Egészségügyi tudástár http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu Alternatív gyógymódok, masszázsok, betegségek leírása és összefüggéseikről tájékoztatás; orvostechnikai és közérzet javító eszközök bemutatása és forgalmazása orvosi háttérrel. hu Műköröm formák - melyiket válasszam? http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2018/01/12/mukorom-formak-melyiket-valasszam Körömformák

 

Egy nő megjelenését és ezzel önbizalmát jelentősen megemeli egy jól kiválasztott műköröm, akár hétköznapokban, akár ünnepi alkalomra viseljük.

Minden kéz és köröm különböző, két egyformát sosem találni. 
Az ideális típus kiválasztásakor a kezünk és körmeink felépítése, alakja és formája az alapvető szempont. Azonban nem csak ezeket kell figyelembe vennünk, hanem az adott személy igényeit is, azt hogy mit enged meg életformája, munkahelyi környezete.

De vajon melyik forma áll jól személy szerint nekünk?

 

Lássuk hát az alternatívákat!

A következő alapformák a legismertebbek: ovális/mandula, kocka, lekerekített kocka, monroe, kerek, hegyes/stiletto, háztető/edge, vagy pipe körömforma.

Ovális/mandula forma:

Ezzel a körömformával nehéz melléfogni. Többnyire mindenkinek jól áll. Optikailag nyújtják az ujjakat és nőiesebbé, kecsesebbé varázsolják a kezeket. Rövidebb körömhosszon is mutatós.

Kocka/szögletes forma:

Klasszikus forma, sokak nagy kedvence. Párhuzamos szélekkel rendelkezik, sarkai élesek, nem lekerekítettek. Tökéletes választás francia körömhöz. Rövid és hosszú körmön is jól mutat. Ha viszonyt a természetes körömágyad széles és rövid, akkor óvakodj ettől a formától, ugyanis optikailag szélesítheti a körmeidet! Hosszabb körömágy esetében viszont tökéletes választás akár rövid, akár egy hosszabb kivitelben.

Kerekített kocka forma:

A klasszikus kocka forma kistestvére, az egyetlen különbség, hogy a köröm sarkai ebben az esetben lekerekítettek. Azok számára ajánlott, akik kocka formát szeretnének, de zavarja őket a köröm végén található két éles sarok. További előnye, hogy ez szélesebb körömágy esetében is alkalmazható, szépen mutat.

Monroe forma:

Alapja egy kocka formájú köröm. Abban különbözik a hagyományos szögletes formától, hogy az eredetileg párhuzamos körömszélek a Monroe forma esetében összetartanak, így keskenyebb lesz a köröm vége, mint az egyszerűbb kocka forma esetében. Miért örülünk ennek? Mert nem számít, ha széles körömágyat, vagy tömzsi ujjad van, ez a forma tökéletesen fog állni neked!

Kerek forma:

Nagyon konzervatív körömforma, mely egyszerű és letisztult megjelenést biztosít. A természetes körömformához nagyon hasonló így, abszolút természetes látványt nyújt. Szélesebb körömágyakon is alkalmazható.

Tamás Melinda munkája

Hegyes/Stiletto forma:

Ez már egy sokkal extrémebb körömforma, amelynek viseléséhez megfelelő magabiztosság szükséges. Ritkábban alkalmazott forma, azonban a széles és a hosszúkás körömágyat is nagyon megnyújtja. Viselése igényes némi körültekintést, de a mindennapokban is kényelmes, igényes megjelenést biztosít.

Horváth Cintia munkája

Háztető/Edge forma:

Ritkán alkalmazott, kifejezetten extrém körömforma. Elsősorban versenyeken alkalmazzák. Nagy felületet biztosít díszítésre és speciális kialakításából adódóan igazán különleges mintákra is lehetőséget ad. Minden esetre bevállalósnak kell lenned ahhoz, hogy ezt a körömformát válaszd. Rövid kivitelben nem mutatós, így ehhez egy hosszabb köröm építése optimálisabb.

Varga Eszter munkája

Pipe forma:

Kezdetben különböző műköröm építő versenyeken jelent meg és vált nagyon népszerűvé ez a forma, manapság már szalonokban is alkalmazzák. A forma jellegzetessége, hogy a szabadszél sokkal ívesebb, mint a többi körömforma esetében.

]]>
Fri, 12 Jan 2018 19:01:15 +0100 171856_47721
Fogápolás alaposan http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2018/01/12/fogapolas-alaposan
Az ép és szép fogak részben öröklődnek, de a gondos és rendszeres száj- és fogápolás rengeteget javíthat a kevésbé kedvező genetikai adottságokon is. Ennek ellenére egy pár évvel ezelőtti felmérés szerint a magyar lakosság 15%-a nem tisztítja naponta a fogait, és több mint fele egyáltalán nem használja fogkeféjét. Ezen elborzasztó adatok ismeretében úgy tűnik, nem lehet eleget beszélni a megfelelő fog- és szájápolásról.

A fogak megfelelő ápolása lényegében már akkor megkezdődhet, amikor az első fogacskák éppen csak kibújnak. A babák ínye ilyenkor nagyon érzékeny, és ez közérzetükre is kihat. Hogy enyhítsünk gyermekünk kellemetlenségein, ujjunkra csavart tiszta, nedves gézzel masszírozzuk az érzékeny ínyt. Később az első fogakat is tisztíthatjuk gézdarabbal, vagy zsebkendővel naponta egyszer.

fogápolás

Egyéves kor tájékán megvehetjük a gyermek első fogkeféjét, mely legyen kicsi fejű, puha, lekerekített sörtékkel. Helyes, ha minél hamarabb a kezébe adjuk, mi magunk pedig mossunk előtte fogat, így a felnőttet utánozva lesz természetes számára a napi fogkefehasználat. A fogmosás érdemi részét kezdetben persze végezzük el mi magunk.

A fogkefét csakúgy, mint a magunkét 3-4 havonta cseréljük, fertőző betegség esetén pedig azonnal. Fogkrémet nem szükséges az első pillanattól kezdve használni, később rendelkezésünkre állnak külön, gyermekek részére gyártott, csökkentett fluoridtartalmú fajták, közöttük például olyanok is, amelyeket az egészen pici gyermek nyugodtan lenyelhet. A fogkrém kiválasztásakor nem árt kikérni fogorvos tanácsát!

 

Ha a gyermek idejében elsajátítja a fogkefe helyes és rendszeres használatát, akkor minden bizonnyal felnőtt korában sem lesznek kérdései a fogápolással kapcsolatban. Az idézett kutatási eredmények azonban arra engednek következtetni, hogy sokan nincsenek tisztában szájhigiéné alapvető szabályaival, vagy csak egyszerűen nem érdeklik őket a következmények. Pedig a következmények nem sok jóval kecsegtetnek: szuvas, elszíneződött fogak, kellemetlen lehelet, gombák, szájfertőzések, és a végén hiányos fogazat. Ha mindezt el akarjuk kerülni, nem árt közelebbi és sűrűbb kapcsolatot kialakítani fogkefénkkel.

Sajnos a fogászati panaszoknál is sokat nyom a latban a hajlam kérdése, de az esetleges kedvezőtlen adottságokat nagy hatásfokkal tudjuk kiküszöbölni, de legalábbis csökkenteni a megfelelő karbantartással.

Fogkefe, fogkrém, fogselyem

Az első kérdés, hogy milyen legyen a fogkefe? A legjobb, ha kis fejű fogkefét használunk (érzékenyebb ínyűek válasszanak puhább sörtéket!), mert így a hátsó fogakhoz is könnyedén hozzá tudunk férni. Az sem baj, ha rögtön kettőt vásárolunk, hogy mindig szárazzal moshassunk fogat, így hatékonyabb a tisztítás és a baktériumok elszaporodásának is kevesebb esély adunk. A 3-4 havonkénti cseréről ne feledkezzünk meg, de ez függ a fogmosási szokásoktól is: annyi bizonyos, hogy szanaszét álló sörtékkel nem sokra megyünk.

Csere tehát 3-4 havonként, erről könnyen meg lehet jegyezni: egy fogmosás minimum 3-4 perc! Ezután jöhet a fogselyem használata, amely az ételmaradék eltávolítását könnyíti meg a fogak közül. A procedúra különösen azoknak ajánlott, akiknek nem a legszabályosabb a fogsoruk. Fogkrémből ahogy fogkeféből is szinte korlátlan a választék, a legtöbbet a vezető fogorvosok is ajánlják, valójában inkább csak árban van különbség közöttük. Hacsak nincsen speciális problémánk vagy kívánságunk, a fogkrém lényege a fluorid. A fluorid beépülve a fogzománcba, ellenállóbbá teszi azt a fogszuvasodással szemben, továbbá gátolja a foglepedékben található baktériumok fejlődését. Az fluoridtartalmú fogkrémek használatától csak akkor érdemes (és kell) eltekinteni, ha allergiásak vagyunk erre az anyagra.

A fogmosást legalább naponta legalább kétszer, még jobb, ha minden étkezés után végezzük el. Az alapos tisztítás azt jelenti, hogy figyelmet fordítunk a fogak külső, belső és rágófelszíneire egyaránt, különösen ügyelve az ínyszéli részekre. A tömött fogak és a fogpótlások tisztítása is rendkívül fontos, a tömések, pótlások mellett kialakuló másodlagos fogszuvasodás, ínygyulladás megelőzése miatt. Időnként használjunk színező tablettát, amivel ellenőrizhetjük milyen hatékonyan távolítottuk el a lepedéket fogainkról. A lepedék gyakran a nyelvet is vastagon borítja és itt is megtalálhatók azok a baktériumok, melyek a fehérjetartalmú anyagok lebontása révén nagy mennyiségű kénhidrogént termelnek. Ennek következménye a kellemetlen szájszag, melynek elkerülése érdekében nagyon fontos a nyelv rendszeres, fogkefével történő tisztítása is.

