkezdeni a kúraszerű terápiát és a kezeléseket a kritikus időszak alatt is célszerű folytatni. Ezt a gyakorlatot alkalmazva több, sok éve pollenallergiában szenvedő pácienseink arról számoltak be, hogy az allergiaszezon során a tünet együttesből szinte semmit sem, vagy alig tapasztaltak. Más páciensek arról referáltak, hogy bár megjelentek a tünetek, azok sokkalta enyhébbek voltak, mint az előző évek során.

Igen pozitív páciens tapasztalatokra tettünk szert az ételallergia vonatkozásában is. Olyan emberek, akik éveken át nem fogyaszthattak egyes élelmiszereket, mert ismétlődő vagy tartós gyomor-bélrendszeri panaszaik voltak: hányás, hasmenés, vagy emésztési problémák: puffadás, teltségérzés és hasfájás. Néhány hetes rendszeres kezelés ezeket a problémákat megszüntette. Pácienseink elmondása szerint a fenntartó kezelés eredményeként a mindennapjaikban is minőségi változás állt be.

Egyes esetekben a fémre érzékenyen reagáló allergiás bőrtünetek megszűnését is a tapasztaltuk Sensolite fénykezelésnek köszönhetően.

Az orvos véleménye

Gyermekek és felnőttek esetében egyaránt beszélhetünk szezonalitásról. Gyógycentrumunkban, akik már korábban is tapasztalták a polarizáltfény-terápia hatását és tudják, hogy például március végétől kezdődik a szezon, már február elején eljönnek és elkezdenek egy 15 alkalmas feltöltő terápiát, melynek letelte után hetente kétszer még eljönnek kezelésre a kritikus időszak végéig. Előfordul, hogy a kezeléseket gyakoribbá kell tenni a levegőben található allergének mennyiségétől függően, hiszen ilyenkor a tünetek súlyosabban jelentkeznek. Közel két év távlatából az a tapasztalatunk, hogy az allergiás páciensek havonta egyszer akkor is eljönnek, amikor éppen nincs allergia szezon. Minden évben akadnak olyan allergiások is, akik akkor jönnek el a Sensolite-ba, amikor tüneteik megjelentek, ilyenkor hetente legalább 4 kezelést javaslunk, de sokszor eleinte a mindennapos kezelés bizonyul hatékonynak, így a tünetek enyhülése után a kezelések számát is ritkítani lehet. A kritikus időszak alatt végig járnak terápiára. Ilyen esetekben a pácienseinknél tünetek jelentős enyhülését tapasztaljuk, de akár teljesen tünetmentessé is válhatnak. Táplálkozással összefüggő allergiás betegeket is kezeltünk, ők elsősorban gyerekek, akiknél különböző bőrkiütések jelennek meg, majd eltűnnek, és újra visszatérnek. Egy feltöltő kúra után ezek a problémák többnyire teljesen megszűnnek, a gyerekeket legalább heti egy vagy kétheti rendszerességgel fenntartó kezelésre szüleik visszahozzák a panaszmentes állapot fenntartása céljából. Azt látjuk, hogy akiket már egyszer meggyőzött a Sensolite, már tudatosan készülnek a szezonra. Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény-terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény-terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a légzőrendszer betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Belső szervek panaszai

Belgyógyászati, és gasztroenterológiai panaszokban szenvedők számára is javasoljuk a rendszeres polarizáltfény-kezelést. A különféle gyomor és bélproblémák jelentős része pszichoszomatikus alapokon nyugszik. Van azonban a polarizáltfény-terápiának egy direkt sebgyógyító, hámosodást elősegítő és gyulladást gátló hatása is. Tehát a rendszeres Sensolite fényterápia részben a pozitív irányú pszichés változásoknak köszönhetően, részben pedig a sérült nyálkahártya-felületek gyógyításának, valamint a gyulladásgátlásnak köszönhetően a legtöbb esetben segített a gyomor és bél gyulladásos-fekélyes helyzeteikben. Jó tapasztalataink vannak Chron betegek, irritábilis bél szindrómában szenvedők, valamint gyomorfekélyes páciensek esetében is.

Az orvos véleménye

Belső szervek panaszai

„Vannak az általános panaszokkal érkező vendégek, akik az étvágytalanság, levertség, bizonytalanság, gyengeség, emésztési zavarokkal járó betegségek miatt keresik fel a Gyógycentrumot. Esetükben 10-15 kezelés után valószínűleg azért szűnnek meg a panaszok, mert a szimpatikus és vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítja vissza a Sensolite, ezáltal a stressz, a kimerültség miatti kóros élettani folyamatok, és a nem megfelelő emésztés miatt fellépő problémák javulnak. Ahogyan a kezelések hatására erősödik az immunrendszer, a szervezet energikusabb lesz, ezzel egyidejűleg a különböző vegetatív panaszok (ingerlékenység, verejtékezés, szapora szívverés) is megszűnnek. Arról számoltak be a páciensek, hogy alvásuk minősége is javul – ha időben nem is hosszabb, de mélyebb alvást eredményezve – így tudja a szervezet igazán kipihenni magát – az életfolyamatok jobban működnek. Volt olyan fiatal, 30 év alatti betegünk is, akiknél a szaporább szívverés otthon vagy nyugalmi állapotban is jelentkezett. Az ilyen típusú tünetek nem szervi elváltozás eredményei, hanem az idegrendszer kimerültsége, a fáradtság okozzák, de a Sensolite kezelések hatására az ilyen típusú problémák is elmúlnak. Volt olyan betegünk is, akinek pajzsmirigy cisztájánál követtük nyomon a terápia hatását,: fél év rendszeres kezelés után megúszta a tervezett műtétet, azóta is csak kontrollra jár, a problémái megszűntek. A változó korral együtt járó belgyógyászati-nőgyógyászati panaszok, mint a hőhullámok, verejtékezés, az arcbőr kipirulása is jelentős mértékben csökkenthető a Sensolite-tal.” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos.

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján az egyes belgyógyászati kórképek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban több, mint 10,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Égési sérülés

Általánosságban elmondható, hogy az égési sérülések esetében a rendszeres Sensolite kezelés jelentősen gyorsíthatja a hiányzó kötőszövet feltöltődését, valamint a hámosodást. Amennyiben bőr-transzplantációra van szükség, az égett bőrfelület előzetes polarizált fénnyel történő kezelése nagyban segíti a transzplantált bőr megtapadását, valamint azt, hogy ne „lökődjön le” a ráültetett bőr.

Égési sérülés

A friss égési sérülés mindennapos kezelését feltétlenül kerülni kell, tehát égési sérülés esetén heti 3 kezelésnél többet nem ajánlatos felvenni! Az akut fázis lezajlása után minél hamarabb ajánlatos elkezdeni a Sensolite terápiát, mert annak használata jelentősen csökkenti a fájdalomérzetet.

Az égési sérülések felszíne gyakran felülfertőződik, de a Sensolite fénykezelés megelőzheti az égett felületek bakteriális felülfertőződését, illetve a gyulladt területeken segíti a gyulladás visszahúzódását. Ügyelni kell azonban arra, hogy akut, gyulladásban lévő sebet ne kezeljünk polarizált fénnyel, mert belobbanhat! A gyakorlat azt mutatta, hogy a rendszeres polarizáltfény-kezelés gátolja a keloid kialakulását. A túlzott mértékű, tehát túl gyakran és túl hosszan végzett fénykezelés általában mindig, de égési sérülések esetében különösen kerülendő.

