WILD YAM (Dioscorea Villorosa)

A növényből könnyen kinyerhető, átalakítható a hatóanyag és jó minőségű , megbízható természetes hormon tartalmú krém, a VILLAROSA gél készíthető belőle.

Ön nem hallott a természetes ösztogénekről és progeszteronról?

Ne szégyellje, lehet hogy még kezelőorvosa sem hallott róla, annyira új az információ!
A természetes ösztrogének és progeszteron a növényekben fordul elő, belőlük lehet kinyerni.
Pontosan annyi progeszteront vihet be szervezetébe, amennyihez az élet folyamán hozzászokott. Ennek következtében a hiánytünetek elmardnak. 
A szintetikus hormonokkal szemben, használata során nem alakulnak ki kellemetlem mellékhatások (trombózis, méhrák).  
Megfigyelések alapján állíthatjuk, hogy a hormonhiány következtében kialakult tünetek a természetes hormonok adására fokozatosan eltűnnek!
A csontok és az erek visszaszerzik rugalmasságukat.
A növényi kivonatokból a természetes hormonok jól felszívódnak a bőrön keresztül és a szervezetbe kerülnek fejtik ki jótékony hatásukat.

Közülük a leginkább elterjedt a Wild Yam progeszteron szerű anyagainak felhasználása.

A készítményt eredményesen használhatja:

1. Minden nő, aki a perimenopausa és a menopausa kellemetlen velejáróit el akarja kerülni, vagy meg akar tőlük szabadulni. Számukra a szer folyamatos használatát javasoljuk.

2. Azok a fiatal nők, akiknél a hormon egyensúly átmenetileg megbomlott és ennek következtében kialakula a rendszertelen menstruáció.
Azok, akik görcsök, vetélés, terméketlenség tüneteit akarják megszüntetni.
Számukra azonban csak a menstruációs ciklus 24. napjáig ajánljuk.

Hogyan alkalmazzuk a gélt?

Helyezzük az előírásnak megfelelő mennyiséget a tenyerünkbe és kenjük szét a KÉZHÁT, az ARC, és az ALHASI TÁJÉKON egy tenyérnyi felületen. Jól masszírozzuk be a bőrbe.

Napi adagolása:

1-6. nap:                 1/4 ml (1/4 teáskanálnyi)

7-20. nap:         2 x 1/4 ml, reggel és este

21-28. nap:             1/2 ml (fiataloknak csak 20-24.napokon!)

 

MESTRUÁCIÓ , NŐI HORMONOK, MENOPAUZA

A nők együtt élnek a menstruációs ciklusukkal, de kevesen ismerik a jelenséget irányító hormonokat, ezért hasznos lehet röviden ismertetni.

Hogyan működnek a hormonok?

A menstruációt a petefészek és az agyalapi mirigy működése szabályozza.
A petefészkekben mintegy 50.000 éretlen petesejtet rejtő tüsző található.
Közülük egy, minden ciklus elején, hormon hatására érni kezd.
Természetes körülmények között ritkán fordul elő, hogy két vagy több pete is egyszerre érésnek indul. Ha igen, több petéjű ikrek születhetnek. (Hormon hatásáa nem ritka ez a jelenség.)
Általában a ciklus közepén a beérett petét rejtő tüsző felreped és a petevezetőn át viszonylag gyorsan a méhbe vándorol. Ez a folyamat az ovuláció.
A megtermékenyítés rendszerint a pete vándorlása során történik, ezért akár meddőnek is tűnhet az a nő, akibe éppen az ovuláció idején nem jut hímivarsejt, bár rendszeres nemi életet él. A ciklus közepére a méh nyálkahártyája megvastagszik, táplélékban gazdag, így alkalmassá válik a megtermékenyített petesejt, a zygota beágyazódására.
A megtermékenyülésről az embrió hormon üzenetet küld a szervezetbe, ezáltal folytatódik a méh tápanyagokkal való ellátása. A zygótából embrió, magzat fejlődik, aki 9 hónap után megszületik.
Ha a megtermékenyítés nem jön létre, a méh nyálkahártyája leválik és vele együtt a petesejt is távozik, ez a folyamat a menstruáció.
A nő számára jelzi, hogy nem terhes, de a rendszeres vérzés azt is jelzi, hogy szervezete alkalmas a megtermékenyülésre.