Mit tehetünk még?

Az alapvető fogápolási termékek mellett egyéb alternatívák közül is választhatunk, a tökéletes ápoltság és komfortérzet fenntartása érdekében. Manapság egyre többen döntenek az elektromos fogkefék mellett az alaposabb tisztítás reményében. Ezek a szerkezetek valóban nagyon hasznosak, a fogkefefej cseréjéről azonban itt se feledkezzünk meg. A drágább készülékekhez szájzuhany is tartozik, ez az íny masszírozásában játszik szerepet.

fogápolás

Az ínymasszázs különösen azoknak ajánlott, akik ínysorvadásra hajlamosak, de a még egészséges ínynek is szükséges a napi edzés.
Az ínymasszázs növeli komfort érzetünket, hiszen javul a terület vérbősége; tehát ne hanyagoljuk el a napi ápolását!

Azok se keseredjenek el, akiknek nem áll módjában a drágább készülékek beszerzése. A fogínysorvadás megelőzésére naponta az ujjunkkal is masszírozhatjuk az ínyt. Ha vérzik, reggeli előtt mindennap öblögessünk szobahőmérsékletű vízzel! Méghozzá igen intenzíven, a mimikai izmok részvételével, egyszerűbben szólva: fújjuk fel a szánkat. Kétpohárnyi vizet elöblögetve reggelente biztosítjuk fogínyünk tónusát.

Néha a leggondosabb ápolás ellenére is előfordulnak vírusos, gombás vagy bakteriális szájüregi fertőzések. Enyhébb esetekben (pl. afta vagy herpeszvírus) ezek idővel maguktól is visszahúzódnak, a folyamat azonban felgyorsítható a recept nélkül kapható szájfertőtlenítő szerek segítségével. Kérjük ki ebben fogorvosunk tanácsát!

Fogkő

A fogkő nem más, mint elmeszesedett foglepedék, mely az íny alatt és az íny felett egyaránt előfordulhat, a természetes fogakon és fogpótlásokon egyaránt. A fogkő jelenléte károsan befolyásolja az íny és a fogágy állapotát, érdes felszíne elősegíti újabb bakteriális foglepedék lerakódását.

A fogkövek képződése egyébként szintén hajlam kérdése, van, aki egyáltalán nem ismeri, míg mások a javasolt 6 hónapnál is sűrűbben kényszerülnek megszabadulni tőlük. A "megszabadulást" kizárólag szakemberre bízzuk, azaz eszünkbe ne jusson fogköveinknek tűvel, vagy más éles szerszámmal nekiesni! A fogorvos ennél sokkal korszerűbb műszerekkel rendelkezik, melyekkel egy komplett szájhigiéniás kezelést végez, beleértve a fogak polírozását is. A fogkőképződést helyes fogmosással és külön e célra kifejlesztett fogkrémekkel megelőzhető, illetve mérsékelhető.

Ne legyen ferde!

A rendezetlen fogakat hajlamosak vagyunk csupán esztétikai kérdésként, mintegy "szexepilként" kezelni, holott a fogszabályozás mindenekelőtt megelőzés, a fogmegtartás egyik módja. Csak a szabályos fogsor teszi igazából lehetővé a fogazat könnyű tisztulását és az egyszerű szájhigiénét. A rendezetlen fogazatban a lepedék megtapadása fokozott, így a normális rágás hiányában a fogak ún. öntisztuló képessége szenved súlyos zavart, ami a fogszuvasodás és a fogágybetegségek kialakulása szempontjából úgyszólván elháríthatatlan rizikótényező.

Ma már szerencsére egyre több fogszabályzós gyermeket lehet látni, de kevesen tudják, hogy a fogak rendezésére felnőtt korban is van mód. Azt, hogy erre alkalmas-e az alany, szakember dönti el, kizárva az olyan kontraindikációkat, mint például a fogcsikorgatás vagy a fogágy rossz állapota. a nyelv rendszeres, fogkefével történő tisztítása is.

Legyen hófehér!

Míg a fogkő leszedése gyógyító jellegű kezelés, a fogfehérítés az esztétikai beavatkozások közé tartozik. Sajnos nem mindenki rendelkezik vakítóan fehér fogsorral, de manapság már ezen is lehet segíteni. Nem árt tudni azonban, hogy elhanyagolt, ápolatlan fogakat nem szoktak és nem is érdemes fehéríteni. Ajánlott, hogy tömést vagy fogpótlást a fehérítés után csináltassunk, különben azok színe el fog ütni a fogsorétól. A beavatkozást megelőzően egy professzionális fogtisztítást (többek között a fogkő leszedését) végez a szakember, mely nem ritkán már szemmel látható változást hoz.

Ha ez nem elegendő, akkor különböző típusú és árkategóriájú eljárások közül választhatunk. A leghagyományosabb során pontos sablont készítenek a fogívre, ebbe kerül a hidrogén-peroxid-tartalmú fogfehérítő gél, melynek gyengébb változatát otthoni használatra is megkapja a páciens. Korszerűbb kezelések alkalmával ezt a gélt ún. plazmaív fénnyel stimulálják, megsokszorozva a fehérítés hatékonyságát. A fogfehérítés csúcstechnológiájának egy olyan technika számít, mely során a gélt egy NASA által kifejlesztett kék fény aktiválja. Az aktiváció hatására a gél reakcióba lép az elszíneződést okozó molekulákkal, az eredmény akár 8 árnyalattal világosabb szín.
Ez a kezelés csöppet sem olcsó, áráról árulkodik az a tény, hogy a világsztárok mosolya is ettől olyan vakító fehér.

]]>
Fri, 12 Jan 2018 15:58:45 +0100 171856_47719
Vérvétel után: betegségek nyomai a leleten http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2018/01/10/vervetel-utan-betegsegek-nyomai-a-leleten Bár a tűszúrástól, a vérvételtől sokan tartanak, a rutinszerűen végzett vérvizsgálat nagyon sok betegség felderítésében segít, mint ahogy a megfelelő terápia kiválasztásában, így a gyógyulás elősegítésében is. De pontosan  milyen betegségeket diagnosztizálnak a vérvizsgálattal? Összeszedtük a legfontosabb jeleket.

A vér vizsgálatával nagyon sok információt szerezhetnek az orvosok az általános egészségi állapotunkról és arról, hogy a szerveink megfelelően működnek-e.

De a vérvizsgálat nemcsak „ellenőrzésre” jó, a vérünkben található anyagok, molekulák, sejtek számos betegség felderítésében is szerepet játszanak, ráadásul a vérünkben gyakran korábban jelennek meg a problémára utaló jelek, mintsem a tüneteket észlelnénk.

Ha eltér az eredmény a normálistól

Nem szabad elfelejteni, hogy egy-egy, a normálistól eltérő érték nem jelenti feltétlenül azt, hogy súlyos betegségben szenvedünk. A kapott értékeket ugyanis az egyéni jellegzetességek figyelembevételével kell elemezni, vagyis nemcsak a korunk, a testsúlyunk, a nemünk, az esetleges meglévő egészségügyi problémáink, a szedett gyógyszerek vagy étrend-kiegészítők befolyásolhatják az eredményeket, hanem az életmódunk, szokásaink is.

Emellett pedig a szakemberek nemcsak egy-egy értéket vizsgálnak, hanem azok viszonyát más eredményekhez is.

A vérből számos betegség kimutatható

Milyen betegségek megállapításában segíthet tehát a vérvizsgálat?

Fehérvérsejt, vörösvérsejt

A vér sejtes elemeinek, például a vérlemezkéknek, a fehér- vagy vörösvértesteknek a száma utalhat akut vagy krónikus gyulladásra, allergiára, fertőzésekre, de vese- vagy szívbetegségekre is.

Vitaminok, ásványi anyagok

Sok hiánybetegséget ki lehet deríteni a vér elemzésével, többek között például a vashiányos vérszegénységet, a D-vitamin, a B-vitaminok vagy a magnézium hiányát; de a vérben megtalálható anyagok arra is utalhatnak, ha valaki szervezetében túl sok például a kalcium, a nátrium vagy a kálium, de akár a nehézfém-mérgezéseket is ki lehet deríteni a vérvizsgálat segítségével.

Bilirubin, albumin

A vér egyéb alkotóelemeit, például a bilirubint (mely a hemoglobin lebomlásakor keletkezik) vagy az albumint (mely a vérplazmában található fehérje) vizsgálva pedig a máj- és vesekárosodásra is lehet következtetni.

Vércukorszint, koleszterin

Általánosak az anyagcserénkre vonatkozó vizsgálatok is, melyek többek között például a vércukorszintünket vagy a koleszterinszintünket mérik. Ezeknek az eredményeknek az elemzése segíthet olyan súlyos, krónikus (akár az életet is veszélyeztető) betegségek diagnosztizálásában, mint a diabétesz vagy a szív- és érrendszeri problémák. Természetesen, emellett genetikai eredetű betegségekre vagy felszívódási zavarokra is lehet következtetni az értékekből.