Az orvos véleménye

„A különböző – kémiai vagy fizikai – eredetű égési sérülések kezelésében jó tapasztalatokat szereztünk. Forró vízzel, forró zsírral történt égési sérülések lényegesen rövidebb idő alatt gyógyultak, időben megkezdett kezelés esetén kevésbé fordulnak elő gyulladásos szövődmények, felülfertőződés, valamint jelentősen csökkenthető egyes esetekben a betegek fájdalma. Lázas állapot és/ vagy friss égési sérülés esetén néhány napot ajánlatos várni és csak azt követően ajánlott a teljes test polarizáltfény-terápiás kezelés elkezdése. A beteg minden esetben a kötéssel együtt fekszik be a fényágyba, az égési sebekhez nem nyúltunk, azokat nem kötöztük újra. A sérült terület nagyságától, mélységétől és az égési sérülés súlyosságától függően különböző számban és gyakorisággal érdemes e fényterápiát igénybe venni, de általában másod naponta 15 – 20 alkalommal biztosan ajánlatos a kezelés. Sensolite kezelés mellett gyorsabban és szebben gyógyuló égés okozta bőrelváltozást, égési sebeket láttunk gyermekek és felnőttek esetében is. Nagyon jó hatásúnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-terápia olyan betegünknél, aki több mint egy évvel a kezelést megelőzően szenvedett súlyos égési sérülést mindkét comb elülső-belső felszínén és plasztikai műtétre, bőrátültetésre is szorult. A kb. 20 – 25 kezelés után bőre az érintett területen lényeges szebb, kisimultabb lett, az állandó jellegűnek mondható viszkető érzése megszűnt. Tapasztalataink szerint égési sérülésben a Sensolite kezelés hatékonyan egészíti ki, támogatja a betegek speciális szakorvosi kezelését, csökkenti fájdalmukat és a kezelés eredményeként esztétikailag szebben gyógyulnak az érintett bőrterületek.” Dr. Ladányi Erzsébet belgyógyász-nefrológus főorvos

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján a bőr és bőralatti szövet betegségeinek kezelésére lokális fényterápiával 2008-ban közel 35,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Immunerősítés és visszatérő felső légúti betegségek megelőzése, kezelése gyermekeknek és felnőtteknek

Immunerősítés

Nagyon sok olyan kisgyermek van, akinél az ősz beköszöntével, az iskolai tanítás és az óvoda kezdetével elindulnak a felső légúti problémák, a nátha, orrdugulás, középfül-gyulladás, arcüreggyulladás, majd a leszivárgó váladéknak köszönhetően rövidesen a torok és a hörgők is begyulladnak. Jön a hurutos, esetenként száraz köhögés, rossz esetben a tüdőgyulladás, melynek igen súlyos szövődményei lehetnek. Az orvos gondolkodásmódjától függően korábban, vagy később a folyamat valamelyik lépcsőfokánál elkezdődik az antibiotikumos kezelés, melynek mennyiségét és adásának sűrűségét minden szülő és minden orvos minimalizálni szeretné. És ez a szinte folyamatos betegeskedés könnyen elhúzódhat a tavaszi hónapok közepéig. A gyerek ilyenkor sok kellemetlenséget, fájdalmat és szenvedést él át, de a munkájából kényszerűen kimaradó, táppénzen lévő szülő szorongásai és izgalmai sem elhanyagolhatók.
Nos, a polarizáltfény-terápia ezeken a gondokon tud segíteni. A Sensolite fényágy rendszeres használatát elsősorban a fent említett állapotok megelőzésére ajánljuk, de a már létrejött betegség gyógyulásának gyorsítására, illetve a szövődmények kialakulásának kivédésére is kitűnően bevált. Ezeket a gyógyító hatásokat már klinikai eredményekkel is igazoltuk.

(Orvosi Hetilap 2011. 152. évfolyam, 37. szám).
Az ilyen problémákkal küzdő gyermekek 80%-a nagyon jól reagált a preventív kezelésre, ezt a visszatérő betegségek számának és az igénybevett, szükségessé vált antibiotikumok mennyiségének jelentős csökkenése mutatta.

Ha gyermeke különösen érzékeny a fertőzésekre, és könnyen megkapja a náthával, torokfájással, köhögéssel járó fertőzéseket, akkor érdemes megelőzésképpen a számára javasolt kúrát igénybe venni. A terápiát 6 hetes kortól egészen 4 éves korig ajánljuk, amíg a kezelést valamelyik szülőjükkel vagy testvérükkel együtt is igénybe vehetik, és együtt is fekhetnek be a terápiás ágyba, sőt nyugodtan vigyenek magukkal játékot, könyvet a kezelés idejére. Tapasztalataink szerint a gyerekek kivétel nélkül nagyon szeretnek a Sensolite-ban tartózkodni, és sok esetben inkább az a kérdés merül fel: hogyan vegyék rá gyermeküket, hogy kijöjjön a fényágyból?

Rendszeres Sensolite kezeléssel meg lehet előzni a felső légúti fertőzéseket.
Ha a betegség mégis bekövetkezik, arra vigyázni kell, hogy lázas állapotban ne vigyük a gyermeket a fényágyba. Az akut időszakot követően azonban mindenképpen érdemes megkezdeni a terápiát, mert a szövődmények előfordulási valószínűsége jelentősen csökkenthető, és a gyermekek sokkal gyorsabban gyógyulnak meg. A megelőzést szolgáló teljes test polarizáltfény-terápiás kúrát ajánlatos már szeptemberben elkezdeni, a tél folyamán „Fenntartó csomaggal” folytatni és egészen a kritikus időszak végéig, vagyis március közepéig alkalmazni.

Felnőttek esetében is előfordulnak a rendszeresen visszatérő légúti fertőzések (részletes leírást lásd fent). A megelőzés, illetve gyógyítás a gyermekekéhez hasonló módon végezhető el, de a kezelési időtartam felnőttek esetében hosszabb, (20 perc).

Az orvos véleménye

Több ezer kezelésen van túl Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász, allergológus, pulmonológus, a Szent János Kórház Budai Gyermekkórházának osztályvezető főorvosa, így nem csoda, ha rengeteg pozitív tapasztalata közül alig tudunk választani! „Renáta 2 éves kora óta minden évben ősztől tavaszig gyakorlatilag folyamatosan nátha, köhögés, hörghurut miatt szorult orvosi kezelésre. A pulmonológiai szakrendelésen 3 éves korában jelentkezett, ahol kivizsgálása során szervi eltérést, immunhiányt nem találtunk, a kimutatott enyhe parlagfűpollen allergia nem áll oki kapcsolatban a légúti tüneteivel. Tartós gyógyszeres kezelésre állítottuk, kivetettük a közösségből, így betegségei ritkultak, de mivel a testvére továbbra is járt óvodába, minden hónapban kétszer így is beteg volt. 4 éves korában ő is óvodába került. Ekkor kezdtük el a Sensolite egésztest polarizáltfény-terápiát, mely mellett – a közösségbe kerülés ellenére – betegségei lényegesen enyhébb lefolyásúak voltak, rövidebb ideig tartottak, az óvodai hiányzások száma nem volt több a csoporttársaiénál. Nyáron a terápiát nem kapta, majd ősszel az óvodakezdés utáni hónapban ismét szinte folyamatosan beteg volt. Ekkor újra kezdtük a fényterápiát, és fenntartó adagban egészen tavaszig folytattuk. Így Renáta 1-2 nap kivételével végig járt óvodába, és antibiotikus kezelést egyáltalán nem kapott. Gergő, a négy évvel idősebb testvére sokszor elkísérte Renátát, ilyenkor ő is befeküdt a fényágyba. Ők nevezték el az ágyat fénykagylónak. Renáta mára iskolás és nagyon jól van.”