A rendszeres menstuációs ciklusok általában 26-28. naponként követik egymást, megszakadása előre vetíti a megtermékyenyíthetőségi zavarok vagy menopausa árnyékát.
A menopausa akkor érkezik el, amikor abbamarad a havi vérzés.

A menstruációs ciklust 4 hormon egyensúlya szabályozza:

 

  • 1. Ösztogénenek
  • 2. Progeszteron
  • 3. FSH, tüszőéréshez (folliculus stimuláló hormon)
  • 4. LH, sárgatest fejlesztő hormon (luteinizáló hormon)

 

 

Az ösztogénekről tudni kell, hogy több hormon alkotja: esztron, esztradiol, esztriol.

Az FSH és LH hormonokat az agyalai mirigy termeli, mely hormonjaival karmesterként irányítja a  szervezet számos funkcióját és hormon termelő mirigyeit.
Az ivarmirigyekre ható hormonjai a gonadotrop hormonok, ezek a gonádokra (here, petefészek) hatnak.

A mestruációs ciklus lefolyása és hormonjai

1-5. nap:
A menstuációs vérzés ideje.
Csökken az ösztrogén szint, emelkedik az FSH.

A progeszteron szint csökkenés a megtermékenyítés elmaradását jelzi, megindul 
a nyálkahártya leválása. 
Az ösztrogén szint csökkenése váltja ki az FSH növekedését, ennek hatására                      megindul egy újabb tüsző érése. Vele párhuzamosan megindul a tápanyagban,                  vérben gazdag nyálkahártya leválása. A tüszőérés következtében megemelkedik                az ösztrogén szint és visszaszorul az FSH termelése. A fordulat következtében az                5-7.naptól kezdődően újból megindul a méh nyálkahártyájának gazdagodása                      tápanyagban.

6-14. nap:
Az ösztrogén szint emelkedik,az érő tüsző termeli, az FSH szint csökken, az                      ösztrogén visszaszorítja. Az LH szint magasra ugrik, hatására felreped a                            tüsző és a 14. nap környékén kiszabadul a petesejt.
Az ösztogén szint növekedésének hatására a méh nyálkahártáyája fokozatosan                  megvastagszik, így alkalmassá válik a megtremékenyített petesejt befogadására.

15-28. nap:
Az ösztrogén szint tovább emelkedik, majd lecsökken.
A progeszteron szint is emelkedik, majd lecsökken.
Amikor a tüsző fala felreped, kiszabadul a petesejt, a tüsző helyén sárgatest 
(Corpus luteum) fejlődik.
A sárgatest nagy mennyiségű progeszteront termel, hatására a méh                                    nyálkahártyája fokozottabban gazdaggá válik tápanyagokban, várja a 
megtemékenyített pete beágyazódását.

Két lehetőség van: vagy létrejön a megtermékenyítés, vagy elmarad.

1. Megtermékenyítés esetén a pete magzatburka gonadotropin hormont (HCG) termel.
Az 1-1CG hormon segíti a sárgatest fennmaradását, ami progeszteron és ösztrogén               termelését biztosítja. Ezeknek a hormonoknak fontos szerepe van a méhnyálkahártya
tápanyag ellátásában. A 6-8. héten kialakul a placenta, ami biztosítja a progeszteron             magasabb szintű termelését. A HCG jelenlétét mutatja ki a korai terhességi próba.

2. A megtermékenyítés elmaradásakor a sárgatest elsorvad, csökken a progeszteron és            ösztrogén szint. Hiányukban leválik a méh nyálkahártyája, elkezdődik a menstruáció.
Fokozódik az FSH és LH termelődése és hatásukra megindul egy újabb tüsző érése, ami
az újabb ciklus beindulásának kezdete.