Hormonok

A vér segítségével jutnak el a különböző hormonok is a sejtjeinkhez, ezért a vérvizsgálat során ezek mennyiségét is mérni lehet. Az egyes hormonok túl magas, vagy éppen túl alacsony szintje állhat rengeteg betegség és állapot hátterében, ezért a hormonmennyiségek elemzése hozzájárulhat különböző nőgyógyászati betegségek, a meddőség, az inzulinrezisztencia, a pajzsmirigybetegségek,  de akár egyes daganatos betegségek diagnózisához is (előfordulhat ugyanis, hogy a daganat serkenti fokozott hormontermelésre az adott mirigyet).

Antitestek

A vérben olyan antitestek is lehetnek, melyeket a szervezetünk valamilyen allergénnel való találkozás hatására termel, vagyis, a vérvizsgálat során akár az allergiás betegségeket is kideríthetik, de más anyagok elemzése az esetleges autoimmun betegségek diagnózisához is elvezethet.

Az orvostudomány fejlődésével egyre több dolgot vizsgálhatunk a vérből, ezek az eredmények pedig a genetikai eredetű rendellenességek, illetve a daganatos betegségek hatékonyabb, gyorsabb és pontosabb felderítéséhez vezetnek.

Tumormarkerek

Az úgynevezett tumormarkerek például olyan biomarkerek, melyeket a daganatok (vagy a daganatra adott reakcióként a normál sejtek) termelnek, és meglétük a vérben a tumoros megbetegedésre utalhat. Természetesen, pusztán egy vérvizsgálatból nem lehet megállapítani, hogy valaki rákos-e, ezért azt más eljárásokkal, például képalkotó vizsgálatokkal egészíthetik ki.

Milyen vércsoportba tartozik? Olvasson tovább!

A tumormarkerek vizsgálatával emellett megállapíthatóak bizonyos daganatos betegségek stádiumai, de az is, hogy milyen hatással van a kezelés a daganatra. A genetikai tesztek során pedig kideríthető, hogy bizonyos súlyos, akár életveszélyes betegségekre (pl. a mélyvénás trombózis vagy az emlőrák egyes típusaira, esetleg a cisztás fibrózisra) van-e fokozott hajlamunk. Ennek a tudásnak a birtokában, az életmód megváltoztatásával vagy gyógyszerszedéssel, esetleg műtéttel sokat tehetünk a betegség rizikójának csökkentéséért.

Vírusok, baktériumok

Természetesen, jó néhány betegség „egyértelmű” nyomokat hagy a vérünkben, így a vérvizsgálattal ezeket is ki lehet deríteni. Ezek közé tartoznak például a különböző szexuális úton terjedő betegségek, de többek között a rubeola, a mumpsz, a kanyaró is, és számos más baktérium vagy vírus jelenlétét is ki lehet mutatni a vérből.

Forrás: www.egeszsegkalauz.hu

 

]]>
Wed, 10 Jan 2018 11:55:24 +0100 171856_47703
A pajzsmirigy elváltozás tünetei http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/31/a-pajzsmirigy-elvaltozas-tunetei Így jelzi a pajzsmirigy, ha baj van

A pajzsmirigyzavarnak olykor jól látható jelei vannak, mely gyanút ébreszt az orvosban

A leggyakoribb pajzsmirigbetegségek jellemző tüneteit most már mi is felismerhetjük, íme!

Túlsúly/alacsony súly

pajzsmirigyzavarok az esetek többségében testsúlyváltozással is járnak. Pajzsmirigy-alulműködés esetén normál étvágy mellett plusz kilók rakódnak a betegre, míg pajzsmirigy-túlműködés esetén az illető egyre csak fogy. A túlsúly, illetve a túlságosan is vékony testalkat gyorsan szemet szúr a szakembernek, akiben felmerülhet a pajzsmirigyzavar gyanúja-főleg, ha egyéb tünetek is társulnak hozzá.

Ritka szemöldök

A pajzsmirigy alulműködés egy gyakori, ám indokolatlanul keveset hangoztatott tünete a ritkuló szemöldök, főleg annak a vége felé. Ez az úgynevezett Hertoghe-jel, melyet Eugene Hertoghe-ról, a híres pajzsmirigykutatóról neveztek el.

Hajhullás

Nem csak a szemöldöknél figyelhető meg ritkulás, hanem bizony a hajnál is. Leggyakrabban alulműködés esetén lép fel fokozottabb hajhullás, ám túlműködéskor sem kizárt. A hajhullás jelentkezhet az egész területen, de akár foltokban is.

Kidülledt szemek

A pajzsmirigy túlműködéssel járó Graves-Basedow kórra gyakran a jellegzetes szemtünetei hívják fel a figyelmet. Ekkor ugyanis a szemgolyó mögött kötőszöveti duzzanat jön létre, melynek hatására a szemgolyó kidülled. A probléma nem csupán esztétikailag lehet zavaró, de hátráltathatja a szemhéjak tökéletes záródását, valamint szemszárazságot is eredményezhet.

Barázdás körmök

A körmök igen nagy jelzésértékkel bírnak szervezetünk működésével kapcsolatban, hiszen állapotuk utalhat különböző betegségekre és vitaminhiányra is. Pajzsmirigy alulműködés esetén a körmök gyengévé válnak, gyakran letörnek, valamint gyakori, amikor hosszanti barázdák tarkítják a felületüket-ezek az úgynevezett Beau-féle csíkok. Túlműködéskor pedig a köröm látványosan eltávolodhat a körömágytól, ugyanis ekkor fokozottabbá válik a sejtmegújulás.

Sok múlik az étrenden, kattintson a pajzsmirigy betegek diétájáért!

Álmos tekintet, ödémás szemek

A pajzsmirigy alulműködés gyakran társul álmossággal, fáradtsággal. Ez természetesen a beteg tekintetén is meglátszik, ám az álmos szemeket emellett a szemek környékén megjelenő ödéma is eredményezheti. Ennek oka, hogy az állapot fokozott vízvisszatartással is járhat, ami miatt akár az egész arc ödémássá, puffadttá válhat, és ez gyakran szemet szúr az orvosoknak is.

Hámló, sárga tenyér

A ritkuló szemöldökhöz hasonlóan szintén indokolatlanul sokan átsiklanak a száraz, sárgás árnyalatú tenyereken is, pedig ez a panasz Hashimoto-betegséget is jelezhet, ami pajzsmirigy alulműködéssel jár. Ekkor ugyanis a béta-karotin nem képes A-vitaminná alakulni- ez okozza a sárgás elszíneződést.

Természetesen annak ellenére, hogy a problémának olykor jól látható jelei is vannak, a pontos diagnózis csakis laborvizsgálattal állítható fel, melynek során figyelembe veszik a T3, T4, a TSH és szükség esetén az ATPO szintjét is. Amennyiben bebizonyosodik a pajzsmirigyzavar, úgy legtöbbször gyógyszeres kezelés indokolt, ám súlyosabb esetben izotópos terápiára vagy műtétre lehet szükség.

]]>
Sun, 31 Dec 2017 17:07:51 +0100 171856_47661
Hirtelen szívhalál tünetei, tennivalók http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/29/hirtelen-szivhalal-tunetei-tennivalok Hirtelen szívhalál: jó, ha 5 percünk marad

Előzetes ok vagy tünet nélkül, hirtelen, váratlanul és megmagyarázhatatlan okból fiatalok közül is sokan hunynak el, gyakran sportolók például meccs közben. Az esetek  hátterében sok esetben szívritmuszavar, általában kamrafibrilláció áll. Mennyi az esélyük a túlélésre?

A hirtelen szívhalálnak nevezett betegség legszomorúbb ismérve, hogy a tünetek fellépése és a halál bekövetkezése között maximálisan egy óra telik el. A szív pumpafunkciójának kiesése miatt a beteg rövid időn belül – pár másodperc alatt – elájul, elveszti az eszméletét. Azonnali beavatkozás nélkül a folyamat megállíthatatlan, és halálhoz vezethet.

Ha a szervezet huzamosabb ideig nem részesül megfelelő vér- és oxigénellátásban, agykárosodáskövetkezik be. Ennek mértéke függ a keringés nélkül eltelt idő nagyságától. Ezért fontos a gyors észlelés, a mentők értesítése, és az újraélesztés megkezdése. Ebben az esetben a mellkas összenyomásával pótolható a vérkeringés, szükség esetén a légzés is, befúvásos lélegeztetéssel.


A szívhalál érintettjeit az első 4-5 percben még meg lehet menteni defibrillációval.

Szívhalál: az ökölcsapás életet menthet

kamrafibrilláció megszüntetése lehetséges a mellkas közepére mért hirtelen ökölcsapással („ököl – pacemaker”) vagy elektromos árammal. Az elektromos áramot leadó készüléket hívjuk defibrillátornak. A folyamatos fejlesztéseknek köszönhetően ma már elérhetők olyan félautomata, illetve automata készülékek,  amelyek bárki által könnyen kezelhetők.

A beteget a  kiérkező mentők  intenzív osztályra szállítják, ahol modern gépek és  eszközök segítenek állapotának stabilizálásában, a vitális funkciók (légzés, szívműködés) fenntartásában. Azonnal megtörténik a  szív katéteres  vizsgálata. A beteget  ellenőrzött keretek között  mesterséges kómában  tartjuk, meghatározott  ideig alacsony  testhőmérsékletet idézünk elő, kivédve ezzel a további agykárosodást.