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján légúti kórképek gyógyítására lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Felső légúti problémák

Immunerősítés

Nagyon sok olyan kisgyermek van, akinél az ősz beköszöntével, az iskolai tanítás és az óvoda kezdetével elindulnak a felső légúti problémák, a nátha, orrdugulás, középfül-gyulladás, arcüreggyulladás, majd a leszivárgó váladéknak köszönhetően rövidesen a torok és a hörgők is begyulladnak. Jön a hurutos, esetenként száraz köhögés, rossz esetben a tüdőgyulladás, melynek igen súlyos szövődményei lehetnek. Az orvos gondolkodásmódjától függően korábban, vagy később a folyamat valamelyik lépcsőfokánál elkezdődik az antibiotikumos kezelés, melynek mennyiségét és adásának sűrűségét minden szülő és minden orvos minimalizálni szeretné. És ez a szinte folyamatos betegeskedés könnyen elhúzódhat a tavaszi hónapok közepéig. A gyerek ilyenkor sok kellemetlenséget, fájdalmat és szenvedést él át, de a munkájából kényszerűen kimaradó, táppénzen lévő szülő szorongásai és izgalmai sem elhanyagolhatók.

Nos, a polarizáltfény-terápia ezeken a gondokon tud segíteni. A Sensolite fényágy rendszeres használatát elsősorban a fent említett állapotok megelőzésére ajánljuk, de a már létrejött betegség gyógyulásának gyorsítására, illetve a szövődmények kialakulásának kivédésére is kitűnően bevált. Ezeket a gyógyító hatásokat már klinikai eredményekkel is igazoltuk (Orvosi Hetilap 2011. 152. évfolyam, 37. szám). Az ilyen problémákkal küzdő gyermekek 80%-a nagyon jól reagált a preventív kezelésre, ezt a visszatérő betegségek számának és az igénybevett, szükségessé vált antibiotikumok mennyiségének jelentős csökkenése mutatta.

Ha gyermeke különösen érzékeny a fertőzésekre, és könnyen megkapja a náthával, torokfájással, köhögéssel járó fertőzéseket, akkor érdemes megelőzésképpen a számára javasolt kúrát igénybe venni. A terápiát 6 hetes kortól egészen 4 éves korig ajánljuk, amíg a kezelést valamelyik szülőjükkel vagy testvérükkel együtt is igénybe vehetik, és együtt is fekhetnek be a terápiás ágyba, sőt nyugodtan vigyenek magukkal játékot, könyvet a kezelés idejére. Tapasztalataink szerint a gyerekek kivétel nélkül nagyon szeretnek a Sensolite-ban tartózkodni, és sok esetben inkább az a kérdés merül fel: hogyan vegyék rá gyermeküket, hogy kijöjjön a fényágyból?

Rendszeres Sensolite kezeléssel meg lehet előzni a felső légúti fertőzéseket. Ha a betegség mégis bekövetkezik, arra vigyázni kell, hogy lázas állapotban ne vigyük a gyermeket a fényágyba. Az akut időszakot követően azonban mindenképpen érdemes megkezdeni a terápiát, mert a szövődmények előfordulási valószínűsége jelentősen csökkenthető, és a gyermekek sokkal gyorsabban gyógyulnak meg. A megelőzést szolgáló teljes test polarizáltfény-terápiás kúrát ajánlatos már szeptemberben elkezdeni, a tél folyamán „Fenntartó csomaggal” folytatni és egészen a kritikus időszak végéig, vagyis március közepéig alkalmazni.

Felnőttek esetében is előfordulnak a rendszeresen visszatérő légúti fertőzések (részletes leírást lásd fent). A megelőzés, illetve gyógyítás a gyermekekéhez hasonló módon végezhető el, de a kezelési időtartam felnőttek esetében hosszabb, (20 perc).

Az orvos véleménye

Több ezer kezelésen van túl Dr. Madarasi Anna gyermekgyógyász, allergológus, pulmonológus, a Szent János Kórház Budai Gyermekkórházának osztályvezető főorvosa, így nem csoda, ha rengeteg pozitív tapasztalata közül alig tudunk választani! „Renáta 2 éves kora óta minden évben ősztől tavaszig gyakorlatilag folyamatosan nátha, köhögés, hörghurut miatt szorult orvosi kezelésre. A pulmonológiai szakrendelésen 3 éves korában jelentkezett, ahol kivizsgálása során szervi eltérést, immunhiányt nem találtunk, a kimutatott enyhe parlagfűpollen allergia nem áll oki kapcsolatban a légúti tüneteivel. Tartós gyógyszeres kezelésre állítottuk, kivetettük a közösségből, így betegségei ritkultak, de mivel a testvére továbbra is járt óvodába, minden hónapban kétszer így is beteg volt. 4 éves korában ő is óvodába került. Ekkor kezdtük el a Sensolite egésztest polarizáltfény-terápiát, mely mellett – a közösségbe kerülés ellenére – betegségei lényegesen enyhébb lefolyásúak voltak, rövidebb ideig tartottak, az óvodai hiányzások száma nem volt több a csoporttársaiénál. Nyáron a terápiát nem kapta, majd ősszel az óvodakezdés utáni hónapban ismét szinte folyamatosan beteg volt. Ekkor újra kezdtük a fényterápiát, és fenntartó adagban egészen tavaszig folytattuk. Így Renáta 1-2 nap kivételével végig járt óvodába, és antibiotikus kezelést egyáltalán nem kapott. Gergő, a négy évvel idősebb testvére sokszor elkísérte Renátát, ilyenkor ő is befeküdt a fényágyba. Ők nevezték el az ágyat fénykagylónak. Renáta mára iskolás és nagyon jól van.”

A Sensolite teljes testfelületre alkalmazott polarizáltfény terápia megegyezik a lokálisan alkalmazott polarizáltfény terápiás eszközök hatásosságával. A lokális polarizáltfény-terápia kezelés Magyarországon [Kód:86202; Név: Kezelés monochromatikus polarizált fénnyel (Evolite, Bioptron)] jelenleg is OEP finanszírozott ellátás. Az OEP adatai alapján légúti kórképek gyógyítására lokális fényterápiával 2008-ban közel 20,000 OEP finanszírozott kezelést végeztek hazánkban.

Kismama

Segítség a szoptatásban és a szülés utáni depresszió leküzdésében

Kismama csomag

A szülés okozta hormonális, lelki és fizikai állapot „feldolgozásában” nyújthat segítséget a Sensolite fényágy, a rendszeres fénykezelés! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-terápia a tejelválasztás mértékét jelentősen fokozhatja, segít a szülés utáni hangulatingadozás, illetve depresszió megelőzésében, illetve legyőzésében, a természetes védekezőképesség növelésében, valamint a gátmetszés és császármetszés során elvégzett sebészeti beavatkozás gyógyulásában.

A fényágyba természetesen nem csak az édesanya, hanem kisbabája is befektethető, hiszen a picik 6 hetes koruk után 5 percen át édesanyjuk mellett élvezhetik a polarizált fény jótékony hatásait.

(Ha a kezelés után azonnal és erősen beindul a kismama tejelválasztása, a szoptatást az általa igénybevett SENSOLITE kezelőegységen belül nyugodtan folytathatja!)