A nők általában nem tudják, milyen hormonális változások mennek végbe a szervezetükben kamasz kortól egészen az utolsó menstruációig.
A terhesség hónapjainak kivételével egy folyamatos, hosszú, dinamikusan állandó kölcsönhatás van ösztrogének, a progeszteron és az agyalapi mirigyek hormonjai között.
Átlagosan 26-30 napos ciklusok váltakoznak egészen addig, míg a nő el nem éri a változás korát. 
Az emberiség történetében most él az első generáció, amelynek lehetősége nyílt arra, hogy antibébi tablettákkal irányított hormon szinttel irányítsa szaorodási funkcióját.
Sok nő, néha az orvos is úgy kezeli a menopausát, mint a korral összegfüggő betegséget.
Pedig a menopausa nem betegség, hanem biológiai állapot, ami a hormon szint csökkenése miatt alakul ki.

Le kell-e mondani a hormonszint szabályozáshoz szokott nőknek arról, hogy a lecsökkent hormonokat a perimenopausa és menopausa idején természetes hormonokkal pótolják?
NEM KELL LEMONDANI!

A változás kora a hormontermelés visszavonulásával jár.
A perimenopausa hosszú évekig elhúzódhat, kellemetlen kísérőitől - görcsök, erősebb vérzések -, néhányan sokat szenvednek. A vérzések gyakoribbá válhatnak, vagy kimaradhatnak.
Menopausának akkor nevezhetjük az állapotot hivatalosan, ha a vérzés már egy éves időtartamban kimaradt.

A rendszertelen menstruáció a legkézzelfoghatóbb, de nem a legkellemetlenebb jele a változás korának.
Mivel az ösztogén és progeszteron alapvetően befolyásolja a női szervezetet, a hormon termelés megváltozása sokféle, gyakran kellemetlen tünet megjelenésével jár a szervezet anyagcseréjében.
Ennek következtében megváltozik a szervezet viselkedése: hőhullámok, éjszakai verejtékezés, álmatlanság, heves szívdobogás jelentkezhet, a hüvely falának elvékonyodása, szárazsága fájdalmat okozhat közösülés során. Csökken a szexuális vágy, szorongás, depresszió és kedélybeli változások alakulhatnak ki, illetve súlyos szív- és érrendszeri betegségek is.
Nő a magas vérnyomás, az érelmeszesedés, a keringési problémák következtében kialakuló betegségek valószínűsége, a csontritkulás menetrendszerűen következik a hormon kiesésből.
Következménye: a súlyos combcsont, medence, csukló és gerinc törések, deformációk.
Az érelmeszesedés következtében romlik az agy vérellátása, ami iatt megjelenik a kóros feledékenység, súlyos esetben a gondolkodási képtelenség, ami odáig fajulhat, hogy az ember képtelen magát ellátni.

Azokban az évtizedekben, amikor a hormonok egymásra hatása következtében dinamikus egyensúly van, időről időre szabályosan visszatér a menstruáció. Fő szabályozója az FSH hormon és az ösztrogén. 
Az egyik szintjének emelkedése visszaaszorítja a másik termelődését és fordítva.

Perimenopausa idején megbomlik az egyensúly: az ösztogén és progeszteron szintje gyakran csökken és az FSH és LH szintje megnő. 
A petefészekben lévő tüszők érzéketlenné válnak az FSH-ra, előfordulnak peteérés nélküli ciklusok. Ha nem elég magas az LH szint, elmarad a tüsző felrepedése és a Corpus Luteum képződése. Ez magával hozza az ösztrogén temelés csökkenését, ami együtt jár a perimenopausa tüneteivel és a menopausa kellemetlen kísérőinek megjelenésével.

Ezek a tünetek hosszú távon elősegítik a szívelégtelenség és a csontritkulás kialakulását.

A szervezetet segíthetjük ezen tünetek elkerülésében, ha a mesterséges hormonok helyett - ami mellékhatásokkal jár -, természetes hormonpótlást alkalmazunk!