A gyenge dohányzás is duplájára növeli a hirtelen szívhalál kockázatát a nőknél!

Jó gyógyulási kilátások szívritmuszavar esetén

Fontos, hogy a gyógyításban részt vevők nyújtsanak pszichés támogatást az aggódó családtagok számára is. A betegek többségének jók a gyógyulási kilátásai. Megfelelő kezelés mellett teljes életet  élhetnek. Bizonyos esetben szükség lehet  a  bőr alá ültethető  kis  készülékre,  a defibrillátor-pacemakerre (speciális  szívritmusszabályozó készülék), mely  automatikusan  ismeri fel a  kóros ritmuszavart és állítja helyre a normális szívműködést.

A  betegek kardiológiai gondozásba kerülnek, mely során folyamatosan nyomon követjük állapotukat,  pacemakerviselés esetén a készülék működését  is.

]]>
Fri, 29 Dec 2017 09:03:55 +0100 171856_47639
BEMER és az állatgyógyászat http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/11/bemer-es-az-allatgyogyaszat Állatgyógyászati sikerek

 

 

BEMER terápia egyik leginkább hiteles eredményét jelentik az állatgyógyászat során elért eredmények.

Úgy is fogalmazhatunk, hogy a BEMER „átment az eredményességi vizsgán”, hiszen az állatok kezelésében elért eredmények –visszajelzés hiányában- csakis a látható eredményeken és az egzakt méréseken alapulnak.

Az állatok gyógyulási mutatói -BEMER kezelés hatására és anélkül-, a labor és röntgeneredmények, teljesen egyértelműen megmutatják a kezelés hatékonyságát.

 

A mágnesterápia alkalmazása az állatgyógyászatban

A mágnesek gyógyító hatásának felismerése Paracelsus nevéhez fûzõdik, és a középkor óta ismert. A XVIII. századtól orvosok, kémikusok, fizikusok egyre bővülõ tudományos ismereteket szereztek a mágnesrõl és annak felhasználási területeirõl. Franz Anton Mesmer német orvosvolt a tudósok sorában az első, aki azzal a – saját korában merész – tudományos tézissel állt elõ, hogy a mágnes tulajdonságai betegségek gyógyítására alkalmasak(Ghansham Singh Birla–Colette Hemlin: A mágnes-terápia alapjai Bp. 2000).

A mágnesesség kedvező hatásainak fizikai magyarázata

A mágnesterápia alkalmazása során a mágneses térerő szervezetre gyakorolt hatása bizonyult gyógyítónak, erõsen regenerálónak. Ezt a hatást tudományos kutatásokkal igazolva megállapították, hogy a mágnesesség hatására a sejtek telítődnek oxigénnel, beindulnak az anyagcsere-folyamatok és a sejtszintû méregtelenítés. Az oxigéndúsabb vér és a jobb véráramlás hozzájárul az anyagcsere-folyamatok normalizálásához, ami gyorsabb sebgyógyuláshoz vezet. Ennek fizikai magyarázata igen egyszerû: a vér egyik fő alkotóeleme a magas vastartalmú hemoglobin, mely a szervezet számára létfontosságú oxigént juttatja el a sejtekhez. A mágnesek a vér hemoglobinjához kapcsolódó vas (Fe) alkotóelemre hatnak, oly módon, hogy felgyorsítjáka véráramlást, melynek következtébena sérült, beteg testrészhez az oxigén jóval rövidebb idő alatt és nagyobb mennyiségben jut el. Az oxigén a sejtek anyagcsere folyamatát aktiválja, lényegesen lerövidítve ezzel a beteg sejtek, szövetek regenerálódását, vagyis a gyógyulás idejét. A mágnesterápia erősíti a testet, és jó közérzetet biztosít.

Enyhíti az időskori tüneteket, és segít az életminőség javításában is.
A mágnesterápiás kezelés aktiválja a szervezet méregtelenítő és salaktalanító folyamatait. Ezekben a víz a legfontosabb közvetítő anyag, ezért a tisztulási folyamat hatékonyságát fokozhatjuk mágneses folyadékenergizáló pánt alkalmazásával.A kedvezõ emberi tapasztalatok következménye:az állatgyógyászati alkalmazás Az emberi gyógyászatban elért pozitív eredmények indokolták a mágnesesség hatásának vizsgálatát az állatoknál, elsõsorban kutyák és macskák esetében. Az elmúlt években a mágnesterápia állatgyógyászati alkalmazása egyre nagyobb népszerûségre tett szert, mivel orvosilag biztonságos, mellékhatásoktól mentes, olcsó és hatékony kezelési módszernek számít. Amerikai állatorvosok a mágnesterápiát az 1980-as évektõl sikerrel használják nehezen gyógyuló csonttörések, reumatikus gyulladások, diszpláziás, vagy idős, nehezen mozgó kutyák kezelésére (Understanding Magnetic Therapy for Dogs, 1996 USA). Tudományos kutatások során kimutatták, hogy csonttörések esetén a gyógyulási idő jelentõs mértékben lerövidíthetõ mágnesterápia alkalmazásával (Journal o fBone and Joint Surgery, 1989 USA). A mágnesterápia mozgásszervi rendellenességek, izületi gyulladások, keringési-, és anyagcsere rendellenességek esetén is kiválóan alkalmazható. Az esetek 60–70%-ban szintén pozitív hatásról számolnak be gerinc és ízületi gyulladások, valamint porckopás esetén. A mágnesterápia számos kedvező hatása azzal magyarázható,hogy a mágneses tér a szervezet öngyógyító folyamatait, a vérkeringést és az anyagcserét serkenti, felgyorsítva ezáltal a szervezet gyógyulását. Általában elmondható,hogy a mágnesterápia az élő szervezetek gyógyulási folyamatait nagymértékben csökkenti, illetve látványos javulást eredményez. Kiemelkedõ a mágnesterápia szinte azonnali fájdalomcsillapító hatása, mely idült fájdalmak esetén gyógyszermentes kezelést biztosíthat.

 


Mágnesterápia és a hagyományos kezelési módok


A gyógyszerek szelíd gyógymódokkal történõ helyettesítésének legfontosabb elõnye az, hogy nem kell mellékhatásoktól tartani, továbbá nem alakulhat ki gyógyszerfüggõség. Fontos megjegyezni azonban, hogy a mágnesterápiát más szelíd gyógymódokhoz hasonlóan indokolt lehet a hagyományos orvoslás eszközeivel együtt, párhuzamosan alkalmazni. A mágnesesség kedvezõ hatásaállataink számára A mágnesesség élettani hatásait tekintve különösen jól alkalmazható fájdalomcsillapításra, izomgörcsök oldására, sebek, csonttörések, szöveti sérülések gyógyulási idejének lerövidítésére. Az immunrendszer erősítésével betegségek megelõzésére, krónikus megbetegedések és az idős állatokkorral járó tüneteinek enyhítésére, így az életminõség javítására. A legújabb kutatások szerint a mágnesterápia alkalmazása a fiziológiai kezelésen túl – a holisztikus gyógyászat részeként –bizonyos pszihoszomatikus eredetû betegségek gyógyításában is hatékony lehet. Így például az agresszív viselkedés megváltoztatására elegendőnek bizonyulhat északi mágnest tartalmazó nyakörv napi húszperces használata, mely javítja a vitalitást, energikusabbá, élénkebbé teszi az állatot és segíthet a depressziós tünetek enyhítésében is (New Choices in Natural Healingfor Dogs and Cats, 1999 USA). A mágnesterápia alkalmazása tehát nemcsak a gyógyászatban, de az egészség megőrzésében, fenntartásában is fontos szerepet játszik, mivel általános közérzet javító hatása, kúraszerû alkalmazása segíti a szervezet regenerálódását, stresszel szembeni védekezõ képességének, teljesítményének növelését.

Dr. Szmollény Gábor állatorvos

 

2017. 10.hóban megjelent a BEMER kifejezetten
lovaknak fejlesztett terméke!

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

BEMER Veterinary Line

​BEMER Veterinary Line az első, kifejezetten lovak számára kifejlesztett BEMER készülék, amely segítséget nyújt lova optimális gondozásában, segíti egészsége megőrzését és teljesítőképességének növelését. A készülék az egyedülálló, több mint 18 éven át sikeresen tesztelt és alkalmazott BEMER jellel működik.
A BEMER kezelés pozitív hatásai
 • Elősegíti a regenerációt és felépülést
 • Gyorsabb izomszövet regeneráció
 • Csökkenti a stresszt (szállítás és verseny alatt)
 • Javítja a szövetek víztartását
 • Támogatja a gyógyulási folyamatokat sérülések után

BEMER - Referencia felhasználók

Dr. Burucs Balázs
​Dr. Ratkóczi Omár
Linda Tellington-Jones
(Az Állatok Nagykövete, tanító, edző,  21 könyv szerzője, melyek 15 nyelven érhetőek el.)
ludger Beerbaum (A világ legsikeresebb aktív díjugratója)
Philipp Weishaupt (Német díjugrató)

BEMER Veterinary Line lovak számára

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”
Részegységek
Lótakaró (beépített vezérlőkészülékkel és akkumulátorral)
Mandzsetta (beépített vezérlőkészülékkel és akkumulátorral)
Hordtáska
Akkumulátor töltő


​1 276 970 Ft (1 005 488 Ft + áfa)

4 003 EUR (3 152 EUR +áfa)
A készülék és tartozékai INGYENESEN kipróbálhatók és megrendelhetőek:

KOVÁCS RENÁTA
Szfvári Hivatalos BEMER Partner
Telefon: 70/284-0139, 770/588-3333
Email: kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com
]]>
Mon, 11 Dec 2017 11:24:07 +0100 171856_21994
BEMER ajánlása orvosoknak, természetgyógyászoknak, egészségügyeseknek http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/11/bemer-ajanlasa-orvosoknak-termeszetgyogyaszoknak-egeszsegugyeseknek  

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

Ma az orvostudomány egyik leghatékonyabban kutatott területe az emberi szervezet mikrocirkulációja.