A szakértő véleménye

„Fontos szempont, hogy mit eszik a gyerek! Az anyatej mennyisége is döntő, ebben nagyon szép tapasztalatink vannak, hiszen akár 1 vagy 2 kezelést követően már elindul (vagy, ha már elindult a tejelválasztás, de a mennyiség nem elegendő, akkor 1-2 kezelés után általában kb. 20%-kal megnő). Szülés után a kismamák fizikai és pszichés megterhelése is elég nagy a gyakori éjszakai felkelések miatt. A szülés utáni depresszió kezelésében, a hangulat javításában, a fizikai és szellemei teljesítőképesség növelésében is nagyon jó tapasztalataink vannak a fényággyal. A polarizált fény gyakorlatilag olyan plusszal ajándékozza meg a szervezetet, amely révén a szervek jobban működnek, a hormonháztartás kiegyensúlyozottá, az immunrendszer hatékonyabbá válik és a szöveti regeneráció is felgyorsul.” Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó.

Koncentrálóképesség növelés

Ezt a csomagot azoknak ajánljuk, akiknek bizonyos alkalmakra kell különösen jó formába kerülniük (pl. fontos tárgyalás, üzletkötés, vizsga)!

Koncentráló képesség csomag

Főiskolások és egyetemisták is eredményesen használhatják a SENSOLITE fényterápiát, ha a vizsgán legjobb formájukat szeretnék hozni. Ugyanennek a csoportnak ajánlható a rendszeres fénykezelés túlzott igénybevétel esetén, a sok stressz, a kevés alvás, a pihenés és kikapcsolódás hiánya miatt fellépő energiahiány pótlására.

Menedzserek esetében a kezelést bármikor érdemes elkezdeni, hiszen számukra a rendszeres fénykezelés azért nagyon előnyős, mert felér akár egy két hetes nyaralással, kikapcsolódással! A kúra ideje alatt feltöltődik energiával, megszabadul a folyamatosan fennálló stressz, a szellemi és fizikai igénybevétel káros hatásaitól. A túlterhelt szervezet sokkal könnyebben betegszik meg, tehát a rendszeres fénykezelés az ő esetükben nem csak energizál, hanem egészségmegőrző, betegség megelőző szerepet is játszik.

Felsőoktatási intézmények hallgatóinak különösen a vizsgaidőszakra érdemes a fényterápiás kúrát időzíteni, mégpedig olyan módon, hogy az utolsó kezelések nagyjából egybeessenek a vizsgák befejezésével. A legfontosabb napokra érdemes koncentráltabbMentés piszkozatként kezeléssorozattal készülni: menedzserek, vezetők a kiemelt tárgyalásokat megelőző 2-3 napon minden nap, lehetőség szerint a reggeli, délelőtt órákban vegyenek fénykezelést; egyetemisták és főiskolai hallgatók pedig a vizsga időpontját megelőző 2 egymást követő napon jöjjenek el a Sensolite Gyógycentrumba!

A szakember véleménye

„Nem csak az idősebb korosztálynak van szüksége erre a csomagra, ugyanis kisiskolásaink koncentrációképességén is érdemes és lehet is lendíteni a Sensolite fényterápiával. A mozgásszegény életmód, a különórák, a számítógép előtti hosszas időtöltés miatt sokkal kevesebb oxigénhez jutnak a sejtek, a szervek, (például az agy) mint amennyit megkívánnának az egészséges, hatékony működéshez. A kapilláris erekben a keringés javításával teremt esélyt a Sensolite a koncentráció fokozására. A fényterápiát követően nem csak írásképük javult – a mikromozgások finomodtak, mozgáskoordinációjuk fejlődött, a tanulmányi eredményük is jobban alakult. Nyugodtabbak voltak és jobban oda tudtak figyelni, majd teljesíteni az órákon. Kosárlabdázók is elmondták, hogy segítette őket az összpontosításban, ha mérkőzés előtt befeküdtek a fényágyba.” 
Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó

Mentális egyensúly megteremtése

Depresszió és egyéb mentálhigiéniás problémák kezelése kezelése

Nagyon sok embernek vannak vegetatív problémái a legkülönbözőbb területen – pl. bélműködés, nőgyógyászati problémák, emésztési zavarok, reflux, különféle helyeken érzett fájdalom, működési zavar, stb. Sok ilyen vegetatív jellegű problémának a hátterében pszichoszomatikus hatások állnak. A mai világban sajnos sokan szenvednek a stressz, a szorongás, a félelem, a depresszió miatt, melyeknek nagyon sok esetben vannak pszichoszomatikus hatásai – ezek pedig különféle fizikai problémákban, betegségekben testesülnek meg.

Vannak azonban olyan emberek is, akiknél mindez nem jelentkezik betegség formájában, egyszerűen „csak“ szenvednek tőlük. A rendszeres Sensolite polarizáltfény-terápiának köszönhetően pácienseinknek már néhány kezelést követően is érzékelhetően javul a hangulatuk, a közérzetük, oldódik a stressz, a feszültség, a szorongás. Számtalanszor tapasztaltuk, hogy aki búskomoran, szomorúan vagy nagyon rossz hangulatban megy be a fényágyba, mosolyogva lép ki a kezelés után a helyiségből. Azt is számtalanszor tapasztalatuk már, hogy a stressz és szorongás miatti pszichoszomatikus tünetek a lelki nyomás csökkenésével párhuzamosan enyhülnek, vagy teljesen megszűnnek a rendszeres fénykezelések hatására, hiszen a kiváltó okot, a stresszt és a szorongást képesek vagyunk oldani.

Több pszichiátriai betegségben is van már pozitív tapasztalatunk, mint pl. kényszerbetegség bizonyos formái, szorongásos kórképek, szezonális depresszió, egyes fóbiák vagy éppen a pánikbetegség területén. Sokaknál a munkahelyi stressz és szorongás alvásproblémákat okozhat, sokaknak van gondja az elalvással vagy az éjszakai átalvással. Tapasztalataink szerint – ritka kivételtől eltekintve – a Sensolite terápia segít az alvásproblémákon – mind az elalvási, mind az átalvási gondokkal küszködők számára. Ezeknek a pácienseinknek azonban azt ajánljuk, hogy a Sensolite fénykezelést inkább a reggeli, délelőtti időszakban vegyék igénybe!

A Sensolite ezenkívül a változókor tünetein is segíthet. A változókorral a női és férfi test és lélek egyaránt rengeteg változáson megy keresztül. Ilyenkor a nők döntő többsége kellemetlen panaszokat észlel, amelyek az életvitel és vitalitás romlásához vezetnek. A gyakori hangulat-ingadozások, rossz közérzet, szorongás, kimerültség, depresszióra való hajlam mellett a hőhullámok, az izzadás, az intim tünetek, valamint az esetleges fejfájás egyaránt nehézséget okoznak az élet minden területén. A változókor tünetei ellehetetlenítik a korábbi életvitel fenntartását és a kiegyensúlyozott, nyugodt mindennapok átélését. Számos tapasztalat áll a rendelkezésünkre, melyek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszeres Sensolite fénykezelés képes előnyösen befolyásolni ezt a sokrétű problémakört, együttesen is, de elemenként is.