Európai kutatási központja a  Berlini Mikrocirkulációs Intézet, melynek vezető professzora Dr. Reiner Klopp.
Az általa feltárt mikrocirkulációs szabályozási rendszer működését ma már tanítják az orvosképzésben!
A video bemutatja azokat a betegségeket, ahol a BEMER terápia jelentős javulást eredményezett, és fény derül arra, hogy miért nem alkalmas bármely elektromágneses kezelés erre.

A video 15 és fél perc hosszú!

https://youtu.be/AhSaLnzMrgg

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

A mikrocirkuláció kutatási területe az anyagcsere és a szervezet védekező mechanizmusainal törvényszerűségeit vizsgálja a legkisebb véredények (hajszálerek) működési szintjén. Az oxigénszállító vörösvértestek, a  tápanyagokat, salakanyagokat szállító vérplazma, a véralvadásban szerepet játszó vérlemezkék, az immunvédekezésben fontos szerepű fehérvérsejtek viselkedését vizsgálja. Ennek a közegnek a megfelelő közreműködése nélkül nem lehet javulási folyamat a szervezetben, hiszen a protein szintézis, a fehérje szintézis (információs proteinek) is a mikrokeringés javulásával tudnak optimalizálódni. A pulzáló érfalmozgás szabályozásában az enzimek egész sora óriási szerepet játszik, hogy igen alacsony szintre csökkentsék az aktiválási energiát. Erre való optimális pozitív hatást nem tudja bármilyen elektromágneses impulzus kifejteni. A mikrocirkulációs intézetben végzett összehasonlító vizsgálatok azt mutatták, hogy az egyszerű, kis számú jelösszetevőt tartalmazó négyszögjel, trapéz impulzus, a háromszög elektromágneses jelforma nem eredményezi a mikrokeringés optimális működését. Erre jelenleg kizárólag a BEMER rendszer alkalmas, rendkívül összetett, exponenciálisan felfutó, több mint 2000 impulzusösszetevőt tartalmazó formájával. A szervi működések helyi és magasabb szintű vérkeringés szabályozását nagymértékben rontják a stresszfolyamatok, és főleg idősebb korú betegeknél beszűkül a mikrokeringés szabályozási tartománya. Ennek következménye lehet a krónikus betegségek kialakulása,  fokozatos életminőség romlás. A mikrocirkuláció stimulálása azt eredményezi, hogy javul a szervi működés, kevésbé lesznek érzékenyek a a fertőzésekre, javul az életminőségük. A BEMER rendszer a jelenleg rendelkezésre álló leghatékonyabb és a legjobban vizsgált fizikai kezelési módszer. Alátámasztják mindezt a több mint 40 klinikai vizsgálat eredményei, az egészségügyi szakemberek, orvosok, természetgyógyászok terápiás tapasztalatai, és a kezelt betegek véleményei is.

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

Miért ajánlom orvosoknak és egészségügyeseknek kifejezetten a BEMER Orvostechnikai eszköz beszerzését és széles körű használatát és a lakosság körében végzett ismeretterjesztő tevékenységét ?

Mert mellékhatás mentes működésével, gyulladás- és fájdalom csillapító hatásával emberek ezreinek tud gyökeres változást, minőségi életmódot nyújtani anélkül, hogy a szervezetet kémiai anyagokkal = gyógyszerekkel megterhelné; valamint orvosi esküjét a lehető legmaximálisabban tudja megtartani.

"Én (…) esküszöm, hogy orvosi hivatásomhoz mindenkor méltó magatartást tanúsítok. Legfőbb törvénynek tekintem a betegek testi és lelki gyógyítását, a betegségek megelőzését. Az emberi életet minden megkülönböztetés nélkül tisztelem. Orvosi tevékenységem soha nem irányul emberi élet kioltására. A betegek emberi méltóságát és jogait tiszteletben tartom, bizalmukkal nem élek vissza és titkaikat haláluk után is megőrzöm. Tanítóimnak megadom az illő tiszteletet, orvos társaimat megbecsülöm. A betegek érdekében ismereteimet, tudásomat folyamatosan gyarapítom. Minden erőmmel arra törekszem, hogy megőrizzem az orvosi hivatás tisztaságát és tekintélyét.
Az … Egyetem hírnevét öregbítem és megbecsülését előmozdítom."

 

Képtalálat a következőre: „bemer tartós bérlet”

 

Egészségügyi intézmények

 

BEMER terápia - OEP Német pont kódolással ~ 1200-1600 pont érhető el.

20 alkalmas terápia esetén: 24.000 – 32.000 Ft / járóeset nyerhető


A kompetencia lista számos lehetőséget ad az intézetnek a módszer alkalmazására a mindennapi munkánkban:

1. Bőrgyógyászaton: a lábszárfekély ambulancián, a pszoriazis kezelésében, a gócok, okozta dermatitiszek kezelésében, a kontaktdermatitiszek kezelésében.

2. A reumatológia-fizikoterápia járóbeteg ellátásában, az izületek degenerativ elváltozások okozta betegségekben.

3. A neurológián működő fizikoterápia járóbeteg részlegén a polyneuropáthiás betegek estében is, akárcsak a gerincsérv műtét utáni fájdalom szindrómák esetében.

4. Az ortopédiai járóbeteg ambulancián.

5. A traumatológiai ambulancián sérülések alternatív kezelésében


Előnyei:

 • Bevételtermelő
 • Beruházás esetén rövid megtérülés

 

Wellness & Fittness

Bemer terápia használatát ajánljuk szállodáknak és fitnesz termeknek is.

A kezelés mint alternatív terápia jól kiegészíti a hagyományos szállodai szolgáltatásokat, mint a masszázs.

A készülék egyszerű mobilizálhatósága és kezelése lehetővé teszi, hogy a hotelekben
még a vendégszobákban is  használhatóak legyenek.

 

Fittness termek  ügyfeleik edzés utáni levezetésre, valamint a versenyzőik regenerációjára használhatják.
A 8-20 perces sorozatos kezelés hozzásegít a teljesítőképesség növeléséhez és regeneráció felgyorsításához.

 

Tartós bérlet

Cégeknek ajánljuk a Grenke Leasing által nyújtott tartós lízing tartós bérleti megoldást.

Előnyei

 • Költséget takarít meg
 • Csökkenti az adóterhet
 • A bérleti díj 100% ban elszámolható
 • Nincs beruházás
 • Likviditást kímélő bérlet
 • Állandó bérleti díj, támogatja megbízható költségtervezést
 • Akár 0% önrésszel elindítható
 • Futamidő lejártával 3% maradványértéken megvásárolható

 

]]>
Mon, 11 Dec 2017 11:11:03 +0100 171856_47499
Hogy lehet befektetésként alkalmazni a BEMER készülék vásárlást? http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/11/hogy-lehet-befekteteskent-alkalmazni-a-bemer-keszulek-vasarlast Amennyiben anyagi lehetőségei megengedik, hogy legalább 2 készüléket vásároljon egyszerre, az egyiket használhatja a család, a másik azonban tartós bérletbe ki is adhatja, ezáltal - készülék típustól függően: Classic alap vagy Pro -, havi 80.000-100.000ft bevételhez juthat vállalkozása.

A tartós bérlet ára beleszámít a vásárlás összegébe, amennyiben az ügyfél elégedett és szeretne saját készülékhez jutni.

Ötlet: sokkal kevesebb idő és energia ráfordítás BEMER készüléket tartós bérletbe kiadni, mint ingatlant, aminél mindig ott a veszély a lakás lelakására, váratlan kiköltözésre, rongálásra...

]]>
Mon, 11 Dec 2017 10:12:56 +0100 171856_47498
Bemer készülék beszerzése egészségpénztáron keresztül http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/11/bemer-keszulek-beszerzese-egeszsegpenztaron-keresztul ​​Az alábbi egészségpénztárakkal állunk kapcsolatban
 • Dimenzió Egészségpénztár
 • Generáli Egészségpénztár
 • Medicina Egészségpénztár
 • Medicover Egészségpénztár
 • MKB Egészségpénztár
 • OTP Egészségpénztár
 • Patika Egészségpénztár
 • Prémium Egészségpénztár
 • Tempo Egészségpénztár
 • Vitamin Egészségpénztár
 • Wellness Egészségpénztár

 

Ha szeretné INGYEN KIPRÓBÁLNI, bérelné, megvenné vagy befektetésnek szánná,
kérem hívjon bizalommal:

KOVÁCS RENÁTA
Szfvári hivatalos BEMER Partner
Telefon:70/284-0139, 70/588-3333
Email: kovacsrenata69@freemail.hu, kovacsreni69@gmail.com

 

 

]]>
Mon, 11 Dec 2017 10:02:42 +0100 171856_47497
SENSOLITE tapasztalatok http://egeszsegugyi-tudastar.blogger.hu/2017/12/04/sensolite-tapasztalatok „Szezonális pollenallergia (fű,fa, búzafélék stb.) utáltatja velem a legszebb évszakokat gyermekkorom óta. A tünetetek (szénanátha, gyulladt szemek, fájdalmasan duzzadt nyirokmirigyek, levertség, az ezekkel járó szorongás) változó intenzitással közel fél évig tartanak. A tíz kezelésnek még az elején tartok, de már az első alkalom után éreztem, hogy valamitől lényegesen jobb a közérzetem, a második után tapinthatóan megszűnt a nyirokcsomók duzzanata, a szénanátha jelentősen mérséklődött, a harmadik után már a magas pulzusszámom a normális felé tendált, s lényegesen jobb erőben érzem magam. A tapasztaltak okán gyógyszerektől és a szkepticizmusomtól a kezelések hatását illetően, érzékeny búcsút készülök venni. Hiteles emberek egy világklasszis találmány mögött, engem már nem kell meggyőzni. Köszönöm!”E.

„Nyáron váltottam munkahelyet, meglehetősen sok munka szakadt rám már az első hetekben és már előre féltem az allergiaszezontól, mert évek óta visszaesik ilyenkor a munkateljesítményem. A céghez közel van egy Sensolite Gyógycentrum, oda kezdtem járni heti 3 alkalommal. A biztonság kedvéért 2 hónapig minden héten 3 kezelésre feküdtem be, nálam egyáltalán nem jelentkeztek tavaly a tünetek, amit csakis a Sensolite ’számlájára írok’, hiszen semmi mással nem próbálkoztam. Biztosan idén is járni fogok a terápiára!” R. A.

„Már a feltöltő kúra alatt az enyhe allergiás tüneteket 1-2 kezelés is majdnem megszűntette. A magas pollenterhelést 3 kezelés minimalizálta, mellette valamilyen gyulladás 2-3 nap alatti gyógyulását is előmozdította gyógyszeres kezelés nélkül. Azóta heti egyszeri kezelés elegendő az allergia tünetek minimális szinten tartásához.”F.E.

„Gyermekem 3 éves, tojás- és tejérzékeny, széklete a diéta ellenére is híg volt, sokszor és sokat volt hasmenése, hangulata is ingadozott. Már a harmadik kezelés után étvágya sokkal jobb lett, sőt jóízűen eszik, széklete normális, kedve jó, éjszaka nyugodtan alszik. 9 kezelés után voltak vérvételen, ami teljesen jó értékeket mutatott. Kiegyensúlyozott, aktív, jól alszik.” B.B.

„Évek óta szenvedek IBS-ben. Több műtétem volt tavaly, sztómám van. A hasi fájdalmakon kívül, ennek az állapotnak az elfogadása is gondot okozott számomra. Rendkívül legyengült testi és lelki állapotban voltam. Ezután kerestem fel a városunkban lévő Sensolite Gyógycentrumot. Intenzíven jártam a kezelésekre, jó érzés volt már az első kezelés is, bíztam benne. Néhány hét után jelentősen csökkentek a panaszaim. Fizikailag erősödtem, a gyengeség okozta izzadásom jelentősen csökken és lelkileg is jobban éreztem magam. A házimunka sem esett nehezemre, és két hónap után visszamentem dolgozni. Amikor felkerestem a háziorvosomat megkérdezte, hogy mit szedek, csak annyit mondtam Sensolite-ozni járok. Nem is hallott róla, pedig a várójában láttam meg először a tájékoztatót a fényterápiáról. A gasztroenterológia kontrollom fél év után volt, ahol azt mondta a főorvos úr, hogy a belek állapota feltűnően jó, gondolhatunk az esetleges visszahelyezésre, ő nem kérdezte mit szedek. Rendszeres látogatója vagyok a fényágynak.” P.E.

„18 éves gimnazista fiam három éve Crohn beteg. Ez idő alatt jobb és rosszabb periódusokat egyaránt megéltünk. Mikor felkerestük a fényterápiát, a megelőzés volt a cél és inkább az én kedvemért tette meg a fiam, mint magáért. Néhány alkalom után az tűnt fel a családnak, hogy milyen jó kedélyű és energikus a fiúnk. Kevesebbet panaszkodik hasfájásra, pedig az étkezésére mindig figyelt, jobb lett a közérzete. Most már szívesen megy fénykezelésre, mint elmondta egész jó csajok is járnak oda, nem is gondolta volna. Mi pedig arra nem is gondoltunk, hogy eltelik fél év panaszmentesen.” V. Z.

„Bélgyulladás tüneteivel (hasmenés, görcsölés, véres széklet) kerültem a Sensolite Gyógycentrumba, ahol minden alkalommal nagyon kedvesen fogadtak és segítőkészek voltak! Addigra már 8 kilót fogytam, mivel egyáltalán nem volt étvágyam, pontosabban nem is nagyon mertem enni. Kb. a hatodik alkalom után sokkal erősebbnek, energikusabbnak éreztem magam, nem voltak már olyan fájdalmaim, mint korábban, szóval nekem nagyon jót tett a kúra! Még szerintem 10-15 kezelésre el fogok menni!” B. A.

„Kedves Sensolite! Köszönöm, hogy a későn diagnosztizált csontvelőbetegségemen segítettek! Olyan tüneteim voltak, mint fejfájás, viszketés, rossz közérzet, majd vizsgálatok kimutatták, hogy vörösvérsejt túltermelés van a szervezetemben. Legalább 15-ször voltam a Sensolite-ban, mire már majdnem tünetmentessé váltam, azóta pedig hetente legalább egyszer igyekszem befeküdni a fényágyba. Magamtól találtam rá erre a gyógymódra és úgy érzem, életem egyik legjobb döntését hoztam meg!”R. A.

„A tévében 2010 februárjában láttam a Feltalálók című műsort, amiben a Sensolite-ról is szó volt. Arra a gondoltam, hogy milyen jó lenne, ha a lakóhelyemen is lenne egy ilyen lehetőség. Aztán az egyik ismerősöm a nyár elején megajándékozott néhány kezeléssel, kiderült, hogy a városunkban nyílt egy fényterápiás centrum. Az első két alkalommal a kezelések után heves fejfájásom volt. Megnyugtattak, hogy ez biztos jele annak, hogy reagál a szervezetem a kezelésre és a változások elindultak. Az ajándék kezelések lejártával én is vettem bérletet. Egyre jobb tapasztalataim voltak, elsőként megemlíteném, hogy a közérzetem, teherbírásom jobb lett a tűrőképességem és a toleranciám is sokat javult. A pajzsmirigy túlműködésemre gyógyszert szedtem, két hónap után a véreredmények alulműködő pajzsmirigy értéket mutattak. Az orvosom mondta, hogy hagyjam abba a fénykezelést, én inkább a gyógyszert hagytam el. Másfél éve nem szedek a pajzsmirigyműködésemre gyógyszert, már nem kell, a laborértékeim jók. Tüneteim nincsenek. A menstruációmat is gyógyszeres kezeléssel lehetett csak beállítani, évekig szedtem hormontablettát. Az öt hónap folyamatos fényterápia (heti 2-3 alkalom) alatt elhagytam hormontablettáimat is, bízva abban, hogy eredményes lesz. A következő hónapban 28 napra pontosan menstruáltam, azóta is rendszeres a havi ciklusom. Azt figyeltem meg magamon, ha menstruáció előtt 1-2-3 nappal fekszem be kezelésre, a görcsös hasfájások, fejfájások elmaradnak.” S. K.

„4 éves kisfiam beteg lett, nem mehettünk oviba, ezért én maradtam vele otthon. A konyhában éppen vizet forraltam, ő bent játszott a szobájában, ám hirtelen ötlettől vezérelve utánam settenkedett, és ahogy leemeltem a lángról a vizet, úgy rám ijesztett, hogy a forró víz nyakamon, mellkasomon és karjaimon landolt. Iszonyú fájdalmaim voltak, azonnal kórházban kötöttem ki és azt hittem, legalább 1 hónapra ki fogok esni a munkából. A kórházban hallottam egy betegtársamtól a Sensolite-ról, szerencsémre van is Gyógycentrum a városunkban, így elkezdtem egy terápiát. Az első kezelésektől érzékelhetően csökkent a fájdalmam, és – ha lehet ilyet mondani egy égési sérülésre – gyönyörűen gyógyult, még az orvosom is alig hitte, milyen ütemben jövők rendbe! Egy intenzív terápia után még 5 hétig jártam heti 2 kezelésre, így most már ’csak’ egy rossz emlékként él bennem a baleset.” Cs-né B. Sz.

„Emlékeztem arra, hogy tavaly a baráti körünk egyik tagja úgy járt, mint én. Leégés után ő is a fényágyba járt és hihetetlenül gyorsan és szépen javult. Még aznap elmentem a Sensolite-ba, de aznap, mivel nagyon friss volt még az égés, nem engedték, hogy befeküdjek, két nappal később viszont elkezdtem a terápiát és tényleg visszahúzódott az égő pirosság, sőt az volt igazán meglepetés, hogy nem kezdtem el hámlani! Nekem nagyon jót tett a kúra!” D. A.