Az orvos véleménye

Mentális egyensúly

„Vannak az általános panaszokkal érkező vendégek, akik az étvágytalanság, levertség, bizonytalanság, gyengeség, emésztési zavarokkal járó betegség miatt keresik fel a Gyógycenturmot. Esetükben 10-15 kezelés után valószínűleg azért szűnnek meg a panaszok, mert a szimpatikus és vegetatív idegrendszer egyensúlyát állítja vissza a Sensolite, ezáltal a stressz, a kimerültség miatti kóros élettani folyamatok, a nem megfelelő emésztés miatt fellépő problémák javulnak. Ahogyan a kezelések hatására erősödik az immunrendszer, a szervezet energikusabb lesz, ezzel egyidejűleg a különböző vegetatív panaszok (ingerlékenység, verejtékezés, szapora szívverés) is megszűnnek. Arról számoltak be a páciensek, hogy alvásuk minősége is javul – ha időben nem is hosszabb, de mélyebb, így tudja a szervezet igazán kipihenni magát, az életfolyamatok jobban működnek. Volt olyan fiatal, 30 év alatti betegünk is, akiknél a szaporább szívverés otthon vagy nyugalmi állapotban is jelentkezett. Az ilyen típusú tünetek nem szervi elváltozás eredményei, hanem az idegrendszer kimerültsége, a fáradtság okozzák, de a Sensolite kezelések hatására az ilyen típusú problémák is elmúlnak.” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

Pattanásos bőr

A serdülőkor sok tini számára nagyon nehéz időszak – mind a test, mind pedig a lélek jelentős fejlődésen megy keresztül. Ezt az amúgy is problémákkal teli periódust tovább nehezítik a bőrön megjelenő gyulladt, gennyes, időnként igen fájdalmas és kellemetlen pattanások. Ebben az egyébként is nagyon érzékeny korban a pattanások nagy lelki traumát is jelentenek az érintett fiataloknak, sokan legszívesebben az egész világ elől elrejtenék pattanásos arcbőrüket. Az otthoni szakszerűtlen, nem elég higiénikus nyomkodás, kezelgetés sok esetben tovább ront a helyzeten. Ez az állapot kihat a mindennapi közérzetükre, teljesítményükre, jelentősen rombolja önbizalmukat.

Patanásos bőr

A 8-28 éves kor közötti fiataloknál nagyon gyakran előforduló probléma a pattanásos bőr – legyen az arc, hát, vagy éppen dekoltázs. A kamaszokat rettentően zavarja ez a probléma, a helyzet kialakulásának oka viszont rendívül összetett! A pattanásos bőr a hormonális változás egyik következménye, de a problémák fokozódásához az is nagyban hozzájárulhat, hogy a fiatalt lelkileg nagyon megviseli ez a helyzet: otthon, az iskolában sokat beszélnek róla, esetleg házilagos módszerekkel (nyomkodással, szárításokkal, stb.) szakértelem nélkül rontanak az amúgy is nehéz helyzeten. A „gondos” anyuka naponta vizsgálgatja, szóvá teszi a kamasz gyerek szorongásait, ha lehet, tovább fokozza.

A rendszeres Sensolite fénykezelés többrétű segítséget nyújthat ebben a kérdéskörben, mert a polarizált fény csökkenti a pattanások kialakulási valószínűségét, a szakszerűen, kozmetikus által kitisztított bőr apró mikrosérüléseit begyógyítja, bezárva ezzel a fertőzési kapukat, minimalizálva az újrafertőződés lehetőségét. A polarizáltfény-terápia segíti továbbá a hámosodást, a régi hegek árnyalatának halványítását, a bőr egyenetlenségeinek kisimítását.

Amennyiben a pattanásos fiatal rendszeresen jár kozmetikai kezelésre, ahol szakszerűen tisztítják ki a bőrét, garantáltan sokkal könnyebb és egyszerűbb lesz a pattanások kitisztítása a kúraszerűen alkalmazott Sensolite kezeléseket követően. Azonban nem csak a konkrét probléma megoldásában segít a fényágy, hanem a pattanások miatti stresszes, feszült, szorongós állapotra is pozitív hatást gyakorol, így máris előnyösen befolyásolhatjuk a pattanások újraképződését.

A kezeléssel együtt járhat az a jelenség is, hogy az első néhány kezelést követően a pattanások száma átmenetileg megnő. Ennek az az oka, hogy a még nem látható, de fejlődésben lévő pattanások kialakulását a kezelés gyorsítja, azonban szeretnénk mindenkit megnyugtatni, hogy mindez néhány napon belül átfordul a javulás irányába. Kozmetikai tisztítást követően még aznap, valamint másnap is érdemes felvenni a kezeléseket. Természetesen nagyon megkönnyíti a tisztításnál a kozmetikus munkáját, ha a tisztítást megelőző időszakban is rendszeresen Sensolite fénykezelésnek teszi ki a bőrét.

Nagyon gyulladt, akut állapotban lévő piros, fájdalmas, pattanásos bőr kezelése nem ajánlott a Sensolite polarizáltfény-terápiával.

Az orvos véleménye

„Sok serdülőkorú fiatal jár a Sensolite Gyógycentrumba, akiken különböző csúnya, gyulladt pattanások, mitesszerek jelentek meg. A tapasztalat azt mutatta, hogy 10-15 alkalom után jelentősen javult az állapotuk, illetve akár teljesen el is tűntek a sok bosszúságot okozó bőrhibák. A felvett kúra mellett szoktuk ajánlani, hogy szakszerűen eljáró kozmetikus végezze az arctisztítást, kezelés, így a Sensolite-tal együttesen nagyon szépen rendbe hozzák a bőrt. Láttunk példát arra is, amikor nem szakszerűen jártak el a pattanásokkal, mitesszerekkel, így sokszor hegek maradtak a bőrön, egyenetlenségek mutatkoztak rajta. A tartós Sensolite kezeléseknek köszönhetően a hegek szépen elvékonyulnak, kisimulhat a bőr. Nagyon sok fiatal tinédzser jár vissza folyamatosan feltöltő kezelésekre, és ilyenkor olyan jó érzés látni, hogy a korábban az életminőséget negatívan befolyásoló bőrelváltozás már a múlté!” Dr. Szalánczi Katalin belgyógyász-kardiológus főorvos

Pikkelysömör - ekcéma

Pikkelysömör

Számos egészségügyi probléma tünete elsőként a bőrön jelenik meg. Az élet során elsőként – gyakran az első életévben –az atópiás dermatitis jelentkezik, melynek vezető tünetei a viszketés, az ehhez társuló nyugtalanság, alvászavar, kisgyermekkorban az egész család életminőségét leronthatja. Atinédzserkori formánál a fenti tünetekhez a tenyereken és a talpakon ekcéma is társulhat. Az ekcéma tünetei szabad szemmel is jól láthatóak: vörös foltokkal, először nedvedző hólyagocskákkal jelentkezik, mely hólyagok felszakadva beszáradnak. Az ekcémás tüneteket rohamszerű viszketési ingerek kísérik. A pikkelysömör gyakori bőrbetegség, ami a bőrön jól elhatárolódó foltokban jelentkezik. Onnan kapta a nevét, hogy eleinte kis vörös foltokkal jelentkezik, majd idővel, az elszáradt szarulemezek, mint a korpa hámlani és hullani kezdenek, a bőr pikkelyessé válik.

A bőrbetegségek (pikkelysömör, ekcéma) tüneteinek megjelenését minden esetben jelentősen befolyásolják külső és belső tényezők. A stressz kifejezetten ronthat az állapoton. Hatásos lehet a diéta, a gondos bőrápolás, helyi készítmények mellett igen hatásosnak bizonyult a teljes test polarizáltfény-kezelése. A Sensolite a bőr hidratáltságát fokozza, ezáltal nem viszket annyira a beteg terület, a jobb oxigén ellátottságnak, valamint a fokozott sejt anyagcserének köszönhetően a bőr hamarabb tud megújulni, regenerálódni. A betegségre jellemző nyugtalanság, alvászavar jelentősen javul. A Sensolite regeneráló, nyugtató stresszoldó hatása révén ezzel párhuzamosan a tünetek enyhülhetnek, illetve teljesen megszűnhetnek, összességében az életminőség javul. Ráadásul a szervezet ellenállóbbá válik a különböző fertőzésekkel, környezeti hatásokkal szemben. Tudomásul kell venni azonban, hogy az összes indikációs terület közül a pikkelysömör és az ekcéma azok a betegségek, melyeknél a legnagyobb türelemre és kitartásra van szükség a fényterápia során. A páciensek reagálása a teljes test polarizált fény kezelésére igen változatos képet mutatott. Volt rá eset, hogy a beteg bőr lassan, de folyamatosan 40-50 kezelést követően teljes gyógyulást mutatott, ezután már csak heti 1 alkalommal igényelte a fenntartó kezelést a jó állapot karbantartására. Olyan eset is előfordult, hogy 4-5 kezelést követően erős visszaesés mutatkozott, de ezt követően elindult a javulás és szintén 40-50 kezelés után a bőr elérte optimális állapotát.