„2-3 kezelés után magas szintű szellemi-fizikai teljesítőképesség-javulást érzékeltem. Munkám során évek óta nem tapasztalt intenzitást éreztem, a főnököm nagyon meg volt elégedve a munkámmal. Köszönöm!” K. Gy-né

„A barátommal mi is vettünk egy 10 alkalmas bérletet még a nyár elején, mert a netről és ismerősöktől sok jó hallottunk róla. Odafigyelünk az egészségünkre annál is inkább, mert elég pörgős életet élünk, ami úgy gondoljuk, nyomott hagy hosszútávon. Szóval kb. 4-5 kezelés után a barátom csalódottan közölte, hogy ő aztán nem érez semmit. Nekem ez azért volt furcsa, mert én az elején cseppet sem rajongtam az ötletért, hogy próbáljuk a Sensolite-ot, de már az első után észrevettem a vízhiányos bőrömön a változást, sőt 2-3 kezelés után a kollégáim is megjegyezték, hogy nem tudják milyen technikát találtam ki, de szépülök, kisimultam és nyugodtabbnak is látszom. Kb. ezután történt a változás, a párom edzésről hazaérve, örömmel újságolta, hogy egyszerűen nem tudott elfáradni és a technikai elemek is könnyebben mentek, aztán később elmondta, hogy ami igaz, az igaz a munkájában is kreatívabb. Szóval, azóta is járunk, én heti egyszer, a barátom minimum kétszer, mert azt mondja, szüksége van rá! Nekünk sokat segített, köszönettel ajánljuk mindenkinek!” D. É.

„Szeretném megosztani a használat utáni tapasztalataimat mindenkivel. Én főképp a betegségek megelőzésére kezdtem el használni. Minden kezelés után hihetetlenül energikusnak érzem magam, és ez a hatás napokig megmarad nálam. Jobban tudok koncentrálni, és valahogy jobban bírom a gyűrődést, kevesebbet idegeskedem. Amikor úgy érzem, hogy ki vagyok merülve, a Sensolite-ba megyek ellazulni, és feltöltődni. Ráadásul a bőröm is szebb lett tőle!” L. K.

„Egy sérülés után minél előbb szeretnél visszatérni az igazi élethez, az igazi teljesítményedhez, egészségi állapotodhoz. Természetes, hogy ilyenkor minden lehetőséget megragad egy sportoló, így kerültem én is a Sensolite-hoz.” – magyarázza az FTC kiváló játékosa és kihangsúlyozza: „A kezelések során ereztem, hogy gyorsabban gyógyulok, és ez még inkább megnyugtatott – tehát, ha Sensolite, akkor nyugalom és gyógyulás!” Englert Orsolya, 78-szoros válogatott kosárlabdázó

„Három komoly sportsérülésem volt, mindhárom operációhoz vezetett. A terápia nekem elsősorban abban segített, hogy nagyon gyorsan alkalmazkodni tudjak a terhelő edzésekhez, éreztem, hogy energiával tölt fel!” – számol be tapasztalatairól a TEVA-Vasas-UNIQA vízilabda csapat kapitánya. „Hiszek benne, hogy ez a teljesítményemhez ad egy kis pluszt!” dr. Steinmetz Ádám olimpiai bajnok vízilabdázó, a TEVA-Vasas-UNIQA csapatkapitánya.

„Nekem a komolyabb húzódásokban nagyon hamar segített, sokkal hamarabb visszatérhettem. Volt olyan eset, amikor azt mondták egy ágyéki húzódásra, hogy 3 hétig pihennem kell vele. Amikor a nyolcadik napon meccset játszottam, nem is értették, erre hogyan kerülhetett sor.” – meséli Gergő. – „Számomra a legszembetűnőbb a vitalitás: nem vagyok fáradékony! Rövidtávon pedig egy komolyabbnak tűnő húzódás is sokkal gyorsabban gyógyul.” Majoross Gergely 157-szeres válogatott jégkorongozó, a MAC edzője

„Időbeosztásomtól függően már több mint 3 éve használom a Sensolite-ot, hiszen rengeteget utazom és segít a felfrissülésben, az eredeti bioritmushoz való visszatérésben is. Koromból (65 év) fakadóan már sokan következtethetnének arra, hogy hálószobai aktivitásom már nem a régi. A fényterápiával együtt járó mellékhatásként tapasztaltam, hogy nem csak szexuális étvágyam, hanem aktivitásom is nőtt. A feleségemet csak a közeli barátaink tudták meggyőzni arról, hogy nem barátnőt kezdtem el tartani, hanem a fényágy hozott jelentős változást. Tiszta Minden végzet nehéz sztori – családon belül! Ennek a kis félreértésnek köszönhetően a barátaim házasélete is újra mozgásba lendült.” D. E.

"A közérzetem, teherbírásom jobb lett, tűrőképesség, toleranciám sokat javult. A pajzsmirigy túlműködésemre gyógyszert szedtem, két hónap után a véreredmények alulműködő pajzsmirigy értéket mutattak. Az orvosom mondta, hogy hagyjam abba a fénykezelést, én inkább a gyógyszert hagytam el. Másfél éve nem szedek a pajzsmirigyműködésemre gyógyszert, már nem kell. Laborértékeim jók. Tüneteim nincsenek. A menstruációmat is gyógyszeres kezeléssel lehetett csak beállítani, évekig szedtem hormontablettát. Az öt hónap folyamatos fényterápia (heti 2-3 alkalom) alatt elhagytam hormontablettáimat is, bízva abban, hogy eredményes lesz. A következő hónapban 28 napra pontosan menstruáltam, azóta is rendszeres a havi ciklusom. Azt figyeltem meg magamon, ha menstruáció előtt 1-2-3 nappal fekszem be kezelésre, a görcsös hasfájások, fejfájások elmaradnak, arra meg végképp nem gondoltam volna soha, hogy 45 évesen még menstruálni fogok. Munkám során sok emberrel találkozom, de mióta – két éve, hetente 1-2 alkalommal – Sensolite-ozni járok, s ha bármilyen vírus vagy baktérium elkap, sokkal hamarabb túlesem rajta, de akár a fogorvosi beavatkozást is könnyebben viselem.” S. K.

„Fő célom az volt, hogy a tejelválasztásom – amely természetes úton elég nehezen ment – meginduljon a császármetszés után. Én magam is meglepődtem, hogy már az első kezelés után éjszaka jelentkezett a kezelés eredménye. Ami még nagyon fontos volt, hogy egy 20 perces alkalom után úgy éreztem, mintha legalább 3 órát aludtam volna, tehát kipihent voltam, feldobott, ráadásul a császármetszés helye rohamosan elkezdett gyógyulni, sokkal szebb volt a heg. Egészségesebbnek érzem magam – röviden így tudnám összefoglalni!”
T. É.

Néhány hónapos kisfia bőrbetegségére keresett gyógymódot C. C., mindenképpen szerették volna elkerülni a szteroidos kenőcs használatát. „Marcinak nagyon száraz bőre miatt bőrgyulladásos foltok nőttek a hasán illetve a fején. Azért jöttünk, hogy a gyulladás lelohadjon, és ne kelljen elkezdeni a szteroidos krémezést. Már a harmadik kezelés után nagyon jól látszódott, hogy a gyulladás visszahúzódik! Az a gyulladt pirosság már fél órával a kezelés utána visszalohad és bőrhámlás marad, így tulajdonképpen csak egy erős testápolót kell használni. Egy 10 alkalmas kúrát végigcsináltunk és eddig megúsztuk a szteroidos kenőcsöt!”

„Egy sportbalesetből kifolyólag kb. 20 évvel ezelőtt elszakadt a keresztszalagom. Sajnos az orvosok akkor ezt nem vették észre, és egy 4 hetes gipsszel utamra engedtek. A gyógyulásom évekbe telt, de soha nem lett teljes. 6 évvel ezelőtt MRI vizsgálatra utalt be egy orvos, mivel a sérült térdem akár egy rossz lépéstől is kificamodott, és hetekig duzzadt maradt. A vizsgálat eredménye az lett, hogy nem lehetett a felvételen látni a keresztszalagom – az orvos szerint a régi sérülésemkor elszakadt, és azóta felszívódott. Állómunkát végzek és nagyban megnehezíti az életemet, mikor hetekre megdagad a térdem, és sokszor pár nap erejéig, ágyhoz is köt. Egy munkatársam ajánlotta a Sensolite-ot, aki egy súlyos betegségéből rövidebb, mint fele idő alatt gyógyult fel ahhoz képest, amit az orvosok reméltek. Hála az ő tanácsának, a fényterápiának, és az Önök szakmai felkészültségének, alig egy hét alatt levehettem a térdszorítót, és a járóbotot is elhagyhattam. Ezúton szeretnék köszönetet mondani!” N. R.

„Februárban töltöttem be a 86. életévemet. Sajnos, koromnál fogva több betegséget begyűjtöttem, (ízületi, reumatikus problémák, stb.) műtétek sorozatán vagyok túl. 2010-ben unokámtól hallottam a gyógyító fény hatásáról, és arra gondoltam, hogy kipróbálom. Immáron két éve használom a SENSOLITE fényágyat. Már az idén is felvettem egy-egy kúrát, ami segítette a mindennapokat. 2011-ben, amikor újra mentem, csak azt kértem Királyné Dávid Évától (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője), legyek olyan állapotban, hogy ki tudjak menni az unokám után Máriazellbe. Ez a kis városka csak annak jelent valamit – akár fizikailag, akár lelkileg – aki már járt ott és tudja, hogy a parkolóból milyen meredek utca, majd kétszer 30 lépcsőfok vezet fel a dombon lévő bazilikához. Ezt az utat két megállással teljesítettem, pedig a lányom még egy összecsukható széket is hozott, hogy ha kell, menet közben le tudjak ülni. Azóta egy-egy autóbuszos kirándulás előtt mindenképpen felerősítem magam a gyógyító fénnyel. Mi sem lehet jobb bizonyíték a polarizált fényágy hatására, mint hogy idén júniusban ismét indulok Mariazellbe!” F. M.