Fiatalabbaknál a gyógyulási folyamat gyorsabb, idősebbeknél lassabb volt. A Sensolite a pikkelysömör és az ekcéma esetében két fronton küzd e betegségek ellen, mert nyugtatja, harmonizálja a stressz, szorongás, félelem okozta pszichés folyamatokat, miközben direkt módon segít a bőr állapotának javulásában is.

Az orvos véleménye

„24 éves betegünk egész testre kiterjedő, masszív, pikkelyesedéssel járó psoriasis-szal keresett fel bennünket. Azt tapasztaltuk, hogy kb. a 4. kezelés után már nem kellett seperni a pikkelyeit. Több mint 20 kezelésen van túl – folyamatosan jár a Gyógycentrumba fenntartó terápiára – és elmondhatjuk, hogy a pikkelyesedés eltűnt, a bőr pirossága enyhült. Atópiás ekcémásaimnak is mindig elmondom, hogy kitartónak kell lenni, mert az ő esetük nem jön rendbe olyan könnyen, mint egy akut infekció, amikor már másnap érezhetik a páciensek, hogy csökkent vagy teljesen elmúlt a torokfájásuk. Pikkelysömör és ekcéma esetén a terápia stimulálja az immunrendszert, így könnyebben kivédhető például az ekcéma belobbanása. Minimum 10 kezelést szoktam javasolni a pácienseknek, ennyi idő alatt ők is érzik a terápia hatékonyságát, így nem is kell őket győzködni a terápia folytatásáról. Egyébként jó magam is atópiás ekcémával, valamint asztmával küzdöttem, és amikor volt egy akut infekció, belobbant a bőröm, a szemhéjam duzzadt és még jött a 2-3 hónapig tartó köhögés is. Most, ha torokfájdalmat érzek, azonnal befekszem a Sensolite-ba, utána semmi bajom! Sőt, azóta egyáltalán nem volt asztmás köhögésem, kiütésem sem, inhalációs készüléket sem kellett használnom. Tekintettel arra, hogy életmódot nem változtattam, biztosan a Sensolite-nak köszönhető ez az eredmény!” Dr. Papp Malvina, bőrgyógyász főorvos

Rehabilitáció

Rehabilitáció

Különféle plasztikai beavatkozások után (műtét, injekciós beavatkozások) a beavatkozás helyén haematómák (kék-, zöld-, lila foltok) keletkezhetnek, melyeknek felszívódását jelentős mértékben gyorsíthatja a Sensolite. A beavatkozás után sok esetben duzzanat, folyadékgyülem keletkezhet, melyeknek létrejötte a polarizáltfény-terápiával megelőzhető, illetve ha már létrejött, akkor felszívódásuk jelentős mértékben gyorsítható.

A bőrfelszín radikális vagy kevésbé radikális hámlasztása, radírozása után a fénykezeléssel a bőrfelület regenerációja jelentősen gyorsítható, a heggel járó gyógyulás elkerülhető.

Minden műtéti beavatkozás a szervezetben – de különösen a műtéti terület környezetében – erős traumát jelent. A varratszedést követő napon tehát lehet és érdemes is elkezdeni a teljes test polarizáltfény-kezelését, ezzel elérhetjük, hogy mind a szervezet, mind pedig a műtéti régió sokkal gyorsabban jön helyre; a polarizált fény energiával tölti fel a pácienst; hangulata, közérzete, vérkeringése, sejtjeinek, szöveteinek oxigénnel való ellátottsága javul. Ezeknek a körülményeknek köszönhetően a páciens műtét utáni regenerációja, felépülése jelentősen felgyorsulhat.

A beavatkozás után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Az orvos véleménye

„Műtétek, törések, komolyabb sérülések után gyakran nehézséget jelent, hogyan rövidítsük le a beteg rehabilitációjának időtartamát. A tapasztalat azt mutatta, hogy a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia több funkció javulását is képes segíteni: javítja az ízületi mozgásokat, gyorsítja a sebgyógyulást és a páciens fájdalomérzetét is jelentősen csökkenti. A gyógyulási idő gipszelt páciensek esetében is jelentősen rövidíthető, hiszen a Sensolite számára a rögzítés nem jelent ’akadályt’, a fényágy hatásai úgy is érvényesülnek. Gyógytornászok munkáját is nagyban tudjuk segíteni , hiszen visszajelzéseikben sokszor azt említik, hogy kezelés után sokkal jobban ki tudják mozgatni a betegeket, nem olyan merevek az ízületeik. A betegek hamarabb visszanyerik az izomtónusukat, izomállapotukat. Egy 44 éves férfi betegem ízületbe hatoló romtörést (infra condyler tibia) szenvedett, meg is kellett operálni. Felkészítettük rá, hogy a rehabilitáció ilyen esetben bizony elhúzódhat, akár a fél évet is meghaladhatja, de ő szeretett volna mindent megtenni a gyorsabb gyógyulás érdekében. El is kezdte a Sensolite fényterápiát, az első időszakban szinte naponta kapott kezelést, a második hónaptól pedig heti 2-3 alkalommal feküdt be a fényágyba. Mind a seb, mind pedig a törés gyógyulása felgyorsult a terápia hatására, a harmadik hónapra már teljes ízületi mozgással bírt, újra terhelni tudta a térdét és a fájdalomérzete is minimálisra csökkent.” Dr. Békési Cyprián ortopéd-sebész főorvos


Reuma – Ízületi fájdalom

Reuma

Reumás panaszokkal és ízületi fájdalmakkal nagyon sokan veszik igénybe eredményesen a Sensolite fényágyat, a teljes testre ható polarizáltfény-kezelést! Az emberek reakciója nagyon sokszínű, hiszen számos olyan páciensünk volt, aki arról számolt be, hogy ízületi panaszai, fájdalmai teljes mértékben megszűntek; sokan a fájdalmak, panaszok, mozgáskorlátozottság jelentős, vagy kisfokú javulásáról számoltak be. A Sensolite terápia egyértelműen segít a reumás panaszokon és az ízületi fájdalmakon, valamint az ezzel járó mozgáskorlátozottságon (pácienseink úgy érzik, hogy ízületeik a rendszeres kezeléseket követően sokkal olajozottabban mozognak). Csomagunkat ajánljuk mindenkinek, aki reumás, illetve ízületi panaszokkal küzd! A kúraszerűen alkalmazott Sensolite fényterápiára individuálisan ugyan, más és más mértékben, de általában pozitívan reagálnak pácienseink. Természetesen a Sensolite fénykezelés következtében – ha csökken a fájdalom, csökken a mozgáskorlátozottság – nyilvánvalóan jelentősen javul a páciensek hangulata és közérzete is.

Amennyiben páciensünknek valamilyen ok miatt a fájdalmai, reumás panaszai kiújulnak, akkor fenntartó kezelés gyanánt 1 vagy 2 hét erejéig érdemes visszatérni a heti 3-3 kezelésre, majd ha a javulás beindul, ritkítani lehet a kezeléseket.

Ha hirtelen fellobbanó akut gyulladás gyanúja merül fel, ami a fájdalom gyors, váratlan, hirtelen megjelenésével jár, akkor a Sensolite kezelés kerülendő, nehogy az akut gyulladás belobbanjon!

Az orvos véleménye

„A Hotel Carbona-ban működő Sensolite fényágyat igénybe vevők körét három nagy csoportra lehet osztani: a degeneratív vagy kopásos elváltozással, izomkötöttséggel érkezők, a gyulladásos ízületi elváltozásos páciensek, valamint az allergiás, légúti problémával küzdő betegek. A degeneratív és kopásos panaszokra szinte minden páciens jól reagált 5-6 kezelést követően ugyanúgy, mint az izomkötöttséggel szenvedők. Volt olyan orvos-páciensünk is, aki egy kúra után újabbat kért, mert annyira pozitívan hatott rá a Sensolite. De kezeltünk olyan mozgássérült kisfiút is, akinek a kedélyállapota és a közérzete javult jelentősen a fényterápiás kezelésektől. Az ízületi gyulladásos vendégek legtöbbször SPA vagy RA miatt kerülnek hozzánk és tekintettel arra, hogy minden esetben immunológiai háttere van a betegségnek, bátran alkalmazzuk a teljes test polarizáltfény-terápiát. Ebben az esetben kúrát napi kezelésekkel ajánljuk kezdeni, majd heti 2-3 alkalmas fenntartó terápiát érdemes igénybe venni. Allergiás tünetek és légúti betegségek terén gyermekek és felnőttek is eredményes javulásról számoltak be, illetve voltak olyan eseteink, amikor a balesetek utáni állapotot sikerült lényegesen felgyorsítani.” Dr. Major Zoltán vezető főorvos, Hotel Carbona

Sport sérülés

Törés, izom-, részleges vagy teljes szalagszakadás – ilyenkor minden esetben bevérzés kíséri a sérülést, ennek mielőbbi felszívódása érdekében az első héten 4-5 kezelést kapnak a sérültek. A gyakori kezelésszám eredményeként 1 hét után szinte teljesen eltűnik a duzzanat, ami a gyógyulásban döntő! A sérült egy hétig úgynevezett gipszsínt kap, és utána „zárják”, körkörösítik a rögzítést. Nem mindegy, hogy ez a gipsz mennyire illeszkedik a tört testrészhez. A páciensek elmondása szerint egy hét után, mikor újra látták a tört végtagjukat, kívülről szinte teljesen „eredeti” állapotban voltak. A körkörösítés után hetente kétszer jöttek, majd a gipsz levétele után két hétig 3, majd hetente 2 alkalommal.

Térdszalag plasztika varratszedése után érkezett két mankóval egy fiatalember, aki az első héten 4 kezelést vett fel (hétfő – kedd – csütörtök – szombat), majd az azt követő hetekben 3-3, majd pedig 2-2 kezelést kapott. Tolmácsolta gyógytornásza véleményét, akinek volt viszonyítási alapja, mert együtt tornáztatta azt a két beteget, aki életkorban és fizikailag is hasonló állapotban volt, ugyanazon a napon operálták mindkettőjüket és a fényterápiában részesülő fiatalember a különböző szakaszokban 50-60%-kal gyorsabban haladt társánál.

Baleset után nem csak testi fájdalmak gyötrik a sérülteket, hanem bizonytalanságérzés kerítheti hatalmába – mi fog történni?, meddig tart a felépülés?, mi vár még rám? – egzisztenciális válságba kerülhet. A tapasztalatok szerint a polarizált fény fájdalomcsillapító, nyugtató, izomlazító hatása segít ezen félelmek oldásában is, sőt sikerélményt jelenthet a vártnál gyorsabb állapotjavulás!

Csonttörés fénykezelése esetén fenntartó csomag javasolt a gipsz levétele után, a gyógytorna időszaka alatt – így könnyebbé válik a mozgás, sokkal könnyebben mozdulnak az ízületek, szalagok, jó eséllyel kerülhető el minden olyan szövődmény, amely a gipszlevétel után bekövetkezhet, a rehabilitáció időszaka jelentősen lerövidíthető. Csonttörések esetében a kúra során jelentősen csökken a fájdalomérzet. A csonttörés bekövetkeztéhez képest a lehető leghamarabb érdemes elkezdeni a Sensolite kezeléseket, tehát a gipszelt végtaggal is érdemes a fényágyba feküdni, ugyanis a polarizált fény jótékony, serkentő hatásai – köszönhetően az egész test kezelésének – a gipsz alá is eljutnak. Ez a hatás elősegíti és gyorsítja a csontosodási folyamatot.

Amennyiben különleges egészségügyi problémája nincsen a páciensnek, akkor az ajánlott Sensolite kezelés kb. 20%-kal csökkenti a csontosodás időtartamát. Ha az orvos a szokásos 6-8 héten belül mégsem távolítja el a gipszet, ez az előny a gipsz levétel után fog jelentkezni, mert a rehabilitáció folyamata sokkal egyszerűbb, probléma mentesebb, és gyorsabb lesz. A több hetes rehabilitáció hossza a felére is csökkenhet. Érdesem a kezelést ajánlásunk szerint a teljes rehabilitációs időszak során igénybe venni.

A gipszlevétel időpontjáig legalább heti 3 alkalommal, utána heti 2 kezelés a rehabilitáció időtartama alatt.

Az orvos véleménye

„A Sensolite teljes test polarizáltfény-terápiát nagyon jól alkalmazhatjuk izomhúzódások (gyakran előfordul lovaglóizom és combizom esetében), valamint achilles fájdalomra és gyulladásra is. A Zalaegerszeg női kosarasai is a Gyógycentrumba járnak, ha sérülést szenvednek, hiszen már tudják, hogy a gyógyulási időt a kezelések segítségével akár felére is csökkenthetik! Nagyon jó bevált a Sensolite hát-, derék- és gerincfájdalmak esetében is, jelentősen csökkentette a fájdalomérzetet. Ha csökken a fájdalom, akkor sokkal könnyebben mennek bele helyzetekbe a játékosok, nyilván van egy pszichés hatása is. Volt egy lányunk, aki kézközépcsont-törést szenvedett, megoperáltuk, majd rendszeres kezelésekre járt a mielőbbi gyógyulás reményében, sokan meg is voltak lepve, amikor pár hét után már játszott! Volt egy kiugróan érdekes, ugyanakkor pozitív esetünk is, amikor egy fiatalember nagyon csúnya könyöktörést szenvedett, de olyat, amiről szakemberek azt gondolták volna, hogy a páciens nem is fog teljesen felépülni. Ilyen törések után legtöbbször nem tér vissza a mozgás teljes funkcionalitása: duzzadt marad a könyök környéki terület, de esetében az operációt követően nagyon szigorú gyógytorna és Sensolite terápia következett – be is tartotta az orvosi javaslatot. Bizony a gyógyulás időben jelentősen rövidült, minőségét tekintve pedig kiválóan alakult, hiszen a röntgen is kimutatta, milyen szépen gyógyult a törés, rendben van a könyökfunkció, nincs duzzanat, nem vastagabb az egyik kar, mint a másik. Aktívan sportolók esetében természetesen nem csak sérülések esetén ajánlott a teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-terápia! Felkészülési időszakban, nagyobb fizikai igénybevétel esetén az immunrendszer gyengül, könnyebben megfáznak, de a rendszeres kezelésekkel megelőzhető a baj! Azt tapasztalatuk, hogy a két edzés közötti regenerációt is segíti a Sensolite: ha nagyobb terhelést kapnak, az izmok fáradtsága is gyorsabban tovatűnik.” Dr. Békési Cyprián ortopéd sebész főorvos