„Közel 40 évet dolgoztam az egészségügyben, két gerincműtétem lett a végkielégítésem. Sajnos a fájdalmak velem maradtak, de a „csodalámpa” nálam szemléletváltozást hozott, és gyógyszerek helyett őt veszem elő. Pár éve használom a kézi lámpát, tudását már a családomnál is élvezhettük. Engem régóta messze elkerül az a fajta megfázás, ami negyedévente sűrű váladékozással, köhögéssel megkeserítette a napjaimat. Gerincfájdalmaim kezelésénél nagy élmény volt felfigyelni arra, hogy a fájdalom megszűnése mellett a lábzsibbadásom is lényegesen csökkent. Egyetlen mellékhatása van a lámpának, hogy időigényes. Ezért volt nagy élményem 2 éve találkozni a fényággyal. Ami a kávénál „3 az 1-ben” az a fényterápiában 100 az 1-ben! Minden túlzás nélkül állítom, hogy már az első kezelés után új ember sétált az utcán. Időközben Apukám sajnos meghalt. Anyukám problémái viszont sokasodtak. Lelki gondjai mellé, mankóra lett szüksége, felerősödtek a mozgásszervi panaszai, főleg a térde fájt. Nagy rábeszélések árán elértem, hogy ő is kipróbálja a fényágyat. A második alkalommal Évike (a Sensolite Gyógycentrum hálózatának diplomás egészségfejlesztője) szólította a kezelések utáni vérnyomásmérésre és az én Anyukám botjáról megfeledkezve felkelt és elindult. Ő lepődött meg legjobban, de a boldogsága leírhatatlan volt! Természetesen folytattuk a kezeléseket, de a bot, azóta is a sarokba pihen. Köszönjük Fenyő Mártának és Évikének!” B. B.

„A Kozármisleny SE NBII-es második helyezett csapat szélső hátvédje vagyok jelenleg, de ez még a nyáron változhat – előre lépés gyanánt. Tavaly 2011. április 2-án bajnoki mérkőzésen elülső keresztszalag szakadást, belső oldali oldal szalagszakadást, porcgyűrű szakadást és combcsonti porcfelszín betörést szenvedtem a bal térdemben. Ez valóban olyan súlyosan hangzik egy futballista számára, ahogy leírtam! A makacsságom és akaratomnak köszönhetően 2011. október 2-án már bajnoki mérkőzésen játszottam, másfél héttel később már 90 percet voltam pályán. Ez persze csak orvosi engedéllyel volt lehetséges, amit csak abban az esetben kaphattam meg, ha a térdem állapota játékra alkalmassá vált. Ennek az elérésében nagy szerepet játszott az olyan gyógymód, mint a Sensolite fényterápia, amely erőteljesen meggyorsította a felépülésemet és nagy szerepet játszott a kemény munka és az akarat mellett, hogy napra pontosan fél évvel később pályára léphessek újra. Nekem megérte, hiszen gazdagabb lettem egy NBII-es második hellyel a másodosztály legkisebb költségvetésű, de a legszebb futballt játszó csapatával és több NBI és ajánlattal. Nekem megérte!”K. M.

„Néhány hónappal ezelőtt az immunrendszerem ’felmondta a szolgálatot’, legyengültem, örültem, ha reggel 9-től este 7-ig ébren tudtam maradni, rossz volt a közérzetem. Nem sokkal később három anyajegyet talált a bőrgyógyász, amelyeket már csak sebészi úton lehetett eltávolítani – elrákosodtak. Ezek után kezdtem el a Sensolite-ba járni. 5 alkalom után kezdett visszatérni az erőm és az életkedvem, a 15. kezelés után pedig már látványosan javultak a műtét utáni – egyébként csúnya – hegek! A magam részéről letettem a voksomat a Sensolite mellett!” B. B.

„15 évvel ezelőtt a mellemben találtak daganatot, sikerült eltávolítani, azonban a bal mellem csonka maradt. Már túl az 50. életévemen úgy gondoltam, megérdemlem, hogy teljes értékű nőnek érezzem magam, ezért újra kés alá feküdtem és a hátizomzatomból pótolták a hiányzó mellrészt. Mindig aktív életet éltem: sportoltam, kirándulni jártam, volt társaságom, a műtét után viszont magányosnak éreztem magam, türelmetlen is voltam, mert nem úgy gyógyultam, ahogy szerettem volna, meg az a mozgáskorlátozottság, ami a műtéttel jár, szinte megbénította az életemet. A lányom vett rá, hogy kezdjem el a terápiát, bár eleinte nem hittem benne. Ma túl vagyok a 15. kezelésen, még menni fogok 10 alkalommal és hiszem, hogy teljesen rendbe fogok jönni! Az életkedvem visszatért – ebben persze sokat segítettek a Gyógycentrumban is, hiszen mindig odafigyeltek rám és biztattak, újra sportolok, persze óvatosan és a kontrollok során is mindig megdicsér az orvosom! Azt nem tudom, Sensolite nélkül mi lett volna velem, de vele együtt sikerült meggyógyulnom!” K.T.

„7 éve állapítottak meg nálam egy súlyos mozgásszervi betegséget. Nagyon nehéz volt feldolgoznom – súlyos depresszióba estem. Majd rá kellett jönnöm, hogy csak én segíthetek magamon. Mindenféle gyógymódot kipróbáltam, így kerültem a szombathelyi Sensolite-ba 2012-ben. A Gyógycentrum megnyitása előtt már olvastam a fény gyógyító erejéről, és alig vártam, hogy Szombathelyen is nyíljon egy! Szinte az elsők között vásároltam bérletet és vártam a csodát. Azt hittem, az első alkalom után futni, szaladni fogok, de legalábbis elhagyom a botot. Sajnos nem így történt! Szorgalmasan jártam heti két, illetve később egy alkalommal egy évig. A csoda váratott magára, de eljött. Az addig búskomor öreglányból újra a régi, vidám nő lettem! Újra volt kedvem dolgozni, a családommal törődni, sütni-főzni, társaságba járni – a depressziónak nyoma sem volt. Lassan a fájdalmaim is enyhültek. A Gyógycentrumban két asszisztensének társasága, jókedve mindig feldobott, jó volt velük nevetni, vidáman jöttem el, sőt volt úgy, hogy a botot is elfelejtettem! A családomban és az ismerőseim körében is ajánlom a Sensolite-ot! Elvittem a nagylányomat is, aki mindig fáradt és ideges, rossza alvó volt a munkahelyi stressztől. Neki is bevált, azóta rendszeresen jár! A barátaim is kipróbálták, hozták a beteg gyermekeiket. Visszatérve az ott dolgozó hölgyekre: köszönet nekik, amiért kedvességükkel, vidámságukkal, szeretetükkel visszahoztak az ÉLETBE!” H. L.

„Nekünk már az első 10 kezelés után pozitív tapasztalataink voltak, Martin ugyanis asztmás, migrénje és relfuxa van, mindezek mellett pedig mindenféle fertőzést összeszed. Korábban ilyenkor következett az elhúzódó arcüreggyulladás és hörghurut. Mi ugyan nyáron kezdtük a terápiát, de olyan jól reagált a kezelésekre, hogy sokáig egyáltalán nem betegedett meg. Nyáron a gyakori és heves időjárás változások korábban gyötrő fejfájást okoztak nála, de mióta rendszeresen járunk Senolite-ozni, legtöbbször meg sem érzi a frontokat. Az eredmények továbbra is hitet és erőt adnak mindkettőnknek. Arról nem is beszélve, hogy most a pattanásos bőr ellen vívott harcban is mi állunk nyerésre, ugyanis kiskamasz fiam bőre a korosztályos problémáknak megfelelően elkezdett pattanásossá válni, de már sokkal szebb a rendszeres kezelések hatására.” F. B.

„Nagyon jó tapasztalataimat szeretném megosztani Önökkel. Két kislányommal (Réka 6 éves Kata 4 éves) jártunk immunerősítés céljából a szombathelyi Sensolite-ba. A nagyobbik lányomnál szinte folyamatos volt a köhögés nátha ősztől-tavaszig, illetve gyakran jelentkezett nála szövődményként szemgyulladás is. Szeptemberben kezdtünk járni kezelésre ma már csak havonta egyszer-kétszer megyünk fenntartó kezelésre. A tünetei a kezelés hatására teljesen megszűntek. Még egy érdekes dologról szeretnék beszámolni, decemberben az ovinkban bárányhimlő járvány volt, a lányok is elkapták. Mindkét lányomnál feltűnően enyhén lezajlott, több barátunk gyerekeinél is egy időben játszódott le bárányhimlő és összehasonlíthatatlanok voltak a tüneteik a miénkhez képest (sokkal kevesebb pötty, nem volt láz és kibírhatatlan viszketés). A személyzet is nagyon segítőkész, felkészült, kedves. Bárkinek tudom ajánlani, aki hasonló problémákkal küzd! Nagyon szépen köszönjük!” S. A.

]]>
Mon, 04 Dec 2017 22:40:10 +0100 171856_47449