SZÉPSÉG - szép bőr, fényes haj, élettel teli köröm titka

A teljes test polarizáltfény-kezelés a kapilláris erekben a keringés javításával gyorsítja a szervezet vérellátását, fokozva a méregtelenítés hatásfokát. Ez a szervezet összes sejtjére, szervére, így a bőrre, a fejbőrre, a hajhagymákra és a körmökre is igaz. Rendszeres Sensolite kezelés a bőrt simává, hidratálttá teszi, ugyanis a kezelés során a sejtek – így a bőr, a fejbőr – anyagcseréje intenzívebbé válik, ezen felül javul – többek között – ezen sejtek vér- és ezáltal az oxigénellátottsága is. A tapasztalatok azt mutatták, hogy a rendszeres Sensolite kezelés hatására a haj fényesebb és erősebb lesz, megszűnhet a hajhullás, sőt néhány esetben pácienseink azt tapasztalták, hogy kezdett visszatérni a haj eredeti színe. Ezen kívül a tinédzserkori pattanások által „örök” nyomot hagyott heges bőr is „kivasalható” a rendszeres Sensolite fénykezelés segítségével.

Plasztikai beavatkozások után

Szépség csomag

Műtéttel járó plasztikai beavatkozások után még a varratszedés előtt érdemes elkezdeni a Sensolite fényterápiát. A teljes testfelületen alkalmazott polarizáltfény-kezelések előmozdítják a műtéti régió és a műtéti heg konszolidálódását. A műtéti heg a fénykezelés hatására lényegesen gyorsabban gyógyul, mint anélkül – ennek köszönhetően maga a heg végleges állapotában sokkal szebb és halványabb lesz, ezen kívül a polarizáltfény-kezelés csökkenti a keloid képződés valószínűségét.

Különféle plasztikai beavatkozások után (műtét, injekció) a beavatkozás helyén haematómák (kék-zöld, lila foltok) keletkezhetnek, melyeknek felszívódását jelentős mértékben gyorsíthatja a Sensolite fénykezelés. A beavatkozás után sok esetben duzzanat, ödéma keletkezhet, melyeknek létrejötte a polarizáltfény-terápiával megelőzhető, illetve ha már létrejött, akkor felszívódásuk gyorsítható.

A bőrfelszín radikális vagy kevésbé radikális hámlasztása után a Sensolite-tal a bőrfelület regenerációja jelentősen gyorsítható, az esetleges heges gyógyulás megelőzhető.

Fogyókúra és böjt idejére

Ha valaki fogyókúrázni kíván, akkor a Sensolite fényterápia segíthet célja elérésében! Tapasztalataink szerint a teljes test polarizáltfény-kezelés előmozdítja a sejtek, illetve a teljes szervezet anyagcseréjét, méregtelenítését. Miután a szervezetben található zsírszövet a méreganyagok tárolására szolgál, a méreganyagok hatékony eltávolításával a zsírszövet jelenléte szinte „okafogyottá” válik, az attól való megszabadulás tehát sokkal könnyebb lesz, mint a rendszeres fénykezelés nélkül.

Változókor

A változókorral a női és férfi test és lélek egyaránt rengeteg változáson megy keresztül. Ilyenkor a nők döntő többsége kellemetlen panaszokat észlel, amelyek az életvitel és vitalitás romlásához vezetnek. A gyakori hangulat-ingadozások, rossz közérzet, szorongás, kimerültség, depresszióra való hajlam mellett a hőhullámok, az izzadás, az intim tünetek, valamint az esetleges fejfájás egyaránt nehézséget okoznak az élet minden területén. A változókor tünetei ellehetetlenítik a korábbi életvitel fenntartását és a kiegyensúlyozott, nyugodt mindennapok átélését. Számos tapasztalat áll a rendelkezésünkre, melyek alapján nyugodtan kijelenthetjük, hogy a rendszeres Sensolite fénykezelés képes előnyösen befolyásolni ezt a sokrétű problémakört, együttesen is, de elemenként is.

A szakember véleménye

Változó csomag

„A változókor, nők esetében a menopauza, nem más, mint egy változási folyamat, mely természetes életkori sajátosság. Számos kultúrában jelent rangbeli előrelépést a változókor elérése, és ma már teljesen elfogadott tény, hogy ötven év felett is lehet teljes az élet. Nem kísérhetik tévhitek és félelmek. Így gondolják a teljes test kezelésre járó hölgyek is, hiszen a polarizáltfény-terápia sejtregeneráló és megújító hatását rövid időn belül saját bőrükön is érzik, illetve látják. A mélyebb szarkalábak elsimulnak, a kézfejen, arcon, nyakon, háton lévő úgy nevezett öregségi foltok szép lassan hónapról-hónapra elhalványulnak a gyakorta megjelenő futószemölcsök leesnek. A bőr hidratáltabb lesz, a körmök erősebbek lesznek. A hormonrendszer változásával bekövetkező hajhullás jelentősen csökken. Az anyagcsere-folyamatok többnyire normalizálódnak, a kellemetlen izzadás nagymértékben alábbhagy. Nők esetében a kismedence vérellátása gátizmok oxigénellátottsága jobb lesz. A kezelés hatására a kismedencei szövetek, szervek gyulladási hajlama csökken. A fényterápia hatására a szervezet oxigénellátása egyre jobb, megszűnnek a komoly fejfájások, hangulatingadozások. Nők és férfiak esetében is általános közérzetjavulás tapasztalható a rendszeres kezelés hatására a szervezet jobban tud regenerálódni, jobb lesz kedélyállapotuk, teherbírásuk, akár a munkahelyükön, akár otthon, akár a tornateremben. Derűs, fiatalos, ötvenes-hatvanas, esetleg hetvenkedő hölgyek és urak tanúskodnak erről.” Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó

A szakember véleménye

„A változókor, nők esetében a menopauza, nem más, mint egy változási folyamat, mely természetes életkori sajátosság. Számos kultúrában jelent rangbeli előrelépést a változókor elérése, és ma már teljesen elfogadott tény, hogy ötven év felett is lehet teljes az élet. Nem kísérhetik tévhitek és félelmek. Így gondolják a teljes test kezelésre járó hölgyek is, hiszen a polarizáltfény-terápia sejtregeneráló és megújító hatását rövid időn belül saját bőrükön is érzik, illetve látják. A mélyebb szarkalábak elsimulnak, a kézfejen, arcon, nyakon, háton lévő úgy nevezett öregségi foltok szép lassan hónapról-hónapra elhalványulnak a gyakorta megjelenő futószemölcsök leesnek. A bőr hidratáltabb lesz, a körmök erősebbek lesznek. A hormonrendszer változásával bekövetkező hajhullás jelentősen csökken. Az anyagcsere-folyamatok többnyire normalizálódnak, a kellemetlen izzadás nagymértékben alábbhagy. Nők esetében a kismedence vérellátása gátizmok oxigénellátottsága jobb lesz. A kezelés hatására a kismedencei szövetek, szervek gyulladási hajlama csökken. A fényterápia hatására a szervezet oxigénellátása egyre jobb, megszűnnek a komoly fejfájások, hangulatingadozások. Nők és férfiak esetében is általános közérzetjavulás tapasztalható a rendszeres kezelés hatására a szervezet jobban tud regenerálódni, jobb lesz kedélyállapotuk, teherbírásuk, akár a munkahelyükön, akár otthon, akár a tornateremben. Derűs, fiatalos, ötvenes-hatvanas, esetleg hetvenkedő hölgyek és urak tanúskodnak erről.” Királyné Dávid Éva egészségfejlesztési tanácsadó